Spring naar bijdragen

Pablo&Lola

Members
 • Aantal bijdragen

  953
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  14

Alles door Pablo&Lola geplaatst

 1. @Evee Doen, superleuk! Ik heb op de middelbare school Spaans gehad als extra vak en er ook eindexamen in gedaan. Moet zeggen dat ik wel goed in talen ben/was (ik heb best veel aan mijn Frans gehad bij het leren van het Spaans), maar de Spaanse grammatica is vrij makkelijk, vind ik, dat scheelt al een hoop. 😉
 2. Spannend, @BunnieHop! Hoop dat er iets positief uit komt.
 3. Pablo&Lola

  Tattoo topic

  @Eefje Ah, leuk!! Ik ben benieuwd! Ik heb aankomende zaterdag mijn tweede laserbehandeling. Ik kan me de pijn van de vorige keer nog goed herinneren, maar ik hoop dat dit zaterdag minder is, aangezien er al best wat inkt verdwenen is.
 4. Haha, ik moet zeggen dat ik ook een beetje op die manier werk. In drukke periodes werk ik meer uren/meerdere volle dagen en in minder drukke periodes werk in kortere dagen en doe ik ook op vrije dagen wat taken. Vijf volle dagen zou ik ook niet trekken en daar heb ik ook helemaal geen zin in/behoefte aan.
 5. Ik heb mijn buitenkonijnen de afgelopen drie nachten binnen gehad en ik vond het verschrikkelijk. Zoveel zooi, overal hooi! Maar ja, ik moest ook even improviseren qua ruimte, want ziek konijn, maar ik vind het heerlijk om de konijnen buiten te hebben (heb trouwens al twee katten binnen). Mijn konijnen hebben een overdekte ren, dus ik kan met regen en in de winter ook gewoon even bij ze zitten. De ren is hoog genoeg om in te staan, dat vind ik ideaal. Zolang ze een maatje hebben, hebben ze op zich aan elkaar genoeg en hoef je je niet schuldig te voelen als je ze eens wat minder aandacht geeft. Ik veeg de ren elke dag, maar ik erger me buiten vele malen minder aan verdwaalde hooitjes of keutels dan binnen. Het enige nadeel aan buiten vind ik de warmte in de zomer. Helaas hebben wij ook een warm huis, dus dat zou voor de konijnen niet zoveel uitmaken. Edit: Ik hoor vaker dan binnenkonijnen aanhankelijker zijn dan buiten konijnen. Dat is misschien wel zo, maar wil niet zeggen dat buitenkonijnen niet aanhankelijk zijn. Lola is het meest aanhankelijke konijn dat ik ooit heb gehad. 😉
 6. Yep, haha. Volgens mij heeft mijn leidinggevende ook al besloten dat ik na de zomer onderwijs ga geven, maar ik weet niet of die uren er nog bij komen of erbij in zitten. 🤔 In ieder geval ergens tussen de 32 en 40 uur. Vrij fulltime dus voor een parttimer zoals ik.
 7. Ik moet er nu nog even niet aan denken nee. 😂 Maar ik ga proberen om in ieder geval één dag thuis te werken, misschien twee. Dat zou mij enorm veel reistijd schelen (en de werkgever reiskosten).
 8. @Eefje Fijn dat jij nog wat positiefs kan delen op dit forum. 😉 Ik zal mijn jippie van de dag ook maar even delen, al voel ik me er niet naar: Mijn leidinggevende heeft uitbreiding van mijn contract aangevraagd: dubbel aantal uren en dus ook dubbel aantal euro's.
 9. Sterkte @Marjoleink! Hoop dat het na morgen weer wat beter met haar gaat.
 10. Ik ben net even bij haar langs geweest bij de dierenarts, maar ik kon wel janken. Ze zag er zo zielig uit. Ze reageerde wel op ons en we hebben haar zelf daar even haar dwangvoeding en medicatie gegeven, haha. Maar we voelden ook een enorme (vocht?)bult onder haar kin. De dierenarts zou er zo naar even naar gaan kijken, maar ik zie het steeds somberder in. Arme, arme snuit. 😪
 11. Gewoon even een hele diepe zucht. Pfffffff.
 12. Ik ben toch met spoed naar de dierenarts geweest, want ik vertrouwde het voor geen meter. Het leek echt alsof ze buikpijn had en ik durfde bijna niet meer te dwangvoeren, omdat ik bang was dat ze misschien een verstopping zou hebben en ik het alleen maar erger zou maken. Ze heeft gelukkig geen verstopping, is wel wat gassig en ze hebben haar voor de zekerheid opgenomen. Maar even afwachten hoe ze het daar doet dus..
 13. Ik snap je helemaal hoor. Vóór Lola en Lewis hadden wij de pech dat we drie konijnen in anderhalf jaar verloren. Het was vreselijk en we, maar voornamelijk mijn vriend, hebben op het punt gestaan om het overgebleven konijn terug te brengen naar de opvang. Maar ja, je hebt toch een bepaalde band met ze opgebouwd en ik kon het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om het konijn weg te doen, dus toch maar weer een nieuw konijn erbij. Nu met Lola begint het hele riedeltje weer van vooraf aan. De strijd is nog niet gestreden, maar het zit toch in je achterhoofd. Ik denk dat mijn vriend geen nieuw konijn meer wil, maar omdat ik de zorg voor de konijnen betaal, zal de keuze uiteindelijk bij mij komen te liggen. Het is niet dat ik het echt niet kan betalen, maar de stress is enorm. Ik weet het ook nog niet.
 14. Dank jullie wel voor jullie steun! ❤️ Lola is inmiddels echt een hoopje ellende. Haar hoofd staat nu scheef naar de andere kant (?). Ze wil niks, ligt niet lekker, dus ik ben de wanhoop nabij. 😪 Ik wil eigenlijk niet met haar in deze conditie naar de dierenarts en zou ook niet weten wat die nog zou kunnen doen. We geven haar medicatie, dwangvoer en ons laatste beetje hoop.
 15. Het is echt vreselijk, vooral om haar zo te zien. Heb de dierenarts gebeld, maar los van het toedienen van medicatie en dwangvoer kunnen we geloof ik niet veel doen. Ik hoop echt dat ze in de loop van de dag een beetje opknapt. Het leek juist redelijk goed te gaan, haar hoofd leek zelfs rechter te staan en ze at best goed. Maar nu dus niet meer. 😥
 16. Bedankt voor de tip, @Evee. Dat zou ik kunnen proberen, ALS ze weer gaat eten, want op dit moment is het drama.. Ze neemt niks meer aan, heeft (buik)pijn en enorm veel stress. Vannacht en vanmorgen vroeg heeft ze nog wat gegeten, maar nu wil ze niks. Ze ligt ongemakkelijk en zit te knarsetanden. De medicatie toedienen is nu echt een nachtmerrie, maar het zit er wel in. Ik hoop dat de pijnstiller zo aanslaat. Ik mag nu ook cisaral toedienen, maar pffff, ik weet het ff niet meer.
 17. Oef, dat ziet er naar uit. Sterkte en succes morgen bij de dierenarts!
 18. Haha, die 'fout' maakte ik de eerste keer ook. Drie zakken zand en een zware container dat we hadden.. 😂 Nu gooi ik er dus maar een zak per keer in.
 19. @Evee Jouw konijn vermagerde toch ook zo door EC? Kon je daar iets tegen doen? Of was daar gewoon niet tegenin te eten? Ik heb het gevoel dat Lola nu al magerder is dan vorige week. Ze eet op zich nog best wel aardig, maar wel stukken minder dan normaal.
 20. Uit mijn hand gaat nog steeds het best, haha. Vandaag heeft ze weer aardig wat gegeten: 1,5 zakje Trovet Recovery, wat brokken, drie bladeren witlof, wortelloof, peterselie, selderij, koriander en dille. Straks nog wat biks en groenvoer proberen en vannacht ga ik er denk ik ook nog een keer uit om wat te geven.
 21. Ik schep de keutels er ook uit. Helaas plassen mijn konijnen er soms ook in. De plasjes (het natte zand) probeer ik er dan ook uit te scheppen. Als de zandbak naar urine begint te ruiken, dan verschoon ik het zand.
 22. Dank je! De eerste foto is inderdaad op een gunstig moment genomen. Bij vlagen staat haar hoofd iets rechter, maar meestal zo scheef als op de tweede foto. Hopelijk blijft het daarbij qua symptomen. 😬
 23. Wij zijn op het punt gekomen dat ook het papje dwangvoer voor de vezels gevoerd moet worden. En nee, niet met een spuitje, lepeltje of uit een bakje, maar met de hand (of nou ja, vinger). Oké dan. 👍🏻
 24. Zo'n scheve kop maakt het altijd extra sneu om te zien, hè? Het rennetje is inderdaad een goedkoop, oud flutding, maar het enige wat ik voor handen had. Het doet z'n werk, ze zijn nog niet ontsnapt. 😉 De biks vindt ze op dit moment helaas niet meer interessant. Ik hoop dat ze het straks wel weer wil voor de vezels en anders misschien een papje dwangvoer proberen. We doen ons best!
 25. Hebben jullie nog tips voor het voeren van konijnen met een scheve kop? Ik merk dat Lola het lastig vindt om van de grond te eten. Hebben jullie ideeën om het makkelijker te maken (behalve voeren uit de hand😜)?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .