Spring naar bijdragen

elliebel

Members
 • Aantal bijdragen

  24
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

11 Goed

Over elliebel

 • Rang
  Groentje
 1. Nou je gelooft het of niet... gisteravond begon meneer rond 8 uur met eten van mini sprietjes hooi en vervolgens zijn bakje voer (en dat zijn nu hardere brokken dan biks). De hele nacht heeft hij gegeten, tot net (er lag nu extra veel). Dus geen dwang meer gegeven. Ook gedronken. Goed gepoept. Nog even levendig. Argh. Nu heeft hij gister wel een pijnstiller gehad. En ik mocht stoppen met de maagdarmmedicijnen. En heb ik hem gister echt veel meer dwang gegeven dan eerst (omdat hij zelf nog een beetje at), dus misschien is hij daarvan aangesterkt. Maar het blijft raar. Want een stukje banaan of zelfgeprakte (en gekookte) wortel wil hij dan weer niet, terwijl dat véél zachter zou zijn voor zijn tanden. En hij normaal een half plakje banaan smullen vindt (af en toe een keer). Ook niet biks. Hij pikt echt wat hij het allerlekkerst vindt. Wat hij nu aan gemengd (ongezond) voer heeft gegeten, klinkt daarentegen kneitehard. Dus in hoeverre zijn het dan zijn tanden? Of toch iets anders? Benieuwd wat de dokter zegt. Zij zullen dan sowieso wel een operatie willen doen met zijn tanden. Waren ze de vorige x ook stellig in. Maar ik wil wel een arts die daar zijn best voor gaat doen. Want hij is nu levendig en eet, drinkt, poept 🙌🥳
 2. Dank, ik heb nu dit bedacht: morgen om 17:00 heb ik een afspraak bij Sterkliniek. Zij hebben al eerder zijn gebit onder handen genomen tijdens een narcose. Dan ga ik daar specifiek vragen: kunnen jullie opschrijven/delen wat er precies gedaan moet worden aan het gebit. Eventueel zeggen zij: dit kunnen wij zelf doen. Mochten zij dit niet kunnen (uiteindelijk zijn zij ook op katten en honden gericht, maar op zijn minst wel een gebitsexpert voor dieren in de kliniek), dan kan ik als laatste optie nog naar de Wilhelminakliniek bellen met de exacte beschrijving. Dan kunnen zij op basis van concrete info van de dierenarts vast wel een antwoord geven of zij dat wel kunnen/doen.
 3. Ja, ik begrijp je. Het is denk ik inderdaad net of je konijnen hebt (gehad) en hoeveel tijd je er zelf in steekt. Dan pas merk je hoe goed je een band kunt krijgen. Voor mij nu misschien nog makkelijker, omdat ze binnen wonen. Dan breng je nog meer tijd samen door. Het zijn echt knuffelkontjes ook haha. En inderdaad met een hele eigen persoonlijkheid. Wauw, terugbrengen naar de fokker of laten inslapen om geld/ellende te besparen. Precies dit soort opmerkingen. Alsof ze het over een ding hebben... Wat fijn dat het bij jouw konijntje is gelukt met de operatie! Jammer dat Paul van Aalst zo ver weg is (woon regio Haarlem). Moet je haar nu trouwens speciaal voer geven ofzo voor haar tanden? (gewoon nieuwsgierig)
 4. Precies, een doorverwijzing is ook prima, als we maar geholpen worden. En inderdaad, laatste optie is nog altijd inslapen, maar het voelt tegenstrijdig om dat te moeten doen op dit moment. We zullen het daar horen.. Ik woon in regio Haarlem. Ken je daar misschien nog een kliniek in de buurt? 🙂 Heb nu een afspraak bij Sterkliniek. Ik weet dat zij altijd van een opvang daar uit de buurt veel konijnen opereren/castreren enz., ook op hogere leeftijd. En zij hebben dus ook een gebitsexpert (niet specifiek voor konijnen, maar wel specifiek voor gebitten).
 5. Dank voor je uitleg. Dat is inderdaad dan wel een verschil. Waarschijnlijk zouden er dan inderdaad sowieso meerdere kiezen getrokken moeten worden. Fingers crossed!
 6. Dankjewel dat je dit zegt. Ik voel me nu eindelijk wat rustiger. En goed ook wat je zegt, de arts die ik nu heb gesproken (in Hillegom) heeft inderdaad ook iemand werken die gespecialiseerd is in gebitsbehandelingen. Zij zou dan dus de operatie doen en doet morgen de second opinion. Heel erg hard duimen nu. Ik vind het zo stom dat artsen soms zo simpel denken over konijnen. Net als mijn eigen dierenarts, waarbij hij niet eens langs hoefde te komen, en deze die dan meteen zegt: grote kans op inslapen. Bij een hond of kat zou je die toch ook niet laten inslapen als ze iets met hun gebit hebben, en ze verder helemaal vol leven zitten?
 7. Ow en... ik heb net dan nog maar doorgebeld. Hij is dus vorig jaar geopereerd aan zijn kiezen en dat was bij een dierenkliniek wat verder weg, maar die wel echt veel konijnen opereren. Ik heb daar morgen second opinion. Want als de dierenarts zegt dat alles goed is met hem, behalve zijn kiezen, dan vind ik het nu wat heftig klinken om hem daarvoor te laten inslapen. Misschien is dat hoe het werkt, maar ik wil het graag door die konijnenexpert officieel laten bepalen.
 8. Hey allemaal, dankjewel. We zijn net terug. Goed nieuws en slecht nieuws. Ze vond hem niet te mager, en goede keutels, goede maag, "zin" om te eten. Dus dat is allemaal weer in orde. Het slechte nieuws: ze zei dat hij een zwaar afwijkend gebit heeft (terwijl hij hier drie weken geleden ook is geweest.. toen zei ze dat het vast niet te kiezen waren, aangezien hij steeds wel weer ging eten). Maar nu wil ze hem zsm onder narcose doen om goed te kunnen kijken. Alleen, ze zei: houd er wel rekening mee dat het echt een afwijkend gebit is. Dit zijn niet zomaar haken, ze zijn klein, groot, schuin. Dus er is een grote kans dat ze ons tijdens de narcose opbellen om te zeggen dat ze hem laten inslapen. Ik snap het niet, hij heeft een jaar geleden een operatie gehad om zijn haken weg te halen :-(. Hoe kan dat in een jaar tijd zo uit de hand lopen. Het meest rottige vind ik nog wel dat hij dus verder super nieuwsgierig is en weer helemaal fit en vrolijk lijkt. Dan moet hij worden ingeslapen, puur voor zijn tanden :-(. Ik had vannacht al een droom dat hij in mijn armen stierf. Heel eerlijk denk ik niet dat hij levend terugkomt, voor de volgende afspraak. *knuffel mij*... ik heb hem 8,5 jaar en nu raak ik twee konijntjes in een maand tijd kwijt. Nou, ik ga hem maar goed knuffelen.
 9. Ik ben blij dat ik het hier heb gevraagd :-(. Deze andere dierenarts zei dat ze niet wilde wachten tot morgen en dat ze mij ertussen zetten met het konijntje, en desnoods hem daar laten om morgenvroeg iets aan zijn tanden te doen (als dat het is). Ik hoop dat het nog op tijd is. Zo nog maar even dwangvoederen, dat gaat gelukkig wel goed, en dan duimen.
 10. Die laat mij dus wel steeds langskomen voor medicijnen, maar hem niet. Ik ging mee in dit verhaal, omdat hij de andere twee keren na twee dagen vrijwel direct weer zelf ging eten en die eerste keer dat hij stopte, was letterlijk de avond dat het konijntje dood ging. De andere keer same story en vorige week gedroeg hij zich net zo. Maar ik ga nu dan een andere dierenarts bellen. Thnx.
 11. Nou daar ben ik helaas weer.. Mijn konijn is sinds de dood van zijn koppelgenootje al drie keer gestopt met eten. De eerste twee keer kwam hij er met dwangvoeding vrij snel bovenop. Toen met spoed een nieuw maatje gezocht. Zoals in een ander forum al beschreven: dat ging vier dagen goed, en toen heeft dat vrouwtje hem goed te grazen genomen (echt een open wond). Zij zaten een week apart en toen stopte meneer woensdag weer met eten... is nog niet over. Food tips? Hij at perfect tot vorige week dinsdag (hooi en brokjes). Toen zag ik ineens maar 3 mini keuteltjes liggen en that's it, hele dag niet gegeten. In de avond kreeg hij een paar blaadjes spinazie, die at hij wel. Daarna begon het borrelen in de maag. Gas dus, dacht ik, want de dag erna was het borrelen nog erger. Dus dokter gebeld, die zei: nog steeds rouw + gas, geef maar Cisaral en dwangvoeding. Want ze zei: hij poept, dus kan geen verstopping zijn (ze had hem niet gezien). Hij is namelijk de eerste keer helemaal gecheckt en toen vonden ze ook niets. Is ook nooit eerder gestopt met eten, pas sinds de dood van hokgenootje. Vrijdag ging het beter, borrelen was bijna weg. Hij at geen voedsel, maar wel dwang, wortel, heel veel loof van de wortels, stukje appel. In de avond daarom nogmaals de dokter gebeld voor medicijn in het weekend. Die gaf primperan en zei: geef hem nu alles wat hij lekker vindt, zodat hij in ieder geval wat eet + dwang. Toen heb ik voer van de AH gehaald, want dat vond hij vroeger lekkerder, daar eet hij soms wat dingetjes uit. Hij wilde de wortel loof niet meer, dus nu geef ik af en toe een klein stukje brood, dat vlieg erin. Niet top, maar je voelt al zijn botten, dus ik geef hem nu alles (en veel vezels uit de dwang). Ondertussen poept hij weer normaal. Ik zie hem zijn blindedarmkeutels opeten. Hij loopt veel rond, voelt al wat zwaarder, is nieuwsgierig, actief, geen geborrel meer. Hij bedelt echt hard om eten (goed teken!), maar vervolgens eet hij het niet. Op brood na. En dwang, dat slikt hij gewoon door. Dus vandaag de dokter weer opgebeld en ik zei: misschien is er iets met zijn tanden? (ondanks dat ze daar laatst ook naar hebben gekeken). Maar zij willen hem nu eerst laten aansterken, en daarna kijken. Dus nog steeds dwangvoeding en opnieuw primperan meegekregen. Ik hoop dat hij er doorheen komt. Wat kan ik hem nog meer geven wat hij lekker zou vinden en wat wellicht gezonder is dan een stukje brood? Appel en banaanplakje, wortel, wortelloof wil hij ook niet meer, dat vond hij altijd superlekker. Kruiden wil hij ook niet. Alvast bedankt! Groetjes,
 12. Bah, wat een naar verhaal! Sterkte!!!❤️
 13. Yes, dat wordt dan even de slaapkamer haha, maar is prima. Dank!
 14. Hmm okee, check. Dus nu rusten, uit elkaar houden en daarna in een kleinere, tijdelijke ruimte herkoppelen. Zou je dan nu ook adviseren dat ik ze tot die tijd ook in een andere kamer zet? Dank!!
 15. Dankjewel voor je reactie! Ze lopen 24/7 los, maar kunnen dan naar hun hok, doos, tentje enz. om te liggen. Ik heb net ook nog even de DOA opgebeld, bedacht me ineens dat zij vast ook goed advies konden geven. Zij hebben hele fijne tips gegeven en kan desnoods nog proberen ze daarna daar te laten koppelen. Die mevrouw zei precies hetzelfde als wat jij zegt: bij de DOA doen ze eigenlijk ook juist de konijnen eerst op een kleinere plek samen, zodat ze samen móeten zijn. Anders hoeven ze elkaar helemaal niet leuk te gaan vinden. Volgens mij hebben ze in de opvang ook vooral in een grotere buitenruimte gezeten. Alleen de eerste tien minuten getest in een kleine ruimte, dat ging toen ok. DOA adviseerde inderdaad ook een tussenfase: juist de konijnen eerst in een hokje te laten zitten thuis met een schotje ertussen, en dan af en toe even dat schotje er tussenuit als je erbij bent, en pas als dat goed gaat, ze dan helemaal vrij te laten. Omdat het nu een territoriaal gevecht is geworden. De ruimte is waarschijnlijk dus te groot geweest voor de koppeling. Ik ga dan ze nu inderdaad eerst maar gewoon even laten rusten en bijkomen. En als de wond beter is, opnieuw proberen te koppelen. Dan een klein hoekje in huis pakken, helemaal ontsmetten, kooi met schotje en daarmee proberen. Dan zorg ik nu dat ze elkaar wel zien/horen, zodat het niet helemaal vreemden van elkaar worden, en that's it. Dank, kan weer verder! 🙂🙏
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .