Ga naar inhoud

Wat is dit!


bunniesarebunnies

Aanbevolen berichten

2 uren geleden, bunniesarebunnies zei:

Als ik op internet lees dan zie ik niet alle symtonen

Ik zie geen verkleurde plas

Geen Pijnuiting 

Geen persen

Je kunt van een afstand echt niet zien of je konijn perst. En bovendien zit je niet 24/7 naast je konijn, dus de kans dat je iets mist is heel erg groot.

 

Hoe langer je wacht, hoe groter de kans dat het erger wordt en des te duurder en langer wordt een eventuele behandeling met medicijnen. Het heeft denk ik niet zo veel zin om hier te blijven gissen wat er aan de hand zou kunnen zijn. Je konijn heeft onderzoek en waarschijnlijk medicijnen nodig en daarvoor moet je toch echt naar de dierenarts.

Link naar reactie
Delen op andere sites

De kans is klein dat er dan vandaag nog plek is. Een afspraak maken is twee minuten, dat kan vast wel wat eerder toch?

 

Nee, zo werkt dat bij een huisarts ook niet. Een arts zal de patiënt, mens of dier, de eerste keer altijd zelf willen zien. Hij mag niet zo maar medicijnen voorschrijven. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, je kunt niet zomaar medicijnen bestellen op internet of bij de dierenarts. Je denkt nu namelijk aan een blaasontsteking, maar dat kun je pas zeker weten als ze onderzocht is door een dierenarts. Die ziet misschien nog dingen waar je zelf niet aan hebt gedacht. En dat ze sleept met haar poten, lijkt me ook niet passen bij een blaasontsteking dus misschien zijn er meerdere dingen aan de hand.

Als het wel een blaasontsteking is, dan krijg je waarschijnlijk antibiotica, en dat soort medicijnen wordt erg voorzichtig mee gedaan en worden niet meegegeven zonder dat je op controle bent geweest.

Ik hoop dat er nog plek is vanmiddag, je konijn heeft al dagen pijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

32 minuten geleden, bunniesarebunnies zei:

We gaan ze nu hooithee geven

Waarom hooithee? Dat geven ze weleens aan konijnen als ze diarree hebben. Heeft jouw konijn dat dan?

Jammer want als het blaasontsteking is doet dat veel pijn. Dat is bij mensen ook zo dus ook bij dieren.

Als je dieren hebt, moet je er ook voor zorgen. Ik ga ook niet eindeloos door als een konijn bij mij ziek wordt. Ik heb ook een grens getrokken maar ik zal mijn konijnen niet laten lijden. En blaasontsteking is goed te behandelen. Maar ik begrijp dat jij er niets aan kan doen.

En ik kan ook niet in jullie portemonnee kijken. Sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat ontzettend vervelend, ik snap best dat je daar verdrietig van wordt.

 

Bij mijn dierenarts kost een consult (dus zonder medicijnen etc.) 35 euro. Ik zou denk ik toch wel wat verder kijken dan de Intratuin. Na het consult kun je altijd nog kijken wat je ermee doet.

 

Even als disclaimer: Ik ben geen dierenarts en heb hier (gelukkig) geen ervaring mee. Maar ik denk dat het best E. Cuniculi zou kunnen zijn. Zoals ik het heb onthouden van BunnyBunch wordt dat behandeld met panacur, en kun je dat ook preventief geven. Volgens mij is dat wel te bestellen bij bijv. Medpets, en is de petpaste dan het handigste om te geven. Er bestaat een konijnenvariant, maar die is in Nederland niet verkrijgbaar, dus geef je dan de variant voor honden of katten. Dit is niet direct een tip om dat ook te doen, maar ik ben wel benieuwd wat andere BunnyBunchers hiervan denken. Je had natuurlijk allang naar de dierenarts moeten gaan, maar ik snap dat dat heel lastig wordt als je moeder dat niet wil. Wat ik noem zou je niet als vervanging voor de dierenarts moeten zien, maar ik zit te denken, als je je moeder écht niet zover kunt krijgen, en je konijn heeft toch zorg nodig... Het is een beetje hardop denken. Ik hoop dat er nog anderen reageren die dit beter weten.

aangepast door Lollie
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is nu te laat, maar je kunt toch ook zelf even de dierenarts bellen om te informeren naar de kosten? Je hebt waarschijnlijk een mobiele telefoon met internettoegang, anders zou je ook niet op dit forum kunnen posten, dus ook een appje of mailtje is zo verstuurd. Dan heb je tenminste duidelijkheid. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

@Suus1978 ze geeft aan dat ze 11 jaar is. Dan is dit soort dingen zelf, achter de rug om van je ouders, regelen, echt moeilijk.

 

Ik vind het een verdrietig verhaal. Je konijn heeft zorg nodig en ik kan me voorstellen dat je er zelf ook verdrietig van wordt.

Helaas kunnen wij het niet voor je oplossen, dat kan alleen een dierenarts. Ik kan je dus niet anders dan sterkte wensen en hopen dat je moeder wel actie onderneemt die je lieve konijn verdient.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Waarom ga je hooithee geven dan? Ik snap het nut niet in dit geval. Ja dierenartsen zijn duur. Ik vroeg toevallig aan mijn moeder hoe dit vroeger bij ons thuis ging, het antwoord van mijn moeder was in grote lijnen, als we het niet zelf konden gingen we naar de dierenarts. Ik vind het moeilijk om in te schatten wat er nu echt met je konijn aan de hand is. Wat jij omschrijft klinkt wel echt als dat je konijn door een dierenarts gezien moet worden, maar ik snap niet waarom je moeder een andere mening heeft. Ik kan niet bij jullie in de portemonnee kijken, 100 euro is heel reëel, als je ook medicatie nodig hebt.

 

32 minuten geleden, bunniesarebunnies zei:

en wat paracetemol

Even voor de duidelijkheid, je gaat je konijn paracetamol geven? Ik hoop dat je dit nog niet gedaan hebt, want paracetamol is NIET geschikt voor konijnen!

 

Wat betreft het voorstel van Lollie, ik heb inderdaad overwogen om te doen. Zodat je konijn in ieder geval op tijd wordt geholpen mocht het E.C. zijn. Reden dat ik dat niet heb gedaan is, het verhaal van wat voor klachten het konijn heeft verandert steeds. Ik ben niet overtuigd van 1 diagnose. Qua voeding kan ik je zeker advies geven, mochten het de darmen zijn. Ook bij blaasontsteking heb ik wel wat ideetjes hoe je kunt ondersteunen, maar dat dood de bacterie niet en helpt ook niet voldoende tegen de pijn. In het geval van E.C. kun je online aan de medicatie komen, maar weet dat dit ook iets van 35 euro kost incl verzending. Dan heb je ongeveer een kuur voor een maand. Of het verstandig is om dat te doen? Ik weet het niet. Ik denk echt dat het beter is als een dierenarts hier naar kijkt. Ik vermoed dat je moeder niet onnodig geld uit wil geven bij de dierenarts, wat volkomen normaal is. Zij kan het konijn zien, wij niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, bunnyempress zei:

@Suus1978 ze geeft aan dat ze 11 jaar is. Dan is dit soort dingen zelf, achter de rug om van je ouders, regelen, echt moeilijk.

 

Helemaal mee eens, ik suggereerde ook alleen dat ze zou kunnen bellen (of mailen of appen) om te achterhalen wat een consult kost omdat de bij de Intratuin genoemde 100 euro kennelijk te duur is voor haar moeder. Stel dat het maar 40 euro blijkt te zijn, dan zou haar moeder misschien wel een afspraak maken. Een kind van 11 kan niet zelf met een konijn naar de dierenarts, al helemaal niet zonder toestemming van de ouders, dat ben ik helemaal met je eens.

Link naar reactie
Delen op andere sites

We zijn al paar keer geweest zoals.s ik al zei  en dat heeft veel ge.d gekost

1 keer alleen consult

Andere keer 50 euro of zoiets

En de laaste keer 75 

Dan zit je al op ongv 150 euro en als je er nog 100 bij op telt is dat erg veel

Dat heeft ze er niet voor over ze zegt

als ik zie dat een konijn helemaal rondspartelt op zn rug dan kunnen we wel gaan Maar ik zie niet dat ze erg pijn heeft zegt ze

 

Het gaat niet heel erg slecht a. Zeg ik het zelf

Haar oogjes staan levendiger en ze zit weer meer in de ren 

Ik geef ze vandaag even  maar paar biksjes en wat hooithee van thymothi hooi

En los veel van dat tymothi hooi dat is ook goed voor haar urinewegen ik hoop dat dit werkt

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .