Ga naar inhoud

elliebel

Members
  • Items

    110
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

elliebel's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

56

Reputatie

  1. Hoi allemaal, Mijn konijnen wonen los in huis. Ze hebben een zelfgemaakt tv-meubel van twee verdiepingen dat altijd open staat en ze lopen vaak op het tapijt. Ten minste, dat deden ze, want tegenwoordig zijn ze vooral depressief/stil. Als ze in de zomer in de tuin mogen lopen en graven, dan maken ze juist veel bunny hops, rennen veel rondjes, enz. Daarom wil ik ze naar buiten doen, want ik vind het ronduit zielig. Ik zag hier op een forum een heel mooie ren, deze willen wij nu ook gaan maken (dankjewel!). Ik heb de foto er even bijgezet. Want een van onze konijnen is een teddy wider, dus we moeten voor hem denk ik wat aanpassingen aan het hok doen: - Ik wil ze vanaf mei naar buiten doen, als het lekker weer is. Kan dat? - Mag een teddy in de winter buiten zijn? (hij komt van de opvang en hij heeft op sommige plekken toch kale stukjes huid. Maar ook enorm veel haar). - Onze teddy wider heeft heel vaak enorme klitten en poepresten (hele gevoelige darmen, zelfs van hooi..), zijn de volgende acties dan voldoende? * We zetten er 2 of 3 kleine hokken in met pootjes eronder, zodat deze helemaal droog zijn, van de grond af en deze hokken worden zoveel mogelijk dicht, warm, extra warm if needed met veel stro en doeken. * Over de hele lengte komen golfplaten daken * Een deel van de grond wordt aarde, een deel van de grond worden stoeptegels, zodat het droog is voor onze teddy * Een soort gaas tegen de hekken aan, zodat er geen vliegen bij kunnen komen. * Mag het gaas open zijn, zoals onderstaande foto, aan de buitenste hekken? Of moet ik hier een soort plastic tegenaan zetten, om te voorkomen dat er meer vocht bijkomt voor mijn teddy? Alvast superbedankt voor wie dit wil lezen! Groetjes en liefs, Elliebel
  2. Ha, Dankjewel ook voor deze tip (en sorry voor de late reactie)! Dat klinkt heel erg goed, ik ga de maten nog eens specifiek meten om te kijken of de PeeWeebak geschikt is voor ons! Wij hebben namelijk een klein konijntje, maar de andere is echt groot en lang (3 kilo). Daardoor kunnen ze nu steeds maar 1 voor 1 in de keutelbakken (terwijl we de "grootste konijnenwc" hebben uitgekozen en eentje al in het formaat is van bijna een kattenbak). Dat zorgt ervoor dat er denk ik soms toch nog keutels buiten de bak liggen. De geur is gelukkig al 100 x beter sinds ze vooral in de bakken poepen/plassen. Ik had ook nog de tip gelezen om zo'n lekbak te kopen die je onder een vaatwasser zet. Denk dat ik dat eens ga proberen, want ze liggen toch graag tegen elkaar aan en dan kunnen ze dat daar ook weer doen. En samen erin keutelen haha. En ik ga dus ook even zoeken of er een grote PeeWeebak is! Haha, leuke naam.
  3. Sorry voor de late reactie :-). Alsnog heel erg bedankt!!! De situatie is nog niet lang gewijzigd, nu drie weken denk ik. Ik merk inderdaad dat ze soms ineens even territoriaal zijn nu, dus denk dat ze daarom ook het hele hok onderplasten en -keutelden. Maar het gaat nu eigenlijk al heel goed, ik heb de tips uit het artikel in jouw post meteen gelezen en toegepast. Ondertussen hebben we 2 bakken nog staan, een in het hok en een op het tapijt. Ze houden zelfs de hennepvezelonderleggers schoon nu. Het grootste verschil maakte dat we een andere bodembedekking in de keutelbakken hebben gedaan dan in de rest van het hok, zodat ze het merken dat het iets anders is, en dat we het hooi nu niet meteen naast de keutelbakken, maar echt in de bakken hebben gedaan. Sindsdien gaan ze erin en lijken ze het echt al vrij goed te begrijpen. Yay! Thnx!!
  4. Hoi lieve mensen! Een hele tijd niet hier geweest, want de bunnies doen het goed :-). Er komt alleen binnenkort gezinsuitbreiding bij ons (over een kleine maand al haha) en daarom hebben we het huis iets anders ingericht. Het voornaamste is vooral dat niet overal meer keutels liggen.. Opzich liepen de konijnen altijd gewoon hun hok in om te keutelen, maar toch lagen er regelmatig ook veel keutels en hooi op het grote tapijt (vooral omdat ze dat uit het hok sprongen). Daarom hebben we een nieuw 2-verdiepingshok gemaakt (aka tv-meubel), met een keutelbak. Ze hebben daar privacy, maar kunnen altijd ook nog het grote tapijt op lopen. Ik had gelezen dat je de keutelbak bij het eten en drinken moet zetten, omdat ze vaak keutelen naast het eten. Daarnaast leg ik daar steeds al hun keutels in en nu ook hennepgras waarop ze geplast hebben. Je ruikt echt wel goed dat het plas is enz., dus ik kan me niet voorstellen dat zij dat niet ruiken. Maar ze gaan er niet in, nog nooit in geweest zelfs. In plaats daarvan keutelen ze in het hele hok (overdag) en op het tapijt (nacht). Het allerbelangrijkste is dat ze gewoon niet meer keutelen op het tapijt. We hebben het hooi nu in zo'n haak aan de muur gehangen, zodat ze dat ook niet de hele tijd erin en eruit lopen. Dat werkt goed, alleen hebben we nu dus een hennepgrasbodem neergelegd als alternatief. Daar mogen ze aan knagen enz, doen ze ook. Maar het idee van mijn vriend was dat ze dus met zo'n hennepgrasrol iets langer zouden doen. Ook dat lukt niet als ze dat helemaal onderplassen en keutelen. Misschien was dat laatste niet realistisch van ons.. Maar wie kan mij helpen? Hoe kan ik ze trainen dat ze in deze bak gaan keutelen? Is ons tapijt teveel van hen geworden en moet er misschien een nieuw tapijt komen? Liefs, Elliebel
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .