Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 29-09-20 in all areas

 1. 3 points
  Vanmiddag om 16 uur mocht ik mijn schatjes weer ophalen. Pip had scherpe punten op beide onderste achterste kiezen. Deze punten hebben aan beide kanten van haar tong wondjes veroorzaakt die er een beetje ontstoken uit zien. Bij de dierenarts wilde ze niet eten en dwangvoeren lukte niet. Eenmaal thuis in haar vertrouwde omgeving wilde ze gelukkig wel lekker wat groenten en kruiden eten. Vanavond kwam ze weer net als vanouds enthousiast op haar biks af en begon lekker te eten.
 2. 2 points
  Ik las "Heeft ze voor jouw konijnen al mondkapjes gemaakt?" 🤣
 3. 1 point
  Hij is ook heel leuk. Fijn zo'n sponsor! 🙂
 4. 1 point
  Ik denk niet dat dierenartsen in deze tijd aan huisbezoeken doen, anders dan zou je dat nog kunnen overwegen. Zonder een filmpje van de aanvallen kom je denk ik niet onder een bezoekje aan (of van) de dierenarts uit. Het kan van alles zijn. Ook epilepsie bij konijnen heeft een oorzaak. Dat kan E.C. zijn, maar ook heel iets anders. Ik zou eerst eens bellen met de dierenarts, overleg niet alleen met de assistente maar vraag of de dierenarts jou belt op het moment dat het hem/haar uitkomt die dag. Bespreek waar je mee zit en dat je hem geen onnodige stress wilt bezorgen. Niets doen is toch ook geen optie?
 5. 1 point
  Op dit moment lijkt alles oké! Hij is zeer actief aan het rond huppelen/springen 😆
 6. 1 point
  Dankjewel voor jullie reacties! Ik heb mijn vader zo ver gekregen om zelf te gaan timmeren! 😁 Dan krijgt hij een stuk meer plaats
 7. 1 point
  Bedankt! Mijn kleur is madagascar! En ik verkleur nog steeds! Ik begon met veel donkerbruin in mijn oortjes en snoet, inmiddels ben ik bijna helemaal beige 🥰
 8. 1 point
 9. 1 point
  Nou je gelooft het of niet... gisteravond begon meneer rond 8 uur met eten van mini sprietjes hooi en vervolgens zijn bakje voer (en dat zijn nu hardere brokken dan biks). De hele nacht heeft hij gegeten, tot net (er lag nu extra veel). Dus geen dwang meer gegeven. Ook gedronken. Goed gepoept. Nog even levendig. Argh. Nu heeft hij gister wel een pijnstiller gehad. En ik mocht stoppen met de maagdarmmedicijnen. En heb ik hem gister echt veel meer dwang gegeven dan eerst (omdat hij zelf nog een beetje at), dus misschien is hij daarvan aangesterkt. Maar het blijft raar. Want een stukje banaan of zelfgeprakte (en gekookte) wortel wil hij dan weer niet, terwijl dat véél zachter zou zijn voor zijn tanden. En hij normaal een half plakje banaan smullen vindt (af en toe een keer). Ook niet biks. Hij pikt echt wat hij het allerlekkerst vindt. Wat hij nu aan gemengd (ongezond) voer heeft gegeten, klinkt daarentegen kneitehard. Dus in hoeverre zijn het dan zijn tanden? Of toch iets anders? Benieuwd wat de dokter zegt. Zij zullen dan sowieso wel een operatie willen doen met zijn tanden. Waren ze de vorige x ook stellig in. Maar ik wil wel een arts die daar zijn best voor gaat doen. Want hij is nu levendig en eet, drinkt, poept 🙌🥳
 10. 1 point
  Het is inderdaad normaal hamstergedrag! Wel opletten dat je niet te veel eten geeft en dat het niet gaat schimmelen in de opslagplaats. Hamsters kunnen soms een enorme voorraad aanleggen, en dan denk jij dat je elke keer eten bij moet geven omdat het op is, terwijl er ondertussen soms een flinke voorraad verstopt is in het verblijf.
 11. 1 point
  Als het epilepsie is dan heeft het konijn tijdens de aanval geen pijn of angst (ze zijn echt "van de wereld") en na de aanval kan het zijn dat het konijn even verdwaasd is en niet weet hoe en wat, later krijgt het spierpijn van het snelle verkrampen/samentrekken van de spieren tijdens de aanval en kan daarvan ook vermoeid zijn. Als prooidier zal het waarschijnlijk liefst niets laten merken, maar dat wil niet zeggen dat het konijn geen pijnlijke spieren heeft of moe is.
 12. 1 point
  Welkom op het forum! Wat een prachtige kleur heeft Bello.
 13. 1 point
  Dat is normaal. Een hamster doet precies wat de naam al zegt, hamsteren. Ga er maar vanuit dat ze heus wel eet.
 14. 1 point
  @Lene Mocht je facebook hebben, er is een facebookpagina "help ik heb een charlie konijn". Daar zitten allemaal mensen met konijnen met megacolon en dus veel ervaringen en tips die je misschien wel verder kunnen helpen. Water geven uit een spuitje is een goed idee, lactulose (laxatract) wordt ook vaak gebruikt. Je zorgt er hiermee voor dat er meer vocht in de darmen komt en de ontlasting zachter wordt en makkelijker naar buiten komt. Je wilt NU weten wat er aan de hand is, of er nog beweging in de darmen zit... gezien de opgezwollen buik vrees ik dat er nog maar weinig of geen activiteit is. De enige die dat goed kan bepalen is een dierenarts. De volgende medicatie moet je altijd in huis hebben: laxatract, metocloral (emeprid), cisaral, pijstillers en eventueel nog simeticon (infacol). Als je niet weet wat er aan de hand is zijn laxatract, pijnstillers en simeticon veilig om te geven. Cisaral en metocloral kunnen complicaties geven bij een verstopping, al zal in de meeste gevallen toch worden gekozen om deze middelen te geven. Dwangvoeding wil je eigenlijk ook pas geven als het konijn door een dierenarts is gezien. Dit om te controleren of de maag wel of niet gevuld is. Ik hoop dat je inmiddels je vertrouwde dierenarts hebt kunnen bereiken! Want dit is wel een gevalletje SPOED! Ik snap heel goed dat het frustrerend is als er geen goede dierenarts in de buurt is en je dan verwarrende adviezen krijgt. Daarom is het denk ik wel goed om je ervaringen te kunnen delen met andere baasjes die ook een megacolon konijn hebben.
 15. 1 point
  Ik heb inmiddels een complete bananenbomen collectie, waarvan de grootste hoger dan 2 meter is. En ja, die staat in de woonkamer. Ik heb ook een babybanaan en een kleinkindbanaan en er zijn nog 2 babies in de maak 🤣 De palmen worden wel door de katten gesloopt, de varens en bananenbomen overleven gelukkig wel. Moeten we al een plantenforum openen? 🌱
 16. 1 point
  Betsy heeft sinds gisteravond neusdruppels die werken als een tierelier, ze niest nauwelijks nog en is ineens weer net zo actief en speels als een half jaar geleden. Alleen zitten ze elkaar nu steeds te etteren. Niet heel erg hoor, maar wel irritant over elkaar heen springen en beetje konthappen enzo. Betsy is steeds wel het baasje gebleven, dus het lijkt een beetje gek dat Gijs dan nu ze zich duidelijk beter voelt ineens een gooi naar de macht doet. Had hij dan beter eerder kunnen doen zou je denken. Of is Gijs een heel sportief konijntje dat voor fair play gaat 🤔.
 17. 1 point
  Gezellig! Beetje idd-topic: Heeft Betsy wel oren? Ik zie ze nooit. 😅
 18. 0 points
  Hoe krijgt dat konijn het voor elkaar! Twee weken geleden beschadigd hoornvlies, geen idee hoe dat is gekomen. Vorige week heb ik een stuk stro uit datzelfde oog gehaald. Vandaag voor controle bij de dierenarts, zit er een stuk grasaar vast in zijn oog. Ik ga toch eens opletten wat hij doet met die kant van zijn kop.
 19. 0 points
  Mijn dochter is lerares op een middelbare school in Soest. Ze belde gisteren op en ze vertelde dat er op die school inmiddels 21 leerlingen en 7 leerkrachten besmet zijn...
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .