Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 02-10-20 in all areas

 1. 10 points
  De mooiste foto die ik van Koos heb..
 2. 7 points
  Hier zat hij zoooo schattig! Je moet hem omgekeerd denken.
 3. 6 points
 4. 4 points
  Lewis weet maar al te goed hoe hij een wasbeurt van Luz kan afdwingen: “Gewoon flink in de weg liggen als Luz aan het drinken is, dan ziet ze me heus wel wanneer ze klaar is”.
 5. 3 points
  En toch voelt het vreemd om verkleed als bankrover boodschappen te doen 🤔
 6. 3 points
  Ware liefde, lekker tegen elkaar, hier en daar een kusje. Samen lekker liggen in de doos, om hem daarna samen te slopen
 7. 2 points
  Hij heeft vast stiekem op Bunnybunch over je zorgen gelezen.. 😜
 8. 2 points
  Dat is dan van korte duur want als ik het op m'n heupen heb ben ik nogal een drinker 😂
 9. 2 points
  Foto 1: De ‘rare’ kleur
 10. 2 points
  Ja, die zijn er zeker. Er zijn vogelopvangen die kippen op vangen. En er zijn ook opvangen om ex-legkippen een nieuw leven als huis-kip te geven (die kopen ze wel op van de industrie, wat ik dan ergens dus ook weer een beetje dubbel vind, bijvoorbeeld redeenlegkip.nl )
 11. 2 points
 12. 2 points
 13. 2 points
 14. 1 point
  “Zeg mens, zo vaak willen wij geen aandacht van jou dus als we het willen dien je het te geven ook ja!!”
 15. 1 point
  Ik vind dit al fijnmazig. Misschien met prikpen gaatjes in de dichte deksel prikken als ik ze in de dichte bak doe.
 16. 1 point
  Hoi allemaal, even een update. Ik heb op twee panelen het gaas gemaakt, 1 zijkant is al met rabat delen. Ik ben bezig met het dak (bitumen golfplaten) Het is veel werk en ik moet nog dat doen, zodra hij af is ook nog wat electra aansluiten voor een lampje. Het word steeds een beetje mooier. .
 17. 1 point
  Op twee fronten aan de slag. 😎 Eigenlijk hoop ik ook dat het "gewoon" een pijnlijk pootje is, maar als het dat niet is dan was je er gelukkig snel bij medicatie tegen EC. Duimen voor een voorspoedig herstel.
 18. 1 point
  Wat goed dat je beide hebt meegekregen. Goed dat ze om een snackje nog wel op haar achterpoten ging staan is opzich wel een goed teken. Dat deed mijn konijn ook nog. Het is inderdaad verschrikkelijk sneu om zo je konijntje te zien lopen. Heel veel sterkte voor je konijn!
 19. 1 point
  Eigenlijk was er weer niet echt iets te vinden, oogje en traanbuis zagen er gewoon goed uit, alleen het slijmvlies was wat dikker. Dus nu toch oogdruppels meegekregen 3x per dag voor een week, en dan kijken we of het weg is.
 20. 1 point
  Bedankt voor jullie reacties! 🙂 kom net van bij de dierenarts! Ze twijfelde zelf, maar waarschijnlijk heeft hij zich gewoon pijn gedaan omdat hij nogal een wilde speler is... ik heb pijnstillers meegekregen, maar voor de zekerheid ook medicatie tegen E. cuniculli. Ik hoop dat het snel werkt, want het is toch triestig, zo'n mank pootje 😕
 21. 1 point
  En ben je al bij de dierenarts geweest? Ben wel benieuwd wat eruit is gekomen. Maar als geruststelling. Mijn konijn heeft dit ook een keer gehad. Bleek gewoon dat haar achterpoot zwaar gekneusd was van een grote sprong die ze had gemaakt.
 22. 1 point
  Hallo allemaal, wij zijn Doodle (m, Angora, 2,5jr) en Weedle (v, Teddy, 2,5jr). We zijn sinds een maand een koppeltje en vinden elkaar erg lief. Uiteraard zijn we allebei geholpen, al zouden we wel mooie baby's maken..... 😍😍 We hebben een eigen Instagram pagina (samen met die vervelend miauwende dingen, katten ofzo). Liefs, Doodle en Weedle. PS. Doodle kan misschien al op het forum zijn voorgesteld, maar bij deze nog een keer en dan nu met Weedle samen 🙂 .ik
 23. 1 point
  Tot nu toe zijn er 21 mensen die aangegeven hebben het leuk te vinden en 12 die nog twijfelen. Ik denk dus dat er wel genoeg interesse is. Ik zal halverwege deze maand een aanmeld-topic aanmaken!
 24. 1 point
  Nou, zul je altijd zien: vanmorgen was Wannes weer als eerste bij de brokjes en hij vond ze dus ook meteen. En dat na een paar weken iedere keer brokjes niet kunnen vinden...
 25. 1 point
  Aaah, Sebrights zijn zo mooi! Wij hebben ze ook gehad vroeger. Ze waren nog lief ook. 😊
 26. 1 point
  Ik hoop dat hij zijn eigen advies opvolgt, en bleekwater in zijn aderen spuit. Of is dat gemeen?
 27. 1 point
  Leuke kipjes! Wij hebben ook jaren kippen gehad, toen we nog een moestuin hadden, en toen we die niet meer hadden bij ons in de achtertuin. Begin vorig jaar is de laatste overleden. Ik vond dat ze best wel oud werden, de oudste is 9 geworden. Wij hadden new Hampshire kipjes.
 28. 1 point
  Dat is op vakantie geweest vorige winter, in Zuid-Amerika. De laatste zal in januari in Chili, San Pedro de Atacama zijn geweest, het meteorieten museum 😄 Wanneer heb je voor het laatst op het strand gezeten?
 29. 1 point
  Weet je zijn leeftijd zeker? Als hij met 10 weken al op 1400 gram zit, denk ik dat het een wel minimaal 3 kg gaat zijn, eerder wel een ergens tussen de 3 en 5 kg formaat konijntje gaat worden, als volwassen konijn. Je mag als richtlijn starten met zo'n 20 gram per kg lichaamsgewicht, van het VOLWASSEN gewicht. Dus niet van de 1.4 kg die hij met 10 weken weegt, maar van het gewicht dat je verwacht dat hij ongeveer gaat krijgen als volwassen konijn. Je voert jonge konijntjes dus niet onbeperkt, en ook niet naar het gewicht wat ze nu op dit moment hebben, maar alvast naar hun uiteindelijke gewicht als ze groot zijn. Dat is ruim, maar niet onbeperkt. Als je er dus vanuit gaat dat dit konijn rond de 4 kg gaat wegen, dan mag hij nu al 4x 20 gram brokjes = 80 gram brokken per dag eten. Het is meestal het makkelijkst om dat als beginhoeveelheid te pakken en dan even te kijken hoe het gaat. Eet hij die brokjes vrij vlot op en eet hij daarnaast gewoon goed hooi en eet hij zijn blinde darmkeutels, dan is het allemaal prima. Liggen de brokken er na een paar uur nog, eet hij niet voldoende hooi of zie je dat er blindedarmkeutels blijven liggen (vaker dan eens een enkel keertje, want dat kan altijd wel eens en is niet gelijk reden voor zorgen), dan pas je de hoeveelheid brokjes aan naar beneden. Als je hem kan wegen zonder veel stress is dat ook aan te raden, er hoort per week een stijgende lijn in te zitten, als de groei stilstaat of achteruit gaat, dan moet je of de hoeveelheid brokjes aanpassen naar boven of is er iets mis met zijn gezondheid. Elk konijn is verschillend qua bouw en energie niveau, vandaar dat de het ook een advies, een richtlijn is, de hoeveelheid brokjes. Zodat je een idee hebt waar je kan starten met de hoeveelheid. En die hoeveelheid pas je dan indien nodig in kleine stapjes aan naar beneden (of omhoog), afhankelijk van wat het individu nodig heeft. Het is in het begin altijd even goed zoeken naar een goede balans tussen hooi en brokjes. En als je die hebt kun je verder zoeken naar een balans tussen hooi, brokjes en groenvoer. Doe het rustig aan, kijk goed naar de keuteltjes en conditie.
 30. 1 point
  Beter direct naar de dierenarts gaan en weten wat het is en het kunnen behandelen, dan het laten sluimeren met grote kans dat het probleem erger gaat worden. Beterschap!
 31. 1 point
  Achter elkaar aan jagen hoort bij het koppelen. Ze kunnen gaan vlinderen (snel om elkaar heen draaien) op elkaar rijden en er kunnen plukjes haar rond vliegen. Je kunt dan het beste niet te snel ingrijpen. Ze moeten samen bepalen wie er de baas wordt. Als ze echt gaan vechten en rollend over de grond gaan of elkaar verwonden dan is het geen match. Als je het niet ziet zitten om zelf te (her) koppelen zou ik ze uit elkaar halen. En dan zo dat ze elkaar niet kunnen zien en ruiken. Als er niemand in kan grijpen als het te heftig wordt zou ik ze zeker niet bij elkaar laten. Een koppeling kan een flinke tijd duren, weken, soms maanden. Het kan zijn dat het niet eerder tot vechten is gekomen omdat ze met een halve kamer elkaar uit de weg kunnen gaan. Dat kan nadelig zijn voor het koppelen. Sterkte!
 32. 1 point
  Kippen kunnen nogal makkelijk met elkaar opschieten, haantjes bij elkaar zetten is een lastige, maar hennen komt vaak wel goed. Ook afhankelijk van het ras natuurlijk, sommige rassen zijn veel verdraagzamer als andere. Zie je ? Kruipt allemaal vrolijk bij elkaar in bed😂je moet enkel letten op de grootte van de kippen, hele grote kippen van een kg of 3, zijn nogal lastig met kippen van een gram of 500...
 33. 1 point
  Aanvullende op de informatie van happy, twee voedsters is meestal niet de meest stabiele combinatie, zeker niet als ze niet geholpen zijn. Wat dat betreft een geluk bij een ongeluk dat één van je teddys een ram was! Mocht het ook bij deze dames uit de hand lopen zou ik er bij de opvang eentje omruilen voor een rammetje waar het wel mee klikt.
 34. 1 point
  Ik ben verliefd op deze
 35. 1 point
  Er kunnen hier een aantal dingen aan de hand zijn: - als je konijnen 0,5-1,5 jaar oud zijn, dan zijn ze nu in de puberteit. Nu wordt hun karakter echt ontwikkeld, en die kunnen soms botsen. Jonge konijnen kunnen vaak goed samen, maar als ze ouder worden kan dit veranderen. Het is goed dat je de twee koppels al uit elkaar heb gehaald, zodat je teddy dame niet nog meer wonden oploopt. Houd je andere koppel de komende tijd goed in de gaten, of je andere voedster niet ook verwond wordt. Hopelijk wordt het snel weer rustig, maar vecht je andere koppel nu ook, dan kun je het beste de bazige voedster naar een opvang brengen, zodat ze ook de kans heeft op een fijn maatje. - het gedrag kan ook nog een resultaat zijn van de spanningen tussen de koppels. Duidelijk tollereert de ene voedster de teddy voedster niet in haar territorium, daarom vechten ze. Nu zitten ze wel uit elkaar, maar zitten ze nog steeds in elkaars buurt. Ze ruikt en ziet de andere voedster, maar kan niet bij haar om duidelijk te maken wie de baas is. Dat kan frustratie opwekken, die ze kan afreageren op de voedster waar ze nog mee samen zit. Om te voorkomen dat dat koppel ook echt gaat vechten, kun je er het beste voor zorgen dat de koppels elkaar echt niet kunnen zien of ruiken. Hopelijk keert de rust dan snel terug.
 36. 1 point
  Wat een aparte kleuren! Erg mooi.
 37. 1 point
  Jeetje wat een prachtige veren! Zijn er eigenlijk ook opvangen voor kippen?
 38. 1 point
 39. 1 point
  Fijn om te horen! Hopelijk zet het goed door.
 40. 1 point
  Normaal (bruin zwart gezoomd)
 41. 1 point
  Foto 2: de rare kleur(andere hoek)
 42. 1 point
  Kom net boven en zie twee planten die ik vergeten was dus 57. Normaal als mensen zeggen ik heb meer planten dan konijnen is het niet zo'n gekke opmerking maar wellicht in mijn geval 😂 blijkbaar ben ik een hoarder.
 43. 1 point
 44. 1 point
 45. 0 points
  Foto van Dierenambulance 'De Meren'
 46. 0 points
  Als je denkt dat je alles al wel gezien hebt, komt dit voorbij...
 47. 0 points
  Spook heeft dr rug gebroken. 🙁 Het is wel al aan het genezen. Maar het is een hele nare breuk. De dierenarts was verbaasd dat ze de breuk überhaupt overleefd had ivm de plek waar het zit (borsthoogte) laat staan dat ze het nog zo goed doet als nu. Je merkt eigenlijk weinig aan haar behalve de uitvalsverschijnselen; ze eet en drinkt goed, is actief en keutelt en plast goed. Ze heeft nu pijnstillers mee voor een week, kijken of dat iets verschil maakt. Ze hoeft niet ingeslapen te worden omdat ze nog goed eet en drinkt en ontlasting en urine nog goed gaat. Maar we moeten haar wel goed in de gaten blijven houden. Ben blij dat ik heb aangedrongen op een foto. Mijn arm Spookje 😢 Op de foto’s kun je de breuk goed zien. Het zijn meerdere wervels die gebroken en verschoven zijn. Thv de longen.
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .