Ga naar inhoud

elliebel

Members
 • Aantal items

  98
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

elliebel's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

50

Community reputatie

 1. Ik las net je verhaal, stressvol en verdrietig zeg. Hoe gaat het nu met de beestjes? Heb je alweer iets gehoord van de da? Soms is het zo zoeken.. Hebben ze misschien niet van een verkeerde plant gegeten ofzo? Sterkte!
 2. @BaasjevanBrownie wat goed dat dit in de Quest staat met zoveel lezers! 🙌
 3. Bah, ik voel heel erg met je mee. En ik krijg nu weer buikpijn ook van die andere beestjes. Zouden ze door de lockdown echt als slangenvoer eindigen? Ik wil het niet weten :-(. Heel erg fijn dat je je zo inzet voor die beestjes. Uiteindelijk komt er ooit een dag dat we wel stappen kunnen maken voor de diertjes. Ik denk altijd dat mensen pas kunnen voelen hoe het voor een ander is als ze in staat zijn diep bij zichzelf te voelen. Of ze de ruimte hebben om andere dingen te voelen, zoals misschien een nieuwe baan, waardoor ze van zichzelf mogen gaan denken dat het niet ok is. Zo had ik vorige week een discussie met iemand die maar bleef zeggen dat iedereen die hij kende, proefdieren met respect behandelt. Maar in mijn mening blijft het: hoe kun je dieren met respect behandelen als zij daar in de eerste plaats al niet vrijwillig zitten? Nouja, dit is weer een heel andere discussie. Maar punt is: die persoon studeerde bijna af aan biomedische wetenschappen. Natuurlijk zal diegene nu zo'n mening hebben, want hoe kan hij anders bij zichzelf goedpraten dat hij bepaalde pijnlijke dierproeven goedkeurt? Ik hoop maar dat mensen ooit op een punt komen dat ze wel ruimte hebben om anders over dierenlevens na te gaan denken. Misschien dat zoiets als Kassa zou helpen. Maar uiteindelijk ligt het vooral en nog steeds in de wet die veranderd moet worden.. misschien moeten we een Bunnybunch politieke partij oprichten haha ;).
 4. Pff ja, ik vind dit ook wel een heftig verhaal :(. Grappig en fijn dat je ook op Marktplaats mensen waarschuwt. Ik doe dat ook erg vaak haha. Heb een standaardbericht. Meestal reageren mensen wel fijn dat ze goed zullen opletten of ze verhogen de prijs, soms ook niet. Ik verwijs ze ook door naar de pagina van BunnyBunch evt. om een opvang te vinden en zeker te weten dat ze goed terecht komen. Laatst kreeg ik een bericht van iemand: "Je bent nu al de zoveelste". Dat was ergens een opluchting, dat er meer mensen zijn die mensen erop attenderen. Mocht iemand het ooit willen delen, je mag het gerust gebruiken: Beste [naam], Ik hoop dat je het ok vindt dat ik dit stuur, anders beschouw dit gerust als niet verstuurd :-). Maar ik maak me dan altijd meteen zorgen haha. Er staat dat je vanaf [prijs] kunt bieden op jouw konijntje. maar er zijn helaas mensen die slechte dingen doen met huisdieren. Of eigenaren van slangen die bijvoorbeeld levende muizen en konijnen voeren. En die op marktplaats gratis (of voor een lage prijs euro) diertjes afhalen. Dus eigenlijk altijd goed om wat meer geld voor je konijntje te vragen. Of naar een opvang brengen. Dan krijgen ze sowieso een maatje en komen ze 100% goed terecht. Hier vind je daarover wat meer informatie: http://www.marktplaats.nl/gateway.html?url=https%3A%2F%2Fwww.bunnybunch.nl%2Finformatie%2Fkonijnenopvang-asiel-lijst Succes met een huisje vinden! Met vriendelijke groet, [naam]
 5. True, ik heb laatst de directeur van Jumpers een bericht gestuurd... want daar begint het. Maar niks terug ontvangen 😞
 6. Wat goed!! Sorry, ik was even afwezig hier. Alle kleine beetjes helpen, nice!
 7. Je hebt ook gelijk, thanks. Ik kan gewoon zo slecht tegen onrecht soms, zoiets breekt eigenlijk echt mijn hart. Ik ga ze nu mailen, want had door de haast nog niets kunnen doen en wilde de mail wat aanpassen (wat leesbaarder maken :)). Fingers crossed. Ook voor jouw werk!
 8. Ja hele goede. Bij de kleine kinders beginnen 🙂
 9. Oh laat het weten als je iets terug hoort!! Ik zit ondertussen nog steeds in mijn maag met de beestjes van toen. Ik ben dus dit weekend WEER in een shop geweest met diertjes (was een andere shop, nieuwe poging, moet nog een goede vinden in mijn stad). Maar... hier waren de beestjes groter. Bij die eerste shop zaten twee kleintjes bij een wat grotere. De ene probeerde melk te drinken bij de grotere en de andere was ook ZO klein, die was net iets groter dan de helft van mijn hand. Ze waren echt te jong. Daarom zou ik daar nog steeds iets willen doen germ ☹️
 10. Ik begrijp je niet helemaal haha, elf? Of is je konijntje elf? De brieven kunnen in ieder geval gestuurd worden, ze kloppen nog :). Ja, dat riep ik echt al als klein kind haha. Toen wilde ik later een huis voor de dieren en een voor mijn vriend. Vorige week zijn we vehuisd naar een bewust klein en onder budget huisje (voor zover dat kan in de huidige markt, pff), zodat we op een gegeven moment door moeten, kunnen sparen en deze stap ook echt gaan maken. Herplaatsen denk ik ook, maar ligt ook aan de achtergrond. Het liefst vang ik namelijk getraumatiseerde beesjes op, en dat kost veeel tijd en energie om je vertrouwen te winnen. Veel mensen willen niet die energie erin steken. En omdat ze vaak ook al wat ouder zijn, zal ik sommigen zelf houden. Dit gaat van konijntjes, tot varkens, koeien, eenden, en net wat er op het pad komt haha. Maar om er zoveel mogelijk te helpen, is opvangen en herplaatsen idd wel het beste! 🙌 Tof, van de link. Ik ga haar vandaag bekijken. Dan kan ik alvast een financieel plan maken haha 😂 .
 11. ik heb net een mailtje terug! De certificaten worden dus nog steeds ingezet, dus jouw brieven spraken alsnog de waarheid haha :). : De brief die jij bedoelt kun je hier vinden: www.konijnenbelangen.nl/documenten/aansporingsbrief.pdf De Certificaten sturen we naar winkels die gestopt zijn met de verkoop van konijnen, of die al helemaal nooit konijntjes verkochten. Zo’n winkel kan dan bij ons aangemeld worden en wij doen de rest. Fijn dat je gaat proberen winkeliers op andere gedachten te brengen!
 12. Ah ja, ook een goede. Het zal inderdaad wel veel werk zijn.. Ik heb de stichting een mail gestuurd. Of ze nog certificaten verkopen en zo niet, of er een nieuwere versie is van de brief (en/of locaties). If not, dan zal ik zelf een brief maken :).
 13. Haha, toch heel goed dat je de brieven hebt verstuurd. Al wil er 1 winkel het gesprek aangaan, dan is dat er toch weer een! Dank voor de link naar de brief! Ik ga het wel als voorbeeld gebruiken, ga er komende week eens voor zitten :).
 14. Eens. En ik heb om me heen gezien dat mensen dan toch langzaam kunnen veranderen. Niet iedereen, maar stapje voor stapje kun je toch weer voor 1 konijntje het leven beter maken. Daar zal het beestje je eeuwig dankbaar voor zijn :).
 15. Dit soort horrorverhalen dus 😞. Moet daar bijna van overgeven als ik eraan denk, germ.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .