Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 12-10-20 in all areas

 1. 6 points
 2. 5 points
  dat is tussen mensen ook . als je ergens kom wonen duur het ook even voor je eventueel vrienden wordt. wat voor mij persoonlijk belangrijk is dat het dier gelukkig is en als het kan sociaal . wil het niet gestreeld worden dan is dit spijtig maar dat wil niet zeggen dat ik het dier niet graag hebt . stampertje en de rosse hate gestreeld te worden maar ik kon uren kijken naar hun kuren en ze kwamen soms naast me zitten en dat vond ik even leuk.
 3. 4 points
  Ik heb wel konijnen beschikbaar hoor. Mars heeft veel ervaring met Skype en Google Meet. (gratis trouwens, wat een kansen heb ik laten liggen)
 4. 4 points
 5. 3 points
  Mocht er nog iemand zn zoom meeting willen opvrolijken met een geit... dan kan dat. 5 pond voor 5 minuten en je kan nog kiezen welke geit ook... https://www.cronkshawfoldfarm.co.uk/goatsonzoom
 6. 2 points
  nog bedankt voor de tip, aangezien ik ze gister al heb gekoppeld heb ik niet veel meer aan deze reactie 🙂 maar het is gelukkig allemaal goed gegaan. ik heb ze om 13:00 toch in een grote ren in de tuin gedaan. Eerst hadden ze totaal geen oog voor elkaar, bibi ging links en bobo ging rechts.. het begon een uurtje later met samen eten, de koppies werden gelikt en later werden er ineens binkies gemaakt!! Het ging zo goed dat ik ze om 18:00 samen in 1 hok met een ren heb gedaan. Ik trof ze vanochtend languit tegen elkaar aan! Het gaat allemaal super!! Er is niet gevochten, gereden, gevlindert oid.. alles ging top! Perfectie koppeltje (ze hadden elkaar heel erg gemist)
 7. 2 points
  Ik krijg net bericht van de opvang dat Beany en the rabbit formerly known as Kei naar huis mogen. Klein detail: ze hebben nog geen huis, dus ik hoop dat ze nog even mogen blijven.
 8. 2 points
  Niet op de website belanden weet ik niet (zal van de werkwijze afhangen) maar het is natuurlijk wel simpelweg zo dat er naar sociale konijnen véél meer vraag is dan naar die 'mensen een beetje spannend vinden' (hoeft niet per se een eufemisme te zijn, maar linksom of rechtsom zal het geen super tam dier zijn op dat moment nee) en dat die dus inderdaad veel sneller geplaatst worden. Om de één of andere reden is het ook wel heel geaccepteerd om veel tijd te moeten steken in de socialisatie van een jong dier, maar als je diezelfde tijd in een volwassen dier zou moeten steken is het een heel ander verhaal. (Al zijn er ook genoeg die jonge konijnen aanschaffen, verwachten dat het wel vanzelf gaat en dan blijkt dat een jaar later toch tegen te zijn gevallen natuurlijk.) Voor het afstaan maakt het niet uit of een dier leuk is of niet, zolang mensen dieren als voorwerpen zien die vooral dienen ter vermaak ontdoen ze zich er net zo makkelijk van als dat ze ze aanschaffen. Soms met een goede (begrijpelijke) reden, soms niet. Ook de leuke, tamme beestjes.
 9. 2 points
  Dat is denk ik ook deels afhankelijk van wat je zelf onder een ‘tam’ konijn verstaat. Voor mij is een tam konijn al een konijn die mij enigszins vertrouwt en niet steeds wegschiet bij elke beweging die ik maak, maar op zijn/haar gemak is als ik bij hem/haar in de ren zit. Echte schootkonijnen heb ik nooit gehad (tenzij ik biks in mijn handen heb, haha), maar ik durf mijn konijnen verder best tam te noemen.
 10. 2 points
  Dank voor de reacties. De konijnen zijn inmiddels opnieuw gekoppeld en nu een lief stel. Ik ben blij dat het goed gaat.
 11. 2 points
  Ik heb zo'n tam diertje uit de opvang hoor! Zodra ze de kans ziet ploft ze op schoot om urenlang geaaid te worden. Ik moet haar echt van mijn schoot gooien als ik wat anders wil gaan doen.
 12. 2 points
  Kyra had gisteren geen interesse meer in de heatpad, dus heb het vannacht eens in bed gelegd, en inderdaad vanmorgen nog steeds lekker warm 😁 Hoewel ik zo'n hard ding in bed niet echt handig vind, dus dat ga ik niet nog een keer doen haha.
 13. 2 points
  Hier vinden ze kartonnen eierdozen gevuld met gedroogde kruiden en wat hooi altijd erg leuk! Kruiden en hooi in de doos, doos dicht en ontdekken maar.
 14. 1 point
  He bah wat vervelend! Heel erg begrijpelijk en o zo herkenbaar dat je je zorgen maakt. Ik hoop echt dat het allemaal mee valt.
 15. 1 point
  Misschien is het gewoon een beetje gas en is ze zo weer de oude. Veel sterkte! Ik hoop dat je een beetje slaapt vannacht.
 16. 1 point
  Sterkte! Hou je ons ook op de hoogte morgen? Ik weet dat het geen zin heeft om te zeggen "probeer wat te slapen", maar probeer wat te slapen.
 17. 1 point
  En je hoeft echt geen sorry te zeggen. We komen hier allemaal voor advies of gewoon voor een luisterend oor.
 18. 1 point
  Veel sterkte! Hoop dat het meevalt voor je en voor Vlekje.
 19. 1 point
  Ach nee, wat sneu. Jullie hebben wel veel pech de laatste tijd.. Ik hoop dat ze iets voor haar kunnen betekenen en dat het meevalt. Ze is in ieder geval in goede handen. Ik ga voor je duimen.🍀
 20. 1 point
  Heel irritant! Ik heb dat een keer met een wethouder gehad. Op hoge poten naar ons bureau, omdat we de uitkering van een buurman van een vriend van hem hadden ingetrokken. Ik heb hem toen medegedeeld dat hij terug kon komen als hij zijn tirade in een beleefde vraag kon gieten met wat respect voor onze professionaliteit. Ik dacht dat zijn hoofd zou ontploffen van de kloppende aderen, maar hij had toch het fatsoen om op rustige toon te vragen of we de situatie uit konden leggen. Dus netjes verteld dat de beste man in kwestie betrapt was op fraude en dat hem nog een torenhoge terugvordering en boete te wachten stond die hij van zijn zwartverdiende centen mocht terugbetalen. Oooh. Dus.. Doei hè 😊
 21. 1 point
  Ik hoop ook dat het gewoon een simpele oogontsteking is.
 22. 1 point
  Haha, je hebt gelijk. Het is alleen een oude foto, zelfs van voor ze van mij waren. De ervaring leert dat ze te snel over de rand heen plassen met dit model, zeker met 2 konijnen tegelijk. Ze hebben hier nu een grote kattenbak zeg maar, zonder kap erop.
 23. 1 point
  ik zie een verdienmodel, voor extra inkomsten deze corona-crisis, @Dollie
 24. 1 point
  Gijs is nu hij volwassen is een stuk socialer dan toen hij jonger was. Hij zoekt ons veel vaker op, waar hij toen hij jonger was liever uit onze buurt bleef. Aaien hoeft voor hem nog steeds niet, maar hij klimt wel op ons om te kijken wat we aan het doen zijn en gaat op de bank liggen als wij er liggen. Een stukje bij ons vandaan, dat wel. Maar dat deed hij absoluut niet toen hij jonger was. Hij sprong toen weg bij elke beweging die we maakten, nu gaat hij pas weg als we aan hem gaan zitten 😉. Hoewel hij zelfs dat ook vaak wel toelaat, maar het is ook niet meer dan tolerantie. Ik denk dat het inderdaad meer te maken heeft met vertrouwen winnen dan met leeftijd, op enkele getraumatiseerde uitzonderingen na dan, maar zelfs die kunnen 180 graden draaien in de juiste omstandigheden.
 25. 1 point
  Wat een schattig snuitje heeft ze toch, ondanks de soms wat viezige neus. 😍 Wat fijn dat je een goede balans hebt kunnen vinden en dat het nu zoveel beter met haar gaat. Houtkorrels in de toiletbak is ook nog wel een goeie. Ik heb er nu hennepvezel in, wat al niet heel stoffig zou moeten zijn, maar misschien zijn houtkorrels nog wel een beter alternatief.
 26. 1 point
  Ik heb geen stro, ik heb houtkorrels in het toilet, al jaren, dat was met de lange vacht van Wilma ook het fijnst. Verder hebben ze droogloopmatjes in de ren om op te liggen. Ze zitten binnen dus hebben niets nodig om warm te blijven. Het hooi is nu nog niet zo stoffig, het is nog vrij vers. Als het ouder wordt dan wordt het ook stoffiger, ik spray het dan vochtig met een verstuiver, dat scheelt. Maar Betsy niest een stuk minder sinds ze dexamethason oogdruppels in haar neus krijgt. We kunnen nu ook beter inschatten of ze niest door irritatie, dan krijgt ze dexadruppels, of door snot wat ze er niet goed uit krijgt, dan spoelen we met fysiologisch water. Zo hebben we de laatste weken een betere balans gevonden en gaat het veel beter met haar, gelukkig! Die vieze neus heeft ze nog vaak, maar hij is nu ook soms best wel schoon en dat hadden we al lang niet meer gezien! Dit is nu hoe het er meestal uitziet, dus dat is veel beter: En soms echt bijna schoon zoals hieronder 😍
 27. 1 point
  Hier zijn ze een jaar later nog wel echt vers. Dus dat is best lang. Ik bewaar het in zo’n emmer van de Science Selective brokken, daar mix ik altijd wat soorten in door elkaar 🙃
 28. 1 point
  Ha, voor elke ‘fotogenieke’ foto heb ik minstens vijf mislukte foto’s (photo bombs, bewogen foto’s, wazige foto’s, een konijn die er wel goed op staat en de ander niet, etc.), maar die post ik niet, dus die zie je niet, haha.😉
 29. 1 point
  Ik ga heel hard duimen voor jou en Fluffy.🍀
 30. 1 point
  @Bammyflurry ik moest wel erg lachen toen ik las: kleine 3,5 kilo. Mijn kleine is 1,5 kilo en mijn grote konijn 1,8 kilo! 😂
 31. 1 point
 32. 1 point
  Heb je dit artikel gezien? https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Daar staat eigenlijk alles wel in. Er is een kans dat ze het niet kunnen vinden met elkaar en gaan vechten. Hopelijk gebeurt dat niet. Ik zou ze een paar dagen op neutraal terrein houden, bij elkaar zetten en bij elkaar laten, niet steeds uit elkaar halen. Tenzij er gevochten wordt natuurlijk, dan moet je de koppeling direct afbreken. Zorg dat je zeker vandaag steeds in de buurt bent om in te grijpen indien nodig.
 33. 1 point
  Hubbel - 6 jaar Hubbel kwam, toen hij een maand of 10 oud was, bij ons als nieuw vriendje voor Diva, die haar vriendje Boris was verloren. Ik vond zijn stoere blik zo leuk op de foto van konijnenopvang Konijnenparadijs. Een effen zwart konijn met wat stoere plukjes op zijn kop. Toen ik hem in het echt zag vond ik hem eigenlijk wat klein. Er zat ook een grotere zwarte ram met vliegtuig-oren en we hebben het ook nog even geprobeerd met een grote witte met wat rode vlekken. Maar uiteindelijk ging toch dat 'kleine' (3,5 kilo😆) zwartje mee naar huis. En wat is het een geweldig mannetje! Met Diva ging het prima, maar met zijn huidige vrouwtje is het helemaal dikke mik! Hubbel is een ontzettend lief en zorgzaam mannetje voor zijn dames. Voor mensen is het een gezellig konijn die altijd om je heen loopt. Eén ding heeft hij een hekel aan; aaien. Hubbel heeft in het verleden heel vaak gasaanvallen gehad. Menig keer moest ik verstek laten gaan op bv. een verjaardag omdat ik thuis wilde blijven bij een zieke Hubbel. Inmiddels krijgt hij alleen nog graanvrije brok en sindsdien gaat het goed met Hubbel. Ik hoop dat we nog een poosje van dit prachtige konijn met zijn mooie rammenkop met dikke oren en stoere kraag kunnen genieten! Lientje - 5,5 jaar Lien was bijna 1 jaar oud toen ze bij ons kwam als nieuw vriendinnetje voor Hubbel, die zijn vriendinnetje Diva was verloren. Zij was één van de twee wat grotere dames die toen bij konijnenopvang Joy zaten. Hoewel ik na veel gezondheidsproblemen met Franse hangoren er eigenlijk geen meer wilde hebben, had mijn man voorkeur voor deze wildkleurige franse dame. En omdat ze een stuk kleiner (en daar door hopelijk gezonder) was dan de meeste fransen, besloten we om haar als eerste voor te stellen aan Hubbel bij de speeddate. Het was direct dikke mik tussen die twee en Lien mocht met Hubbel mee naar huis. Lien was een vrij bang konijn, maar inmiddels zijn wij echt maatjes. Ze is erg eenkennig en als er vreemden voor de ren staan is ze gauw weg. Maar ik kan echt alles met haar doen. Op dit moment moet ze dagelijks medicijnen i.v.m. mogelijk ec. Ze viel erg af, en onderzoek van urine, keutels, gebit, bloed en een röntgenfoto gaven geen oorzaak van het afvallen. Het dagelijks oppakken en medicijnen geven gaat probleemloos. Het is zo'n heerlijke gemakkelijke tante toos! Voor een frans al een dame op leeftijd volgens sommige fokkers. Hopelijk is ze nog een poosje samen met haar grote liefde Hubbel!
 34. 1 point
  Eloise 8,5 jaar (cremekleurig dwerghangoortje) Ik heb haar opgehaald bij het Knabbelhuis in Deurne. Ze was gevonden in een parkje in Deurne. Heel lang een bang konijntje geweest. Ze zat dan de hele tijd achter de bank (in de woonkamer), maar eenmaal vertrouwd met haar omgeving en haar dikke vriend Tobias is ze een vreselijk lief/ tam konijn. Ik hoop dat ze samen met Tobias nog heel lang bij zullen zijn. Tobias 8 jaar (chincillakleurige Nederlandse dwerghangoor) Tobias heb ik bij een fokker vandaan. Hij was overgebleven uit een nestje en met 11 weken heb ik hem opgehaald. De eerste tijd was hij alleen bij me en na zijn castratie heb ik een vriendinnetje voor hem bij dezelfde fokker gehaald. Dat was Olivia. Zij is helaas heel jong gestorven. Nu is hij al jaren samen met zijn liefste vriendin Eloise. Een heel hecht stel.
 35. 1 point
  Onze Roos heeft een bijzondere band met de honden!
 36. 1 point
  Tommie +/- 6 jaar (weduwnaar van Buurvrouw en Sjaakie) Tommie heb ik samen met Buurvrouw van mijn achternicht overgenomen. Ik woonde net op mezelf en wilde graag konijnen. Zij kregen een jonge puppy wat niet helemaal lekker ging met de konijntjes en mijn nichtje had ook weinig aandacht voor ze. Buurvrouw hadden ze met haar zusje uit een tuincentrum maar na een tijd werd dat vechten. Dus eentje naar het asiel gebracht en daar is Buurvrouw met Tommie gekoppeld. Ik weet dus niet zeker hoe oud hij is en wat hij allemaal heeft meegemaakt. Hij is een nestor, bijt nooit maar is wel snel bang. Mijn held op bruine pootjes. Hij accepteerd alleen een aai als hij een snoepje krijgt. Hij luisterd heel goed naar zijn naam en vindt het erg leuk om mij wakker te maken door onder mijn bed te gaan zitten op de kratten, herrie te maken. Rent over de overloop en weet dat als de wekker gaat ik opsta en hij eten krijgt. Is erg slim en houdt van spelletjes spelen. Ik noem hem vaak mijn Tommetje Tumtum (ik vind de witte ook het lekkerst van de snoepjes). Helaas is hij nu alleen na 2 vrouwtjes, urinebrand en veel stress. Nu eerst weer rust. Het is een slimme deugniet. Coco +/- 4 jaar (mannetje van Julia) Coco heb ik van iemand via Facebook overgenomen, die waren er op uitgekeken (die dochter van een jaar of 15). Ze wilde wel een goed huisje voor hem dus ik moest ook laten zien waar hij terrecht kwam. Coco zou een vrouwtje zijn en gekoppel worden met Buurvrouw en Tommie. Maar Coco bleek cocosnootjes te hebben en ondanks dat hij verliefd was op Tommie was de liefde niet wederzijds dus moesten ze apart. De vorige eigenaar hadden hem van een fokker maar ik denk dat hij nog geen jaar was toen ik hem kreeg. Hij is echt een clowntje, gaat in de schaal onder de tafel zitten, springt overal op, volgt me overal, likt de enkels van mijn zusje helemaal nat, wil altijd weten wat er gebeurd en helpt graag mee. Hij is gek op visite, aandacht en leven in huis. Maar is ook een heerlijke knuffel en een echte schooier. Houdt niet zo van spelletjes daar heeft hij het geduld niet voor. Omdat hij naar zijn naam luisterd en komt als je hem roept heb ik zijn naam niet veranderd. Hij is mijn Cocosgenootje. Een bemoeierige knuffelclowntje. Julia +/- 5 jaar (vrouwtje van Coco) Julia komt uit het asiel. Daar kreeg ze naam Droppity. Ik dacht omdat ze gedropt was en dat was pity. Maar zo slim waren ze daar niet. Ze is gedumpt met 14 andere die er ook slecht aan toe waren. Er was een mannetje die zijn voortandjes door zijn onderlip had dus die waren getrokken. Vachtjes die vuil en vol klitten zaten. Ze hebben er ook een paar moeten laten inslapen. Julia had een tumor/vetbult (is niet helemaal duidelijk wat het was) dus ze is gesteraliseerd. Ze is ook doof, mank en heeft scoliose. Ze houdt er van om aan haar kontje gekriebeld te worden ( het liefst met je nagels beetje stevig krabben) dan geeft ze allemaal kusjes en hapjes. Vooral voor het ontbijt moet er even geknuffeld worden. Ze is best slim qua spelletjes en vind het heerlijk om lekker buiten (zelfs in de regen) te liggen slapen. Helaas heeft ze gevoelige darmen en vaak plakpoep. Ook al lust ze alles ze kan niet overal tegen. Dat is soms wel onhandig en sneu voor haar. Het is echt een wit bolletje en op de een of andere manier is het erin geslopen dat ik haar mijn doperwtje op pootjes noem. Maar dat hoort ze toch niet. Samen met Coco is het een gelukkig stel. Ze is een kleine doof vreetzakje. En ik heb geen favoriet! Ik hou van alle drie. Ik hou eigenlijk van alle bunnies maar daar heb ik de ruimte niet voor...
 37. 1 point
  Kliko: Leeftijd onbekend Kliko is een gecastreerde ram uit dierenasiel Almere. Hij is gevonden op straat en leeftijd is onbekend, maar wordt jong geschat. Nu ongeveer 4 jaar. Hij is nu, net als Spook waar hij in het asiel aan gekoppeld was, bijna tweeenhalf jaar hier. Kliko is een enorm avontuurlijk konijn. Overal klimt hij op en in en hij bemoeit zich met alles. Als iets niet naar zijn zin is laat hij dat duidelijk merken door te brommen en met zn voorpoten te slaan en soms zelfs te happen. Hij is geen fan van aaien, maar komt wel steeds vaker een aai op zn neus vragen als ik in de ren zit. Hij heeft enorm voernijd! Alles is voor Kliko, vandaar ook zijn naam die hij van mij gekregen heeft. Spook: Twee jaar en 9 maanden Spook is van 5 december 2017. Geboren in het asiel van een voedster die op straat gevonden was. Spook is niet zo’n held. Komt niet echt naar je toe, alleen met etenstijd om een snoepje te halen en heel soms als ik in de ren bezig ben om mn emmer om te gooien of zo. Toen we naar de dierenarts moesten voor haar rug gedroeg ze zich wel voorbeeldig moet ik zeggen, dat had ik echt niet verwacht. Ze is graag bij Kliko, laat zich veel en graag door hem wassen en maakt dat ook echt wel duidelijk aan hem. Toen ze een maand of 10 was begonnen de hormonen op te spelen en is ook zij gecastreerd. Was ik toch al van plan, maar moest nu wat sneller omdat ze flink schijnzwanger was en Kliko bijna geen leven meer had, Spook zat constant achter hem aan en hij mocht niet meer in het hok komen. Na de castratie was het weer een heerlijk klef stel samen. Hoop nog lang van ze te mogen genieten ❤️❤️
 38. 1 point
  Bambi (1 jaar) Bambi is mijn voedster van ongeveer een jaar oud, eigenlijk weten we niet de precieze leeftijd. We hebben haar in juni uit de opvang gehaald, samen met haar broertje Fendi. Ze lijken net een tweeling 😋. Het zijn allebei Hollandse Hangoren, en ontzettend lief. Ze waren in het begin nog een beetje schuw, maar omdat ze zó gek op eten waren, besloot ik ze een paar keer uit de hand te voeren. Dat hielp heel erg, en ik kon ze toen ook snel aaien. Bambi is toch wel de meest dominante van de twee, en laat dat vaak zien door speels achter Fendi aan te rennen. Na een paar rondjes gaat ze hem dan toch aflikken, dus gemeen doet ze niet. Ze is ook de eerste die op het best wel hoge dak van het hok heeft gesprongen, en sindsdien is dat een leuk 'trucje' van haar. Zodra ze eraf komt, maakt ze altijd een serie binkys. Tegenover mensen is ze nog wel een beetje wantrouwend; hoewel je haar kan aaien, heeft ze dat vaak liever niet. Fendi (1 jaar) Fendi is onze ram, en het beste vriendje van Bambi. Hij was in het begin de meest verlegen van de twee, maar nu is hij degene die het makkelijkst op schoot springt. Hem hebben we dus samen met Bambi uit de opvang gehaald, waar we werden verteld dat ze ongeveer anderhalf - 2 jaar oud waren. Nu hebben we Bambi gisteren laten steriliseren, en zei de dierenarts dat ze veel jonger was. Daar schrokken we wel van, want hadden we haar dan te vroeg laten steriliseren? Gelukkig bleek dat van niet, dat zat wel goed. Nu geloven we eerder de dierenarts dan de opvang, dus zullen ze ongeveer een jaar oud zijn. (Links Bambi, rechts Fendi. We herkennen ze aan de kleine vlekjes in Bambi's vacht die je nu ook wel bij haar oog ziet. Fendi heeft die niet)
 39. 1 point
  Lewis, +/- 2 jaar Lewis is in mei 2019 bij ons komen wonen als vervangend maatje voor Lola. We hebben hem geadopteerd uit het Konijnenparadijs, waar hij samen met zijn broertje en zusjes binnen is gekomen nadat ze op jonge leeftijd (slechts vier weken oud?) ergens gedumpt waren. Door de opvang werd Lewis omschreven als een vrolijk, ondernemend en actief ventje met prachtige blauwe ogen. Nou, wat wil je nog meer? Lola vond hem gelukkig ook leuk en na een koppelvakantie nam Lewis zijn intrek bij Lola in de ren achterin de tuin. Ik was zelf alleen grote konijnen gewend, dus ik moest wel even wennen aan het kleine, of nou ja, eigenlijk normale formaat van Lewis. De hooiruif bleek bijvoorbeeld veel te groot, waardoor hij zich bijna binnen de eerste vijf minuten bij ons al om zeep had geholpen. Daarnaast moest de tuin Lewis-prooi gemaakt worden, want zo’n klein, snel konijn kan natuurlijk veel makkelijker door de schutting ontsnappen. Naast ontsnappingspogingen houdt Lewis zich graag bezig met graven en slopen. Hij is echt onwijs nieuwsgierig, ondernemend en actief, behalve als hij slaapt, want dan slaapt hij ook echt (diep). Hij vindt het prima als je bij hem op bezoek komt, maar aaien hoeft niet zo. Een echt konijn dus, die graag zijn eigen gang gaat. Luz, 1-1,5 jaar Na het overlijden van Lola hebben we Luz uit konijnenopvang Joy geadopteerd als vervangend maatje voor Lewis. Luz is samen met haar zus Lumi afgestaan door een gezin met kinderen. Gelukkig bleek Luz ook een enorm goede match voor Lewis. Ondanks haar onschuldige, lieve en vriendelijke uitstraling is Luz een behoorlijke fanatiekeling als het op eten aankomt. Ze jat graag de laatste biksjes uit Lewis zijn bakje en als Lewis toevallig op een lekkere spriet hooi aan het knabbelen is, dan schroomt mevrouw zich niet om die spriet af te pakken. Verder is ze ook wel lief voor Lewis hoor. Ze keurt dagelijks of hij er nog naar behoren uitziet en zo niet, dan geeft ze hem een grondige wasbeurt. Luz vormt met Lewis het perfecte duo. Ze is net zo ondernemend, nieuwsgierig en actief en staat als eerste bij de deur als je een bezoekje komt brengen. Luz is wat mensgerichter dan Lewis. Ze komt graag even bij je snuffelen of aan je trui/broek/schoenen/slippers/jas knabbelen en ook een aai is altijd welkom. Dit was mijn spreekbeurt. Zijn er nog vragen?
 40. 1 point
  Binky & Monky: 2 voedsters (zusjes) van 3 jaar en 9 maanden Binky en Monky zijn in de zomer van 2017 bij mij gekomen, ze waren toen een half jaar oud. Ze kwamen eigenlijk 2 weken bij mij logeren omdat de baasjes (kennissen) op vakantie gingen. Met hok en al kwamen ze logeren, m'n man had vlug een provisorisch rennetje in de tuin gemaakt van gaas zodat ik ze los kon laten lopen als ik er bij was. In die 2 weken veel over konijnen geleerd en met name dat ze veel ruimte nodig hebben, ook zag ik hoe fantastisch ze het vonden om los te lopen, rennen, binkies maken en graven. M'n hart brak dan ook als ik er aan dacht dat ze terug moesten naar hun eigen baasjes waar ze 24/7 in een te klein hok zouden zitten en er maar een enkele keer uit mochten. Ik wist dat de vrouw van het gezin de konijnen liever kwijt dan rijk was ivm de tijd die je er aan kwijt bent. (haar man had zonder overleg 2 konijnen gekocht voor het kind...) Dus ik heb gepraat als Brugman waarom de konijnen beter bij mij konden blijven en godzijdank vond het kind van het gezin het ook goed na wat druk van de moeder. Het was al begin augustus en ik wou ze wel buitenkonijnen laten. Dus mijn man een ren gebouwd (achteraf niet goed genoeg over nagedacht en het moest allemaal snel snel snel aangezien ze begin september naar buiten moesten ivm de wintervacht) Toen mijn man de ren aan het bouwen was hebben ze een paar weken binnen geleefd en nadat ze begin september gecastreerd zijn, zijn ze half september naar buiten verhuisd waar ze hopelijk nog lang en gelukkig leven. De eerste foto van het hok waarin ze leefden :-( De tweede foto van het tijdelijke rennetje. De derde foto in hun defintieve verblijf.
 41. 1 point
  Vlekje, 6 jaar. Vlekje is ook al 6 jaar bij mij. Ik heb haar gekocht in de Welkoop. Mijn vorige konijn was overleden en heb 2 maanden gewacht of ik wel weer een nieuwe wilde. Toen begon het toch weer te kriebelen en heb ik Vlekje gekocht. Ik dacht dat ik heel veel ervaring had met konijnen en alles wel goed wist, maar goed net zoals zo veel van jullie hier was dat niet zo. Ik weet niet hoeveel weken ze was toen ik haar kocht, maar ze had toen nog geen hangoren. Ik wilde absoluut geen hangoor konijn was dat even schrikken toen ze opeens gingen hangen. Ze is geen echte hangoor maar een vliegtuigoor, wat ik eigenlijk nog wel veel schattiger vind. Vlekje en ik zijn echt beste vriendjes, ik heb nog nooit zo'n intense band gehad met een konijn en ik wist ook niet dat het kon. Ze is echt mijn alles, want ja ik heb toch geen relatie.😂 Ze is echt zo'n lief konijn ook naar mensen. Ze maakt ook altijd lekker veel geluidjes als ze het ergens niet meer eens is bromt ze boos als ze heel blij is of ze eten krijgt bromt zo op een blije manier. Dat maakt haar echt Vlekje. Ondanks mijn beste zware allergie voor haar krijgt ze niks tekort en alsnog krijgt ze mega veel aandacht. Helaas is ze nu even alleen. Op 7 september is ze haar maatje Fluffy verloren. Ze waren niet echt maatjes maar met gaas ertussen wel. Ik ga nog wel een nieuwe maatje zoeken maar ze heeft nu problemen met haar gezondheid, de dichtsbijzijnde konijnenopvang is ook dik een uur rijden. Ze is zo bang in de auto echt zielig. Gelukkig is aan haar niet ze toen dat ze zich eenzaam voelt. Ze is lekker actief en veel bezig met graven.
 42. 1 point
  Jammer dat je daar geen beelden bij hebt, haha.
 43. 1 point
  Gut ik heb zó gelachen vanmiddag! Ik had een bestelling gedaan bij een webshop vlak voor dierendag omdat ik sepia moest hebben voor de schildpad. Om aan mn minimum bedrag te komen voor het bezorgen (€35) een lading kleine hondenkoekjes besteld ivm aanstaande puppy. En sowieso zijn kleine koekjes handig met de wandeling in je jaszak, ik beloon best regelmatig tijdens de boswandelingen voor hierkomen etc. Die koekjes waren 1+1 gratis dus een mooie actie, van die dure koekjes met ‘echt’ vlees en/of vis er in dus niet van die goedkope rommel. Enniewee... vanmiddag kwam dus dat pakje. Skittles en Yoda roken door de dichte doos heen al dat er wat lekkers in zat, maar ik wilde die zakjes nog dicht houden. Dus ik maak een KONG voor ze, wil het Yoda in zn mand geven, rent hij zó hard naar de mand toe dat hij een soort viervoudige koprol maakt de mand in. Kijkt hij vervolgens echt om zich heen met een kop van “dit heeft toch niemand gezien hé?!” en begint aan de KONG. Die kop die hij erbij trok, geweldig gewoon 🤣🤣
 44. 1 point
  Ik heb een doos gevuld met stro en iets boven de bodem aan de zijkant een gat gemaakt waar mijn konijn doorheen kan. De bovenste flappen van de doos heb ik rechtopstaan met plakband zodat de rand nog hoger is en boven open. Vind ik prettiger voor mijn konijn, plus betere ventilatie omdat stro stoffig kan zijn. En stiekem ook leuk omdat ik haar kan zien. Ze vind het geweldig. Eet het stro ook en graaft erin. Nog een voordeel dat ze nu betere keutels heeft en haar kiesjes zo ook slijt. Nu leeft mijn konijn in de woonkamer en kan ik die doos goed in de gaten houden. Ik wil niet dat ze teveel karton knabbelt of stiekem een stuk plakband eet, maar gelukkig heb ik een voorbeeldig konijn die alleen maar graag mijn tassen, slippers telefoonladerkabeltjes en kabels knabbelt. De rest laat ze heel.
 45. 0 points
  Heftig zeg! Vorig jaar werd er begin december zo'n ding vanuit een auto op de stoep gegooid waar ik liep: er volgde een keiharde explosie vlak naast me. Ik kreeg een heel hevige paniekaanval, ben door omstanders thuis gebracht en kwam vervolgens twee maanden nauwelijks buiten vanwege de knallen, omdat ik bang was dat dit nog een keer zou gebeuren. Dit jaar ga ik in therapie voor mijn knallenangst. Een goede vriendin van me was een paar jaar geleden ook in therapie vanwege haar angst voor knallen. Dus ik beschouw dat knalvuurwerk als méér dan alleen maar een beetje irritant, het heeft echt impact op de levens van mensen. En van dieren natuurlijk, zoals ook honden, die niet veilig in hun hok kunnen blijven maar toch dagelijks de straat op gaan.
 46. 0 points
  Ik weet dat 'meer dan' een zeer ruim begrip is maar ons (nog te publiceren) onderzoek wijst uit dat het in 2019 eerder richting de 20.000 ging zelfs!
 47. 0 points
  Diep, diep triest dit...
 48. 0 points
  Jammer genoeg mag ik niet mee doen van mijn ouders. Balen!
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .