Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.137
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  7

Miekmoek won de laatste dag op 26 oktober 2022

Miekmoek had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Billy & Saar
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Miekmoek's prestaties

Wortelexpert

Wortelexpert (5/6)

1,7k

Reputatie

 1. Oefen er wel ver van te voren mee! Onze hond moest er in Portugal volgens mij ook één om voor in het ov. Daar zijn we thuis al mee gestart in hele kleine stapjes om hem eraan te wennen. Snuffelen is eerst al een beloning, daarna neusje erin een beloning etc. Net zolang tot hij het een halfuur zonder problemen en zonder het vervelend te vinden om kon houden. Als je op vakantie bent en je moet het noodgedwongen gebruiken, dan wil je niet dat het een eerste verschikkelijk ervaring wordt. Dan krijg je zo'n ding nooit meer over z'n neus..
 2. Als je een konijn uit de opvang haalt dan mag je dat konijn altijd weer terug brengen als zijn maatje overlijdt. Dat is eigenlijk de enige konijnvriendelijke manier om te stoppen met konijnen. Geen enkel konijn wil je alleen laten, een jonger konijn voor een aantal jaar niet, maar ook zeker niet een ouder konijn, ook al is dat 'maar' voor een jaar. Het is voor een konijn beter om terug naar de opvang te gaan zodat ze vanuit daar weer een nieuw huisje met maatje krijgen. Ook al is het voor jullie natuurlijk ontzettend lastig om een konijn terug te brengen. Dus misschien moet je nu juist niet voor een Vlaamse gaan, zodat het daarna makkelijker is dat beestje weer terug te brengen als Colnago er niet meer is.
 3. Dat klinkt als gebitsproblemen en zal je voor naar de dierenarts moeten gaan. Eet ze nog goed hooi? Of eet ze toch mee van het kippenvoer waardoor ze geen honger meer heeft?
 4. Ik bewaar het tot het er niet meer lekker uitziet en ik het zelf ook niet meer zou eten 😅 Geen idee hoe lang dat precies is, maar zeker langer dan een week. Bleekselderij vinden ze hier juist lekkerder als het ouder is, als het niet meer knispert als je het breekt maar lekker slap is, dan gaat het er in als zoete koek 😂🤦🏼‍♀️
 5. Dit klinkt niet goed, zeker morgen mee naar de dierenarts!
 6. Waarom maak je niet gewoon een grote ren voor Luna en een vriendje? Los van de kippen? Dat is voor iedereen zoveel beter! Ik betwijfel ook of je bij een opvang wel een 2e konijn meekrijgt als ze horen dat ze bij de kippen zullen zitten.
 7. Ik heb eigenlijk helemaal geen moeite met groente lang bewaren zolang je geen gesneden groenten koopt. Krop andijvie is hier ook langer dan een week in de koelkast goed. Net als bleekselderij, venkel, bloemkoolbladeren, wortelloof, komkommer, biet. Zelfde geldt voor courgette en paprika, maar dat eten ze hier niet 😅 Enige wat ik niet vaak koop vanwege de houdbaarheid is taugé, maar dat vinden ze wel erg lekker. En ook rucola, dus dat eet ik vooral zelf op en dan krijgen zij restjes.
 8. Iedereen maakt inderdaad zijn eigen keuzes en dat is prima. Dat maakt nog niet dat niet vaccineren een goede keuze is of kan zijn 😉
 9. Hoe bedoel je dat ze nog moet wennen aan de brok? Heeft ze het nog nooit eerder gehad, had ze een ander merk? En hoe zwaar zijn ze beide?
 10. Hoe groot was het hok van Luna voordat ze bij de kippen woont? Konijnen horen inderdaad veel ruimte te hebben zodat ze lekker kunnen rennen en springen. Kan het zijn dat ze in haar oude hok niet weg kon als jij haar aaide? Meeste konijnen houden niet zo heel erg van knuffelen. Het kan veel tijd kosten om te laten zien dat je niet eng bent en dat knuffelen best lekker kan zijn. Als je elke keer dat je in de ren komt iets lekkers aanbiedt en verder niets doet behalve er gaat zitten dan leer je haar dat ze niet bang hoeft te zijn. Daarnaast ben ik het eens met de reactie hierboven dat kippen en konijnen niet samen gaan. Als je haar een eigen grote ren geeft (minimaal 4m2), dan kan je naar een goede konijnenopvang om Luna te laten koppelen aan een lief konijnenvriendje. Dan hoeft ze ook niet meer alleen te zijn.
 11. Mijn opa is 85 geworden en heeft zijn hele leven gerookt. Roken is dus niet slecht? Natuurlijk niet. Vaccineren helpt wel degelijk tegen de ziektes waar ze anders dood van gaan. Jouw konijn heeft geluk dat hij niet ziek is geworden. Als hij de ziekte wel zou hebben gekregen was hij er nu niet meer. Als je eenmaal een konijntje hebt verloren aan één de ziektes, dan twijfel je er niet meer aan om je volgende konijn wel te laten vaccineren.
 12. Ze eten biks wel pas als allerlaatste na een ziekbed, dus dat klopt hoor. Ze is gisteren pas geopereerd dus geef haar de tijd om bij te komen. Ze zal binnen 5 dagen wel weer helemaal de oude zijn.
 13. Wat fijn, succes mrt de koppeling!
 14. Miekmoek

  Konijnenkorrel

  Hier nog 2 artikelen over hooi die je kan lezen; https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi https://www.bunnybunch.nl/informatie/hooi-soorten-voor-konijnen
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .