Spring naar bijdragen

dexenbobbi

Members
 • Aantal bijdragen

  416
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

dexenbobbi last won the day on April 11

dexenbobbi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

74 Uitstekend

1 Volger

Over dexenbobbi

 • Rang
  Keutelaar

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.instagram.com/dexandbobbi

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

300 profielweergaven
 1. Ze krijgen heel weinig biks, 10 gram per konijn per dag. Daarnaast groenvoer en dus hooi. Het lijkt erop dat het schoonmaken van de bak en het vullen met vers hooi heeft geholpen. De afgelopen dagen lijkt ze weer meer en langer hooi te eten. De rest gaat ook nog steeds goed naar binnen. Denk dat ik het wel aandurf zonder bezoekje aan de dierenarts.
 2. Leuk! Dex en Bobbi figureren regelmatig in de stories en foto's op mijn account http://instagram.com/wayofhealth.nl maar ze hebben ook hun eigen account http://instagram.com/dexandbobbi
 3. dexenbobbi

  Bijten en slaan

  Dat is wel een lastig ding hoor gok ik 😅 9 van de 10 keer brengen jouw handen toch iets lekkers met zich mee en dat weten ze maar al te goed. Heb hier ook een dame die gelijk bijt wanneer je haar eten niet snel genoeg neer legt. Oplossing bij ons was afscheid nemen van de voederbak en de biks en groente gewoon op de bodem van de ren leggen (of gooien wanneer ze te gierig is).
 4. Hier staan ze iedere avond met zn 2en aan de ren te rammelen als we terug komen uit de sportschool, ze weten dondersgoed dat ze dan te eten krijgen en zijn dan te enthousiast. Zodra ze hun eten hebben is het ook gelijk weer over en rammelen ze verder niet meer. Heb het in het begin proberen af te leren, maar tevergeefs. Ze worden enthousiast van eten, snap ik wel 😜
 5. Ik heb van de week inderdaad een nieuwe zak gekocht en als tussenoplossing een klein zakje ander hooi gegeven afgelopen weekend. Ik ga de bak vanavond even helemaal leeg halen en vullen met alleen het hooi uit de nieuwe zak. Als dat niet helpt wordt het toch een bezoekje dierenarts voor haakjes slijpen gok ik zo. Normaal durf ik wel af te wachten maar we gaan bijna op vakantie en ze gaan naar een logeerhotel.. Timing is top 😅
 6. Sinds een aantal dagen merk ik dat Bobbi minder hooi aan het eten is. Ze is verder levendig en komt ook vol enthousiasme aanrennen voor biks, groente en gedroogde kruiden, maar het hooi is echt een dingetje. Wanneer ik het meng met de gedroogde kruiden graaft ze net zo lang tot ze alle kruiden er tussenuit gepikt heeft. Ik dacht eerst aan haakjes, maar toen Dex deze had at hij helemaal niets meer. Wat te doen?
 7. Nee, heb het risico niet durven nemen 😊
 8. Ben wat dit soort dingen betreft altijd zo'n overbezorgd konijnenbaasje, haha!
 9. Logeerkonijntjes nemen ze ook niet zonder up to date vaccinaties aan, dus met die info in mijn achterhoofd ga ik er ook vanuit dat hun eigen konijnen nog steeds gevaccineerd worden. Ga je tip voor het geplastificeerde kaartje met voerinstructies wel in mn achterhoofd houden. Maar denk je dat het stressvol voor ze gaat zijn of verschilt dat echt per konijn? Om die reden liet ik ze vorig jaar eigenlijk thuis zodat hun omgeving zo min mogelijk veranderd, maar iemand vinden die 2 keer per dag voor ze wil zorgen is een uitdaging. Ben heel benieuwd hoe het gaat bevallen in ieder geval, het stelt me al wel gerust dat het een goede omgeving lijkt te zijn.
 10. We halen ze voor het Hemelvaartweekend precies weer op, dus hoop inderdaad dat het meevalt qua drukte. Qua biks heb ik inderdaad al afgesproken dat ik hun eigen voer meeneem, op hun advies ook overigens dus dat stukje komt wel goed. Er gaat ook wat eigen hooi mee aangezien ze nogal kieskeurig kunnen zijn. Ze wonen bij ons binnen dus ze zitten ook binnen bij de Klepperhoeve. Ik heb begrepen dat het een hok is met 3 ruimtes met tussenschotjes waar gaten in zitten zodat ze er doorheen kunnen en in totaal zo'n 2 meter breed (diepte net geen meter dus wel iets kleiner dan wat ze bij ons binnen hebben). Ze hebben nu ook een wilgenbrugje in het verblijf staan dus die zal ik meenemen, zat ook te denken aan hun hoektoilet en papieren korrels ivm zindelijkheid en eventueel hun ligbedje o.i.d. Verder wel een aanrader om ze daar te laten logeren?
 11. Vorig jaar is een vriendin van me 2 keer per dag bij ze langs geweest voor eten en een schone toiletbak. Dit jaar gaan ze voor het eerst naar een logeerhotel zodat ik mijn vrienden en familie niet hoef te belasten met de zorgen.
 12. dexenbobbi

  Logeerhotel

  Eind deze maand ben ik voor werk een weekje in Berlijn en gaan Dex en Bobbi naar een logeerhotel (voor de Zeeuwen onder ons: ze gaan naar de Klepperhoeve in Middelburg). Nu ben ik een klein beetje bezorgd over het hele gebeuren omdat Bobbi een grote bangerik is en enorm stressgevoelig. Hoe stressvol is een verblijf in een logeerhotel voor konijnen en hoe kan ik dit zo soepel mogelijk laten verlopen? Ze zitten samen in een hok daar, hebben wel iets minder ruimte dan thuis maar genoeg voor 6 dagen (hoop ik). Geef je dan spullen mee uit hun eigen verblijf zodat het vertrouwd ruikt of ben ik nu een overdreven bezorgd konijnenbaasje? 😅
 13. Mijn voedster knort ook als het eten eraan komt, vooral als het niet snel genoeg gaat naar haar zin.
 14. Eet ze verder goed? Dan zou ik me er niet teveel zorgen om maken. Ze lijkt op de foto idd wat alert, maar dat doen mijn konijnen ook zodra ik bij de ren in de buurt kom. Nieuwsgierig.
 15. Het is ook een antwoord op je vraag, omdat het knagen hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt wordt door een te kleine ruimte waar ze in verblijven. Dat heb ik eerder ook al aangekaart. En daarnaast zeg ik niet dat jullie niet hebben nagedacht over het nemen van konijnen, die vul je volledig zelf in. Ik krijg eerder het idee dat je totaal niet wilt horen dat de kans bestaat dat je niet voldoende vaste leefruimte voor ze hebt, dus ik hou het hier dan ook bij. Ik probeer je van goedbedoeld advies te voorzien, maar dat is ook alles wat ik kan doen in dit geval. Succes ermee.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .