Ga naar inhoud

elliebel

Members
  • Items

    146
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door elliebel

  1. Inderdaad @bobbyonthefloor, met dank aan dit forum! De dierenarts zei ook nog dat hij me idd zo vaak had horen zeggen dat ze wel planten at in de tuin, maar dat was letterlijk het enige waar we niet aan hadden gedacht. Op dit moment ziet haar vacht er al 100 keer beter uit. Ze eet af en toe wat hooi, wat ook een vooruitgang is. Ik zag ook dat ze een stukje van haar wortel op had. Verder eet ze nog niets. Maar dat is beter dan vorige week. Ze zit niet meer zo gek met haar buik in de avond, geen snelle hartslag meer, alleen de benauwdheid merk ik nog wel in de avond. Maar dat hoort ook bij de vergiftiging en de arts had het uitgezocht: dit kan toch 2-3 weken duren bij een chronische vergiftiging. Dus ik geef het nog twee weken de tijd (nu een week voorbij), dan zou ze wel echt beter moeten gaan.
  2. En weerrrrrr at ze net wat loof en stro nadat ik dwangvoer had gegeven! Dat deed ze echt totaal niet de afgelopen dagen. Hoppa nou ik heb goede hoop ❤️ en ga voor het eerst gerust slapen, ondanks dat we er nog niet zijn.
  3. UPDATE - @Lienappelsien heeft misschien het leven van mijn konijn gered. Ze vroeg gisteravond in dit gesprek welke plantjes mijn konijn eet. Omdat ze overdag vrolijk in de tuin rondhupt en eet en in de avond zo gek zit, pijn heeft. En niet eet. Wij zijn drie maanden geleden verhuisd. Ineens kreeg mijn konijn een tuin, waar ze dolgelukkig in is. Wij hadden hiervoor geen tuin, dus ik was vooral mega blij voor haar, ze loopt zoveel mogelijk los. En toen las ik gister over de plantjes en dacht: dat zal wel niet, maar ik ga het toch checken. Zie ik tot mijn grote schrik dat wij een hele grote plant hebben, waar zij continue van eet, die giftig is! 😱😱😱😱😱😱 De hortensia. ZO dom van mij! En álles is gecheckt met de dierenarts, behalve mijn planten. Dat hebben we niet besproken. Ineens las ik de symptomen in de avond. Niet meer eten, buikpijn, zwaar ademen, snelle hartslag, niet goed reageren voor een tijdje. Twee avonden dacht ik deze week: ze gaat nu overlijden. Daarom ging ik opnieuw dus vrijdag, en zei: dit gaat niet meer. Het was dus vergiftiging 😱. Dierenarts gebeld vanochtend. Die belden het vergiftigingscentrum. Ze gaven aan dat alle symtpomen idd kunnen passen bij een vergiftiging. Zij verwachtten dat mijn konijn nu een chronische vergiftiging heeft. Heb actieve kool mee voor twee dagen, dat bindt het gif samen. Langer hoeft niet. Nu is het wel zo dat de eerste keer stoppen met eten in het oude huis was, met haar poot en artrose. Dus dat is er sowieso. Maar de tweede periode stoppen met eten, en derde zijn helaas allebei in het nieuwe huis geweest. Dus dat kan heel goed allebei van die plant zijn…. Hoe gek ook. Ik ben heel opgelucht dat er een oorzaak is. Nu kunnen we het aanpakken. Ze woog vanochtend nog maar 2,19, dus dat is schrikbarend laag voor haar doen. Maar geef nu echt veel dwangvoer om de drie uur, ze was nu 2,26 om half zes. Nu op gewicht brengen, even niet in de tuin (maar los in de schuur), maag tot rust brengen. Ze heeft wat loof gepakt. Ik zou ergens verwachten, als dit het is, dat ze in de loop van de komende 2-3 dagen weer wat gaat eten 🤞🤞🤞.
  4. @Kolino was idd geen goed idee hehe. Ik had dan sowieso alsnog de dierenarts gebeld vandaag, had ik in gedachte. For the record en geruststelling: ik heb niets zelfstandig gedaan in geen enkele situatie, in geen enkel jaar dat ik konijnen heb. Mijn dierenarts geeft trouwens niets mee zonder haar opnieuw te zien, tenzij het geen heftig medicijn is. Bijv darmstimulatiemedicijnen mag alleen als hij haar heeft gezien. Dat zijn de richtlijnen. Zelfs een verhoging van metacam betwijfel ik of ze dat toezeggen zonder zien. Ondanks dat ik daar echt heel veel ben geweest, alle medewerkers me kennen 🫣 en het dossier zeer uitgebreid is. Maar dat is ook zijn goed recht. Dat zorgt wel dat ik nu niet weer meteen met mijn konijn langsga (dinsdag en vrijdag nog samen geweest). Er is wel nieuws. Ik zet hieronder even een update.
  5. Provincie: Noord-Brabant Plaats: Den Bosch Naam praktijk: Dierenkliniek Den Bosch - West Dierenartsen: dr P van Riet Website: http://dierenkliniekdenbosch.nl Eerste dierenarts die me 100% serieus neemt met konijnen. Te vaak onzin voorbij zien komen, artsen die niet luisteren, enz. Hij heeft het echt serieus aangepakt toen we niet wisten hoe of wat, een voor een zijn we dingen gaan uitsluiten, zijn intuïtie klopte vaak, was superlief voor mijn konijn. Dacht mee, belde na, belden met Wilhelmina of andere artsen als ze het even niet wisten, iedereen was betrokken. Eerste arts waar ik echt 100% vertrouwen had dat mijn konijn in de beste handen was. Ik checkte ook vaak hier ff op het forum vooraf aan afspraken wat te doen (want bij vorige artsen kwam het vaak niet verder dan “het zijn de tanden” en daarna mocht ik het soort van uitzoeken). Maar deze arts zei vrijwel hetzelfde als de mensen hier op het forum.
  6. Klopt, ze eet haar brokjes al zo’n zes weken niet meer. Maar een berg groenten, kruiden, hooi, stro bleef ze wel goed eten. Tot ze daar ook mee stopte een paar dagen geleden. Dus ik dwangvoerde bij. Maar nu is het volledig dwangvoer.
  7. Dankje voor de tips! Ik ga nu niet terug naar de dierenarts met haar, want dat is de zoveelste keer en echt stressy voor haar.. dus de omeprazol ga ik dan niet meekrijgen. Maar ik kan wel zelf de metacam iets verhogen. Dus ik zou 2 mg per kg per dag mogen doen? (Dit is dus verdeeld over twee keer, neem ik aan?) Ik ga zeker niet meer te lang door. Zeg ik met pijn in mijn hart, maarja, het zou nu binnen twee weken íets beter moeten gaan (dat ze zelf weer wat gaat eten) en binnen een maand toch zeker grotendeels. Als dat niet gebeurt, dan zal ik haar helaas moeten laten inslapen ❤️.
  8. Dankjewel! Ik duim er ook voor. Zal het artikel eens doorlezen, thanks!
  9. Update! Stoppen met antibiotica, want geen effect op eventuele blaasontsteking. Dus niet verwacht dat het blaasontsteking is. Verder gaf hij aan dat een echo in zijn optiek niet zoveel zin had, omdat hij dan nog steeds niet alles kan zien, en we vrijwel alles hebben uitgesloten nu. Hij zei: als je nu tegen EC gaat proberen, en dat werkt niet, dan weet je eigenlijk ook wel dat het dus waarschijnlijk een tumor is. Hij gaf ook aan dat oudere konijntjes soms ook veel kwalen bij elkaar kunnen hebben, dat het gewoon een beetje "op" kan raken bij een lijfje (artrose + x + x+ x). Dierenarts zei wel: ja... als alles wat we nu hebben geprobeerd geen effect heeft, dan ben ik wel geneigd om te zeggen dat het misschien toch beter is voor haar om.... het gaat ook om de kwaliteit van leven en ze gaat zichtbaar echt achteruit, ook in gewicht. Maar hij zei als jij tegen EC nog wil proberen, dan doen we dat. Ik merkte wel dat het enigszins met tegenzin was. Maar hij deed het wel en snapte het ook. Ik moest het medicijn ophalen bij een andere locatie, die ooit ook naar mijn konijntje had gekeken. Zij vroeg er toen naar en gaf aan dat het echt ook kan dat mijn konijntje stopte met eten deze 3 dagen door de antibiotica, dat ze eerder een konijn had dat daar op reageerde. Dus het kan dat ze morgen weer begint met eten van groente/fruit/hooi/kruiden. Ik kreeg ook weer cisaral mee, want ook dat was drie dagen geleden gestopt. Het gekke is, ik geef haar net het medicijn tegen EC en cisaral (naast de emeprid en metacam die ze vanochtend al had) en ze begint hooi te eten.. Nu is ze in de tuin lekker plantjes aan het eten. Dat laatste was het enige wat ze de afgelopen twee dagen nog deed. Nou GO!!! Hopen dat het gaat werken. Deze twee weken / maand is het erop of eronder... ik ga voor de hoop. Maar nu eerst even elke vier uur dwangvoeren. Dankjulliewel voor jullie hulp!!
  10. Ik heb het vanochtend gecheckt, het is 1,5 mg per keer (dus 2 keer per dag), maar op het spuitje is het 12 kg dat ik moet aanhouden, daar staat het niet in mg. Daar was ik dus mee in de war haha. Mijn konijn weegt normaal namelijk 2,53 kg. Nu dan 2,26... maar dan klopt de hoeveelheid wel.
  11. Oh oeps dan is dat denk ik wat ik heb onthouden van de voorkant van het doosje hehe, zal dan idd niet kloppen 🫣. Ben net terug van het voeden, zal het morgenvroeg ff checken! Metacam.
  12. Ah ‘goed’ om te horen dat je wel iets zag op de echo. Een foto hebben ze van mijn konijn van alle delen gemaakt, dus dat vertrouw ik dan opzich wel. Maar ik kan morgen dus ook nog een echo voorstellen. En idd sowieso starten met een ec-behandeling.
  13. Dankjewel! Het doet me in zo’n situatie toch altijd goed even mensen van hier te spreken. Weinig mensen begrijpen hoeveel zo’n konijntje toch voor je kan betekenen ❤️. Wat is er met jouw konijntje aan de hand? ik wil haar ook echt niet laten inslapen. Tot twee dagen terug zei ik ook steeds: we gaan gewoon door, want ze is zo levendig verder. Alleen de laatste twee dagen is ze echt achteruit gehold. Ik ga de ec-behandeling aan en hoop dat ze daar van opknapt. Las op het forum van @Evee dat dit 2 weken tot een maand kan duren voordat het effect heeft. Mocht het dus na een maand nog steeds hetzelfde zijn, en ze niets eten, dan zal ik wel echt een besluit moeten maken voor haar kwaliteit.
  14. Dankjewel, de dierenarts gaf aan dat hij dit spul voor EC altijd heel makkelijk meegaf, maar dat er laatst een konijntje was dat heel heftig reageerde op de behandeling, en dat hij het sindsdien niet zomaar meer meegeeft. Maargoed. Het gekke is dat ec me ergens weer wat hoop geeft, ook al moet ik misschien niet teveel hopen. Maar dan hebben we ten minste een oorzaak en kunnen we daarop inzetten.
  15. Dankjewel voor de tips, ik neem ze mee voor morgen! De pijnstilling is 24 mg per dag, als ik dat goed zeg. Ik geef 12mg in de ochtend en 12mg in de avond. De dierenarts gaf aan dat hij dit spul voor EC altijd heel makkelijk meegaf, maar dat er laatst een konijntje was dat heel heftig reageerde op de behandeling, en dat hij het sindsdien niet zomaar meer meegeeft. Hij denkt gelukkig verder heel erg goed mee en neemt me echt serieus. Is ook heel lief voor mijn konijntje. Dus ben wel blij met de arts.
  16. Hmm wat heftig zeg! Zo sneu dat je konijntje zoveel tumoren bleek te hebben. Mag ik vragen of ze van te voren wel al foto’s hadden gemaakt? Als in: bij mijn konijntje kregen ze op de foto dus geen verdenkingen van een tumor. Zouden ze dat dan hebben moeten zien als het zoiets was?
  17. Oef ik zit net mijn oude forumbericht terug te lezen van 1 december en het is vrijwel dezelfde situatie. Schrik er een beetje van. Ik zie dat ze daar ook net zoveel was afgevallen. Dankjewel, ik hoop echt dat ze het redt. Ik ga me vanavond vast in de pagina inlezen die je deelt!
  18. Ik zit ook in mijn maag met een ander konijntje van mij, die bleek ooit een tumor te hebben in haar botten. Ik vraag me af of ze dat nu dan ook hadden gezien op de foto, als er zoiets was, volgens mij zagen ze het toen ook niet, vooral alleen de scheur in het bot en dat er iets op drukte. Kan er niet ergens anders een tumor zitten, is dit soms dus niet zichtbaar of moet je dan speciale foto's laten maken die inzoomen op een deel van het lijfje? Maar ik zie haar nu echt wegkwijnen de laatste dagen en dat wil zij ook niet. Ondanks dat neemt ze de dwangvoeding nog steeds aan, met veel koppigheid.
  19. Hoi allemaal, Ik ben ten einde raad en ook super verdrietig over mijn nijn :-(. Op 1 december postte ik een bericht over mijn konijntje. De vraag was EC of artrose. Op de foto's was uiteindelijk duidelijk artrose te zien. Mijn konijntje kreeg pijnstillers en voilà, ze liep weer. Een paar weken later stopte ze weer met eten. Maar wel groenvoer, hooi, stro, dronk goed en liep lekker rond te rennen en van alle planten te eten in de tuin. Nu ben ik helaas alweer zeker 6 weken aan het dwangvoeren. Derde keer dat het zo gaat. Ze krijg chronisch metacam ivm de artrose. Maar het is duidelijk dat er meer is. Anders zou ze met de metacam wel blijven eten. En het is ook gek dat ze vrolijk is/was. Zelfs tot vandaag blijft ze rondrennen in de tuin, omhoog staan tegen de muur of in planten om ze te kunnen eten. Alleen in de avond merk ik dat ze gek zit en pijn heeft, sinds twee dagen. Drie/twee weken terug zag ik dat haar plas oranje was en het leek een beetje op bloed. Dat verdween weer. Later heb ik drie keer gezien dat het boven haar start nat was, van de plas. Vorige week dronk ze ineens twee dagen amper (gaf ik zelf water bij) en ik kon ook geen plas opvangen voor de arts. Ik zag toen, omdat ik het moest proberen op te vangen, dat ze moeilijk plaste. Ze gaat dan in een gekke houding staan en het lijkt alsof ze perst. Later begon ze weer te plassen. Ze schommelt zo erg in gewicht ook. Is echt MEGA veel afgevallen. Ik weeg haar elke dag. Sinds gister eet ze zelf niets meer. Niet eens wat brood (ik moet wat proberen..), geen fruit, geen groente, geen kruiden. Alleen planten blijft ze eten. Ik dwangvoer haar nu dus extra vandaag en gisteren. Ik zie haar nu met de dag achteruit gaan, ondanks dat ze in de tuin nog juist gelukkig en energiek lijkt overdag. Ik weet niet meer of ik moet doorgaan of niet. Wat we tot nu toe hebben uitgesloten: - Geen blaastenen of gruis, geen grote blaas, verder niets geks op de foto (die is dinsdag gemaakt) - Ze krijgt nu antibiotica tegen blaasontsteking, maar we kunnen geen plas opvangen. Ik denk dat dit het niet is, anders zou het na twee dagen juist beter moeten gaan i.p.v. slechter. - Uit de keutels is niets gekomen - Ze is paar jaar terug gesteriliseerd, dus haar baarmoeder is eruit, geen baarmoederkanker dus - Ze hebben eerder met de artrose dus ook een foto gemaakt, ook daar zagen ze niks geks Volgens de arts blijven zonder blaasontsteking over: - Tanden (maar denkt zelf ook van niet en zien zo niks geks) - EC - Een tumor in de maag, maar daar zagen ze niet per se symptomen van en ook niets 1,2,3 op de foto. Maar: ze gaven aan dat dit moeilijk te zien is. Wat moet ik doen? Moet ik doorgaan voor haar? Of is het juist beter voor haar om haar in te laten slapen? Hoe kun je een tumor uitsluiten? En ze krijgt nu antibiotica, emeprid (de eerste weken had ze cisaral, nu emeprid), dwangvoer en metacam, allemaal twee keer per dag en dwangvoer dus nu vier keer. Moet ik nu medicijn tegen EC aanvragen? Ze wilden daar niet zomaar mee beginnen en eerst dingen uitsluiten, omdat sommige konijnen hier slecht op reageren. Ondertussen ben ik dus al 6 weken op zoek met de artsen en van alles aan het uitsluiten. Maar ik voel gewoon dat ze nu echt in twee dagen hard achteruit holt. Argh, ben er echt heel verdrietig van. --- Update. Ondertussen heb ik de dierenarts net ook weer gebeld. Morgenvroeg om 10:00 mag ik erheen en dan kijken we of we toch nog medicatie voor EC bijv. gaan inzetten, of dat het misschien toch beter is haar in te laten slapen. Maar hoe werkt dit met EC? Kan een konijn zoals de mijne, 8.5, zo'n 300 gram afgevallen in totaal, er nog bovenop komen? Ik weet het gewoon niet. Of het inhumaan is dat ik haar blijven dwangvoeren. Wordt het beter? 😞
  20. Benieuwd naar als je meer weet! Sterkte 🌸
  21. de plakpoep heeft mijn konijn ook veel gehad. Dat is trouwens wel nog iets: het bleek dus dat de maagdarm zo erg was verstoord door het minder eten (mijn konijn bleef ook echt veel afvallen, ondanks bijvoeren), dat de dokter toen uiteindelijk nog stimuleringsmedicijn had meegegeven voor maagdarmkanaal, waardoor de maag goed werd geleegd, en zowaar ineens weer echt goede keutels en at ze beter. Dus bij mijn konijn was het maagdarmkanaal door de lange periode enz toch een beetje stil gaan liggen.
  22. Hey! Inderdaad herkenbaar verhaal. Mijn konijntje had soms ook een scheef hoofdje, maar dat bleek achteraf van de pijn en niet ec. Ze zakte soms met haar achterpoot en daardoor linkerachterlijfje helemaal onderuit, waardoor ze bijna omviel, waar ik erg van schrok, maar beide bleek dus toch de artrose te zijn. Ook zij at niet meer, ook later nog minder hooi, het heeft uiteindelijk wel 1,5 maand geduurd voordat ze weer op het eten af kwam: en dan niet alleen groente en kruiden, maar ook biks en hooi. Heb haar 3 weken non-stop gedwangvoerderd. Daardoor bleef ik mijn twijfels houden, maar ze springt weer, eet weer goed zelf, en is weer helemaal de oude. Wel heb ik haar hok aangepast (helemaal gelijkvloers) en staat ze nu in de schuur met veel dekens. maar: voor de zekerheid wilde de arts destijds ook dat ik meteen voor ec medicijnen zou geven. De arts zei steeds dat een röntgen niet veel zou opleveren. Wel op aangedrongen, toen zagen ze dus duidelijk de artrose. Dus toen gestopt met ec-medicijn. Mijn grootste advies zou dus zijn om een rôntgenfoto te maken van het hele lijf (ze doen dit in drie lichaamsdelen, volgens mij). Ze wilden bij mij alleen een foto maken vd kop (voor evt problemen met de tanden en longen), maar heb dus echt aangedrongen op juist de (achter)poten en ruggenwervel. Dat was dus gelukkig ook waar ze de artrose zagen. En in de tussentijd zoveeel mogelijk lekkere groenten en kruiden aanbieden, plus een pijnstiller. Sterkte en succes! als je vragen hebt, laat maar weten!
  23. ah nou, op deze leeftijd kan het sowieso geen kwaad denk ik om vitamine D bij te geven. Dus ga dat gewoon doen :-). heel veel sterkte met jouw konijntje, hopelijk blijft de artrose zo lang mogelijk weg!
  24. Ja klopt! Ik zag dat er schelpdieren in zaten in sommige versies, dus dat was het dan misschien in je achterhoofd :-). Die wordt het dan niet! ik geef nu emeprid. Maar ze doet het weer supergoed, eten, keutelen en levendig! Echt heel fijn. Nu dus even vooral kijken met de pijnstilling hoe en wat. Maar dat gaat vast lukken. Ik zag namelijk wel een schuin hoofdje na het klimmen een x, dus dat is dan toch van de pijn denk ik. Maar ze krijgt overmorgen een compleet nieuw hok dat fijn is voor haar. Dat zal vast ook helpen!
  25. Hmm ja bij jou is het dus vooral om artrose te voorkomen. Hopelijk lukt dat zo lang mogelijk! de arts heeft er niets over gezien/gezegd, maar als het gewoon op een brokje kan, dan kan het sowieso geen kwaad om te geven. ja, denk idd ook dat het erger is in de winter. In mijn hoofd heb ik me ook voorbereid op dat ze gewoon vast dagelijks medicatie krijgt vanaf nu. Maar we gaan het zien. Een andere dosering is idd ook mogelijk voor de zomer en winter. Ze zal vast uitkijken naar de zomer (net als wij 😅). Ik ben in ieder geval echt zo opgelucht dat het eindelijk weer okee is.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .