Ga naar inhoud

Miekmoek

Members
 • Items

  2.547
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  11

Miekmoek won de laatste dag op 21 juli

Miekmoek had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Billy & Saar
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Miekmoek's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

2k

Reputatie

 1. Zoals hierboven ook goed uitgelegd door @happy211, wil ik je ook zeker adviseren om Snoetie in een goede opvang aan een jonger rustig konijntje te laten koppelen. Laat de opvang weten dat je met konijnen wil stoppen, je mag als Snoetie is overleden het maatje namelijk terug brengen. Als het een jonger konijntje is, heeft het daarna nog een goede kans op vanuit de opvang weer opnieuw gekoppeld te kunnen worden. Heel lastig wordt het dan ook om het nieuwe konijntje weer terug te brengen naar de opvang, maar wel echt de juiste keuze voor Snoetie om niet de laatste jaren alleen door te moeten brengen. Sterkte en succes! Hou je ons op de hoogte?
 2. Echt nog niet de hoop opgeven hoor! Ik denk bij je klachten ook gelijk aan EC, mijn konijn heeft dit ook 3 maanden terug helaas gehad. We zijn echt 2 dikke weken bezig geweest met haar er weer een beetje bovenop brengen en hebben ook het hele scala aan medicatie moeten geven. Ze kreeg elke dag emeprid voor haar maag, cisaral voor haar darmen, pijnstilling, dwangvoer en meranox/panacur tegen EC. Wij waren dus 2 weken bezig voordat ze zowat klachtenvrij was en weer goed zelfstandig at, maar het kan ook zeker langer duren. Geef jezelf en je konijn zeker een maand de tijd en kijk dan verder. Sterkte!
 3. Wel ontzettend goed dat je denkt in het belang van je konijn! Voor je konijn is het echt zoveel beter om nog met een maatje ergens anders een aantal jaren gelukkig te mogen zijn, maar het is heel moeilijk om zo afscheid te moeten nemen. Wat betreft een goede konijnenopvang zoeken; ik zou vooral naar de plaatsingseisen kijken. Als ze alleen koppels laten adopteren maar daarnaast bijv ook eisen stellen aan het verblijf dan zit je wel goed. Je konijn zal wel in een kleiner hokje in de opvang zitten, maar dat is maar van korte duur 🤞🏻
 4. Miekmoek

  Ecuniculi

  Over het reinigen zou ik me niet zo zorgen maken hoor, er is niet bekend dat het ontzettend lang besmettelijk blijft. Ik heb toen mijn konijn het had alleen een normale schoonmaak ronde gedaan. Verder weet je het niet waarom het terug gekomen is, en ja het is onzeker, maar je doet je best en meer kan je niet doen! Als je een @ ervoor zet, dan weet @Kolino ook dat ze genoemd is in je bericht, wel zo handig 😉
 5. Wat zie je precies bij je konijn? Wat bedoel je met een evenwicht stoornis?
 6. Miekmoek

  Ecuniculi

  Ah, EC is echt rot... Het beste behandelplan voor EC is van dierenpraktijk Wilhelminapark, daar adviseren ze om 2 maanden te behandelen. Dan zou die 28 dagen dus eigenlijk te kort zijn. Ook is het advies om het maatje in ieder geval 2 weken mee te behandelen. Heel veel konijnen zijn drager van de parasiet en krijgen zelf geen symptomen. Het zou dus kunnen zijn dat het bij Mikky weer is teruggekomen vanwege Sammy. Helaas blijft EC een ziekte die nooit helemaal weggaat. Ze kunnen het onder controle houden, maar er hoeft maar iets met de weerstand te gebeuren en het kan opvlammen. Goed in de gaten houden blijft dus helaas wel nodig. Put er wel troost uit dat Mikky zo goed op de medicatie reageert en dat ze altijd binnen een paar dagen weer symptoomvrij is. Hopelijk kan dat je angst laten zakken en kan je ermee leren omgaan. Er zijn ook verhalen van konijnen hier waarbij het echt meerdere weken duurt voordat baasjes verbetering zien in hun konijn na het starten van medicatie waarbij het konijn ook echt veel heftigere symptomen heeft. Je zorgt goed voor Sammy en meer kan je niet doen!
 7. Precies mijn gedachte ook, als ik lui ben gebruik ik wel keukenpapier, maar liever gebruik ik het vaatdoekje van de keuken. Die gooi ik toch vaak in de was, dus als ik die voor het konijnenhok gebruik mag die gelijk de was in.
 8. Het lijkt dus dat Bambi de dominante is; ze mag rijden en ze wordt gelikt. Ik weet niet of dat eerder ook zo was? Het rijden gaat mettertijd meestal wel over. Of je ziet het bijvoorbeeld in het voorjaar weer terug komen. Het duurt nog wel voordat ze echt een stabiel koppel zullen zijn. Ik ben het eens met Kolino dat je ze beter te lang in de ren kan houden dan te kort. Als ze er nog niet echt uit zijn en er nog wat onduidelijkheid is over de rangorde, dan kan dat in alle hevigheid terugkomen als ze loslopen. Wij hebben zelf ons koppel konijnen pas na 1 maand in de ren los gelaten in de woonkamer. Liever nu wat extra geduld opbrengen zodat je straks lange jaren plezier van ze hebt 😊
 9. Hahaha geweldige foto dit 😆
 10. Ik zal eens opletten met groente en kruiden, wat we geven en wanneer we bdks zien. We hebben namelijk totaal geen schema oid. Mijn man doet 's ochtends een portie en ik 's avonds een portie groente waarin we allebei random een paar soorten uitkiezen 😅 Ook met boodschappen ligt het eraan wie van ons de boodschappen doet en pakken we gewoon wat we zien liggen 😂 Al zijn andijvie en witlof altijd standaard. Ze zijn sowieso niet te dik nee. Altijd mooi op gezond gewicht geweest.
 11. Kruiden zijn wisselend, we kopen gewoon wat bosjes bij de groenteboer. Vaak combinaties van tijm, salie, peterselie, oregano, selderij, koriander, soms basilicum of rozemarijn. Qua groente vaak witlof, andijvie, wortelloof, venkel, bleekselderij, rucola en af en toe aangevuld met broccoli, taugé, bloemkoolblad en vast een hoop wat ik nu vergeet (zoals pastinaak, knolselderij om maar op te noemen dat ik idd groente vergeet). Verder hebben we daar niet recent een grote verandering in gemaakt. Maar ze kunnen de keutels laten liggen als ze te veel verse kruiden krijgen? Misschien kunnen we de hoeveelheid iets terugschroeven? Ik ga denk ik nog geen onderzoek laten doen en even wat dingen met voeding uitproberen. Misschien lost t dan vanzelf wel op. Kan altijd extra naar de dierenarts gaan met een keutel. Zal de dierenarts wel vragen extra secuur de gezondheidscontrole te doen vrijdag bij de vaccinaties.
 12. Tja, maar is bij beide gevallen het dan niet gek dat ze de keutels zeker anderhalve maand gewoon wel goed heeft gegeten en helemaal aan het einde van de kuur ze pas laat liggen? 🤔
 13. Toch weer even een topic, want ik zie de laatste paar dagen ineens wat blindedarmkeutels liggen 😑 Soms is het maar een mini beetje, dus waarvan het grootste gedeelte gewoon is opgegeten, maar 2x echt een trosje gevonden helaas. Ik weet niet welke van de twee het doet. Nu heeft mijn voedster Saar EC gehad en hebben we haar de afgelopen 2 maanden met Meranox behandeld. Ik deed dit met geprakte brokjes (ochtend), mijn man met een plakje banaan erdoor (avond). Sinds vandaag is de kuur gelukkig afgelopen. Kunnen de blindedarmkeutels van haar komen ivm de medicatie of banaan? Of is het dan gek dat we dit nu pas helemaal aan 't einde van de kuur zien? Wat ze verder te eten krijgen: 30 gram science selective (ze zijn 1,3 en 1,6 kg, dus ong 10gr/kilo konijn), 150 gram groente en verse kruiden, en onbeperkt kruidenhooi. Ze krijgen ook regelmatig knaaghout van mijn mam, variërend van wilg tot appelhout en andere soorten. Verder krijgen ze eigenlijk nooit snacks, heel soms een lijnzaadbrokje of hooiloop. En wordt goed gedronken en hooi gegeten. Andere keutels zien er ook gewoon goed uit. Komende vrijdag hebben we hun jaarlijkse vaccinatie. Mocht ik die dag een verse blindedarmkeutel vinden, is het slim die sowieso mee te nemen naar de dierenarts? Of kan ik beter even afwachten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .