Spring naar bijdragen

Pablo&Lola

Members
 • Aantal bijdragen

  1510
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  34

Alles door Pablo&Lola geplaatst

 1. Wat fijn dat je een reactie met goed advies hebt ontvangen! Daar kun je wat mee. 😉 Ik heb bij mijn konijnen de ogen weleens moeten zalven en dat ging met z’n tweeën (de een konijn vasthouden, de ander zalf in het oog) nog best wel goed en snel. Ik denk dat druppels misschien zelfs nog wel iets makkelijker gaat, omdat het vloeibaarder is. Kan je het met z’n tweeën doen? Edit: Als je het met z’n tweeën kunt doen, dan is het makkelijkst als een het konijn vasthoudt en de ander met duim en wijsvinger van de ene hand de oogleden voorzichtig omhoog/omlaag duwt en met de andere hand de druppels op het oog laat vallen.
 2. Toevallig keek ik net op de camera en zag ik Lewis languit op de koude tegels liggen.
 3. Het is bijna 17 uur. Tijd om te stoppen. 😄
 4. Bij mij werkt de Citrix werkomgeving opeens niet meer in Chrome, maar blijkbaar wel in Firefox? En als ik online meetings heb, dan moet dat buiten Citrix anders werkt het niet goed, maar notulen van de meetings maak ik dan wel weer in de werkomgeving, dus ughhh.. heel veel geswitch de hele dag. Maar goed, Citrix doet het hier in ieder geval wel. 😂
 5. Ik heb inmiddels een tijdje supasoft bedding ipv stro in de ren liggen, maar ik merk eigenlijk geen verschil. Het is nog steeds gelig rondom de neusgaten en het linker oogje is ook af en toe nog nat. Ik vond de oogleden van het linker oog er vanochtend zelfs wat roder dan normaal uitzien. Het gekke is dat hij van het voorjaar precies hetzelfde had, hetzelfde oog ook, maar van de zomer nergens last van gehad. Tot nu dus. Donderdagavond hebben we een afspraak bij de dierenarts staan. Ben benieuwd wat ze zegt. Ik ben een beetje terughoudend bij Lewis met het uitproberen van verschillende dingen en maar zien wat werkt, want de laatste keer leverde dat zoveel stress en ellende op dat hij stopte met eten..
 6. Er wordt me hier toch een partij hooi gegeten, ik sta er elke dag weer versteld van. Ik had laatst weer eens een zakje timothy hooi meegenomen, op de proef, want Lola moest er nooit iets van hebben en Lewis at eerder alleen de ‘pluimpjes’. Nou, dat heb ik geweten ook. Luz en Lewis eten ervan alsof het hun laatste maaltijd ooit is. Ook hun standaard hooi wordt momenteel echt enorm goed gegeten. Laat die keutels maar rollen, haha.
 7. Haha, dat is hier in huis ook een geldig excuus om lekker op de bank te blijven zitten/liggen. 😉
 8. Ik begrijp je zorgen en frustraties maar al te goed hoor! Het is echt vreselijk als je ziet dat het niet goed gaat met je konijn, maar niet precies weet wat er aan de hand is. Zolang er nog goed gegeten wordt en actief gedaan wordt, weet je dat je enigszins safe bent, maar het is soms zo lastig om het onderliggende probleem te achterhalen, terwijl dat ook juist zo belangrijk is. Ik leef met je mee! Bij een van mijn vorige konijnen heeft het veel te lang geduurd voordat we erachter kwamen dat hij een gebitsprobleem (in zijn geval een kaakabces) had, mede omdat het door de dierenarts steeds werd toegeschreven aan darmklachten en dergelijke, vandaar dat ik een gebitsprobleem nu wel alvast opgooi als mogelijke boosdoener. Het abces was bij mijn konijn ook niet zo op het eerste oog te zien, daar moesten wel echt foto’s voor gemaakt worden. Mocht je het willen uitsluiten, dan zou ik zeker voorstellen om foto’s te laten maken, eventueel ook foto’s van de nieren etc. Het kost wel wat, maar dan ben je hopelijk een stapje dichterbij de oorzaak.
 9. Minder pijnstilling klinkt in mijn oren ook wat tegenstrijdig en ik heb nog nooit een konijn gehad dat er slecht op reageerde.. Maar goed, ik ben geen dierenarts. Eet Vlekje inmiddels ook weer goed hooi? Zo niet, dan lijkt een gebitsprobleem mij nog steeds een mogelijke boosdoener. Hier werden groenten en brokjes bij een kaakabces bijvoorbeeld nog best lang doorgegeten, maar viel hooi als eerste af.
 10. De kat in kwestie heet Bob, maar ik had hem beter Boob kunnen noemen. 😅
 11. Hoe het inmiddels zeven maanden lange thuiswerken bevalt? Tja..
 12. Balen zeg.. Misschien toch weer last van haar gebit? Had je de afspraak voor kiezen slijpen nog naar voren kunnen halen?
 13. Hmm, ik vind het lastig om van een foto te beoordelen, maar op basis van jouw foto’s zou ik zeggen dat het wel meevalt. Ik heb zelf ook een witte ram en heb het idee dat de oogleden bij witte konijnen toch altijd iets meer roze lijken dan bij andere kleuren konijnen, waarschijnlijk omdat het meer opvalt omdat ze wit zijn. Is het rozer/roder of dikker dan normaal en/of vochtig rondom de ogen (traanoog)? Zie je duidelijk verschil in vergelijking met het andere oog? Dan zou ik wel even een dierenarts raadplegen.
 14. Doet het nooit zeer om in te brengen? Ik vind tampons op een gegeven moment echt pijn doen.
 15. Of Pim(, Frits) en Ida. Ook jeugdsentiment. 😅
 16. Ik heb vegan bitterballen besteld. Ben benieuwd.
 17. Heerlijk! 😍 Die prachtige rode lipjes staan je goed, Lumi. Succes, Mars, met dweilen! Niet stiekem eerst met de stofzuiger erover, want dan krijg je zo’n bende. 😉
 18. Ik geloof dat het de ademopening (pneumostoma) is. 😄
 19. Oh, die heeft zo’n gaatje? Waar is dat voor? Bedankt hè, @Evee. Ik ben nu naaktslakken aan het googlen ipv aan het werk, haha. 😂
 20. Nee, hier zijn ze bruin met zwarte spikkels. 😂 Ze lijken hierop (foto van internet):
 21. De konijnen krijgen vandaag stroom in de ren. Kunnen ze eindelijk zelfgemaakte hooitosti’s maken. 🤪 Ik heb gisteren meerdere malen naaktslakken uit de ren moeten verwijderen. Zijn er meer mensen met een slakkenplaag?
 22. Ik denk dat ik dit jaar ook meedoe.
 23. Geef je nog pijnstiller? En mocht je de dosis verhogen? Ik dacht ooit ergens gelezen te hebben dat het geven van pijnstilling best wel nauw luistert en dat je, bij wijze van spreken, beter een uur eerder een nieuwe dosis kan geven, dan een uur later (of haal ik dit nu door elkaar met EC-medicatie?). Had de dierenarts haar temperatuur ook gemeten? Was deze verhoogd/verlaagd? Sterkte! Het is vreselijk om je konijn zo zielig te zien zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .