Spring naar bijdragen

Pablo&Lola

Members
 • Aantal bijdragen

  545
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  8

Alles door Pablo&Lola geplaatst

 1. Vanmiddag toch weer met hem naar de dierenarts geweest.. Na de ochtendbrokjes had hij maar weinig zin in eten en bewoog hij zo ontzettend traag, alsof ie alles in slow motion deed, heel vreemd. Eenmaal bij de da was hij natuurlijk weer actief, zucht. De da heeft zijn gebit, ogen en oren bekeken, temperatuur genomen en buik gevoeld, maar los van wat gas, was eigenlijk alles zo op het eerst oog goed. Wel weer pijnstiller en darmstimulerende middelen meegekregen. Eén keer raden wat hij bij thuiskomst doet.... Yep, meteen weer hooi eten, keutelen en rondrennen. Ik snap er echt niks van. De vorige keer ging het precies zo. Ben wel van plan volgende week of die week erna zijn gebit onder narcose te laten bekijken of foto's te maken, maar als hij pijn had gehad, zou je toch denken dat hij nu niet weer meteen hooi zou eten toch (binnen één minuut na het toedienen van pijnstiller)?
 2. Pff, ik schrok me rot vanochtend toen ik bij de konijnen ging kijken. Lewis lag helemaal scheef op het randje van het dak van het nachthok. Ik riep hem een aantal keer zachtjes, maar hij reageerde niet. Daarna iets harder en toen kwam zijn welbekende paniekhoofd tevoorschijn. Hij had blijkbaar erg diep liggen slapen. 😯
 3. Vangen, leuk! Een nieuwe zomerjas.
 4. Haha, ik heb toevallig vanochtend al een heleboel supersoaker reviews bekeken. 😂 Je hebt volgens mij ook van die sprinklers met een bewegingssensor, maar dat vind ik weer een beetje sneu voor de konijnen en de postbode. 😜 Schrikdraad is misschien een optie voor in de achtertuin. Ik kan ook de hele boel met prikkeldraad bekleden, maar dan lijkt het weer net een gevangenis (en dan ben ik bang dat katten erin blijven steken en zichzelf verwonden). Jammer dat er geen diervriendelijke middeltjes zijn die echt werken.
 5. De titel zegt het al; ik ben op zoek naar tips om buurtkatten te weren uit onze tuin. Een stukje context: Mijn vriend en ik hebben samen twee binnenkatten van bijna 10 jaar oud (broer & zus). De voornaamste reden dat we ze binnen houden is dat de kater in een ware terrorkat verandert zodra hij een vreemde kat hoort/ziet/ruikt. Het bijkomende probleem is echter dat hij deze woede en agressie afreageert op zijn zusje (en op ons als wij het gevecht willen stoppen). Soms gaat het een hele tijd goed, maar de laatste week is het bijna elke dag mis. Er lopen een heleboel katten rond in onze buurt, waarvan er één constant tegen de voordeur sproeit en een ander 's nachts de achtertuin in komt (via de garages aan de achterzijde van de tuin). We zijn het inmiddels echt wel een beetje zat en we hebben er zelfs aan zitten denken om één van onze katten af te staan, maar doen dat natuurlijk liever niet... We weten helaas ook niet van wie de buurtkatten zijn. Heeft iemand tips om buurtkatten uit de voor- en achtertuin te weren? Apparaten met ultrasoon geluid zijn niet echt een optie ivm met de konijnen. Alvast bedankt!
 6. Hmm, de slechtere zak blijkt toch goed eetbaar, maar er zitten wel plukken 'hooi' tussen die meer op de buitenkant van een kokosnoot lijken. Die plukken laten ze links liggen, maar de rest is goed genoeg. Het groenere kruidenhooi van de Welkoop hoeven ze daarentegen echt helemaal niet..🤦🏻‍♀️
 7. Vanaf vrijdag wordt de groene container hier weer elke twee weken geleegd. 😄🎉
 8. Ik geloof dat ik vandaag ook eentje van mindere kwaliteit heb gekocht helaas.. Hoe is de kruidenhooi van Dieza? Wordt dat (bijna) altijd goed gegeten?
 9. Lola hupt rond met een 'zadel' op haar rug, Lewis heeft een soort van tweedelige 'sik' en het ziet er allebei niet uit. 😅
 10. Ik koop sinds een tijdje Pet's Own Choice Premium hooi (4kg) als basishooi. Deze is wat duurder (2kg voor 6 euro, 4kg voor 9 euro), maar ik heb nog nooit een zak weg hoeven gooien. Soms moeten mijn konijnen wel even wennen aan een nieuwe zak en de ene zak vinden ze lekkerder dan de andere, (geen één verpakking lijkt hetzelfde te zijn, zowel qua structuur als kleur en geur), maar ze eten er over het algemeen prima van.
 11. Die heb ik al, dus die laat ik vallen. Nieuw zand is inmiddels wel welkom, haha. Een lavalamp.
 12. Pfff, ik moet er niet aan denken. Ik zweet me nu al kapot met een gewone deken. 😅
 13. Ah, wat vervelend voor jou en Vlekje. ☹️ Wel fijn dat het oog- en kiesprobleem over is, maar balen dat er nu weer een ander probleem lijkt te zijn.. Zijn de slijmkeutels ook onderzocht? Zou het verliezen van gewicht ook gerelateerd kunnen zijn aan het kiesprobleem waardoor Vlekje misschien een tijdje minder heeft gegeten? Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid!
 14. Bedankt voor je reactie.🙂 Zijn gebit leek de vorige keer bij controle zo op het eerste oog in orde te zijn: geen haakjes, wondjes of littekenweefsel in de mond. Maar goed, het kan natuurlijk nog steeds iets zijn wat op het eerste oog niet zichtbaar is. Dexamethason druppels heeft hij niet gehad. Na die ellende met de zalf zijn we even gestopt om hem weer terug op de baan te krijgen. Misschien dat ik binnenkort nog foto's laat maken of een second opinion laat doen bij de dierenarts van de opvang waar hij vandaan komt (als dat met deze corona-situatie mogelijk is). Hij lijkt er overigens geen last van te hebben, eet en keutelt goed, is erg actief en het is ook niet zo dat het heel erg traant. Maar het zou natuurlijk wel fijn zijn als het behandeld kan worden.
 15. Wit en blauw, lekker simpel en makkelijk te onthouden. 😉 Onze vorige konijnen waren wit of zwartwit en matchten toevallig goed met onze zwartwitte katten.
 16. Laten vallen. Ik game nooit, dus ik heb er helaas niks aan. 😉 Een hottub.
 17. Ik heb momenteel een Vlaamse reus en een klein konijn die in een overdekte ren van +/- 10 vierkante meter wonen en heel eerlijk vind ik zelfs dat formaat wat aan de krappe kant voor de reus, laat staan twee reuzen. Het wat kleinere konijn kan lekker racen, maar voor de reus wordt dat al een stuk lastiger, omdat die met één hop een grotere afstand aflegt. Het ligt er natuurlijk ook een beetje aan wat je allemaal in de ren zet. Ze kunnen bijvoorbeeld niet door een schuilhuis heen rennen, maar wel door een (lage) zandbak of tunnel. Ik probeer daarom zo min mogelijk dingen in de ren te zetten die de doorgang 'blokkeren'. Natuurlijk staat er wel een schuilhuis in, twee zelfs, maar die zijn zo neergezet dat de konijnen er ook achterlangs kunnen hoppen. Ik raad je trouwens echt aan om als schuilhok een hondenhok aan te schaffen. Een nachthok met verdieping is echt heel onhandig voor de grotere konijnen; het trappetje is te steil en het gat te klein. Qua voeding moet je ook echt wel bereid zijn om meer kosten te maken. Mijn reus is 3x zo groot als mijn kleine konijn en eet dus ook 3x zoveel. Je gaat dus een stuk sneller door je voorraad heen. Verder zijn ze hartstikke leuk hoor. 😉
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .