Spring naar bijdragen

dexenbobbi

Members
 • Aantal bijdragen

  341
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  4

dexenbobbi last won the day on October 27 2018

dexenbobbi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

66 Uitstekend

1 Volger

Over dexenbobbi

 • Rang
  Keutelaar

Contact Methodes

 • Website URL
  http://www.instagram.com/dexandbobbi

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zeeland
 • Namen van de konijnen:
  Dex, Bobbi
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

253 profielweergaven
 1. dexenbobbi

  Rare keutels

  Geen sla geven hoor, kunnen ze diarree van krijgen!! Rucola kan volgens mij wel.
 2. dexenbobbi

  Konijn met hevig knorrende maag

  Ik hoor dit bij Dex ook wel eens nadat hij zn biks en hooi op heeft en vervolgens aan het drinken slaat. Hoor dit toch zeker al een jaar op regelmatige basis en merk verder niets aan hem. Maak me er dan ook geen zorgen over, hopelijk terecht, haha
 3. dexenbobbi

  nieuw vriendje?

  Ik denk dat het geen prio zou moeten zijn dat je konijn aanhankelijk is aan jou, jij kan tenslotte nooit een konijn als vriendje vervangen. Dex is ook een tijd alleen geweest omdat we geen goede match voor hem konden vinden, hij was toen ook heel aanhankelijk aan ons. Sinds Bobbi er is, is dat een heel stuk minder maar dat boeit me oprecht niets. Het dier is gelukkiger dan zonder Bobbi en dat is het enige wat naar mijn idee telt. En verder is de benodigde info al aan je verstrekt via de linkjes hierboven 🙂
 4. dexenbobbi

  Darmproblemen tijdens rui voorkomen

  Toen ze allebei verstopte darmpjes hadden heb ik die buikmassages inderdaad gedaan en lieten ze het ook toe. Nu ik ze preventief wil "behandelen" vermoed ik dat meneer en mevrouw er zeer weinig voor voelen dat ik hun buikjes aanraak. Ze zitten nu op 10 gram biks per konijn per dag, ruim hun eigen formaat in hooi, een handje gedroogde kruiden en een flinke bak verse groenten. Daarnaast krijgen ze als snoepje een paar lijnzaadbrokjes en aai ik zoveel mogelijk losse haren uit de vacht van Dex. So far so good!
 5. dexenbobbi

  Wat eten jullie vanavond?

  Als parttime fit food blogger ben ik ook altijd chef keuken. Gisteravond ging ik voor makkelijk (laat thuis, trainen, bestellingen uit onze shop verwerken) dus aten we een omelet met wat kaas en een heleboel groente. Vanavond staan er vegetarische burgers op het menu met groentebroodjes van Albert Heijn. Gebakken eitje erop, babyspinazie en rode ui erbij. Zin in!
 6. dexenbobbi

  Bram is alleen

  Dex heeft de eerste 11 maanden ook alleen gezeten. Ik heb hem wel eerder laten castreren dan met 6 maanden, een goede konijnkundige dierenarts kan dit prima. Uit mijn hoofd was Dex toen 4 maanden dus ik zou zeker even checken of er konijnkundige dierenartsen bij je in de buurt zitten die het aan kunnen om vroeger te castreren. Het was vervolgens heel moeilijk om Dex te koppelen (het dier is net zo kieskeurig als zijn baasje ;-)) waardoor hij uiteindelijk dus nog ruim een half jaar na castratie alleen heeft gezeten. We hebben hem destijds alle ruimte gegeven en ontzettend veel sloop- en knaaggoed. Graven in kartonnen dozen en kokosmatten bijvoorbeeld, af en toe een flinke wilgentak uit de tuin van mijn ouders. Heb het idee dat hij zich hier altijd goed mee heeft kunnen vermaken en wanneer we thuis waren kreeg hij al onze aandacht. Ik merk wel dat het een veel blijer konijn is nu hij Bobbi heeft. Dus wat kun je doen: zorgen dat hij genoeg heeft om zich te vermaken, een goede konijnkundige dierenarts zoeken voor de castratie en uiteindelijk zo snel als mogelijk is koppelen bij een konijnenopvang aan een leuke voedster!
 7. dexenbobbi

  Castratie vraag

  Het kan eerder, maar zoals gezegd is het vaak wel afhankelijk van het feit of de ballen ingedaald zijn. Mijn dierenarts (konijnkundig) nam dat als enige vereiste om de operatie uit te voeren. Succes!
 8. dexenbobbi

  Darmproblemen tijdens rui voorkomen

  Ze drinken hier ook uit een bakje ipv fles, maar het is wel een goede tip om het groenvoer wat natter te maken. Ik kon het prozyme nog wel vinden online, gewoon op een Nederlandse website maar (nog) niet besteld. Eerst gewoon zo proberen zonder poespas.
 9. dexenbobbi

  2 voedsters vechten

  Sterkte, en hou vooral in je hoofd dat dit het beste is voor je diertjes hoe naar het ook is om te doen! Hou er wel rekening mee dat je nieuwe koppel ook een grotere leefruimte nodig heeft dan je huidige kooi.
 10. dexenbobbi

  2 voedsters vechten

  Een groot verblijf heeft altijd zin, per konijn minimaal 1 m2 aan definitieve leefruimte aanhouden. Bij een koppel dus minimaal 2 m2 en een koppel dames zou ik eerder op 4 m2 zetten zodat ze genoeg ruimte hebben om elkaar te ontwijken. Los lopen telt niet mee, aan het einde van de dag zitten ze de meeste uren in hun verblijf dus dat moet groot genoeg zijn. De gemiddelde kooien zijn 60 cm diep, met 1 meter breedte komt dit op 0,6 m2 wat zelfs te klein is voor 1 konijn.
 11. dexenbobbi

  2 voedsters vechten

  Castreren is bij een goede en konijnkundige dierenarts geen probleem. Heb mijn voedster van nog geen kilo vorig jaar november laten castreren en dat is helemaal prima verlopen. Narcose passen ze aan op het gewicht en als je een konijnkundige dierenarts hebt weet hij/zij precies wat hij/zij doet en zijn de risico's minimaal. Mits inderdaad gezond. Wat je moet doen met de dames? Allereerst geslacht laten controleren om zeker te weten wat je in huis hebt. Mochten het idd 2 dames zijn dan zullen je opties beperkt zijn. Eenmaal aan het vechten gaat dit niet meer verbeteren. Wat je dan kunt doen is beide dames koppelen aan een gecastreerde ram via een konijnenopvang of 1 dame afstaan en de andere dame koppelen aan een gecastreerde ram.
 12. dexenbobbi

  Darmproblemen tijdens rui voorkomen

  Prozyme inderdaad, ik lees het en herken het gelijk! Zal het wel eens navragen bij de dierenarts. De lijnzaadbrokjes zal ik ook eens proberen, heb nog een proefzakje van mijn laatste bestelling 🙂
 13. dexenbobbi

  Trainen

  Twee dames (ook als het zusjes zijn) kunnen zodra de hormonen op gaan spelen heel erg gaan vechten, het is ook de minst geadviseerde samenstelling van een konijnenkoppel vanwege de lage slagingskans. Als het eerder heeft gewerkt heb je geluk gehad dat de karakters van deze dames goed bij elkaar paste, maar het is absoluut geen garantie voor succes.
 14. dexenbobbi

  Darmproblemen tijdens rui voorkomen

  Helaas hebben allebei mijn konijntjes niet de meest fantastische darmpjes en zodra de rui begint kan ik de klok erop gelijk zetten dat minstens 1 van de 2 verstopte darmpjes krijgt. Wanneer ze beginnen te verharen minder ik al met biks en geef ik meer hooi, gedroogde kruiden en verse groentes. Ook de kartonnen doos waar ze graag aan knagen/eten/graven krijgen ze dan niet. Ik "help" ze ook door ze iedere dag met een licht vochtige hand te aaien en alle losse haren mee te pakken, maar toch heb ik nooit kunnen voorkomen dat ze aan de darm stimulerende middelen moeten. Nu heb ik vorig jaar iets gelezen over een middeltje wat je ze preventief kan geven wat de haren beter zou verteren (volgens mij), maar ik kan het niet meer terug vinden. Heeft iemand een idee wat ik bedoel? Of andere tips waarmee ik ze een beetje kan helpen?
 15. dexenbobbi

  Trainen

  Hier op de website zijn heel veel artikelen te vinden over het tam maken en trainen van konijnen. Hou er daarnaast rekening mee dat je 2 zusjes over een tijdje niet meer samen kunnen als ze in de puberteit raken.
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .