Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 25-07-22 in alle zones

 1. Vind dat wassen van elkaar zo schattig. Je ziet echt dat ze zo blij Zijn samen. Ben blij dat ik door heel dat maatjes gedate process heen ben gegaan. Ik vond het vantevoren best omslachtig en misschien wel onzin. Inmiddels weet ik wel beter.
  4 punten
 2. De pony's hebben nieuw hooi, super mooi hooi deze keer, van een natuurweide. Gijs en Milly zijn blij. En wij ook, want dat betekent een jaar gratis hooi ipv die dure zakken.
  4 punten
 3. Daar hebben we een oplossing voor gevonden: een extra PeeWee die je al schoon gemaakt hebt en meteen omruilt met de nog schoon te maken bak! Sorry, dat ik dat niet meteen gemeld heb, want die van ons deden precies hetzelfde als Dunya. 😁
  2 punten
 4. Nadeel van de peewee: als je het schoon gaat maken en je legt de losse onderdelen even in de ren, dan heb je een probleem als er een moet piesen. Dunya ging netjes op het gedeelte met gaatjes zitten, maar de plas viel door de gaatjes op de grond😂
  2 punten
 5. Wat ik nu toch gedaan heb? De kattenbakkorrels waren op, en ik had nog een zakje back to nature, dus dat heb ik in de toiletbakken gedaan. Er werd druk in gesnuffeld, daarna moesten ze zich wassen. Man, wat een vies spul. Als ik maar niet denk dat ze daar op gaan plassen.
  1 punt
 6. Als je ze eenmaal zo gelukkig samen hebt gezien wil je nooit meer anders dan een koppel konijnen 🥰
  1 punt
 7. @Lienappelsien 😁
  1 punt
 8. Welkom, hopelijk lukt het je ouders te overtuigen!
  1 punt
 9. Meer dan in de gaten houden kun je nu niet doen. Ik zou voor je gaat slapen even een extra rondje doen en checken hoe het met ze is en of ze dan ook nog interesse in eten hebben. Morgenochtend hetzelfde, mocht je het niet vertrouwen dan even de dierenarts contacten.
  1 punt
 10. Mijn dochter brengt ze meestal naar K'nijn en ko, maar die zaten nu vol voor hun vakantie in september. Nu gaan de konijnen naar De Konijnenhof in Stekene, net over de grens in België. Daar hebben we ook ooit een konijntje uit de opvang gehaald.
  1 punt
 11. Hier deden ze dat ook toen er wat wijzigingen waren qua koppelen / nieuw konijn. Ik heb de graafbakken toen een maand of twee drie uit de rennen gehaald. Daarna was het territorium markeren met keutels en urine een stuk minder (bijna niet meer) en heb ik de bakken er weer in gezet. Nu ligt er af en toe een verdwaalde keutel in, maar meer ook niet. Ik vervang het zand eens in de vier maanden ongeveer denk ik.
  1 punt
 12. Mijn voedster deed dit ook. De ram niet. Het is spontaan gestopt nadat ik haar heb laten castreren. Nu plassen beiden enkel in hun toiletbak.
  1 punt
 13. Mijn konijnen keutelen en plassen ook wel eens in de zandbak, ik vind het niet zo erg, met een kattenbakschepje zeef ik de keutels eruit, urine is wel lastig weghalen. Dus ik denk dat ik binnenkort weer een nieuwe zak zand haal. Deze zak heeft het volgens mij al meer dan drie maanden volgehouden 🙂
  1 punt
 14. Mijn konijnen deden dit ook altijd, hoewel ze normaal gesproken zindelijk zijn, gebruikten ze de zandbak als toilet. Ik heb er geen oplossing voor gevonden helaas en de zandbak is dus uit het verblijf gegaan want ik vond het net als jij heel onhygiënisch. Met gras heb ik geen ervaring, mijn konijnen hebben geen grasveld.
  1 punt
 15. Konijnen zijn enorm grote bemoeials met schoonmaken 🙂 Hier 'helpen' ze standaard met alles (of nouja, dat denken ze..). Elk sprietje hooi wat je weg wilt gooien moet worden geïnspecteerd, want stel je voor dat het nog eetbaar is. We hebben altijd een emmer mee waar het afval in verdwijnt (en die kiepen we dan om in de afvalcontainer), maar er zit altijd wel een konijn in, aan of op de emmer om alles in de gaten te houden. Stel dat we het verkeerde weggooien joh!
  1 punt
 16. Ze zijn best fotogeniek. Wat me na de castr/ster is opgevallen dat ze echt vriendjes zijn. Samen eten wassen rennen. Het is echt zo schattig om te zien.
  1 punt
 17. Welkom op Bunnybunch! 🙂 Om je alvast een beetje op weg te helpen, wist je dat er vier hele belangrijke punten zijn, de basisbehoeftes van een konijn? - Een soortgenootje om mee samen te leven, en dit is niet zo simpel als 1+1=2 blije konijnen. Informatie over koppelen lees je hier, informatie over relatieproblemen bij konijnen, en een lijst met konijnenopvangen. - Een ruim verblijf. En met ruim bedoelen we dan echt flink, niet dat wat 30 jaar geleden de standaard was x2. Voor twee konijnen is 4 vierkante meter permanente leefruimte aangeraden als het minimale voor een gezond, gelukkig konijnenkoppel. Informatieve artikelen over huisvesting zijn hier te vinden. - Juiste voeding, vooral HOOI HOOI en nog eens HOOI! En nog wat andere dingen, maar echt, wist je dat 80% van wat een konijn eet, hooi zou moeten zijn? Deze en meer tips lees je in de artikelen over konijnenvoeding. - Medische zorg. Wist je dat konijnen jaarlijks een vaccinatie nodig hebben tegen besmettelijke konijnenziektes, ook als ze binnen wonen? En dat een ram altijd gecastreerd moet zijn om samen te kunnen leven met andere konijnen? Maar konijnen zijn kwetsbaar van gezondheid, vooral ook omdat ze pas zo laat laten zien dat er iets mis is. Wacht bij twijfel niet en ga naar een dierenarts voor advies, ons forum is nooit een alternatief voor een dierenartsbezoek. Het is aan te raden een spaarpotje te vullen zodat je onverwachte dierenartskosten op kan vangen. Een overzicht van alle konijneninformatie is hier te vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/overzicht-van-alle-konijneninformatie Met vragen kun je terecht bij de konijnenforums. Veel plezier op Bunnybunch!
  1 punt
 18. Zeker een konijn er bij halen, of als dat geen optie is inderdaad je konijn via een konijnenopvang herplaatsen naar een huisje met konijnenmaatje. Alleen zijn is nooit een optie voor konijnen. Maar maak niet de fout er zomaar een willekeurig konijn bij te zetten, konijnen moeten - net als mensen- een klik hebben met elkaar. In een konijnenopvang kan jouw konijn daten met de aanwezige partners daar, zodat ze kunnen kijken met welk konijn er een klik is. Het konijn waar de beste klik mee is, adopteer je dan als maatje voor jouw konijn.
  1 punt
 19. Ik heb ook nog 2 andere konijnen die samen zitten en heel goed overeen komen, ik had geprobeerd om ze te koppelen met het andere konijn maar dat ging niet zo goed… ik zal kijken voor een nieuw maatje voor hem bedankt voor de tips
  1 punt
 20. Inderdaad een nieuw konijnen vriendinnetje voor je konijn zoeken, het ene konijn is daar sneller aan toe dan het andere. Als je denkt dat hij zich eenzaam voelt is het tijd om daar actie op te ondernemen. Ik zou je konijn niet verplaatsen, dat geeft alleen maar stress. Hier vind je een konijnen opvang bij jou in de buurt https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnenopvang-asiel-lijst
  1 punt
 21. Sterkte! Om je vraag even te beantwoorden, een konijn kan nooit alleen zitten! Eigenlijk heb je twee opties, óf je brengt je overige konijn naar de konijnenopvang, óf je haalt een nieuw maatje voor je konijn (bij de konijnenopvang). Zij kunnen je ook helpen met de koppeling. Veel succes!
  1 punt
 22. Met de warmte kreeg ik te horen dat mijn twee konijnen waren overleden. Er was niets aan te zien. Kan het ook een infectie geweest zijn? Wel alle twee een eigen hok.
  0 punten
 23. Hallo, ik heb een vraagje mijn konijn z’n maatje/zusje is een paar dagen geleden overleden ik vraag me nu af of het niet beter is om het ander konijn op mijn kamer te nemen alleen weet ik niet of dat zo’n goed idee is wat hebben jullie voor raad wat ik kan doen met het konijn dat ie zich weer beter zou voelen? Aub antwoord
  0 punten
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .