Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 04-10-22 in alle zones

 1. Vandaag terug in hun oude ren.
  2 punten
 2. Ik heb ze gekoppeld en het is heel goed gegaan! Ik had twee koppels; Soltar en Hazel & Loeki en Foep. Ik zou het leuk vinden als ze bij elkaar zaten, dus ik heb geprobeerd ze te koppelen. In het begin vonden Soltar en Loeki elkaar niet zo leuk, maar nu zijn ze dikke vrienden. We zijn van plan om de ren te verbouwen, met bijvoorbeeld een zandbak. Ik heb ze gekoppeld in de schuur. Groetjes van Anna, Soltar, Hazel, Foep & Loeki 😄
  1 punt
 3. O wat schattig! Als ik zou moeten kiezen, zou ik het niet weten. Beide mooie konijnen. Eerder vond ik een Japanner niets maar nu wel mooi. En wat leuk dat hok en die voortuin. Haha. Je brengt me op een idee met die tegels. Die staan hier ook genoeg en zoiets zou ik als afwisseling ook eens kunnen doen. Wat een verschil met een konijn in een hokje.
  1 punt
 4. Ja, ze hebben me behoorlijk wat hartkloppingen bezorgd tijdens de koppeling, gelukkig had ik iemand met verstand om mee te appen 😁 ja, het was heel gezellig in de schuur, vooral als het regende. De baal hooi hebben we na de koppeling bijna volledig weg kunnen gooien, met vier onzindelijk monstertjes 😅 ik heb ze zo ver gekregen omdat het ze wel fijn leek als ze allemaal bij elkaar zitten. En als ik het erna weer op zou ruimen. Het was ook maar tijdelijk natuurlijk en mijn ouders vinden de konijntjes ook wel heel leuk. Maar zo zonder konijnen is wel handiger. Als je iets nodig had was het echt kruipdoorsluipdoor 😅
  1 punt
 5. Kun je geen catcube aanschaffen bijv via MP? Die hebben meerdere uit- en ingangen. Ze zijn er hier gek op. Zelf ga ik wel stro in het hok doen als het kouder wordt. Maar ik stel het nog even uit. Bij kou kunnen ze in meerdere catcubes waar dik stro in ligt. En ik zet dan één van de twee deurtje voor het hok, zodat ze beschut zitten. Ik heb met deze konijnen nog geen winterervaring.
  1 punt
 6. Ik vraag me meteen af of er een röntgenfoto gemaakt is. Benauwdheid kan door vanalles veroorzaakt worden. Een longontsteking kan, maar denk ook aan hartproblemen/vocht achter de longen of zeldzamer een thymoom. In dit soort gevallen wil je heel snel en goed onderzoek doen om de oorzaak te weten, omdat het snel bergafwaarts kan gaan. Wat merk je nog meer? Ademt je konijn door de mond? Is de kop omhoog? Op een röntgenfoto zou je ook aanwijzingen voor een abces moeten zien, dus daar zou ik in eerste instantie denk ik om vragen en indien nodig later die endoscopie. Ik zou die endoscopie dan overigens juist ook in de neus laten maken, omdat er in de neus ook vanalles kan zitten dat benauwdheid veroorzaakt. In de keel komt bij mijn weten minder vaak voor. Zijn wel prijzige en pittige onderzoeken trouwens. Sterkte, ik hoop dat er snel duidelijk wordt wat er aan de hand is.
  1 punt
 7. En vanmiddag een lekkere hooirol. Flo gooide hem steeds omhoog.
  1 punt
 8. Vanmorgen heb ik ze een berkentak gegeven.
  1 punt
 9. 1 punt
 10. Iedereen heeft iets lekkers of leuks gehad! De kippen iets om te pikken, de konijntjes hebben een nieuwe hooiruif en snoepjes en wortels 😁 de poes heeft katten melk en een natvoertje gekregen, met speelgoed doet ze toch niks. Ik heb mijn peethondje een lekker kluifje gegeven en dat was het wel. De dierenwinkel had een actie, dus ik kreeg twee knaagsticks. Ik heb er al 1 aan de kippen gegeven, vinden ze heerlijk! Ik heb ook twee andere konijnen geholpen. Op weg naar huis zag ik twee loslopende konijnen, ik heb even rondgevraagd, maar ze liepen er blijkbaar al een tijdje. Thuis heb ik de dierenambulance gebeld en die gaan ze vangen 😁
  1 punt
 11. Effe goed duwen, maar dan heb je ook wat......gelukkig dat ze het kwijt is. 👍
  1 punt
 12. Dat zal vast wel pijn hebben gedaan.
  1 punt
 13. Fijn dat dat er uit is! Ik heb je foto achter een spoiler gezet. Hopelijk knapt ze snel op.
  1 punt
 14. Wat superlief dat je ze overgenomen hebt. Zo’n rare impulsaankoop, dat snap je toch niet. En dan natuurlijk weer gewoon 2 willekeurige konijnen gekocht 🤦‍♀️ Wat fijn dat jij ze een goede kans gaat geven met castreren en herkoppelen en voldoende ruimte wilt geven. Ik zou ze direct scheiden (konijnen zijn al vroeg vruchtbaar en je zit niet op nog meer konijntjes te wachten 😉). En dan idd castreren met 12-16 weken, dan nog 3 weken apart (kan nog steeds vruchtbaar zijn dan) en dan herkoppelen. Ik zou ook even bij de dierenarts laten checken of het ook echt een ram en voedster zijn, daar zitten dierenwinkels nog weleens naast 😉 Koppelen kun je het beste op een neutraal terrein voor allebei doen. Als het kan zou ik ze nu allebei in een andere ruimte houden en dan straks samen in hun definitieve ruimte. Als je ze er al in hebt nu, een tijdelijk neutraal gebeid creëren en na de koppeling terug in hun eigen ren die je dan goed moet schoonmaken met schoonmaakazijn, zodat de geur weg is. Dan heb je de meeste kans van slagen. Hier vind je veel informatie; https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Ik hoop dat het allemaal goed gaat komen en je konijntjes straks ook echt een match blijken, want dat is het risico natuurlijk met 2 willekeurige konijntjes. Dus misschien ook goed om rekening te houden met een backup plan voor als het niet klikt. Krijgen ze dan allebei een eigen maatje en houd je 2 koppels? Of breng je dan 1 van de konijntjes naar een opvang en laat je de ander daar een maatje koppelen? Wel superlief dat je je dit allemaal op de hals haalt om die beestjes een konijnwaardig leven te geven, omdat anderen er nu eenmaal niet over nadenken. Ze boffen maar dat ze bij jou zijn beland!
  1 punt
 15. Het valt gelukkig mee! De dierenarts belde zonet en ze hebben op de rontgenfoto niks geks meer gezien, dus ik mag haar straks ophalen. Wel het advies om haar nog een aantal dagen de medicatie te blijven geven tot ze weer zelfstandig wil eten en keutelen.
  1 punt
 16. We duimen mee voor haar. 🤞🤞
  1 punt
 17. Ik doe helemaal niets aan dierendag. Heel afgezaagd maar in principe is het hier ierdere dag dierendag. Sowieso heb ik niets met die commerciele dagen zoals dierendag, vader/moederdag, Valentijnsdag etc. Vlees eet ik nooit 🙂
  1 punt
 18. Gefeliciteerd allemaal! 🎉
  1 punt
 19. Welkom op BunnyBunch!
  1 punt
 20. Vlekje en Flip zijn constant tegen elkaar aan het rennen. Vlekje kiest eigenlijk niet het hazenpad want ze blijft Flip uitdagen.
  1 punt
 21. Wat leuk en heel fijn dat ze bij jullie zijn nu.
  1 punt
 22. "Het hazepad kiezen? Mmm nee daar ben ik te lui voor"
  1 punt
 23. Lieve Duvel, iets meer dan 2 jaar geleden kwamen in mekaars leven. Onmiddellijk wist ik dat je speciaal was! Je was nog zo klein en bang, maar stap voor stap leerde je ons vertrouwen. En stap voor stap leerden wij je beter kennen. Je was er zo graag bij. Je was geen knuffelaar, maar wel n grote speelvogel. Samen met ons aan je zij ging je steeds meer op ontdekkingstocht en al gauw was heel het huis jouw terrein. Maar ook buiten kan je genieten van alles wat er te beleven was. Afgelopen dinsdag was je opeens ziek. De direnarts wist niet of je het zou halen, maar je keek me met je lieve ogen aan en ik wist dat je zou vechten. Helaas 's nachts om 2u10 sloeg het noodlot toe. Dat vreselijke beeld blijft me dag in, dag uit achtervolgen. Ik heb nog geroepen maar het heeft niet mogen zijn... Ik wou je niet loslaten, maar ik moest. Elke dag roep ik nog:'Duveltje, I'm home' en gooi ik je nog handzoentjes toe als ik naar het werk vertrek. Maar je vrolijke geluidjes en getrippel klinken niet meer... Ik mis zo veel van je: je kusjes, je 'apenstreken', het spelen met de sjaal en je bal, je stampen als je wou spelen, je guitige snoetje, je zachte vacht, je sprekende ogen, je smakkende geluidjes bij het eten van een fruitje en nog zo veel meer. Ik hoop dat je bij je regenboog heel veel vriendjes en massa's speelruimte hebt! We missen je verschrikkelijk en de stilte is oorverdovend! Maar je liefde blijft voor altijd bij ons want we hoorden gewoon samen!!
  0 punten
 24. Ja in draadkooien gestapeld buiten bij een dierenwinkel, best naar. Maar gelukkig ook konijnen vrij in de natuur gezien in een nationaal park.
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .