Ga naar inhoud

elliebel

Members
 • Items

  145
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

elliebel's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

 1. En weerrrrrr at ze net wat loof en stro nadat ik dwangvoer had gegeven! Dat deed ze echt totaal niet de afgelopen dagen. Hoppa nou ik heb goede hoop ❤️ en ga voor het eerst gerust slapen, ondanks dat we er nog niet zijn.
 2. UPDATE - @Lienappelsien heeft misschien het leven van mijn konijn gered. Ze vroeg gisteravond in dit gesprek welke plantjes mijn konijn eet. Omdat ze overdag vrolijk in de tuin rondhupt en eet en in de avond zo gek zit, pijn heeft. En niet eet. Wij zijn drie maanden geleden verhuisd. Ineens kreeg mijn konijn een tuin, waar ze dolgelukkig in is. Wij hadden hiervoor geen tuin, dus ik was vooral mega blij voor haar, ze loopt zoveel mogelijk los. En toen las ik gister over de plantjes en dacht: dat zal wel niet, maar ik ga het toch checken. Zie ik tot mijn grote schrik dat wij een hele grote plant hebben, waar zij continue van eet, die giftig is! 😱😱😱😱😱😱 De hortensia. ZO dom van mij! En álles is gecheckt met de dierenarts, behalve mijn planten. Dat hebben we niet besproken. Ineens las ik de symptomen in de avond. Niet meer eten, buikpijn, zwaar ademen, snelle hartslag, niet goed reageren voor een tijdje. Twee avonden dacht ik deze week: ze gaat nu overlijden. Daarom ging ik opnieuw dus vrijdag, en zei: dit gaat niet meer. Het was dus vergiftiging 😱. Dierenarts gebeld vanochtend. Die belden het vergiftigingscentrum. Ze gaven aan dat alle symtpomen idd kunnen passen bij een vergiftiging. Zij verwachtten dat mijn konijn nu een chronische vergiftiging heeft. Heb actieve kool mee voor twee dagen, dat bindt het gif samen. Langer hoeft niet. Nu is het wel zo dat de eerste keer stoppen met eten in het oude huis was, met haar poot en artrose. Dus dat is er sowieso. Maar de tweede periode stoppen met eten, en derde zijn helaas allebei in het nieuwe huis geweest. Dus dat kan heel goed allebei van die plant zijn…. Hoe gek ook. Ik ben heel opgelucht dat er een oorzaak is. Nu kunnen we het aanpakken. Ze woog vanochtend nog maar 2,19, dus dat is schrikbarend laag voor haar doen. Maar geef nu echt veel dwangvoer om de drie uur, ze was nu 2,26 om half zes. Nu op gewicht brengen, even niet in de tuin (maar los in de schuur), maag tot rust brengen. Ze heeft wat loof gepakt. Ik zou ergens verwachten, als dit het is, dat ze in de loop van de komende 2-3 dagen weer wat gaat eten 🤞🤞🤞.
 3. @Kolino was idd geen goed idee hehe. Ik had dan sowieso alsnog de dierenarts gebeld vandaag, had ik in gedachte. For the record en geruststelling: ik heb niets zelfstandig gedaan in geen enkele situatie, in geen enkel jaar dat ik konijnen heb. Mijn dierenarts geeft trouwens niets mee zonder haar opnieuw te zien, tenzij het geen heftig medicijn is. Bijv darmstimulatiemedicijnen mag alleen als hij haar heeft gezien. Dat zijn de richtlijnen. Zelfs een verhoging van metacam betwijfel ik of ze dat toezeggen zonder zien. Ondanks dat ik daar echt heel veel ben geweest, alle medewerkers me kennen 🫣 en het dossier zeer uitgebreid is. Maar dat is ook zijn goed recht. Dat zorgt wel dat ik nu niet weer meteen met mijn konijn langsga (dinsdag en vrijdag nog samen geweest). Er is wel nieuws. Ik zet hieronder even een update.
 4. Provincie: Noord-Brabant Plaats: Den Bosch Naam praktijk: Dierenkliniek Den Bosch - West Dierenartsen: dr P van Riet Website: http://dierenkliniekdenbosch.nl Eerste dierenarts die me 100% serieus neemt met konijnen. Te vaak onzin voorbij zien komen, artsen die niet luisteren, enz. Hij heeft het echt serieus aangepakt toen we niet wisten hoe of wat, een voor een zijn we dingen gaan uitsluiten, zijn intuïtie klopte vaak, was superlief voor mijn konijn. Dacht mee, belde na, belden met Wilhelmina of andere artsen als ze het even niet wisten, iedereen was betrokken. Eerste arts waar ik echt 100% vertrouwen had dat mijn konijn in de beste handen was. Ik checkte ook vaak hier ff op het forum vooraf aan afspraken wat te doen (want bij vorige artsen kwam het vaak niet verder dan “het zijn de tanden” en daarna mocht ik het soort van uitzoeken). Maar deze arts zei vrijwel hetzelfde als de mensen hier op het forum.
 5. Klopt, ze eet haar brokjes al zo’n zes weken niet meer. Maar een berg groenten, kruiden, hooi, stro bleef ze wel goed eten. Tot ze daar ook mee stopte een paar dagen geleden. Dus ik dwangvoerde bij. Maar nu is het volledig dwangvoer.
 6. Dankje voor de tips! Ik ga nu niet terug naar de dierenarts met haar, want dat is de zoveelste keer en echt stressy voor haar.. dus de omeprazol ga ik dan niet meekrijgen. Maar ik kan wel zelf de metacam iets verhogen. Dus ik zou 2 mg per kg per dag mogen doen? (Dit is dus verdeeld over twee keer, neem ik aan?) Ik ga zeker niet meer te lang door. Zeg ik met pijn in mijn hart, maarja, het zou nu binnen twee weken íets beter moeten gaan (dat ze zelf weer wat gaat eten) en binnen een maand toch zeker grotendeels. Als dat niet gebeurt, dan zal ik haar helaas moeten laten inslapen ❤️.
 7. Dankjewel! Ik duim er ook voor. Zal het artikel eens doorlezen, thanks!
 8. Update! Stoppen met antibiotica, want geen effect op eventuele blaasontsteking. Dus niet verwacht dat het blaasontsteking is. Verder gaf hij aan dat een echo in zijn optiek niet zoveel zin had, omdat hij dan nog steeds niet alles kan zien, en we vrijwel alles hebben uitgesloten nu. Hij zei: als je nu tegen EC gaat proberen, en dat werkt niet, dan weet je eigenlijk ook wel dat het dus waarschijnlijk een tumor is. Hij gaf ook aan dat oudere konijntjes soms ook veel kwalen bij elkaar kunnen hebben, dat het gewoon een beetje "op" kan raken bij een lijfje (artrose + x + x+ x). Dierenarts zei wel: ja... als alles wat we nu hebben geprobeerd geen effect heeft, dan ben ik wel geneigd om te zeggen dat het misschien toch beter is voor haar om.... het gaat ook om de kwaliteit van leven en ze gaat zichtbaar echt achteruit, ook in gewicht. Maar hij zei als jij tegen EC nog wil proberen, dan doen we dat. Ik merkte wel dat het enigszins met tegenzin was. Maar hij deed het wel en snapte het ook. Ik moest het medicijn ophalen bij een andere locatie, die ooit ook naar mijn konijntje had gekeken. Zij vroeg er toen naar en gaf aan dat het echt ook kan dat mijn konijntje stopte met eten deze 3 dagen door de antibiotica, dat ze eerder een konijn had dat daar op reageerde. Dus het kan dat ze morgen weer begint met eten van groente/fruit/hooi/kruiden. Ik kreeg ook weer cisaral mee, want ook dat was drie dagen geleden gestopt. Het gekke is, ik geef haar net het medicijn tegen EC en cisaral (naast de emeprid en metacam die ze vanochtend al had) en ze begint hooi te eten.. Nu is ze in de tuin lekker plantjes aan het eten. Dat laatste was het enige wat ze de afgelopen twee dagen nog deed. Nou GO!!! Hopen dat het gaat werken. Deze twee weken / maand is het erop of eronder... ik ga voor de hoop. Maar nu eerst even elke vier uur dwangvoeren. Dankjulliewel voor jullie hulp!!
 9. Ik heb het vanochtend gecheckt, het is 1,5 mg per keer (dus 2 keer per dag), maar op het spuitje is het 12 kg dat ik moet aanhouden, daar staat het niet in mg. Daar was ik dus mee in de war haha. Mijn konijn weegt normaal namelijk 2,53 kg. Nu dan 2,26... maar dan klopt de hoeveelheid wel.
 10. Oh oeps dan is dat denk ik wat ik heb onthouden van de voorkant van het doosje hehe, zal dan idd niet kloppen 🫣. Ben net terug van het voeden, zal het morgenvroeg ff checken! Metacam.
 11. Ah ‘goed’ om te horen dat je wel iets zag op de echo. Een foto hebben ze van mijn konijn van alle delen gemaakt, dus dat vertrouw ik dan opzich wel. Maar ik kan morgen dus ook nog een echo voorstellen. En idd sowieso starten met een ec-behandeling.
 12. Dankjewel! Het doet me in zo’n situatie toch altijd goed even mensen van hier te spreken. Weinig mensen begrijpen hoeveel zo’n konijntje toch voor je kan betekenen ❤️. Wat is er met jouw konijntje aan de hand? ik wil haar ook echt niet laten inslapen. Tot twee dagen terug zei ik ook steeds: we gaan gewoon door, want ze is zo levendig verder. Alleen de laatste twee dagen is ze echt achteruit gehold. Ik ga de ec-behandeling aan en hoop dat ze daar van opknapt. Las op het forum van @Evee dat dit 2 weken tot een maand kan duren voordat het effect heeft. Mocht het dus na een maand nog steeds hetzelfde zijn, en ze niets eten, dan zal ik wel echt een besluit moeten maken voor haar kwaliteit.
 13. Dankjewel, de dierenarts gaf aan dat hij dit spul voor EC altijd heel makkelijk meegaf, maar dat er laatst een konijntje was dat heel heftig reageerde op de behandeling, en dat hij het sindsdien niet zomaar meer meegeeft. Maargoed. Het gekke is dat ec me ergens weer wat hoop geeft, ook al moet ik misschien niet teveel hopen. Maar dan hebben we ten minste een oorzaak en kunnen we daarop inzetten.
 14. Dankjewel voor de tips, ik neem ze mee voor morgen! De pijnstilling is 24 mg per dag, als ik dat goed zeg. Ik geef 12mg in de ochtend en 12mg in de avond. De dierenarts gaf aan dat hij dit spul voor EC altijd heel makkelijk meegaf, maar dat er laatst een konijntje was dat heel heftig reageerde op de behandeling, en dat hij het sindsdien niet zomaar meer meegeeft. Hij denkt gelukkig verder heel erg goed mee en neemt me echt serieus. Is ook heel lief voor mijn konijntje. Dus ben wel blij met de arts.
 15. Hmm wat heftig zeg! Zo sneu dat je konijntje zoveel tumoren bleek te hebben. Mag ik vragen of ze van te voren wel al foto’s hadden gemaakt? Als in: bij mijn konijntje kregen ze op de foto dus geen verdenkingen van een tumor. Zouden ze dat dan hebben moeten zien als het zoiets was?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .