Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.536
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Alles dat geplaatst werd door Jamesthebunnybutler

 1. Ik denk dat ze knoflook nog lekker zou vinden ook en dat spul is natuurlijk ook echt niet goed voor ze. Echt lastig, veel van wat ze vies vinden is ook behoorlijk giftig. Inderdaad het is gelukkig nog ietsje open, maarja, het blijft wel verder dichtgroeien. Denk dat er binnenkort geen gaatje meer is, maar dan kijken we wel weer verder.
 2. Helemaal eens met bovenstaande. Een konijn dat gilt bij een gebitscontrole is al echt niet oke, dat doen ze alleen bij helse pijn of bijna overlijden. Die röntgenfoto is absolute noodzaak, het klinkt alsof je konijn echt veel pijn heeft. Ik weet ook niet of ik dat bij dezelfde dierenarts zou laten doen... Die melding zou ik ook zeker maken, maar ik zou ook bij de praktijk zelf een officiële klacht indienen. Wat een bizar verhaal. Ik hoop dat dit goed gaat komen. Voor nu heel veel sterkte.
 3. Net Siem's oor laten checken. Opening is nog groot genoeg, hoeft voor nu gelukkig niet verder open. Overmatig likken aan het oor door Feli lijkt de oorzaak. Heel irritant, want ze leert het niet af. Ik heb terracortril gekregen om erop te smeren, dat is even goed voor het wondje maar ook bitter waardoor Feli misschien stopt met likken aan het oor. Heel dat oor volgesmeerd, nog geen vijf minuten later zit Feli het er vrolijk weer uit te eten/af te likken. Wat zou ik nog voor viezigheid op zijn oor kunnen smeren om haar enigszins te stoppen? DA zei van dat spul tegen nagelbijten en dat dan op een laagje vaseline doen, maar ik weet niet wat voor prut dat is. Vind dat een beetje spannend geloof ik.
 4. Oh wat rot zeg. Gelukkig zijn ze erachter gekomen met onderzoek tijdens vaccinatie, maar het is een lastig dilemma nu.
 5. En met bron hoeft het ook niet waardevol te zijn. Een conclusie van een onderzoek lezen is iets anders dan het onderzoek op methodologische kwaliteit beoordelen en dan bepalen of de conclusie ook getrokken had kunnen worden met het onderzoek. Iets kan volgens iemand wetenschappelijk bewezen zijn, maar belangrijker is om te weten of de methode om bij dat bewijs te komen ook kloppend is. Heel vaak is iets gewoon een mening. Dat kan best waardevol zijn, maar je kan er geen conclusies aan verbinden.
 6. Een konijn dat door zijn rug gaat heb ik nog nooit gehoord. Natuurlijk kunnen erg rugklachten zijn, maar vaak is daar dan een duidelijke oorzaak voor te vinden op een röntgenfoto. Artrose, hernia, een breuk etc. Dat kan je niet zonder röntgenfoto uitsluiten. EC kan je alleen uitsluiten met bloedonderzoek, maar dat is ook niet erg betrouwbaar. Met urineonderzoek kan je EC nooit uitsluiten. Bij deze symptomen gaan bij mij ook alle alarmbellen rinkelen voor EC. Kan je nog voor een second opinion gaan? Starten met behandeling voor EC kan in ieder geval geen kwaad en als blijkt dat dit het toch is, ben je er vroeg bij.
 7. Ik zou ook zeker nog overwegen om voor dexamethason te gaan in dit geval, prednisolon wordt ook nog weleens gegeven. In Rotterdam is Elly Ebbens (DAP Overschie heet de praktijk geloof ik) een goede dierenarts. Ik vind haar praktijk niet prettig en aan haar als persoon moest ik destijds ook echt wennen (ze is wat lomp), maar ze is wel echt kundig ook met konijnen. Verder ken ik alleen nog Dierenkliniek Animalis in jouw regio, maar dat is in Delft. Die is ook erg kundig. Veel sterkte. Het is naar. Wat ik destijds bij mijn konijn deed is wat wortel raspen en voor de neus leggen. Dat wekte toen heel goed. Verder gewoon alles in de buurt leggen. Als hij zelf wil eten is dat winst en is er geen stress voor hem doordat je moet dwangvoeren.
 8. Oh, jammer dat je mijn reactie zo geïnterpreteerd hebt, want het was niet de bedoeling om jou als persoon aan te vallen. Het was echt niet mijn intentie om jou als persoon egoïstisch te noemen, maar de keuze die je zou maken zou ik in dat geval een beetje egoïstisch, als in met name in belang voor jezelf kiezen. Jouw visie hierin is anders als die van mij en sommige andere mensen en dat is niet erg. Dus, echt excuus als je het vervelend opvatte. Het heeft nu ook geen zin om een discussie te hebben over wat wel en niet wetenschappelijk bewezen is. Desondanks vind ik het mooi om te lezen dat je uiteindelijk kiest voor een koppeltje konijnen. Och je kunt echt zo'n hechte band hebben als je er twee hebt, maar het is ook erg afhankelijk van het konijn. Toen ik op kamers woonde sliep mijn koppeltje konijnen op mijn bed (zou ik nu nooit meer doen maar toen was het echt leuk). Ik neem zelf meestal het niet zieke konijn niet mee naar de dierenarts, maar het ligt er ook aan wat er aan de hand is. Bij een operatie doe ik het soms wel, maar ook afhankelijk van hoe klef het koppeltje is. Bij iets dat besmettelijk is doe ik het ook. Als er een konijn overleden is koppel ik zelf altijd vrij snel, meestal na een week. Iets langer wachten kan ook hoor, meestal wordt er maximaal een maand aangehouden. Ik ga met het overgebleven konijn naar een opcang voor een speeddate en koppel ze dan thuis verder. Als je daar geen ervaring mee hebt of niet ziet zitten kun je ook kiezen voor een koppelvakantie en worden ze daar helemaal gekoppeld.
 9. Ik zou hiermee ook naar de dierenarts gaan en echt niet lang wachten. Het zou om een wormbesmetting of coccidiose kunnen gaan en dat moet je wel snel behandelen. Zeker vanwege het risico op uitdrogen inderdaad. Het minder eten klinkt niet goed, klinkt ook alsof je konijn niet lekker is.
 10. @Bammyflurry nee zeker geen goed teken! Hij kan zijn troep niet op de normale manier kwijt en dus is dat gat dat gemaakt is permanent. Dat moet dus open blijven zodat oorsmeer en andere troep eruit kunnen en er niet weer een abces onder gaat zitten. Het moet dus weer open gemaakt worden voor het helemaal dichtgegroeid is. Echt balen. Verder helemaal eens met je. Die dieren zorgen voor zoveel ontspanning.
 11. Bleeegh het gat in het oor van Siem begint 1,5 jaar na zijn lateral wall resection opeens in rap tempo dicht te groeien. Eerst kon ik er met een pincet in om klonten oorsmeer eruit te pakken en opeens kan ik er niet meer bij. Morgen maar eens door de dierenarts laten kijken wat ze kan doen. Hopelijk hoeft het niet weer onder narcose open.
 12. Het is misschien niet het antwoord waar je op hoopt, maar ik verwacht dat op bunnybunch iedereen hetzelfde advies gaat geven. Neem niet één konijn. Het is niet voor niks dat een opvang altijd een koppeltje konijnen naar huis stuurt. Konijnen zijn groepsdieren en kunnen zich alleen veilig voelen en natuurlijk gedrag vertonen als ze in ieder geval één konijnenmaatje hebben. Je kan nog zo veel ruimte hebben en zo veel thuis zijn, maar je kunt je konijn gewoon niet geven wat het nodig heeft als het alleen leeft. Daarom ga je in een asiel nooit met één konijn naar huis. Dat je zo'n goede band had met je konijn begrijp ik, want het konijn had niets anders. Zelf vind ik het een beetje egoïstisch (dat is niet *ananas* bedoeld) als je bovenstaande weet en dan toch kiest om een konijn alleen te houden. Dat doe je dan echt voor je eigen plezier en niet voor het konijn.
 13. @Gijs9 Mijn mening is dat er altijd voordelen en nadelen zitten aan iets wel doen of iets niet doen. Zo ook bij vaccineren. Persoonlijk denk ik ook goed na over het wel of niet nemen van vaccins en zal ik zeker niet ieder vaccin nemen. Dat beslis ik wel op basis van goede informatie en een risicoafweging die ik voor mezelf maak. Ik vind echt dat je over vaccinatie niet zo zwart-wit kan denken. Zowel over voor als tegen. In het geval van konijnen kies ik ervoor om wel te vaccineren. Dit omdat de ziektes die voorkomen en ook regelmatig voormomen in bijna alle gevallen dodelijk zijn voor het beestje. Weerstand of niet. Konijnen zijn ook nog eens prooidieren en daardoor veel vatbaarder voor vanalles dan andere diersoorten. Bij mensen zijn er ook ziekten waarbij je nog zo'n goede weerstand kan hebben, maar de kans gewoon bijna 100% is dat je dood gaat. Als je dat risico wil nemen is dat natuurlijk prima als je de gevolgen kan overzien en ermee kan leven. Ik vind wel dat je dan goede afwegingen moet maken en niet enkel met argumenten moet komen over of iets wel of niet natuurlijk is. Het zijn best harde claims, waarvan niet altijd goed aan te tonen is dat dat klopt. Als je zoiets op een openbaar forum schrijft vind ik persoonlijk dat je de claims best iets voorzichtiger mag schrijven. Desondanks snap ik je redenatie zeker hoor, ik twijfel in sommige gevallen ook of een vaccin een dier of mens in bepaalde opzichten niet zwakker maakt.
 14. Zorg inderdaad echt voor een konijnkundige dierenarts. In sommige gevallen kan het met hokrust ook redelijk herstellen. Bij breuken aan de middenvoetsbeentjee zou ik eerder aan een spalkje denken dan aan een amputatie, maar ik ben natuurlijk geen dierenarts. Ik heb een konijntje thuis dat toen ze in de opvang had ook een gebroken pootje had, wel in het voorpootje, en dat is keurig hersteld met enkel een spalkje. Zij hupst vrolijk rond en kan alleen niet alle bewegingen maken met haar teentjes. Een second opinion door een specialiast lijkt me in jouw geval echt een goed idee. Uiteraard blijft de beslissing heel persoonlijk en ook lastig. Succes en sterkte!
 15. Achterpoten kunnen idd geamputeerd worden, maar het ligt er natuurlijk wel aan op welke plek de breuk zit. De belasting op de andere poten zal wel groter worden, waardoor ze wat eerder last zullen krijgen van artrose. Mijn ervaring is dat ze heel snel wennen en goed herstellen van een achterpootamputatie. Weet je waar de breuk zit? Ik schrik heel erg van dit bedrag. Zoiets heb ik eigenlijk nog nooit gehoord. Een paarhonderd euro ben je mogelijk wel kwijt, maar tweeduizend?? Is een second opinion nog een optie voor je?
 16. Ik denk dat als je veel groenvoer geeft in verschillende samenstellingen, dat het risico op problemen dan klein is. Maar, als je af en toe groenvoer geeft en verder vooral brok en hooi, dan is de kans dat al het overschot aan calcium uitgeplast wordt veel kleiner en kunnen er wel degelijk problemen ontstaan.
 17. Die temperatuur is niet goed. Ik zou zelf in dit geval kiezen voor naar binnen halen en de temperatuur minimaal een dag goed te hebben voor hij weer terug naar buiten gaat. Als hij geen gebruik maakt van de snugglesafe dan warmt hij niet voldoende op. De vraag is wel waar die ondertemperatuur vandaan komt als hij wel weer eet en keutelt. Is er naar het gebit gekeken?
 18. Dat is op dit moment het gangbare vaccin. Ik snap heel goed dat je de indruk krijgt dat het door het vaccineren kont. Deels kan dat, omdat een vaccin toch een beroep doet op het immuunsysteem. Het zou ook toeval kunnen zijn, de winter is sowieso een tijd voor kwaaltjes natuurlijk. Blijft lastig en je zal er niet achter komen ben ik bang. Weet dat een ernstige reactie na vaccineren bij konijnen echt niet vaak voorkomt.
 19. Niet vaccineren is bij konijnen wat mij betreft inderdaad geen optie. Ik zou iig het risico niet willen lopen.
 20. Wat verdrietig zeg! Dat hoor je niet vaak gelukkig. Ik heb zelf een konijn gehad dat ook altijd ziek werd na haar vaccinatie, maar bij haar bleek later dat ze serieuze gezondheidsproblemen had al voor de vaccinatie. Als je dit ziet komt het meestal voor bij konijnen die al verzwakt zijn door een bepaald gezondheidsprobleem. Als daar geen sprake van was lijkt het domme pech. Welk vaccin is er gebruikt?
 21. Nee, dit is geen normaal gedrag. Twee mannetjes bij elkaar houden gaat, ondanks castratie, meestal fout. Het kan lang goed gaan, maar in veel gevallen zie je dat ze rond de pubertijd beginnen met lelijk doen en uiteindelijk gaan vechten. Let op: konijnen kunnen elkaar ongelooflijk lelijk verwonden en zelfs dood bijten. Hoe oud zijn ze? Mijn beste advies voor nu zou zijn om de twee uit elkaar te halen om dat te voorkomen. Aangezien konijnen groepsdieren zijn en niet alleen kunnen leven, zou ik je adviseren om naar een goede konijnenopvang te gaan. Of je houdt dan twee losse koppeltjes van mannetje en vrouwtje als je daar plek voor hebt, of je kiest er bijvoorbeeld voor om er eentje af te staan en de ander te laten koppelen aan een passend vrouwtje. Hoe groot is de ruimte waar ze 24 uur per dag toegang tot hebben? Niet je vraag, maar ik wil het toch zeggen: konijnen en cavia's zijn echt niet geschikt om samen te leven. Ze hebben compleet andere voedingsbehoeften en kunnen serieuze gezondheidsproblemen krijgen daardoor. Bovendien kunnen konijnen ziektes overdragen waar cavia's heel ziek van worden, maar konijnen niets van merken. Ook kunnen konijnen bv gaan rijden op de cavia's en ze lelijk verwonden. Ze begrijpen elkaars taal niet en hebben echt andere behoeften op alle vlakken. Wat mij betreft dus niet verstandig om ze samen te houden.
 22. Dit zijn zo'n vervelende dingen, zeker in het weekend. Gelukkig gaat het nu wel beter, maar je wil toch wel weten wat er evt speelt. Sterkte!
 23. @Kolino Je zou EC met bloedonderzoek uit kunnen sluiten. Als daar de parasiet niet in zit is het geen EC, maar als die er wel in zit wil dat niet zeggen dat EC daadwerkelijk de oorzaak is. Hoe betrouwbaar dat is weet ik eigenlijk niet, maar ik sluit me verder aan bij @Dollie Ik heb idd ervaring met synopet. Als het echt gaat om artrose waar de klachten door komen, kan dat zeker een uitkomst zijn en ondersteunend werken. Ik heb er goede resultaten mee gezien. Iets anders dat ook goed kan werken is phen-pred. Dat is wel echt rotzooi en wil je liever niet langdurig geven.
 24. Als EC uitgesloten is denk ik aan een achterhandverlamming door bijvoorbeeld een breuk ergens of een hernia. Is er een röntgenfoto gemaakt?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .