Spring naar bijdragen

Pablo&Lola

Members
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

5 Neutraal

Over Pablo&Lola

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hoi hoi, Eén van mijn konijnen is volgende maand weer aan de beurt voor de jaarlijkse inentingen, de andere in februari. Nu vroeg ik mij af of het inenten van konijnen van invloed kan zijn op hun weerstand en of het inenten bij een koude temperatuur eventueel extra nadelige gevolgen kan hebben voor ze. Ik kan mij zo voorstellen dat vaccineren in de zomer bijvoorbeeld ook niet ideaal is ivm de warmte. Bestaat er zoiets als een 'beste inentingsperiode' (is dat een woord?) voor konijnen?
 2. Wat een leuk idee om hooiruifjes aan de zijkant te bevestigen! Dat ga ik onthouden. 🙂
 3. Oké, dank je wel! Dat stelt me dan wel weer gerust. 🙂
 4. Ik heb inderdaad ook aan plexiglas zitten denken, maar... hoe groot is de kans dat de ren in de fik vliegt bij gebruik van plexiglas? Ik kwam ooit ergens een artikel tegen over een konijnenhok dat vlam had gevat door de combinatie van direct zonlicht en een waterfles, waarbij de waterfles als vergrootglas fungeerde. Ik ben als de dood dat dat ook met plexiglas kan gebeuren. Weet iemand hier meer van?
 5. Mijn Vlaamse reus was nog maar net klaar met het verharen van winter- naar zomervacht en is nu alweer bezig met haar wintervacht. Voor mijn gevoel heeft er maar een week of twee tussen gezeten dat ze niet aan het verharen was... Hopelijk verloopt de overgang naar wintervacht wat sneller. Weet iemand of het zo kan zijn dat konijnen tijdens hun eerste levensjaar meer moeite hebben met verharen, omdat ze dat nog niet eerder hebben ondervonden? Of ligt het gewoon aan de wisselvallige temperaturen waardoor het allemaal langer duurt?
 6. Wat een leuk idee om hooiruifjes aan de zijkant te bevestigen! Dat ga ik onthouden. 🙂
 7. @Evee Heb jij er ook antiknaagstrips op zitten of is betonplex niet zo lekker?
 8. Ik wilde even zeggen dat ik het Elmato buitenhuis via BunnyBunch besteld en ontvangen heb en ik het echt een prachthok vind! 😄 Naast de mooie kleur ziet het er ook solide uit. Daar zullen de nijnen blij mee zijn (en hopelijk houden ze deze wel heel😉). Bedankt! ❤️
 9. Oh, het zeil flappert trouwens niet! Eerst wel, maar daarna hebben we het nog steviger en strakker aan het hok vastgezet. 😉
 10. @Lienappelsien & @Evee Bedankt voor jullie reacties! Dan laat ik het zo hangen. Ik zie dat de ren er op de foto overigens erg donker uitziet, maar het is gewoon licht als je erin staat. 😉 De nijnen die er vorige winter in zaten zijn beide inmiddels overleden/ingeslapen.. 😪 De konijnen die er nu in zitten zijn allebei gezond, maar het is dus wel hun eerste winter bij ons en dat vind ik best wel spannend. Maar goed, het is altijd maar afwachten hoe extreem de temperaturen worden en in het ergste geval kan het zeil alsnog naar beneden en snugglesafes hebben we ook in huis. 😊
 11. Goedemorgen allemaal, Bij deze zou ik graag jullie advies willen vragen over de konijnenren van mijn lieve buitensnuiten (een Vlaamse dame en haar kleine heer). De ren is 8 a 9 m2 groot en is omgeven door twee stenen muren en twee relatief "open" kanten, bedekt met gaas. Sinds afgelopen winter hebben we aan één open kant bouwzeil opgehangen ivm inwaaiende wind, regen en sneeuw. Afgelopen winter was deze open kant helemaal bedekt. Eén van de konijnen was toen niet fit en met het zeil naar beneden was het behaaglijk en een stuk warmer in de ren. Van het voorjaar hebben we het zeil weer tot halverwege omhoog gedaan (zie bijgevoegde foto). Met de aankomende kou en nattigheid wil mijn vriend het zeil weer helemaal naar beneden doen, maar ik twijfel. Het maakt de ren namelijk wel erg donker en de konijnen kunnen dan niet meer naar buiten kijken. Bovendien hebben de konijnen in de ren toegang tot twee schuilhokken die straks weer gevuld zullen zijn met stro. Aan de andere kant is het wel een stuk aangenamer qua temperatuur en blijft sneeuw en regen geheel buiten. De kant van de deur blijft uiteraard open voor ventilatie. Wat raden jullie aan? Zeil zo laten hangen of helemaal naar beneden? Hebben jullie eventueel andere tips om de ren winterklaar te maken? Alvast heel erg bedankt!
 12. @Jamesthebunnybutler Oh echt? Blijkbaar is de geur dan al voldoende. Ik moet zeggen dat mijn konijnen wel gaan stampen als ze de buurtkat zien, maar niet bij onze eigen katten. @Rifca Haha, wat leuk dat ze zo goed samen kunnen. En wat grappig van de brokjes. 😂
 13. @Evee Haha, een katnijn, geweldig! 😂 Goed om te lezen dat het bij jou ook goed gaat. Hier zitten de konijnen ook buiten in de ren en de katten in huis. Als wij overdag thuis zijn, staat de deur van de ren open en hebben de konijnen de gehele tuin tot hun beschikking. Als het mooi weer is, zitten we vaak met alle beesten buiten en dan komen ze natuurlijk wel met elkaar in aanraking (en een konijn wil weleens mee naar binnen glippen😜). Maar katten blijven natuurlijk jagers en konijnen prooidieren, dus we laten ze nooit samen zonder toezicht. Mijn ervaring hier is vooral dat de katten banger zijn voor de konijnen dan andersom. 😂 Ik heb één keer meegemaakt dat een voedster op onze vrouwtjeskat ging rijden in de periode dat haar vriendje net was overleden. Daarna heeft ze gauw een nieuw vriendje gekregen en is het nooit meer voorgekomen.
 14. Pablo&Lola

  Konijnen vs. Katten

  Hoi allemaal, Laatst viel mij op dat veel konijnenliefhebbers ook kattenliefhebbers zijn. 🐰🐱 Nu val ik zelf ook in die categorie, dus misschien lijkt het alleen zo. Daarom de vraag, wie van jullie konijnengekken hebben ook katten en hoe gedragen ze zich naar elkaar? Bij ons hebben ze nooit problemen met elkaar gehad (de konijnen zijn meer geïnteresseerd in de katten dan andersom). Nou moet ik erbij zeggen dat we altijd konijnen hebben gehad die op z'n minst voor formaat kat door konden, maar momenteel wordt onze Vlaamse Reus in de opvang gekoppeld aan een klein/middelgroot konijn en ben ik benieuwd hoe deze straks op katten gaat reageren en de katten op hem. Hoe introduceren jullie nieuwe aanwinsten binnen het bestaande beestenhuishouden?
 15. Hoi allemaal, Ik wil graag een nieuwe transportbench aanschaffen, want ik wil onze Vlaamse dame niet langer in een standaard box proppen. 😉 Nu zag ik deze kattenbench op Zooplus die mij wel geschikt leek: Kattenbench Kunststof Feria S: L 67 x B 51 x H 47 cm M: L 80 x B 56 x H 55 cm L: L 90 x B 60 x H 64 cm XL: L 100 x B 67 x H 76 cm Alleen welke maat zouden jullie aanraden? Is hoe meer ruimte, hoe beter? Of is het met autoritjes niet zo handig dat ze veel ruimte hebben ivm omvallen? Hebben jullie eventueel nog benches die jullie aanraden? Of tips? De bench zal alleen voor ritjes naar de dierenarts en de vakantieopvang gebruikt worden. Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .