Spring naar bijdragen

DaniëlleV

Members
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over DaniëlleV

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Zuid-Holland
 • Namen van de konijnen:
  Bennie en Vlinder
 1. DaniëlleV

  EC

  Ik ben blij voor je! 😃 hopelijk knapt hij weer zover op dat hij ook weer kan lopen.
 2. DaniëlleV

  EC

  Hoe is het nu met Billie?
 3. Hij is erg actief, verder eigenlijk gewoon weer de Bennie van eerst. Hij eet erg goed, ook zijn brokjes eet hij weer, dat deed hij voordat ik met de medicijnen begon niet. Hij was ook een dag na de eerste medicatie niet meer incontinent. Hij maakt trouwens ook regelmatig vreugdedansjes 😊 Ik dacht dus omdat hij het zo goed deed dat ik met de metacam zou kunnen stoppen. Vanavond heb ik het weer gegeven en nu maar weer zien of het verschil maakt wat betreft de plasjes.
 4. Misschien willen jullie meedenken over het volgende: Elders op het forum heb ik het verhaal van Bennie geschreven over het slijpen van kiezen en daarna EC/ incontinentie. Ik behandel Bennie nu ruim een week met 2 x daags Panacur (dubbele dosis) en de volledige eerste week gaf ik hem ook metacam erbij. Hij knapte hiervan ontzettend op. Hij plaste ook weer netjes op de bak en was niet meer nat. (Zijn incontinentie wordt in elk geval niet veroorzaakt door blaasontsteking, blaaszand of blaasstenen. Dit is uitgesloten door de dierenarts) In overleg met de dierenarts gisteren voor het eerst geen metacam meer gegeven en vandaag ook niet. Wel gewoon de Panacur. Dit omdat je ook een keer moet proberen of het gaat zonder metacam. En nu zag ik zojuist weer wat natte vlekken op het grastapijt in de ren op de plek waar Bennie zat. Nu vind ik dit opvallend omdat hij dit vorige week, de hele week niet meer had gehad en nu zonder metacam weer wel. Ik vraag mij dus af wat metacam doet tegen incontinentie? Ik weet dat het een ontstekingsremmer is maar een blaasontsteking had hij niet. Zou hij nog ontstekingen hebben vanwege de EC die door de metacam worden teruggedrongen of zou er toch een andere oorzaak kunnen zijn dat hij incontinent is zonder metacam en met dus niet...
 5. DaniëlleV

  EC

  Odi, vind het echt vreselijk voor je dat de medicijnen niet lijken aan te slaan. Maar je zegt dat hij wél ontzettend goed eet enzo, dat geeft mij hoop! Ik zou als ik jou was proberen vanaf nu dubbele dosis fenbendrops te geven dat wordt ook zo aangeraden door wilhelminapark, dat zou weleens verschil kunnen maken... veel sterkte voor jou en Billie!
 6. DaniëlleV

  EC

  Ik ben nu mijn konijn Bennie aan het behandelen tegen EC. Hij reageerde heel snel op de panacur (fenbendazol) en metacam. Hij is vrijwel helemaal opgeknapt in een paar dagen. Al sliep hij de eerste dagen wel veel. Maar hij had geen scheve kop. De ziekte kost geloof ik ook behoorlijk wat energie... Ik geef hem 2 keer per dag panacur dubbele dosis en twee keer per dag metacam. Steeds op dezelfde tijden om de 12 uur. Want dit laatste is vooral met panacur ook erg belangrijk heb ik me laten vertellen. Jaren geleden had ik ook een EC konijn met wel een scheve kop. De dierenarts schreef toen 1 keer per dag panacur voor, wel dubbele dosis. Dit konijn is ook helemaal opgeknapt. Het is wel positief vind ik dat je konijn nog zo goed eet. Hij heeft dan toch nog voldoende levenslust. De mijne at bijna niet meer...
 7. Schijnzwanger! 🙃relaxen ☺️
 8. zandbak vonden ze erg leuk maar is inmiddels weer weg want ze poepten en plasten erin en het werd erg vies..
 9. Hierbij nog een paar foto’s van Bennie en Vlinder. 🙂
 10. ik moet echt lachen om deze foto’s 😂 ik had ook zo’n taartje gegeven en dat ging ook ongeveer zo 🙈
 11. Precies, ik heb dat weleens gehoord inderdaad. Ook dat ze met beide prikken tegen rhd 1 dubbel worden ingeënt omdat allebei de prikken daartegen zouden helpen? verder is het vandaag een jaar geleden dat ze de rhd2 prik kregen en had ik eigenlijk een afspraak voor vandaag staan om die opnieuw te halen maar dit kon niet doorgaan omdat Bennie na het slijpen van zijn kiezen onder narcose (drie weken geleden) in de afgelopen weken wat vage symptomen van EC liet zien, zoals urine laten lopen en wat wankel lopen en moeizaam eten. Vorige week urine getest op blaasontsteking maar zijn urine was schoon. Toch was al een ruime week zn achterste steeds nat. Ook had hij wat vage kale, geïrriteerde plekken op zijn wang. Voor dit laatste heeft hij zalf gekregen. Aanvankelijk ging hij na de urinetest met alleen de zalf en metacam naar huis maar afgelopen zaterdag vond ik hem opeens wat wankel op zn pootjes staan en toen gingen bij mij de alarmbellen af. ik had al eerder een konijn met EC gehad en die had een scheve kop. Bennie niet. Aan hem zie je verder niets. Het is echt een heel sluipende ziekte. Hij was nat aan zn achterste maar het was niet zo dat hij extreem veel dronk. ik heb zaterdag meteen gebeld naar de kliniek met de vraag om panacur pasta, aangezien ik wel de fenbendrops had staan maar ik daarvan voor mijn fransoos zoveel moest geven en dit zulk vies spul is dat ik het onmogelijk over het eten kon doen. Van de pasta had ik minder nodig om hem toch de goede dosis te geven. Zaterdag ben ik begonnen met de pasta op wat peterselie en wortelloof te smeren en dat ging erg makkelijk naar binnen gelukkig! 😃 zijn dosis metacam over de andijvie en hij eet alles keurig op. Het is onvoorstelbaar hoe snel hij opknapte! 😃 s’middags gaf ik zijn eerste dosis en s’avonds stond hij weer eens op zijn achterpoten en dat was lange tijd geleden. Ook liet hij zijn urine niet meer lopen. En nu gaat het elke dag beter met hem en wordt hij meer en meer zichzelf. En ik ben erg blij na drie weken tobben en niet goed weten wat hem nu echt mankeerde... Maar daarom kan helaas de inenting vandaag niet doorgaan en nu gaan ze 3 maart voor de inenting. Hij is dan nog als het goed is aan de panacur en ik ben ook van plan om hem daar zeker rond de inenting nog op te houden. De andere inenting loopt pas begin juni af. ik denk dat ik in mijn geval het deze keer nog beter maar in twee keer kan doen..
 12. Mijn konijnen krijgen in maart de rhd2 prik en in mei de rhd1/myxomatose prik. Ik laat ze nooit tegelijk geven omdat ik denk dat dit teveel van ze vraagt. Is dit ook zo of maak ik me voor niks druk en kunnen allebei de prikken prima in 1 consult?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .