Spring naar bijdragen

dexenbobbi

Members
 • Aantal bijdragen

  233
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

dexenbobbi last won the day on October 27 2018

dexenbobbi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

57 Uitstekend

1 Volger

Over dexenbobbi

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

190 profielweergaven
 1. dexenbobbi

  Voedster blijft op ram rijden

  Pubertijd zou idd wel kunnen, heel veel territorium plasjes ook. Ben heel blij dat ik haar al heb laten castreren 😅 We hebben de boel vandaag uitgetekend en gaan aankomende week aan de slag met de uitbreiding van het verblijf naar ruim 4 m2. Hun hooi eten ze naast elkaar uit dezelfde bak zonder issues. Biks krijgen ze altijd apart omdat Bobbi heel langzaam eet en Dex anders alles op eet. Groente gaat ook gewoon prima samen. Ze hebben verschillende hoekjes ook waar ze zich terug kunnen trekken.
 2. dexenbobbi

  Voedster blijft op ram rijden

  @Evee Ah nee daar was ik dus stiekem al een beetje bang voor. Bobbi is altijd wel de dominante geweest en dat gaf nooit problemen, maar sinds haar castratie wordt het alleen maar gekker. We zaten nog te denken om de woonruimte te vergroten voor ze tot een kleine 4 m2, maar met pubergedrag zal dat ook weinig oplossen denk ik he?
 3. dexenbobbi

  Voedster blijft op ram rijden

  Inmiddels word ik enigszins wanhopig van de situatie. Een samenvatting van de afgelopen tijd: Dex is een ex ram van 1,5 en Bobbi een gecastreerde voedster van 10 maanden. Een heel rustig, stabiel en klef koppel sinds juni vorig jaar. Vorige maand bleek dat Bobbi Dex zn haren uit trok. Ze op advies van de dierenarts een weekje apart gehouden zodat de vacht van Dex weer kon groeien en sindsdien is het plukken gestopt. Vervolgens ontwikkeld Bobbi een enorme haat naar mijn vriend. Valt hem aan als hij biks gaat brengen, gromt en bijt. Bij mij is ze poeslief en wil ze graag geaaid worden. De afgelopen week ligt de kooi iedere dag vol met plukken haar van Dex. Dex zit ook continu een beetje zielig in een hoek en is ontzettend aanhankelijk aan ons. Als ze los lopen zit Dex tussen ons in op de bank, zo ver mogelijk weg van Bobbi. Nu net zie ik dat Bobbi hem steeds wil berijden en daarbij ook Dex zn vacht uit trekt. Wat kan hier ineens aan de hand zijn? Ze hebben 2,5 m2 aan vaste woonruimte, kartonnen doos om in te graven, wilgentakken om te knagen. Ik begrijp er heel weinig van en vind ook geen gelijkwaardige verhalen.
 4. dexenbobbi

  Lege Wc-rol met eten erin goed of slecht?

  Kan weinig kwaad. Hier zijn ze gek op karton, zolang ze goed hooi blijven eten en lekker keutelen zie ik er geen probleem in.
 5. dexenbobbi

  Wat moet ik doen als mijn konijn een nat neusje heeft?

  Als je wit vocht ziet zou ik sowieso gelijk de dierenarts bellen, dan is het snot. Kan het zijn dat hij op de tocht zit? Daar kunnen ze ook een vochtig neusje van krijgen. Heb dit zelf ook gehad, het verblijf een tochtvrij plekje gegeven en het natte neusje verdween met een paar dagen.
 6. Koop heel soms een wilgentunnel of lenterol, maar ander speelgoed doen ze niets mee. Verse wilgentakken en kartonnen dozen zijn hier de succesnummers!
 7. Deze zag ik inderdaad al in een ander topic staan. Alleen Dex springt met gemak een meter de lucht in en als het hem net niet lukt oefent hij net zo lang tot hij het wel voor elkaar heeft. Ik heb dus iets nodig wat ik kan overdekken voor de kleine houdini. Maar die zijn er volgens mij niet echt he. Kom dan al snel op houten buitenrennen, maar heb liever geen hout i.v.m. knagen.
 8. Ik heb de Grand Logde toevallig vorig jaar gekocht voor wanneer ze in de zomer buiten lopen, maar het is inderdaad een flink apparaat. Zou hem voor binnen écht niet aanraden, neem heel veel ruimte in beslag en oogt vreselijk lomp. Heb een behoorlijke groot woonoppervlakte beneden maar zelfs dan is hij enorm. Ik heb zelf een basic hok van 150 breed met een opening aan de bovenkant en daar 2 panelen rennen aan gekoppeld. Lees hier nu veel over een puppyren, klinkt interessant. Welke puppyrun is geschikt voor 2 dwergkonijntjes? Ze wegen tussen de 800 gram en 1300 gram, de grootste is 1,5 jaar en dus wel uitgegroeid. De installatie die we nu hebben staan geeft ze een heerlijk oppervlak maar is ontzettend lomp en lelijk. Ook het springen vanuit de kooi in de ren geeft (vooral 's nachts) veel herrie waardoor we aan het denken zijn over een nieuw verblijf. Zie online zoveel maten en soorten staan dat ook ik de bomen door het bos niet meer zie.
 9. dexenbobbi

  Flake eet alleen hooi uit wc

  Die van mij krabden het uit de ruif in de toiletbak en gingen dan pas eten. Hier dus ook hooi rechtstreeks in de toiletbak. We hebben de grootste maat onderbak van een kattenbak als toilet. Hooi aan de ene kant, kontjes aan de andere kant. Gaat prima 🙂
 10. dexenbobbi

  Voedster gromt en valt aan

  Bij mij doet ze het dus niet, maar ook letterlijk nooit. Dus het verschil is zo bijzonder. Zodra mijn vriend ook maar een vinger naar haar uitsteekt (ook zonder brokjes) dan valt ze aan. En dan te bedenken dat ze er zo ontzettend schattig uit ziet 🤣 Ze zitten nu inderdaad apart omdat onze ram een flinke kale plek op zijn kop kreeg die met de dag bleef groeien. Op advies van de dierenarts hebben we ze nu uit elkaar gezet als we niet thuis zijn zodat zijn haar terug kan groeien en wij haar kunnen corrigeren wanneer ze weer begint met plukken. 't is een pittig dametje aan het worden haha
 11. dexenbobbi

  Voedster gromt en valt aan

  Ze is eind november gecastreerd, baarmoeder en eierstokken zijn volledig verwijderd dus hormonaal kan het niet meer zijn denk ik. Naar mij is ze veel liever geworden, maar naar de heren in huis dus absoluut niet. We zijn toevallig vorige week begonnen met clickertraining, maar dat doe ik met haar. Is het een beter idee dat mijn vriend dit gaat oppakken?
 12. dexenbobbi

  Voedster gromt en valt aan

  Onze voedstertje heeft onlangs nieuw gedrag ontwikkeld, niets raars voor konijnen volgens mij, maar het wordt wel problematisch. Ze zit momenteel apart van onze ram omdat ze zijn haren anders uit zijn kop trekt. Onze ram lijkt het niet erg te vinden, gaat er soms zelfs voor liggen en ze zijn nog steeds ontzettend klef wanneer ik ze even bij elkaar laat. Behalve dit verhaal hoor ik mijn vriend al een aantal weken klagen dat ze hem aanvalt en naar hem gromt wanneer hij haar wil voeren. Geloofde hem niet, want wanneer ik haar voer of in de ruimte ben wanneer hij haar voert is er niets aan de hand. Hij heeft het gisteren voor me gefilmd (krijg het hier niet geupload helaas) en ze vliegt hem inderdaad letterlijk aan, hangt in zijn benen. Ze gromt erbij en gromt ook wanneer zijn hand met brokjes in haar buurt komt. Wanneer hij de brokjes heeft neergegooid in de ren en hij trekt zijn hand niet snel genoeg weg dan hangt ze daarin met haar tanden, ze springt er echt naar toe. Hij mag haar ook niet aaien, ze rent voor hem weg, ze lijkt echt een hekel aan hem te hebben. Ter illustratie: wanneer ik bij haar in de ren kom liggen dan is ze een mak lammetje, komt ze bij me en biedt ze haar hoofdje aan om geaaid te worden om me vervolgens te wassen. Mag haar zelfs optillen wanneer ik haar achterste wil checken op keutelrestjes (nogal een pluizig vachtje). Is dit normaal gedrag? En vooral, wat kunnen we hiermee doen? Mijn vriend bemoeit zich eigenlijk amper met de konijntjes, geeft ze alleen aandacht en voer. Ik ben degene die eigenlijk altijd corrigeert wanneer ze weer eens in mijn planten of tafelpoten hangen. Je zou denken dat ze toch eerder een hekel aan mij hebben omdat ik continu lawaai maak als ze iets doen wat ze zelf heel leuk vinden.
 13. dexenbobbi

  Konijntje wilt niet eten

  Wat bij mij hielp is gedeeltelijk wat @Evee hierboven al zegt: dwangvoer aanbieden in een schaaltje. Ik mengde het daarnaast nog met een beetje Olvarit wortelhapje waardoor mijn voedster als een trein ging eten.
 14. dexenbobbi

  Fotowedstrijd januari 2019: Dromenland

  Dex had een pittig nachtje 🤣
 15. dexenbobbi

  Konijntje stampt na aaien?

  Schopt ze haar achterpoten ook weg terwijl ze stampt of zit ze stil op haar plek te stampen? Dat laatste is vaak uit angst, dat eerste herken ik bij mijn eigen voedster die dit vaak deed als ze het ergens niet mee eens was. Beetje beledigd gedrag ofzo.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .