Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.710
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  16

Alles dat geplaatst werd door Jamesthebunnybutler

 1. Etterbakken! De hele week waren ze lief en elkaar aan het wassen, super rustig. Lopen ze net opeens lelijk achter elkaar aan te rennen en vliegen de plukken weer rond. Gelukkig is het snel rustig hoor en denk ik dat ze ergens van geschrokken zijn, maar Luuk is wel weer wat bangig richting Kyra. Donderdag gaan ze, mits ze weer rustig doen, naar hun normale verblijf. Dan hebben ze twee weken neutraal gezeten, moet goed zijn denk ik.
 2. Het klinkt alsof de informatie een kopie is van een website. Ik herken dit soort teksten van websites van grote dierenwinkels en van grotere merken konijnenvoer. Er staan inderdaad een aantal onjuistheden in, dus helemaal eens met Joke.
 3. Oh joh, heftig. Myxomatose is ook wel even een ander verhaal dan een simpele gasbuik hoor. Een niet gevaccineerd konijn overleeft myxomatose echt bijna nooit. Wat een naar beeld is dat ja..
 4. Ach gossie, dit doet me denken aan die keer dat ik een heel strand in mijn woonkamer had doordat Dunya en Baloe zo ongelooflijk blij waren met hun nieuwe graafbak. En dan helemaal uitgeteld tegen elkaar gaan liggen in de rotzooi... Tip van mij: maak geen graafbak met zand voor binnenkonijnen, kies voor ander materiaal🙈
 5. Dunya heb ik bewust laten chippen, Luuk is bij de opvang gechipt (tegenwoordig standaard, echt goed!). De andere drie zijn nog niet gechipt, maar ik overweeg inderdaad ook om dat in het vervolg wel te laten doen. Het is natuurlijk handig voor als ze zoek raken ofzo, maar ook als er eentje lastiger eet en bijgevoerd moet worden. Kattenluikje met chip maken en je bent klaar👍
 6. D-mannose kan inderdaad helpen, maar bij een fikse blaasontsteking weet ik niet of je het ermee redt. Meestal zet je dat bij een beginnende blaasontsteking in om erger te voorkomen. Ik wist trouwens niet dat het ook bij huisdieren gebruikt wordt! Weet wel dat het niet voor iedereen zeker weten een veilig middel is, dus check wel even goed of het inderdaad als veilig beschouwd wordt voor konijnen.
 7. Ah ja, ik snap dat je dat verband gaat leggen hoor. Het is ook zo lastig bij konijnen. Ik heb zoiets in ieder geval nog nooit gezien bij zo'n kuur. Het klopt wel dat je van AB wat sloom of moe kan worden, maar het heeft bij mijn weten geen invloed op de urineproductie of het kunnen plassen. Nog nooit gezien in ieder geval. Het klinkt wel alsof plassen pijnlijk of moeilijk is. Ik snap ook dat je die onderzoeken zo lang mogelijk wil uitstellen inderdaad. Zelf zou ik denk ik in dit geval wel voor de onderzoeken kiezen, maar ik ken het konijn natuurlijk niet, dus misschien heb je goede redenen om het nog niet te doen. Ik wil je wel adviseren om niet te lang te wachten, als de blaas niet geleegd kan worden en je een overloopblaas krijgt heb je een groter probleem. Dat is met dit soort klachten wel een risico.
 8. Wat je beschrijft klinkt alsof er meer aan de hand is dan enkel een blaasontsteking. Is er recent opnieuw een röntgenfoto gemaakt? Het ophouden van urine/niet kunnen plassen kan namelijk ook wijzen op blaaszand of een blaassteen. Dat lijkt me in dit geval wat waarschijnlijker. Keutelt het konijn nog wel en eet en drinkt het goed? Een sloom konijn klinkt niet goed en zou ik zeker mee terug naar de dierenarts gaan voor aanvullend onderzoek. Ik kan me niet voorstellen dat dit door de duplocilline komt, ik heb het nog nooit meegemaakt in ieder geval. Enige dat zou kunnen is dat het in de bloedbaan is gekomen en een dysbacteriose veroorzaakt, maar dan zie je ook flinke diarree (waterdun). Ik heb onlangs een konijn op duplocilline gehad en die is 30 seconden na de laatste injectie overleden. Daarvoor 0,0 symptomen, at goed, keutelde goed, plaste goed. Dat zou een acute allergische reactie kunnen zijn geweest, maar waarschijnlijk speelde er meer en heeft stress een laatste zetje richting een hartinfarct gegeven of zoiets. Daar lijkt bij jou zeker geen sprake van en eigenlijk komt het dus ook nooit voor (ik heb denk ik al wel 100 konijnen op dit middel in de opvang gezien en ook eigen konijnen er probleemloos op gehad). Lijkt dus echt of er iets meer aan de hand is helaas...
 9. @bunnyempress ik geloof dat het gelukt is hoor. Mijn vriend is stellig geweest en heeft na een half uur besloten om op pad te gaan ipv in de tuin te gaan zitten. Zo konden ze ook niet opgejaagd worden. Ze zijn rustig geweest en ze wassen elkaar allebei. Top!
 10. @Lienappelsien haha echt he, leuk koosnaampje wel 😂 We slapen weer boven hoor, ik deed beneden geen oog dicht, maar hoor het eigenlijk ook niet als het onrustig is. Nu een nadeel aan goed geïsoleerde kozijnen en glas.
 11. Ze hebben geloof ik een rustige nacht gehad! De camera werkte niet echt goed op een afstandje, dus dat is jammer. Er liggen geen plukken in de ren nu, dus dat ziet er goed uit. Ze zitten nu lekker te eten en Luuk durft eindelijk wat meer te eten, wat andijvie en kruiden. Brokjes nog matig, maar hij eet de hele dag door veel hooi. Ben nu aan het wachten tot mijn gras lang genoeh gegroeid is om te knippen, dan kan ik ze daar aan laten wennen en hoop ik dat Kyra dat wel wil eten aangezien ze geen hooi eet. Ik ben vandaag een dagje weg en mijn vriend past op. Vind ik een beetje spannend, want zijn familie komt met een kindje op bezoek. Ik heb duidelijke instruxties gegeven dat er vandaag alleen vanuit huis naar de konijnen gekeken mag worden en ze verder geen aandacht mogen krijgen. Voor de zekerheid hang ik een doek op aan de kant waar je langs loopt als je de tuin in gaat, zodat er niet toch stiekem gekeken wordt of aan de ren getrokken wordt. Ik ken ze inmiddels...
 12. Ja, infrarood inderdaad. De ruit spiegelt inderdaad, maar juist met dat infrarood gebeurt dat. Ik zal de camera straks eens naar achter verplaatsen dan. Nu staat deze dicht bij de ruit. Dank je voor de tip!
 13. Zeker! Nu nog even doorzetten. Ik laat ze denk ik een week of twee op neutraal terrein zitten. Gezellig uitzicht ook wel vanaf mijn raam hoor! Alleen jammer dat ik geen buitencamera heb. De binnencamera doet het in de nacht niet als ik deze door het raam op de ren zet.
 14. Luuk is weer wat bijgetrokken en heeft toenadering gezocht. Vannacht hebben ze denk ik weer een klein opstootje gehad, maar mijn vriend zegt dat het vanmorgen heel goed gegaan is. Ze liggen soms bij elkaar en er is zelfs al gewassen. Als hij gaat rijden wordt zij even pissig, maar geen agressie. Een normale koppeling dus!
 15. Komt vast goed. Ze chillen nu allebei op een eigen plek en rennen soms even achter elkaar aan. Hij durft steeds ietsje dichter naar haar toe te gaan.
 16. Ja, precies. Maar veel mensen zeggen dat ze hun twee konijnen gewoon samen gekocht hebben, want zusjes, en gaat gewoon goed. Dus zij blijven toch denken dat je dat het beste kan doen.
 17. Vannacht zijn de rollen blijkbaar omgedraaid. Ik ben een paar keer wakker geworden en toen werd er even flink gejaagd. Toen ik vanmorgen in het licht wakker werd zag ik dat de ren helemaal vol met plukken haar ligt. Luuk is opeens doodsbang voor Kyra en rent keihard weg als ze in zijn buurt komt. Wat ze precies gedaan heeft weet ik niet, maar blijkbaar heeft ze toch lelijk gedaan. Hopelijk trekt dat in de loop van de dag weer bij. Ik check ze straks voor de zekerheid maar even op wondjes.
 18. Luuk is de lichte, ja. Over het algemeen is Luuk dominant hoor, als hij rijdt is zij onder de indruk. Af en toe raakt ze ff geïrriteerd en rent ze met haar staart omhoog. Ik denk dat Kyra dat ook denkt ja, met name omdat zijn koppelgedrag/houding ook vergelijkbaar is. Ze heeft een stevig rammetje nodig dat duidelijk is, maar totaal geen agressie laat zien. Luuk heeft hiervoor al een eerdere koppeling gehad die super goed ging, maar na een paar dagen vreselijk mis ging. Heel gek. Ik hou mijn hart vast, maar voor nu geen gekkigheid dus. Haha ja die Kyra is echt een etterbak he, ook op dat filmpje.
 19. Vandaag is Kyra op speeddate geweest en heb ik Luuk mee naar huis genomen. Het eerste rammetje dat we geprobeerd hebben heeft ze aan flarden gebeten, de draak. Met Luuk lijkt het beter te gaan en ze is wat meer onder de indruk. Ze zitten sinds vanmiddag bij elkaar. Luuk rijdt regelmatig en ook echt lomp, trekt keihard aan haar vacht. Zij rent weg of blijft zitten. Af en toe even een opstootje, maar tot nu toe wordt het snel weer rustig. Vanavond beneden slapen, voor het raam waar de ren achter staat. Sinds vanavond is Luuk helemaal happy en binkies aan het maken, tot grote ergernis van Kyra haha. Luuk was het langst zittende rammetje in de opvang. Hij zat samen met een ziek konijntje dat twee weken terug ingeslapen is. Luuk is al wat ouder, ik denk net zoiets als Goofy. Hij ziet er ook een beetje zo uit en is qua koppelgedrag heel erg hetzelfde. Hieronder wat binkie-spam!
 20. @bunnyempress bijna een kopie van Goofy, letterlijk in alles, haha. Hij heeft zelfs een hap uit zijn oor. Ik ben in ieder geval voorzichtig positief. Heel af en toe even een opstootje, maar over het algemeen is Kyra rustig. Ze drinkt alleen opeens weer heel veel, dus ik denk dat zij aan stress-drinken doet ofzo.
 21. Zo herkenbaar🙈 Gelukkig bestaat Bunnybunch! Mensen denken echt dat je niet goed bent als je vertelt dat je konijnen op speeddate moeten of dat je ze naar een dierenarts brengt etc.
 22. Zo doe ik het inderdaad ook! Jep, ik doe de speeddate altije zelf, dan weet ik precies hoe de konijnen er vanaf het begin in staan. Is idd een flink voordeel. Luuk is mee naar huis gegaan en ze zitten nu op neutraal terrein buiten. Vannacht slapen we beneden, dan kunnen we ze vanuit het raam waar ze direct achter zitten in de gaten houden🙈.
 23. Nou, dat is ze hoor. Het eerste konijn beet ze na een seconde verrot🙈 Tweede optie lijkt helemaal op Goofy, dat ziet er wat hoopvoller uit. Wat een pittige tante zeg, tsjonge... Misschien voelen ze elkaar wat beter aan omdat ze allebei hun partner verloren zijn?
 24. Beterschap! Hilarische foto trouwens. Ik ga vandaag op speeddate met Kyra. Wish me luck, want ze is een *prehistorisch pimpelmeesje* en scheurt de meeste rammen aan flarden haha. Ik zet gewoon ieder random rammetje dat plaatsbaar is er om beurten bij in de hoop dat er een match bij zit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .