Ga naar inhoud

bunnyandme

Members
 • Items

  38
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

bunnyandme's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. Aangezien je aangeeft dat het om Noord-Holland Noord gaat, kan dierenasiel 't schuthok in Den Helder misschien nog een optie zijn?
 2. Ik heb een kweek laten maken, hopelijk gaat dit meer duidelijkheid geven. Verder was er vandaag wel een stuk minder pus aanwezig dan vóór het zalven, dus ik kreeg toch het advies om weer te beginnen met zalven. Hierdoor twijfel ik of de oorontsteking nou wel of niet door pasteurella is veroorzaakt. Hopelijk krijg ik volgende week de uitslag en kunnen we de juiste antibioticum inzetten/de juiste behandeling starten. Ik zal hier dan weer een update plaatsen. @Kolino Het trommelvlies is inderdaad intact, maar er is weinig pus aanwezig dus ik weet niet of spoelen dan noodzakelijk is. Ik zal het bespreken met de da. @happy211 Ik had ook gelezen dat draxxin inderdaad effectief kan zijn bij snot, maar de dierenartsen waar ik tot nu toe ben geweest hadden er nog nooit van gehoord/hadden het niet/kunnen het niet bestellen. Ik heb echt geen idee waarom.
 3. hii allemaal, Één van mijn konijnen is al een tijdje aan het kwakkelen met zijn gezondheid. Hij had eerst last van snot, een doxycycline kuur van vier weken leek dit probleem te hebben verholpen. Een week na het afronden van de kuur kreeg hij oorontstekingen in beide oren. (het is trouwens geen hangoorkonijn) De dierenarts had Surolan oorzalf voorgeschreven, na twee weken leek het probleem te zijn opgelost. Alleen het was niet duidelijk of de da nou zalf of pus zag zitten in een van de oren. *zucht* Inmiddels vermoed ik dat hij nog steeds/alweer last heeft van die oorontstekingen. Ik denk ook dat het snot mogelijk dus de oorontsteking heeft veroorzaakt? moeten we andere antibiotica proberen? Wat is de volgende stap? Heeft iemand hier ervaring mee? Ik las dat dierenkliniek Wilhelminapark een grondiger behandelplan heeft voor oorontstekingen, zou ik dit kunnen voorleggen aan mijn dierenarts? of kan ik beter gelijk naar een konijnkundige dierenarts gaan?
 4. Hier zitten ze graag op stoelen, catcubes en een houten kist/graafbak van ongeveer 50 cm. Maar mijn kleine Rika heeft ook een "klimgeit periode" gehad.. de ladder op klimmen was namelijk haar dagelijkse bezigheid. De ladder afdalen ging minder soepel...Ik hield mijn hart vast, maar gelukkig kwam ze er uiteindelijk achter dat klimmen niet haar ding was. 😂
 5. hii! Ten eerste wou ik even zeggen hoe herkenbaar dit is! één van mijn konijnen heeft dit jaar ook ineens gezondheidsproblemen, waardoor we ook vaak naar de dierenarts gaan. Wij hebben ook niet echt een vaste dierenarts. Ik weet niet hoe gebruikelijk het is om zo lang te moeten wachten, maar het is mij ook wel eens overkomen. Er kan natuurlijk tussendoor onverwacht een spoed komen, ik kreeg het toen ook pas achteraf te horen. Als ik met spoed naar de dierenarts moet, ga ik naar de dichtstbijzijnde praktijk. Ook omdat er bij mij in de buurt geen konijnkundige spoeddierenarts is. Voordat ik vertrek probeer ik altijd online zo veel mogelijk info te zoeken over behandelplannen voor konijnen (en het specifieke probleem waarvoor ik naar de spoed ga) zodat ik zelf een beetje een idee heb over wat de juiste behandeling zal zijn. Bij twijfel bel ik met een konijnkundige dierenarts om te checken of het klopt of vraag ik het op dit forum. Voor mij zal dit een grote afknapper zijn, dat is gewoon echt niet oké! een konijn dat pijn heeft en niet eet, is altijd een spoedgeval en moet zo snel mogelijk naar een dierenarts. Dit is zeker iets dat een assistent zal moeten weten.
 6. Ja, vreemd dat er niet veel bewijs over te vinden is. Ik vermoedde oormijt bij een van mijn konijnen, de dierenarts zei dat ik alvast Stronghold kon geven.. en toen zag ik dus dat ik alleen Stronghold Plus in huis had. Dat werd afgeraden door de dierenarts, en heb ik dus niet gegeven. Maandag toch maar eens naar de dierenarts om te controleren of het daadwerkelijk oormijt is.
 7. Klopt het dat stronghold plus (nog niet) bij konijnen gebruikt mag worden? Dat las ik namelijk online en kreeg ik net te horen van een dierenarts, terwijl de lokale dierenarts dit vorig jaar heeft voorgeschreven. Mijn konijnen hadden namelijk last van vlooien vorig jaar, en toen hebben ze dus stronghold plus gekregen..
 8. @To van de Veluwe Dankjewel! het zijn echte zeekonijnen 😉
 9. @DaniëlleV dankje voor je lieve en herkenbare bericht! fijn om te lezen dat Jip weer zelfstandig eet 🥰
 10. De zorg voor de konijnen valt mij denk ik ook zwaar, omdat mijn vorige konijntje intensieve zorg nodig had. Hij had maandelijks gebitsoperaties, hij kon niet (genoeg) eten, meerdere infecties en snot etc. en uiteindelijk heb ik hem moeten laten inslapen nadat hij begon te stikken. Misschien ben ik er daardoor niet klaar voor. Ik heb het onderschat, misschien had ik meer tijd nodig voordat ik nieuwe konijnen ging adopteren. Ik ben ook echt zo'n angsthaas die zelf stopt met eten/mijn zelfzorg als er iets mis is met de konijnen.
 11. @Kolino Ik had ze uiteindelijk gewoon samen in de reismand gedaan, en dat ging goed! Hopelijk blijft het rustig nu we weer thuis zijn, ik heb het nieuwe schuilhuisje maar even verwijderd. Rika heeft de afgelopen dagen voornamelijk op een stoel gezeten, waardoor Sonny dus eigenlijk alleen in de rest van het verblijf zit. Misschien dat dit ook meespeelde? Dat Sonny dan het verblijf gaat claimen ofzoiets? Rika zit soms echt 80% van de dag op die stoel. Ze komt wel van de stoel af om te eten, drinken en in de nacht lag ze naast Sonny te slapen. Dus de stoel heb ik ook even weggehaald, ze hebben namelijk genoeg schuilhuisjes, en ik ben vooral benieuwd hoe het zal gaan. De dierenarts was uiteindelijk toch wel ver, omdat de bus en de veerboot niet goed op elkaar aansloten. Ik was dus langer onderweg dan verwacht. Ik vertrok om 12:30 uur en was rond 17:30 uur weer thuis. Het was voornamelijk heel veel wachttijd. *zucht* Als ik besluit om de konijnen te houden ga ik me inschrijven voor de wachtlijst van die kleinschalige dierenartsenpraktijk op Texel. Een swab maken was vandaag niet mogelijk, er was te weinig snot zichtbaar (misschien kwam dat door de slijmoplosser) De dierenarts denkt dat Sonny inmiddels chronisch snot heeft. We gaan nu een langere doxycycline kuur doen, twee keer per dag 1,1 ml voor bijna vier weken.
 12. Ik heb een dierenarts gevonden die niet al te ver reizen is, op advies van de andere lokale dierenarts (die hebben het te druk en een klantenstop, ze zijn kleinschalig en populair hier haha) De dierenarts zou meer ervaring hebben met konijnen, dus ik heb vanmiddag een afspraak. Alleen helaas hebben de konijnen net ineens gevochten.. CHAOS! Ik had vanmorgen een nieuw schuilhuisje in het konijnenverblijf gezet, dus dat is misschien de oorzaak. Sonny is agressief en probeert Rika meteen te bijten zodra ze dichtbij komt...
 13. Ik weet niet of de dierenarts ook naar de werkzame stof tulathromycine heeft gekeken. Een swab laten maken zou nog kunnen inderdaad, dat zal ik vragen aan de dierenarts. Ik heb geen idee waarom de dierenarts het niet kon bestellen, dus dat ga ik morgen nog navragen. Ik krijg een beetje het gevoel dat ze het niet willen? omdat ze weinig kennis/ervaring met konijnen hebben ofzoiets. Doxy nogmaals proberen/een ander antibioticum zou dus wel een optie zijn? Ik heb wel acetylcysteïne meegevraagd, om in de neus te druppelen.. dat is niet hetzelfde als gentamycine toch? Ik ga morgen maar weer verder zoeken naar wat andere dierenartsen inderdaad. Er is ook nog een andere dierenarts op Texel, maar zo ver ik weet heeft die een lange wachtlijst.. ik zat ook nog te denken aan de dierenarts van de opvang, maar dat is ook zo'n 3 uur reizen. Voor een simpele antibioticakuur wil ik zo min mogelijk reizen inderdaad. Deze situatie is trouwens niet de enige reden waarom ik overweeg om afstand van de konijnen te doen. Ik heb een laag inkomen, sta technisch gezien nu al in de min deze maand. had wel een spaarpotje van duizend euro voor de konijnen, maar daar is nu nog ongeveer de helft van over vanwege de dierenartskosten van de afgelopen tijd. Oh sorry @Kolino ik was vergeten om te vermelden dat ik geen auto heb, dus ik bedoelde het reizen met OV.
 14. Hi allemaal, Ik heb alweer een dilemma. Een van mijn konijnen, genaamd Sonny was een paar maanden terug behandeld met een antibioticum (Doxycycline volgensmij) Inmiddels heeft hij sinds afgelopen maandag weer last van snot en niezen, de lokale dierenarts stelde een kuur met Draxxin voor. Vervolgens kreeg ik te horen dat de lokale dierenarts dit niet op voorraad had en het ook niet kon bestellen, en dat ik naar een specialist moest gaan. Een andere dierenarts kon het ook niet naar mijn dierenarts versturen en hadden bovendien geen ervaring met dit middel. Ze verwezen me door naar dierenkliniek wilhelminapark in Utrecht, maar aangezien ik op Texel woon en ik dan 4,5 uur zou moeten reizen lijkt me dat een slecht idee voor zo'n kuur? Ik krijg van al dit gedoe erg veel last van stress, ik voel me angstig en maak me eigenlijk constant zorgen over de konijnen. Ik zet mezelf altijd op de 2e plaats en heb alles over voor de nijnen, maar misschien is dat ook niet helemaal gezond, haha. Ik overweeg om de konijnen terug te brengen naar de opvang, omdat het nu voelt alsof ik ze vanwege mijn afgelegen woonplaats nooit de juiste zorg kan bieden. Ik wil gewoon het beste voor mijn konijnen. Tuurlijk ben ik van plan om naar het vasteland te verhuizen, maar dat gaat op de korte termijn nog niet gebeuren. Wat zouden jullie in deze situatie doen?
 15. protocol ga ik volgende keer zeker bij de hand houden, bedankt voor de tip!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .