Ga naar inhoud

elliebel

Members
 • Items

  109
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

elliebel's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

56

Reputatie

 1. Ha, Dankjewel ook voor deze tip (en sorry voor de late reactie)! Dat klinkt heel erg goed, ik ga de maten nog eens specifiek meten om te kijken of de PeeWeebak geschikt is voor ons! Wij hebben namelijk een klein konijntje, maar de andere is echt groot en lang (3 kilo). Daardoor kunnen ze nu steeds maar 1 voor 1 in de keutelbakken (terwijl we de "grootste konijnenwc" hebben uitgekozen en eentje al in het formaat is van bijna een kattenbak). Dat zorgt ervoor dat er denk ik soms toch nog keutels buiten de bak liggen. De geur is gelukkig al 100 x beter sinds ze vooral in de bakken poepen/plassen. Ik had ook nog de tip gelezen om zo'n lekbak te kopen die je onder een vaatwasser zet. Denk dat ik dat eens ga proberen, want ze liggen toch graag tegen elkaar aan en dan kunnen ze dat daar ook weer doen. En samen erin keutelen haha. En ik ga dus ook even zoeken of er een grote PeeWeebak is! Haha, leuke naam.
 2. Sorry voor de late reactie :-). Alsnog heel erg bedankt!!! De situatie is nog niet lang gewijzigd, nu drie weken denk ik. Ik merk inderdaad dat ze soms ineens even territoriaal zijn nu, dus denk dat ze daarom ook het hele hok onderplasten en -keutelden. Maar het gaat nu eigenlijk al heel goed, ik heb de tips uit het artikel in jouw post meteen gelezen en toegepast. Ondertussen hebben we 2 bakken nog staan, een in het hok en een op het tapijt. Ze houden zelfs de hennepvezelonderleggers schoon nu. Het grootste verschil maakte dat we een andere bodembedekking in de keutelbakken hebben gedaan dan in de rest van het hok, zodat ze het merken dat het iets anders is, en dat we het hooi nu niet meteen naast de keutelbakken, maar echt in de bakken hebben gedaan. Sindsdien gaan ze erin en lijken ze het echt al vrij goed te begrijpen. Yay! Thnx!!
 3. Hoi lieve mensen! Een hele tijd niet hier geweest, want de bunnies doen het goed :-). Er komt alleen binnenkort gezinsuitbreiding bij ons (over een kleine maand al haha) en daarom hebben we het huis iets anders ingericht. Het voornaamste is vooral dat niet overal meer keutels liggen.. Opzich liepen de konijnen altijd gewoon hun hok in om te keutelen, maar toch lagen er regelmatig ook veel keutels en hooi op het grote tapijt (vooral omdat ze dat uit het hok sprongen). Daarom hebben we een nieuw 2-verdiepingshok gemaakt (aka tv-meubel), met een keutelbak. Ze hebben daar privacy, maar kunnen altijd ook nog het grote tapijt op lopen. Ik had gelezen dat je de keutelbak bij het eten en drinken moet zetten, omdat ze vaak keutelen naast het eten. Daarnaast leg ik daar steeds al hun keutels in en nu ook hennepgras waarop ze geplast hebben. Je ruikt echt wel goed dat het plas is enz., dus ik kan me niet voorstellen dat zij dat niet ruiken. Maar ze gaan er niet in, nog nooit in geweest zelfs. In plaats daarvan keutelen ze in het hele hok (overdag) en op het tapijt (nacht). Het allerbelangrijkste is dat ze gewoon niet meer keutelen op het tapijt. We hebben het hooi nu in zo'n haak aan de muur gehangen, zodat ze dat ook niet de hele tijd erin en eruit lopen. Dat werkt goed, alleen hebben we nu dus een hennepgrasbodem neergelegd als alternatief. Daar mogen ze aan knagen enz, doen ze ook. Maar het idee van mijn vriend was dat ze dus met zo'n hennepgrasrol iets langer zouden doen. Ook dat lukt niet als ze dat helemaal onderplassen en keutelen. Misschien was dat laatste niet realistisch van ons.. Maar wie kan mij helpen? Hoe kan ik ze trainen dat ze in deze bak gaan keutelen? Is ons tapijt teveel van hen geworden en moet er misschien een nieuw tapijt komen? Liefs, Elliebel
 4. Ik heb deze gekocht bij de Hema, het is een klein spiegeltje (het rondje is een stuk kleiner dan een klein bord), dus vertekent hier een beetje. Maar zo cute!
 5. Geen idee hoe ik dit deed, maar het blijft een toffe (spooky) foto 🤪.
 6. Wat een leuk idee. Die van mij zijn wel echt verliefd hoor haha, dus ik ga meedoen 😍
 7. Oh goede tip, dankje. Ik ga er eens naar kijken. Dinsdag gaan we naar de dierenarts voor een gezondheidscheck plus inenting. Net lag Jack op haar kussen in een relaxte, lage houding en toen staken de heupen heel erg uit. Dat was volgens mij eerst echt niet zo, dus ik hoop dat de dierenarts ff wil checken op evt onderliggende ziektes. Heb er toch geen fijn gevoel bij.
 8. PS gebruik jij specifieke aansterkvoeding, of heb je het dan over Selective-voeding voor ouderen en/of binnenkonijntjes?
 9. Goed idee. Ik zal hem zo dadelijk nog even op de weegschaal zetten en dat zo nu en dan weer eens zelf doen. Nee, geen reus gelukkig, maar idd wel een stuk groter dan de konijntjes die wij hebben gehad :). Ze is ook doof (al sinds we haar kregen), wat ergens wel grappig is samen met haar grotere postuur. Stofzuigers, grote dingen, ze is nergens bang voor haha. Ze moeten binnenkort weer naar de check-up, daar zal ik het ook ff vragen. Dankjewel!!
 10. Oh dat is heel erg fijn om te horen! Wauw, 15 jaar oud. Mijn nijntjes lopen ook lekker los rond binnen. Thanks, dit is een fijne gedachte! 🙂
 11. Hoi allemaal, Ik ben hier een tijdje niet geweest :). Dat is een goed teken haha, want ik heb twee nieuwe konijntjes uit de opvang sinds 1,5 jaar en ze doen het goed. Ondertussen zijn we goede maatjes, en zij onderling zijn onafscheidelijk. De jongste is 4,5 nu en een heel klein konijntje. De oudste is 6,5 nu en een heel groot konijn, ze weegt 3 kilo. Ik hield voor de grap laatst een rompertje langs haar, en zij was groter dan dat ding haha. Maar nu merk ik dat haar lijfje wat ingevallen lijkt sinds kort. Ze heeft een flinke buik en eet echt heel erg graag gezonde voeding, kruiden, hooi, dus qua eetlust, dranklust, keutels, enzovoort echt niets aan de hand. Daarom ook nog niet de dierenarts gebeld. Alleen ik merk dat ik nu elke dag een beetje in de stress ben, of ze er nog wel is als ik thuiskom, omdat ik van mijn andere twee konijntjes echt heel veel verdriet heb gehad toen ze plotseling en beide na ziekte doodgingen (wel allebei 8 jaar geworden). Een van die konijntjes had toen ook zulke ingevallen botten, of eigenlijk spiermassa die wegging. Ik las elders op dit forum dat meer mensen dit zagen bij hun oudere konijntjes. Ik denk dat zij door haar grootte dus al best oud is. Ik vroeg me af: zodra ze hun spiermassa kwijtraken, betekent dat dan snel het einde? 😞 Of hadden jullie konijntjes dit best lang op het einde? OF moet ik toch naar een dierenarts en voor de zekerheid een foto laten maken? Thanks alvast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .