Ga naar inhoud

Hopper en Doortje

Members
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Hopper en Doortje's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bedankt allemaal! Ik zie zelf ook mogelijkheden met Panacur, alleen dierenarts niet, maar daar durf ik zelf wel mee aan de slag te gaan.
  2. "dan staart er eentje rustig uren naar me" 🙂 🙂
  3. Dank Bunnyempress! Afgelopen dagen heeft Doortje een terugval gehad (van de ec?) en ze begon flink van zich af te bijten naar Tobi toe (en vervolgens wel tegen hem aan slapen). Nu gaat het beter met haar en ook in de relatie. We laten ze de komende tijd niet meer in de tuin. Wel sneu want ze zitten een groot deel van de dag voor het deurtje van de ren te wachten/spijlen te knagen. Ik geef ze wel elke dag iets te doen en daar gaan ze dan samen mee aan de slag. We vinden het wel spannend. Het idee dat het mis kan gaan en 1 van de 2 terug moet naar opvang 😞
  4. Dank, Daniëlle, Dollie en Evee! Afgelopen zaterdag met Doortje bij de da geweest omdat ze duidelijk een terugval had. Minder eten, veel schudden met kop, kop leek ook weer schever, maatje aanvallen. De da kon niks bijzonders vinden en we waren intussen als gestart met Novacam, Cisaral en Emeprid. Nu is ze weer de oude. Beetje moeilijk om te bepalen wat het nu (geweest) is. In ieder geval hebben we besloten om weer 2x daags Meranox te geven. Enerzijds omdat een kleinere dosis per keer (veel) beter gaat. Anderzijds omdat we haar dan ook beter in de gaten kunnen houden. Panacur Pet Paste houden we nog even in gedachten. Doortje heeft 20 mg van Panacur Pet Paste nodig en dat is minder dan 1 streepje. Wel heel fijn om te lezen dat we altijd raad kunnen vragen, nogmaals dank!!
  5. Dank! Wisselend territorium lijkt inderdaad een brug te ver. Jammer, want het is zo leuk om ze te zien racen en binky's maken. De ren is 4x3m. We zijn gelukkig bijna altijd thuis. In de ren zien we wel dat Doortje Tobi regelmatig opjaagt. Het vechten is ook begonnen toen Doortje weer de oude was, terwijl ze, ook tijdens haar ziekte, dominantie had behouden. Ze heeft wel zichtbare restverschijnselen (scheve oren), maar volgens mij geen beperkingen ervan. We zien wel dat Tobi aan zelfvertrouwen heeft gewonnen sinds hij langer bij ons is. Ergens daar zit het probleem denk ik. We blijven het goed in de gaten houden!
  6. Jee, ik zie dat ik Panacur pet paste 187,5 mg/g 5 g gewoon op internet kan bestellen! Is dat die jullie bedoelen? Mag ik vragen of jullie weten welke dosering ik aan konijn van 2 kg moet geven? Nogmaals enorm bedankt!
  7. Bedankt voor de tip van Panacure pet paste! Ik ga ernaar vragen. Toen we begonnen, was het niet meer leverbaar, maar zou de productie wel weer opgestart worden. Hopelijk is het nu zover.
  8. Onze Doortje (6 gecastreerd) heeft sinds mei ec (slepend pootje, scheef oor). Ze is toen ruim 2 maanden behandeld. Helaas kwam het na het stoppen met de medicatie weer terug, ook met andere verschijnselen (stil vallen darmen, scheef oor). Met de da is besloten haar nu voor de rest van haar leven dagelijks 1,8 ml Meranox te geven. Eerst deden we 2x daags 0,9, maar omdat ze het zo vervelend vindt, nu 1x daags 1,8. 1,8 is best veel en ze vindt het zooooo vies (dus op iets lekkers is geen optie). Elke ochtend piept en trilt ze in mijn armen als ze weer moet. Heeft iemand hier ervaring mee; met levenslang Meranox en hoe dit het beste aan te pakken? Of zouden we het toch aandurven te stoppen en kijken of het misschien nu niet terugkomt? Alvast bedankt voor jullie reacties!
  9. We zijn een beetje wanhopig om de volgende situatie: Doortje (6 gecastreerd) en Tobi (3 gecastreerd) zijn sinds hun koppeling in mei samen. Doortje heeft vlak daarna ec gekregen en is 2 maanden behandeld. Helaas kwam het terug en daarom krijgt ze nu voor altijd dagelijks Meranox. Om onrust te voorkomen, tillen we Tobi ook altijd even op als Doortje medicatie krijgt. Zij heeft de broek aan (niet rijden, maar zich laten likken), maar Tobi probeert soms toch ook op haar te rijden. We zien dan ook wel eens plukken haar van Tobi in de ren. Overdag mogen ze in de tuin en sinds een tijdje gaat dat steeds vaker mis. We zien dan dat Tobi in haar billen probeert te bijten en Doortje woedend naar hem uitvalt. Meestal is hij sneller, maar steeds vaker gaat het van jagen naar vlinderen en als een kluwen rollebollen. Tot nu toe steeds zonder verwondingen en alleen heel veel haarplukken. Als we ze uit elkaar halen, zitten ze allebei even verdwaasd en vervolgens zoeken we elkaar weer op en gaan tegen elkaar aanzitten/liggen alsof er niks aan de hand is. In overleg met de opvang waar Tobi vandaan komt, laten we ze nu steeds in de ren en niet meer in de tuin. Dan blijft het rustig(er), maar we zijn er niet gerust op dat het ook daar niet uit de hand gaat lopen. Wat kunnen we nog doen? Alvast bedankt voor jullie reacties!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .