Ga naar inhoud

dexenbobbi

Members
 • Items

  519
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.instagram.com/dexandbobbi

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

1.477 profielweergaven

dexenbobbi's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

 1. Die oogzalf heb ik in huis, ook bij hem gebruikt maar doet eigenlijk niets. @Kolino als het iets kleins is waar we hem simpel vanaf kunnen helpen is dat natuurlijk altijd een optie, maar we gaan hem geen grote operaties meer aan doen waarbij de kans op definitief herstel niet groot is. Het is ook nog steeds een heel gelukkig diertje dus ik zal aankomende week weer bellen met de dierenarts.
 2. Ik ben vanmiddag met Dex en Bobbi naar de dierenarts geweest voor de jaarlijkse check en vaccinaties. Dex heeft oor abcessen waar hij momenteel weinig last van heeft (we hebben iom de dierenarts besloten ze palliatief te behandelen met metacam afgelopen december). Sinds een week heeft hij ook steeds een nat oogje. De dierenarts heeft ernaar gekeken en zag geen ontsteking en ook geen hooi of haartje op/in het oog. Het oor aan die kant is ook helemaal rustig, abces holte is leeg en ook geen pus of roodheid in de gehoorgang. Gebitje is nagekeken en ook dat is helemaal in orde. Vanmiddag weer een druppel helder vocht uit zn oogje. Blijf het toch raar vinden. Herkennen jullie dit? Kan ik zelf misschien iets doen? Hij lijkt er absoluut geen last van te hebben.
 3. Provincie: Zeeland Plaats: Middelburg Naam praktijk: Duintop Dierenkliniek Dierenartsen: Ken Protin Website: Duintop Dierenkliniek | Eerlijk en vertrouwd | Dierenarts Middelburg & Goes Tot voor kort zat ik bij de vestiging in Goes bij Marten van den Boomgaard (ook konijnkundig), maar door tijdelijke sluiting van deze vestiging zijn we in Middelburg belandt. Op vrijdag is Ken daar altijd aan het werk en enorm geschoold in konijnen en andere bijzondere huisdieren. Hij denkt goed mee en vooral ook in het belang van het diertje. Ik vind dat dat sowieso geldt voor alle medewerkers bij deze kliniek, maar met de complexe klachten waar 1 van onze konijnen te maken heeft is het heel fijn om bij Ken terecht te kunnen.
 4. Emeprid hadden we van de week al meegekregen. Tijdens het schoonmaken van haar kontje plaste ze, troebel geel, zoals normaal.
 5. Ze zitten niet apart, heb ik ook geen ruimte voor. Ze hebben een ren (ik noem het kooi) van 3 meter bij 1,80 meter en inmiddels gaat het beter tussen ze. Bobbi heeft antibiotica gekregen naast de medicatie die ze al had en is vandaag iets levendiger en heeft een paar hapjes zelf gegeten. Haar kontje zat onder de diarree gemengd met keuteltjes dus dat hebben we net helemaal schoongemaakt en deels moeten knippen. Enorm zielig. Kan me voorstellen dat ze daar ook last van had.
 6. Ik kan vandaag met haar terecht, ze is wel iets levendiger en ze at een strootje hooi maar haar achterkantje en de kooi zitten vol met zachte poep/diarree..
 7. Bobbi wilde vorige week ineens niet meer eten en ik vond toen veel kleine keuteltjes. Mijn alarmbel ging af dus dwangvoer en een beetje metacam om de nacht door te komen. Volgende dag de dierenarts gebeld en zij wilde het 1 dag aankijken op dwangvoer en metacam + buikmassages. Die avond was Bobbi weer de oude en lekker aan het eten, ook weer normale keutels. Tot afgelopen maandag. Ik kwam ‘s ochtend beneden en vond haar in een plas donkerbruine urine (ze is bijna 7 en hartstikke zindelijk normaal) en ze wilde niet eten. Dwangvoer en metacam erin en een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor die middag. Dierenarts constateert dat haar darmen stil liggen dus metacam + emeprid en dwangvoeren. Ik heb hier wel wat ervaring mee en die ervaring leert dat konijntjes dan snel opknappen. Bobbi niet. Ze eet nog steeds niet, zit de hele dag stil in een hoekje, Dex valt haar continu aan (normaal echt beste vrienden en is zij de baas) en inmiddels enorm veel plakpoep/diarree wat gigantisch stinkt. Mijn konijnkundig dierenarts is langdurig uitgevallen en de huidige weet het niet. Ik ga morgenochtend weer bellen dus ik wil jullie vragen; herkennen jullie dit, wat kan dit zijn, wat moet ik doen en waar moet ik om vragen?
 8. De operatie is niet doorgegaan en wordt ook niet meer uitgevoerd. In overleg met de dierenarts gaan we over op palliatief behandelen met metacam om te zien of we zijn pijn kunnen stabiliseren zonder zijn darmpjes nog verder te belasten. Wanneer de abcessen groter worden zullen we ze hoogstens nog open snijden om leeg te halen maar meer doen we hem niet meer aan. Voelt eerlijk gezegd wel als een opluchting. We zagen enorm op tegen de nazorg en het gevecht met Dex wat daarbij hoort.
 9. Ik moet zeggen dat ze het prima accepteren. Ik heb hier standaard gedroogde kruidenmix voor ze liggen en doe dat er ‘s avonds bij op het moment dat ze anders groente krijgen. Tot nu toe is er 0 weerstand bij beide dus ik blijf het op deze manier nog even doorzetten. Net een eerste blik op het hok en de toiletbak geworpen en voor zover geen natte keutels gezien dus hopelijk werpt het zn vruchten af.
 10. Er lagen wel nog een paar natte keutels toen ik thuis kwam vanmiddag. Maar nog steeds afgewisseld met goede droge keutels. Ik laat het vrijdag maar op me af komen. Laat hem sowieso niet daar ter plekke inslapen maar ik hoop uiteraard dat dit geen scenario hoeft te zijn.
 11. Update: onze vaste dierenarts is helaas uitgevallen en had gister contact met een niet konijnkundige vervanger. Zij heeft vandaag contact gehad met de dierenarts uit Gent die Dex vrijdag zou gaan/gaat opereren. Ik moet hem vrijdag brengen en dan kijken we ter plekke hoe de situatie is en besluiten we om wel of niet te opereren en of afscheid een vervolg scenario is. In de tussentijd geen pijnstilling en een hooi dieet. Dex heeft gelukkig weer meer eetlust dus fingers crossed maar weer.
 12. Ik heb het allemaal gescreenshot, dankjewel!
 13. €600 per oor inclusief medicatie
 14. Een arts van de faculteit dierengeneeskunde uit Gent gaat de operatie doen. Hij is er ervaren mee dus geen proefkonijn situatie zoals ik het misschien over liet komen. Deze arts werkt 1 x in de week bij de kliniek waar ik altijd met Dex kom. En ik weet dat de situatie niet mijn schuld is, maar ik ben zo bang dat ik spijt krijg. Er is natuurlijk een kans dat het wel goed komt en dat is wat knaagt.
 15. Ik maak het hok dagelijks schoon, heb toevallig net alles opgeveegd en gepoetst maar zal kijken of ik morgen een foto kan delen. De keuteltjes zijn heel donker van kleur (bijna als de blindedarmkeutels), ze glanzen en zijn heel zacht. Hij heeft ook nog normale keutels tussendoor. Pijnstilling injecteren ga ik noteren. Heb morgen een telefonisch consult met de arts die de lateral wall resection zou gaan/gaat doen vrijdag. Mijn vriend heeft een medische achtergrond dus ik kan me voorstellen dat hij dat prima moet kunnen na uitleg. De dierenarts die ik vandaag sprak wist het allemaal niet, te weinig kennis van vergelijkbare casussen dus daar kwam ik geen steek mee verder. Waar ik nu vooral over struikel is zijn kwaliteit van leven. Hij is zo enorm gefrustreerd door de pijn, ik zie het in zijn gedrag. Hij eet gelukkig wel uit zichzelf dus dwangvoeren wil ik nog overslaan, dat is ook zo’n gevecht met hem. En dan zou de operatie en de nazorg er nog overheen komen. En als de eerste achter de rug is, dan moet zn andere oor ook nog gedaan worden. Ik vind het allemaal veel en de garantie op een paar laatste gezonde jaren is er niet. Stel het gaat toch mis, dan waren zijn laatste weken vol met strijd en pijn. Maar als het wel lukt.. Ongekend lastig vind ik dit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .