Ga naar inhoud

dexenbobbi

Members
 • Items

  500
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

dexenbobbi won de laatste dag op 11 april 2019

dexenbobbi had de meest gelikete inhoud!

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.instagram.com/dexandbobbi

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

1.014 profielweergaven

dexenbobbi's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

84

Reputatie

 1. Dat is al vrij intensief met 1 oor, laat staan met allebei.. Ik ga dit sowieso nog wel even bespreken met de dierenarts. Misschien dat hij dan toch beter 2x onder narcose kan gaan in plaats van alles tegelijk.
 2. Ik lees daar niets wat mijn dierenarts me niet heeft verteld, ook niet over wondzorg. Alleen heel specifiek over de operatie wat de operatie inhoudt 😊
 3. Wat is een realistisch beeld van de nazorg? Toen ik dit aan de dierenarts vroeg kreeg ik terug; toediening antibiotica en pijnstilling (dat vind ik prima te doen) en uiteindelijk het verwijderen van de hechtingen. Maar ik ga er vanuit dat jij dit niet definieert als pittig. Niet dat ik straks weer tot mijn nek in een situatie zit waar ik niks mee kan.
 4. Mijn dierenarts adviseerde juist beide tegelijk omdat hij anders 2 keer onder narcose moet. Wat heeft het jou toen gekost?
 5. Even een apart topic omdat ik op zoek ben naar ervaringen met deze operatie. Er is ons geadviseerd om deze operatie aan beide oortjes uit te laten voeren bij Dex vanwege terugkerende abcessen onder zijn oortjes (zie mijn andere topic). Daarnaast ben ik ook benieuwd of iemand weet wat de kosten van deze operatie zijn bij Dierenkliniek Wilhelminapark. Ik kan ze hierover niet bellen omdat Dex niet doorverwezen is en dat snap ik. Hopelijk zijn hier wat ervaringsdeskundigen aanwezig.
 6. Inmiddels weer een update, heb net de dierenarts gesproken. Hij heeft contact gehad met de faculteit voor dierengeneeskunde en zij adviseren een lateral wall resection aan beide oortjes en een CT scan. Kostenplaatje zo'n €1500,- tot €2000,- plus dat we een flinke rit daarheen moeten maken wat Dex altijd als mega stressvol ervaart. Er is daarbij ook geen garantie op succes. Onze dierenarts wil het eventueel ook zelf proberen te doen, waarin ik hem wel vertrouw en wat ook een lager kostenplaatje meebrengt. Enige alternatief is aan blijven rommelen zoals we nu doen. Wachten tot een abces open barst of het open laten snijden en elke ochtend en avond worstelen om het schoon te houden en in te zalven. Ik weet oprecht niet wat wijsheid is. De operatie is ook super heftig heb ik me laten vertellen dus Dex moet er ook maar doorheen zien te komen. Dierenarts vind hem nu ook nog veel te fit om in te slapen. Stof tot nadenken.
 7. Volgens de dierenarts was suikerziekte ook lastig te bepalen, vandaar de inzet op EC. Ze zit nu een weekje aan de panacur. Bij Dex is het pijnlijke abces vandaag open gesprongen. De dierenarts was er blij mee en vanuit hier gaan we (lees: mijn vriend zodra hij thuis is) het proberen verder uit te drukken op advies van de dierenarts en vervolgens 2x per dag spoelen met fysiologisch zout en smeren met cavasan. Ondanks hoe rood en pijnlijk het eruit ziet houd Dex zich super goed en hij laat het normaal wel heel goed zien als hij niet lekker is. Dat stemt me dan weer hoopvol. Bij Bobbi weet je het nooit zeker, die is zo goed in het verbergen.
 8. Bobbi heeft heel veel rugklachten en daarnaast EC of diabetes (dat zijn we nu aan het uitsluiten door te behandelen voor EC). Maar net als Dex is ze overall nog goed en blij. Ze eten allebei ook goed. Als ze moeten gaan dan eigenlijk het liefst samen. Ze zijn zo ontzettend gehecht aan elkaar, maar ik weet niet of een dierenarts dat zomaar doet. In dat geval wil ik het met Dex best nog even rekken door het pijnlijke abces te behandelen. Dan doe ik dat voor Bobbi ipv voor mezelf omdat ik hem niet wil laten gaan.
 9. Helaas slechter nieuws dan gedacht, het is terug bij beide oortjes en beide gehoorgangen zaten vol met pus. Er wordt nu geschakeld met een specialist of een lateral wall resection nog een optie is, maar daar was de dierenarts niet zeker van.
 10. Heb eind van de middag een afspraak bij de dierenarts. Dex heeft heel veel last van zn linker oortje en ik heb het idee dat er bij zijn rechter oortje ook weer iets zit, al reageert hij daar totaal niet op. Ben een beetje heavy hearted door de situatie, ik hoop echt dat ze nog iets voor hem gaan doen. Al moet ik weer wekenlang de wond verzorgen, been there done that. En als we de keuze moeten maken hem te laten gaan, wat moet ik dan met Bobbi. Ze is ook ziek, maar niet zó ziek dat het niet meer gaat. Maar ze kan totaal niet alleen zijn, ze raakt altijd gigantisch in de stress als Dex er even niet is (ze bevriest compleet en wil niks, ook niet eten) en we willen eigenlijk geen nieuwe konijnen meer..
 11. Het zit inderdaad aan de kant waar alles weg gesneden is. De andere kant voelt nog helemaal vlak. Ik ga sowieso maandag met onze eigen dierenarts bellen. De dierenartsen die hier in de regio weekenddienst hebben zijn niet konijnkundig en dat vertrouw ik dan ook niet zo.
 12. Ik wilde mn oude topic erbij halen, maar die had al een slotje dus daarom even een korte samenvatting. Afgelopen augustus is Dex geopereerd aan 2 grote abcessen onder zijn oortjes. Aan de linker kant is het abces volledig verwijderd en rechts is alleen open gesneden en hebben we 3 weken leeg gehaald en moeten spoelen. Een hoop pijnstilling en antibiotica erbij en eind goed al goed. Ik zat net even bij Dex en voelde langs zijn oortjes en ik voel wéér een abces. Hij reageerde er ook direct op door met zijn kopje te schudden. Het zit aan de linkerkant, waar geopereerd is en het is heel klein. Wat moet ik hier nu mee? De dierenarts (konijnkundig) gaf aan dat als het terug zou komen ze daar niet meer veel aan kunnen doen, maar ik wil mn beestje ook niet kwijt. Hij is nog maar 6 en gedraagt zich verder ook normaal (als hij pijn heeft is het een enorme drama maker dus dat herken ik direct.) Wat is wijsheid in dit verhaal? Of heeft mijn dierenarts ongelijk? Financieel is het momenteel ook nogal een uitdaging want ons andere konijntje Bobbi zit ook met allerlei gezondheidsuitdagingen. De afgelopen 2/3 maanden hebben de 2 pluizenbolletjes me al meer dan €1000 gekost.
 13. Dex hebben we vernoemd naar de hoofdpersoon in de serie Dexter (de seriemoordenaar) waar we toen diep ik zaten. Afgekort naar Dex omdat ik dat leuker vond. Bij Bobbi hadden we 2 namen die we leuk vonden; Bobbi en Coco. We spraken af dat we zouden kijken welke dame Dex uit zou kiezen en welke naam beter bij haar vonden passen. We vonden het kleine pluizenbolletje meer een Bobbi dus dat werd het.
 14. Hi allemaal, Dex is 3 weken geleden geopereerd aan 2 grote abcessen onder zn oren. De ene kant is volledig verwijderd, de andere kant is open gesneden, leeggehaald en de rest van de zorg was voor ons. Dit is overigens goed gegaan. Geen voelbare verdikking meer en we hebben de wond 2 weken open kunnen houden om te spoelen en schoon te maken. Dex is kaal geschoren rondom de abcessen, maar het valt me op dat de haargroei maar niet terug komt. Hij heeft wel eens eerder een kale plek gehad door veelvuldig wassen van zn vriendin, maar dat haar groeide binnen no time terug. Is het normaal dat dit na een operatie langer duurt? Stress? Bijwerking van de antibiotica (krijgt hij nog) en pijnstilling (een week gestopt)? Of moet ik hier iets mee?
 15. Hebben ze haar gebitje niet bekeken? Mijn ervaring met haakjes is dat ze liever geen hooi eten. Wel brokjes en groente. Het kan ook zijn dat ze wat verstopt zit door het verharen, dat doet pijn en bij pijn stoppen konijnen vaak met eten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .