Spring naar bijdragen

dexenbobbi

Members
 • Aantal bijdragen

  452
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

dexenbobbi last won the day on 11 April 2019

dexenbobbi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

78 Uitstekend

1 Volger

Over dexenbobbi

 • Rang
  Keutelaar

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.instagram.com/dexandbobbi

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

532 profielweergaven
 1. Heb ik al eens geprobeerd, maar daar willen ze beide helemaal niets van weten gek genoeg. haha
 2. Dex is inmiddels wel een stuk meer opgeknapt, eet weer lekker hooi, brokjes en drinkt ook weer wat beter. Ik denk dat ik het nog wel even aan durf te kijken, maar bij de eerste beste "terugval" mag hij lekker onder zeil om zijn kiesjes te laten slijpen.
 3. Hij heeft bij de dierenarts ook wel de naam "pietlut", omdat ze hem al eens eerder hebben moeten helpen met minimale haakjes. Maar toen at hij echt helemaal niets. Even aankijken dan maar. Zo vervelend als ze niet fit zijn.
 4. dexenbobbi

  Slecht eten bij hitte

  Afgelopen dinsdag wilde Dex niet meer eten en was hij wat onrustig. Nu heeft hij gevoelige darmpjes en ik herkende zijn gedrag als verstopte darmpjes en heb hem gelijk wat Cisaral toegediend. Vervolgens de dierenarts gebeld die hem toch graag even wilde zien. Na het uitvoerig voelen van en luisteren naar zijn buikje kwam ze tot de conclusie dat de darmpjes niet verstopt waren. Wel was zijn maagje leeg en zijn temperatuur iets aan de hoge kant (40, waarbij mij verteld is dat een temperatuur tussen de 38,5 en 39,5 normaal is voor een konijn). Hij is gechecked op haakjes, maar deze waren heel minimaal. Ze zag ook geen wondjes op zijn wangen of tong. Hij heeft pijnstilling gekregen en mocht weer mee naar huis. Eenmaal thuis nog steeds weinig eetlust, maar ik kreeg er wel wat biks in, Olvarit wortelhapje, een paar strootjes hooi en wat verse peterselie. Nog steeds niet helemaal de oude, maar alles wat erin gaat is een kleine winst. De volgende ochtend trof ik weer een enthousiaste Dex aan die stond te springen voor zijn biks. Maar toch is hij nog niet helemaal de oude. Hij eet vooral weinig hooi en ik vind ook dat hij slecht drinkt. Bobbi trouwens exact hetzelfde. Kan het zijn dat ze "gewoon" last hebben van de hitte? Ze wonen binnen waar het 25-26 graden is. Hun verblijf ligt uit de zon, alle zonwering is overdag naar beneden en ze hebben 24/7 2 icepods in hun verblijf liggen waar ze ook meer dan dankbaar gebruik van maken. Ik geef nog steeds pijnstilling en Cisaral, beide 2 keer per dag. Maak hun groente nat en geef Dex 1 keer per dag wat extra water via een spuit in zijn bekje. Ze wonen inmiddels al zo'n 3 jaar bij ons, maar ik kan het gedrag deze keer niet helemaal plaatsen dus ik stel jullie mening/visie op deze situatie enorm op prijs. Ik heb uiteraard nog contact gehad met de dierenarts, maar zij maken zich zolang hij iets eet geen zorgen.
 5. Ik heb grof vinyl als bodem en afgewerkt met metalen hoekprofielen zodat ze niet kunnen knagen. Gaat al jaren prima.
 6. Ik heb een zware stenen bak die ze met geen mogelijkheid om krijgen. Drinkfles vind ik zelf geen succes, ze krijgen er niet veel water uit wat zorgt voor frustratie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .