Ga naar inhoud

DaniëlleV

Members
 • Items

  676
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

DaniëlleV won de laatste dag op 12 november 2020

DaniëlleV had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Bennie en Vlinder
 • Huisdieren
  Konijnen en vissen

Recente bezoekers van dit profiel

898 profielweergaven

DaniëlleV's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

360

Reputatie

 1. Ik gebruik tegenwoordig vlasvezel met daarop, zeker in de winter, stro. Voorheen gebruikte ik houtvezel onder het stro maar daar ging mijn voedster van niezen. Sinds ik vlas gebruik is dat helemaal over.
 2. Vanmorgen op controle geweest met Vlinder. Het oor zag er een stuk beter uit gelukkig maar het was nog niet helemaal over. Dus is de antibiotica zalf herhaalt. En het andere oor met een oorreiniger behandelt omdat ze daar nog wat oorsmeer in had. Hopelijk is dit afdoende. Ze is op dit moment flink boos op me, neemt niks meer van me aan. Over een paar uur is ze het hopelijk weer vergeten.
 3. Hé eindelijk weer eens nieuws van Luz en Lewis! 😃 Leuk gedaan, mooi schuilhok! 👍🏻
 4. Klopt, maar ik weet dat zij het wel kan hebben en ik heb dan liever dat ze eten met pijnstiller dan dat ze er inderdaad nog gas bovenop krijgen.
 5. Dank je! Het gaat inmiddels een stuk beter gelukkig 😃 Gisteren zag ik dat ze de oren niet meer naar achteren hield en begon ze weer te eten als voorheen. De zalf doet zijn werk dus. Vandaag is ze lekker actief, aan het rennen, door de tunnel, binkies aan het maken 😃 en rommel aan het maken. Een goed teken volgens mij! Ik denk zomaar dat ze blij is van de pijn verlost te zijn 🤔
 6. Doe ik ook altijd. Het blijft toch lang goed 😊
 7. Vrije medicatie zoals panacur pasta koop ik altijd online. Dit scheelt mij zo 3 euro per tube vergeleken met de dierenarts. Zeker als je grotere konijnen hebt en langer moet behandelen kan je hierop besparen. Ik gebruik trouwens de pasta omdat je met konijnen van 7 kilo een stuk minder hoeft te geven dan wanneer je de vloeibare variant gebruikt.
 8. Mijn man heeft een nachthok zelf gemaakt en een schuilhok met twee ronde gaten erin. Nu is het makkelijk voor hem om aan goed hout te komen omdat hij chauffeur is bij een bouwmaterialen bedrijf. Er is altijd hout wat als nieuw is maar bijvoorbeeld scheef en wat grotendeels nog goed te gebruiken is voor schuilhuisjes en dergelijke. Ook het houten frame van de ren is gemaakt van afvalhout/balken die aan het eind een stukje krom waren maar zaag dat stuk eraf en je hebt prima hout. Maar als je het hout nog moet kopen dan vraag ik me af of je goedkoper uit bent.
 9. Ik vraag me altijd af of het echt wilg is.. soms zit er ook vernis op. Ik durf het meestal niet aan om het mee te nemen voor ze.
 10. Ja, het zal tijd nodig hebben, dat is zo. Van die pijnstilling heb ik gevraagd en ze zei; zolang ze eet zou ik het niet doen omdat het vaak ook weer effect op de darmen heeft. Maar ik heb altijd metacam in huis (ze heeft sowieso laatst nog een flesje meegekregen waar de dosering voor haar netjes op staat) en dus geef ik haar wel wat hoor. Want ik wil niet dat ze pijn heeft. In tegenstelling tot mijn ram kan zij er namelijk meestal wel goed tegen. De zalf zou ook pijnstillend zijn volgens de dierenarts maar of het voldoende is vraag ik me af. Ze liggen nu lekker samen in de toiletbak te slapen. 🥰
 11. Mijn ram heeft ook snel last van plakpoep. Een klein beetje verandering en het is weer zover. Ik ben ook van gewoon SS voer naar SS graanvrij gegaan en dat gaat goed. Al moet ik wel steeds blijven oppassen dat hij niet teveel groenvoer ofzo eet. Maar graanvrij is wel aan te raden.
 12. Ik hoop het ook. Ik ben nog steeds wel wat bezorgd. Ze ligt nog steeds regelmatig met de oren naar achter en ik vind ze ook wat minder eten dan voor het dierenartsbezoek. Ik had daardoor vanmorgen het idee dat de darmen misschien wat van slag waren van de stress. Maar vanmiddag keutelde ze gelukkig wel. Nu is het zo dat ik ontzettend gestrest kan zijn en dat voelt ze misschien aan. Ze voelt waarschijnlijk dat ik meer op haar let als ze iets eet en haar wat vaker iets aanbiedt. Vanmorgen moest ze het snoepje niet wat ik gaf maar toen dacht ik, dit is hetzelfde snoepje waar ik ze gister mee in het kooitje heb gelokt. Ik gaf een andere smaak en die wou ze wel. Wat betreft de oren, ben ik misschien wat ongeduldig. Als het antibiotica zalf is wat een week werkt, ben ik wellicht wat te enthousiast als ik denk dat het vandaag al beter zou gaan. Het zal tijd nodig hebben. Maar het geduld daarvoor opbrengen vind ik best lastig. Gelukkig heb ik mijn camera en kan ik ze toch in de gaten houden zonder er naartoe te gaan. Hopelijk knapt ze met enkele dagen wat op.
 13. Spoelen was gelukkig niet nodig, er zat niet veel troep in zei ze, het was vooral rood en wat gezwollen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .