Ga naar inhoud

Sjenien88

Members
 • Items

  33
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Liekie & Thea

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Sjenien88's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

11

Reputatie

 1. Jullie hebben wel een punt hoor. Maar ik zit wel heel erg te twijfelen en te doen. Waarom, omdat ondanks als ik de boel afdek, de kat nog wel bij het hok komen en aan de zijkant staat of er boven op. Het is gewoon super lastig want je moet voor je eigen dier zorgen, maar in geval van katten, die lopen 9 van de 10 keer los. En helaas zijn er dus altijd een paar die voor overlast zorgen. Maar eens kijken wat een goeie oplossing zal zijn.
 2. Oke ik ben boos. Moet even mijn verhaal kwijt en dacht misschien kunnen jullie mij een ander perspectief geven of aangeven dat ik gek ben. Wij hebben een ren in de tuin voor de konijnen. Een hok en daarvoor een open een van 5 m2. Nu zagen we vanmorgen de kat van de buren boven op ons hok zitten. Mijn zoon zegt: die zit er heel veel. Helaas zit deze niet rustig maar echt in de aanval houding om de konijnen te pakken. Nu heeft Thea last van snot. Als ze gestrest is word ze ziek. De laatste tijd begon ze weer meet te niezen en merkte Ik dat aan haar. Maar nog niet dat ze heel ziek was. Mijn zoon naar de buren om aan te geven dat zijn kat steeds bij onze konijnen zit. De buurman: ja Daar kan ik niets aan veranderen. Ik: misschien zou je hem een belletje kunnen omdoen? Dan horen ze hem aankomen. Buurman: nee dat wil hij niet. Ik: ons konijn word ziek als ze stress heeft. Afgelopen maanden al een paar keer bij de dierenarts geweest. Buurman: wat doet hij dan? Ik: dan krijgt ze injecties antibiotica. Maar dat kost me elke keer 120 euro. Dus zou dat graag willen voorkomen. Buurman: tja, katten kunnen geen bordjes lezen en die kan ik niet aanleren dat hij niet bij jullie konijnen mag komen. Maar hij kan ook niet in het hok komen toch? Ik: nee maar hij zit wel op het hok, en de konijnen schrikken daarvan. Buurman: zolang ze in het hok blijven kan hij niets doen dus dan is dat toch goed? Ik: nou Nee, we hebben een ren erbij zitten. En daar gaat probeerde hij toen straks al in te gaan. Buurman: is die open dan? Dan zou je hem dicht moeten maken? Ik: nee, Want dan kan ik er zelf niet meer in. En het hok hebben we net. Hek is 1,5 meter hoog en verder heb ik nergens last van alleen van jou kat. Buurman: ja maar die kan ik niet leren wat wel en niet kan. Veel mensen hebben een dichte ren. Ik: wij niet, als ik hem dicht maak mag ik jou dan de rekening brengen? Want ik ben er gewoon niet blij mee. Buurman: nee jou konijnen en jou hok. Ik: tja, mijn konijnen maar jij kat. Dan kan ik ook zeggen dat jij jou kat maar binnen moet houden. Buurman: dat kan niet... Oké en zo nog even door. Ben Ik nu daadwerkelijk zo gek om dit te vragen? Een belletje zodat mijn konijnen hem horen en ze niet zo gestresst raakt? Vind het wel heel jammer dat het zo moet. Maar elke 2 maand naar de dierenarts toe vind ik ook niet leuk. Ze is het waard, maar voor haar is dat ook niet wat moet. We hebben een ijzeren hekwerk om het hok heen. Ik kan het hok niet dicht maken eanr dan kan ik er niet in. En ik vind het gewoon zonde. Het ziet er zo heel netjes en mooi uit... Die kat zorgt in het algemeen voor meet overlast. Bij de buren in de schuur Plassen op de jas van de buurman. Hier in de zandbak poepen (hadden hem 1 dag vergeten af te sluiten) Heeft al een keer een jong konijntje van de achterburen gepakt.... Ik hoor graag jullie mening.
 3. Fijn dat ze weer thuis zijn. Ik zag dat de kinderboerderij ook vakantie opvang doet. Ik dacht van, dat is handig. Maar denk niet dat Ik daar ooit aan zou beginnen. Als ik kijk hoeveel stress mijn dame heeft bij iets verandering. En zoveel kinderen die daar bij ze Kijken. Hoe zouden jullie daar tegenover staan? Mijn buren zorgen met veel liefde voor de konijnen maar in geval van nood.
 4. Sjenien88

  Snot

  Thea, afgelopen jaar nieste ze veel. Overal werd aangegeven dat als ze veel snot had enzo we er wat mee moesten. Ze was heel levendig, at en dronk goed dus lieten we haar gaan. In mei werd het niezen heel erg. Naar de dierenarts geweest. Ik hoorde haar zwaar ademen en ze heeft toen metacam gekregen en antibiotica. Hierdoor knapte ze op, alleen nieste ze nog wel af en toe. Afgelopen week met het nieuwe verblijf voor de konijnen bezig geweest. Daarna was ze stil, zat ze veel in een hoekje en begon ze ook meer te niezen. Vanmorgen was het zo erg, dat ik toch de dierenarts weer heb gebeld. Deze gaf aan dat ze last heeft van Snot. Antibiotica gekregen en Metacam. Deze had ik thuis al gegeven vanmorgen maar had de arts ook nog een keer gegeven. Ze is gewogen en was sinds mei wel van 2 naar 2,8 kilo gegaan. Positief. Nu heb ik 5 injecties meegekregen voor de komende weken, elke 3 dagen moet ze er 1 hebben. En komende week mag ze 2 keer per dag metacam hebben. Als na 3 injecties het beter gaat stoppen we naar deze 5 injecties. Gaat het nog niet beter na 3 injecties, dan gaan we naar deze 5 nog verder met 5. Net zolang tot ze helemaal niet meer niest en dan al even over is. Heb zojuist een medicatielijst gemaakt, zodat we geen medicijnen vergeten. 🙂 Ik hou van overzicht en zo weet ik zeker dat ze al haar medicijnen binnen krijgt. De stress van het nieuwe hok en los lopen enzo heeft ervoor gezorgd dat ze weer meer last heeft gekregen. Hopelijk is het hierna helemaal klaar. Stress van verbouwen kan ze hierna gelukkig niet meer krijgen. Heb het laatste wat er gedaan moest worden (wat op de planning stond voor over een poosje) vandaag al gedaan. Dus nu rust en beter worden.
 5. Whahaha, klopt, dat heb ik al zo vaak meegemaakt. Ze zijn zelfs al eens over de schutting gesprongen in de plantenbakken van de buren, die hebben ze helemaal leeg gegeten. (Die hingen aan de schutting, ze zijn van plantenbak naar plantenbak gegaan) Daarna hebben wij de bakken maar van de schutting gehaald, jullie zullen snappen waarom. Vandaag de plantenbak gemaakt, mijn man gaf me alleen hele goeie feedback, dus hebben we er geen gemaakt voor bovenop het hok alleen voor ernaast. Boven op het hok moet ik de boel alleen nog opruimen maar ben wel heel blij 😄 Heb 2 sets met zaden besteld. Konijntjesweide en Garden of Eden via vreeken. Ik wou eerst de zaden bestellen via bunny bunch maar mijn man wou wel graag bloemen 🙂 Vooraan is de plantenbak, hebben er stenen in liggen nu, potgrond enzo moet nog. Ik ben super blij met het resultaat. Vanmiddag het hok nog iets aangepast, tralies eraf gehaald en plexiglas ervoor gedaan. Nu hebben ze dat als nachthok. Even kijken hoe dat gaat zo. 🙂
 6. Sjenien88

  Droomren

  Leuk getekend, alleen op 5 x 2 m2 lijkt me dat niet helemaal haalbaar. Zelf zou ik ook wel een heuvel met buizen en gras willen. Maar dan moet ik wel veel meer ruimte hebben.
 7. Afgelopen week een nieuw hek om het hok heen geplaatst. Deze kostte €277. En dan natuurlijk de rest nog dat er in staat. Dus voor alles ongeveer €500 bij elkaar. Maar ben er hel blij mee.
 8. Oké, ik wil ook kruiden enzo gaan planten voor de konijnen. Dat ga ik bovenop het konijnenhok doen. Ben heel benieuwt hoe dat gaat uitpakken.
 9. Dat is wel mooi groot maar wel lastiger idd. Hoeveel konijnen Had je daar toen in zitten? Hier is het hok in de lengte 40 cm groter geworden dus dat valt mee. Straks kijken of ze haar koekje weer komt ophalen. Tijdens de verbouwing van hun hok hebben ze los in de tuin gelopen. Mijn dochter liet haar niet echt met rust. Dus ik denk dat ze met een beetje tijd en rust er wel weer moet komen.
 10. Thea keutels beetje op haar vaste plek. Liekie overal. Dus moet even kijken wat handig is. De tegels zitten deels in de grond en er zitten Houten planken aan de binnenkant zodat ze niet kunnen omvallen. Ik wil dat nog iets aanpassen maar daar moet ik van de week nog even Mee bezig. We hebben wel katten in de buurt. 1 komt wel in de tuin maar die doet niets. Gaat gewoon liggen slapen op het hok. Doet ze verder niets. (Van de buren) en anderen zien we hier Eigenlijk niet. Hebben het hok al 4 jaar staan, iets kleiner maar ook open en nog nooit iets gebeurd. Thea is wel anders momenteel. Even kijken of ze weer een beetje zichzelf word de komende dagen.
 11. Hmm. Een catcube is dus wel een Idee. Maar een gewone krat vinden ze ook leuk. Zat te denken om miss een paar kratten te halen bij de Ikea. Deze aan elkaar te maken en daar nog iets mee te gaan doen. Zo ziet het verblijf er inmiddels uit. 1,45m breed en 3,5m lang. Aan de achterwand komen nog een paar wilgentakken te hangen. Die moet ik nog even uit het park halen 🤣 En boven op het hok wil ik nog een "planten" bak maken voor gras 🙂 En eventueel andere eetbare plantjes voor de 🐰
 12. Zo ziet het verblijf eruit. Zandbak is niet helemaal perfect geworden. Maar ben er blij mee. Alleen even kijken waar de toiletbak gaat komen. Jullie verder nog suggesties?
 13. Ik zou koppelen sowieso door een opvang laten doen. Maar ik denk dus dat wachten het beste is. Laat ze lekker met z'n 2en zitten. Bedankt voor jullie hulp ❤
 14. Sjenien88

  wel of niet doen?

  Ik zou graag jullie advies willen. Wij hebben een koppeltje Ex-ram van ongeveer 8 en voedster van ongeveer 6. Beide zijn dwergjes. Nu hebben ze lang met 3 voedsters bij Liekie gezeten. Alleen zijn 2 dames helaas vorig jaar overleden. Nu twijfel ik al een hele poos of we niet nog 1 of 2 voedster erbij zullen nemen. Of miss nog een ex-ram en voedster. Ik weet niet wat kan. Nu mijn reden hierachter, ik ben bang dat 1 van de 2 alleen komt te zitten.vooral voor Liekie zou ik dat heel erg vinden aangezien hij al 3 vrouwtjes is verloren. (1 ouderdom, 1 ziek en 1 ?) Wachten is geen probleem hoor, als het Niet kan, dan kan het niet. Maar ik wou weten hoe jullie hier tegen aan kijken.
 15. Hier hebben ze een nieuwe ren, met zandbak en buis. Druk aan het bedenken wat ik er nog meer in kan doen. Wc rollen zullen we eens gaan proberen. Wat is een catcube 🙈 iemand een Foto van hun konijnen met die dingen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .