Spring naar bijdragen

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation on 14-09-20 in all areas

 1. 6 points
 2. 4 points
  Ik ben thuis aan het werken en zit in de konijnenkamer. Ze zijn los en flink aan het rausen, Betsy ook, ze is hartstikke druk! Dan voelt ze zich blijkbaar toch best ok, heel fijn om te zien. Ze is nu een hok aan het opeten.
 3. 2 points
  Hoi Martine, welkom op het forum. 🐰 Ik snap je gevoel hoor, ook dat het misschien niet als een warm welkom voelt wanneer je meteen te horen krijgt dat je iets niet goed doet. Maar probeer het ook positief te bekijken... De reden dat iedereen er meteen zo bovenop zit is dat er nog iets te voorkomen valt hier. Je hebt de voedster nog niet dus kunt haar nog afzeggen. De meeste mensen hier op het forum hebben al jarenlang ervaring met het houden van konijnen. Sommige mensen weten ook veel van koppelen. En dat koppelen is echt lastig, ook al lijkt het goed te gaan wanneer konijnen jong zijn. Wat de fokster schrijft is waar: jonge konijnen koppelen gaat bijna altijd goed. Totdat ze ineens op een dag gaan vechten wanneer er geen match blijkt te zijn. En dat zien we zo vreselijk vaak voorbijkomen in "help!-topics" hier op het forum. Vandaar dat de mensen die hier boven mij hebben gereageerd proberen om je op andere gedachten te brengen. Uiteraard is het helemaal aan jou om te bedenken wat je doet met deze informatie. Dat de fokster iets anders adviseert is overigens logisch: het is haar werk, haar inkomen. Ze wil het liefst zo veel mogelijk konijnen verkopen. Mijn mede-forumgenoten en ik hebben er geen enkel belang bij dat jij een voedster uit de opvang haalt. We adviseren dit puur uit konijnenbelang en omdat we jou het leed willen besparen van straks met twee konijnen zitten waar je aan gehecht bent, naar die misschien niet samen gaan... (En dan kom je voor nog veel lastiger vragen te staan...) Succes met je keuze, en nogmaals: van harte welkom op het forum. Het zijn echt goedbedoelde adviezen van mensen met ❤ voor konijnen.
 4. 1 point
  @Marjoleink de cat cubes zijn onderweg naar Almere 🥳🤩
 5. 1 point
  Natuurlijk duimt de hele bunch mee voor Liz en jou, reken maar! Echt eng om haar weg te brengen en dan bij de telefoon te moeten wachten tot ze bellen. Sterkte meissie, er zullen een hoop mensen met je mee voelen en morgenochtend aan je denken. Hopelijk helpt dat, je weet maar nooit.
 6. 1 point
  Ik hoop heel erg dat Liz morgen goed geholpen kan worden en dat ze nog een heleboel jaren lekker bij je mag blijven. Natuurlijk duim ik morgen voor jullie 🍀 Héél veel sterkte morgen!!!
 7. 1 point
  Mochten jullie geïnteresseerd zijn of degene die op zoek zijn naar info: we contacteerden een knaagdierenopvang en kregen dit als antwoord: Wij koppelen nooit 2 rammelaars omdat de kans dat het fout gaat heel groot is. Als het bij jou goed gaat, zou ik er zeker geen ander konijn aan koppelen. 2 rammelaars en 1 voedster is ook geen goede combinatie. Als wij een drietal samenstellen, is dit altijd een rammelaar en 2 voedsters. In groep moet je altijd meer voedsters dan rammelaars hebben om tot een stabiele combinatie te komen. Ik denk dat ze haar konijn dan beter naar een opvang brengt. Dan kan er een maatje voor haar gezocht worden. Jammer genoeg gaat Mokka morgen terug naar haar baasje... Maar zoals hier al gezegd, het zal voor de bestwil zijn van beide konijnen.
 8. 1 point
  Hè, wat een zorgen weer om Noeillie. Moeilijk dat je eigenlijk niet weet waar die pijnaanvalletjes door komen, gelukkig helpt pijnstilling wel snel. Misschien zijn haar urinewegen nog wat spastisch of beschadigd van de steentjes uitplassen? Duimen maar weer dat het moppie, en je schoonvader trouwens ook natuurlijk, snel herstelt.
 9. 1 point
  Spannend Mira, ik duim voor jullie!
 10. 1 point
  Oh @Mira11, wat heftig en spannend ineens! Heel veel succes en sterkte morgen. Ook ik duim voor haar mee! 🍀❤
 11. 1 point
  Jeetje @Mira11, wat heftig allemaal.. Sterkte! Ik duim natuurlijk heel hard mee voor Liz!🍀
 12. 1 point
  Wat fijn dat ze zo snel terecht kan, ik hoop dat het allemaal meevalt en ga heel hard voor haar duimen! ❤️
 13. 1 point
  Nieuwe konijntjes, dus nieuwe foto's 😁 Marcel Emiel Vanessa Noëmie Milly Dexter en Nova
 14. 1 point
  ik zal een gebedje doen voor haar en heel hard duimen. En ik wens jou veel sterkte. Ik hoop dat Liz gewoon geholpen kan worden aan wat het is en dat het weer helemaal goed gaat komen!
 15. 1 point
 16. 1 point
  Het ligt er ook een beetje aan wat voor soort je hebt, bij die ik nu heb liggen zit wel iets van structuur in. Nou heb ik hier in het grootste deel van het kamertje een handdoek liggen i.v.m. schoonmaken, maar heb in de hal hetzelfde liggen en daar sjeest ie gewoon overheen als 't hem zo uitkomt. Mijn houten vloer is gladder maar daar heeft ie ook geen moeite mee 😛 Lumi loopt daar wel heel voorzichtig op die moet er nog echt aan wennen.
 17. 1 point
  Mijn voedster springt zelf op de bank om bij me te komen liggen. Ze stopt haar kop onder mijn hand en wil geaaid worden. Als ik stop met aaien gaat ze in mijn kleding krabbelen. Mijn vorige ram deed het als ik hem gepakt had om zijn nagels te knippen bijvoorbeeld, dan ging hij bijten en krabben in de handdoek waar hij op zat. Dat was echt niet omdat hij het fijn vond! Het is volgens mij dus wel een uiting van het ergens niet mee eens zijn en het is aan ons om uit te vinden wat ze dan precies niet leuk vinden. Juist wel of juist niet aanraken.
 18. 1 point
  Het is aan de gladde kant. Als ze willen sprinten doen ze dat op het vloerkleed buiten de ren. Ik heb wel matjes in de ren liggen onder hun huisjes zodat ze zacht liggen en ze hebben ook een soort van voortuintje van matjes voor hun huisjes.
 19. 1 point
  Hoe weet je dat hij het heerlijk vindt? Dat hij rustig blijft liggen kan namelijk ook van angst zijn. Als een konijn wordt opgepakt is dat meestal door een vos of een roofvogel dus dat is meestal niet echt een leuke ervaring. Vandaar dat konijnen heel graag met 4 pootjes op de grond blijven.
 20. 1 point
  Ik sluit me aan bij @Mira11. Zijn ze inmiddels wel gecastreerd? Ongecastreerd wordt het sowieso vechten binnen nu en korte tijd... Ze komen nu immers in de puberteit. Heb je al nagedacht wat je plan B is als het straks ineens mis gaat met die twee? Ga je er dan eentje naar de opvang brengen om de ander te koppelen aan een voedster of heb je plek voor twee koppels (met ieder minstens 4m2 tot hun beschikking, dag én nacht)?
 21. 1 point
  Je kunt je konijn beter niet oppakken. Het is beter om er gewoon op de grond bij te gaan zitten. Je konijnen zitten nu zo ongeveer in de puberteit. Dan kan hun gedrag anders/fel worden.
 22. 1 point
  Ik wil de feestvreugde niet bederven maar 2 rammetjes bij elkaar is heel vaak geen goede combinatie. En helemaal niet als ze niet door karakter bij elkaar zijn geplaatst. Ze moeten nog de puberteit door en houd er serieus rekening mee dat dit niet goed gaat. 6 weken is echt te jong voor kleine konijntjes om het beste te verlaten. Met 8 weken is dat verantwoord.
 23. 1 point
  Dit was ook de eerste keer dat het bij mijn konijnen gebeurt is, tenminste, voor zover je weet dan natuurlijk. En dat op zeker 300 sterilisaties. Ik snap dat je de echo overslaat, bij dit konijn gaf dat ook geen duidelijkheid. Overigens vonden ze bij haar ook dat het leek alsof er sludge in de blaas zat op de röntgenfoto... Ik hoop dat het bij Liz een betere uitkomst heeft allemaal!
 24. 1 point
  Kan bezigheid zijn, kan frustratie zijn omdat hij niet opgetild/opschoot wil worden, kan spelen zijn.. dus ligt aan de manier waar op en dat ik lastig via alleen tekst in te schatten
 25. 1 point
  Dat heb ik inderdaad ook met de opvang besproken toen ik een nieuw maatje voor Betsy zocht. Als je wilt stoppen of afbouwen ga je er altijd eentje overhouden die naar de opvang gaat, daar is gewoon geen oplossing voor.. Wat dat betreft heeft een jonger konijn een grotere kans weer geadopteerd te worden dan een oudje dat misschien al gezondheidsproblemen heeft. Denk ik.
 26. 1 point
  De leeftijd van een eventueel vriendje doet er eigenlijk niet zoveel toe. Linksom of rechtsom ga je weer in de positie komen dat je één konijn alleen over houdt, tenzij je de gruwelijke pech hebt dat je konijnen aan een heel besmettelijke ziekte overlijden of door een naar ongeluk. Dat is over het algemeen niet het meest waarschijnlijke scenario (gelukkig). Ik hoor heel vaak dat mensen dan op zoek gaan naar een konijn van dezelfde leeftijd want ze willen t.z.t. wel stoppen met konijnen (of afbouwen zoals in dit geval), maar dan zit je dus binnen enkele jaren weer met een bejaard, eenzaam konijn. Ga je dan die toch maar alleen laten? Of dan wel afstand doen? Uiteraard neemt een jonger konijn die problemen niet weg, maar in de leeftijd van het maatje is de oplossing helaas ook niet te vinden is mijn ervaring.
 27. 1 point
  Ik herken je gevoel wel. Toen mijn Fluffy nog alleen was vond ik het ook altijd heel zielig om hem alleen beneden achter te laten als ik naar bed ging. Toen Fluffy oud genoeg was om gekoppeld te worden heeft hij een lieve vriendin uitgezocht in de opvang. Zij hebben daar de eerste dagen de koppeling gedaan en toen alles goed ging heb ik ze weer opgehaald. Eenmaal thuis zijn ze gelijk naar hun nieuwe buitenverblijf verhuisd omdat ik ze binnen niet voldoende ruimte kon geven. Nu ze lekker samen zijn voel ik me niet meer schuldig als ik weg moet of ga slapen.
 28. 1 point
  Oh bah wat vervelend @Mira11... Kan me voorstellen dat het heel spannend is. Beterschap voor Liz en sterkte voor jou. 🍀😘 Hopelijk komt het allemaal goed en is ze snel weer de oude!
 29. 1 point
  Jeetje wat een moeilijke keuze. Ik snap dat je naar 2 konijnen terug wilt. Maar aan de andere kant begrijp ik ook heel goed dat je haar niet naar de opvang wilt brengen na alles wat ze heeft meegemaakt. Alleen houden is geen goed idee. Een andere optie zou nog kunnen zijn dat je je andere 2 konijnen naar de opvang brengt. Of misschien ken je wel toevallig iemand die een koppel wilt en er ook goed voor kan zorgen. Zij hebben elkaar en kunnen dan samen een nieuw goed huisje krijgen. Ik heb in ongeveer dezelfde situatie gezeten als jou alleen dan met cavia's. Mijn jongere koppeltje hebben toen via de opvang een goed huisje gekregen. Ik ontvang regelmatig foto's en filmpjes van hun nieuwe baasje.
 30. 1 point
  Stamper zit in de puberteit. Dat is soms een moeilijke tijd voor de baasjes. 🙂 Ze gaan zich dan ineens anders gedragen. Laten overal hun keutels achter (die ook nog behoorlijk kunnen stinken). Gaan soms op andere plekken plassen. Kunnen rondjes om je voeten gaan draaien enz. Sommige konijnen worden onuitstaanbaar en andere juist heel aanhankelijk. Het fijne is dat ze er ook weer uit de puberteit komen.
 31. 1 point
  Op Marktplaats wordt deze fokker niet echt als positief ervaren. Ze adverteert ook met grote konijnen. Dit is voor de konijnen zelf helemaal niet fijn. Er komen dan ook specifieke problemen voor bij dit grote ras en hoe groter hoe meer kans op die problemen. Als je "Bunnybunch Franse hangoren" googled dan kom je op een informatief stuk uit over dit ras.
 32. 1 point
  Wat een moeilijke situatie. Knap dat je daar nu al over na wilt denken, in het belang van je voedster. Ik zou zelf denk ik kiezen voor een senior vriendje. Een jonger konijn en dan terugbrengen naar de opvang lijkt leuk, maar volgens mij kun je dat dan toch niet over je hart verkrijgen. Zoals je zelf zegt is ze met partner veel gelukkiger, dus alleen laten zou ik ook niet doen. Voor hetzelfde geldt wordt ze 13, en dan zit ze al die tijd alleen. Een ander huisje vind ik lastig. Als de keus is tussen alleen houden en ergens anders met een vriendje zou ik kiezen voor ergens anders, hoe moeilijk ook. Maar als je ook maar enige mogelijkheid hebt om haar zelf een vriendje te geven gaat dat natuurlijk boven alles. En als je toch wilt proberen haar aan je tweetal te koppelen, dan zou ik dat denk ik bij een opvang laten doen, tenzij je er zelf enorm veel ervaring mee hebt, dat weet ik natuurlijk niet. Ik wens je veel wijsheid!
 33. 1 point
  Je hebt gelijk, ik oordeel, over hetgeen je zelf geschreven hebt en het verbaast me daarom dat je gekozen hebt om twee willekeurige konijnen bij elkaar te zetten. Mijn excuses. Wat voor tip zou je dan willen krijgen als je startpositie niet verstandig is? Als je iets fout aanpakt dan is het toch logisch dat we daarvoor willen waarschuwen? Nu kan het nog, maar straks zit je met twee konijnen die gedurende hun pubertijd hun karakters gaan ontwikkelen en misschien helemaal niet met elkaar overweg kunnen. Dan zit je met een groot probleem: je hebt 2 konijnen die je waarschijnlijk al helemaal in je hart gesloten hebt, maar die niet samen kunnen. Ga je 2 aparte koppels maken dan en ga je dan naar een opvang om deze keer wel op karakter te laten koppelen? Doe je één van je konijnen weg en neem je een nieuw konijn als maatje voor het overgebleven konijn? Ga je dan wel naar een opvang? Bespaar jezelf en de konijnen een heleboel narigheid en laat Stampertje zelf een dametje uitzoeken bij een opvang. Je zult zien dat als ze zelf voor elkaar gekozen hebben dat jij er zelf ook harstikke blij mee zult zijn als je zo'n lief stel samen ziet die elkaar steunen, wassen, beschermen, warm houden, gezelschap houden, lol maken met elkaar.
 34. 1 point
  Dank jullie wel voor de reacties. Ik heb inderdaad al graafbakken op en af op de plek neergezet waar ze graag graaft, maar het enige wat er dan gebeurt is dat ze dan alles uit de bak gooit en op de bodem van de bak gaat graven. Ook een niet echt prettig geluid voor de buren. Ik zal het dan nog even aankijken. Hopelijk wordt het over een tijdje toch minder..
 35. 1 point
  Mijn laatste gedachte: Hubbeltje wordt ook al een mannetje van middelbare leeftijd... Wat viel mij net op? Zijn teentjes worden een beetje grijs... Oké, hij is inmiddels ruim 6 jaar, dus niet meer piepjong. Hij is effen zwart, dus grijze haartjes vallen sneller op, maar die charmante teentjes waren mij nog niet eerder opgevallen. Maar het ziet er wel super cute uit...
 36. 1 point
  Ik vind het heerlijk dat ik mijn kroketje, schnitzel, rookworst en andere dingen weer vegetarisch kan eten. Ik vind vlees erg lekker en het maakt het voor mij veel makkelijker om vegetariër te zijn. Ik eet vega voor de dieren, de natuur en voor het klimaat. Toen ik er mee begon was er echt niet veel op de markt qua vleesvervangers. Ik geniet nu volop van al het lekkers. Ik vind het heel fijn dat andere mensen nu makkelijker vegetariër kunnen worden of minder vlees gaan eten.
 37. 1 point
  Net een mailtje gekregen van persoon waar ik altijd met Skittles en Yoda getraind heb. Die had ik een mail gestuurd met de vraag of zij nog steeds puppy’s test voor aspirant assistentiehond te worden. Dat doet ze nog. En nog veel beter, ze is sinds kort trainer voor de organisatie die de honden traint tot assistentiehond! Dat vond ik echt heel fijn om te lezen, want ik kan het goed met haar vinden. Ze heeft ook een mailadres gegeven waar ik met m’n vragen rondom de financiering terecht kan. Dus ik heb meteen maar even een mailtje gestuurd 😇
 38. 1 point
 39. 1 point
 40. 1 point
  Afgelopen vrijdag heeft Boef haar Pim ontmoet op de opvang. Dat verliep goed en na een uurtje of vijf samen heb ik ze mee naar huis genomen. Af en toe is het nog wat onwennig, vooral voor Pim, maar het gaat steeds beter en ze hebben de afgelopen twee nachten samen doorgebracht. Zijn ze niet lief? Ik kan meteen merken dat er meer leven in Boef zit. Erg fijn om te zien.
 41. 1 point
  Hier vind je veel informatie: https://www.bunnybunch.nl/informatie/onverwacht-nestje Je kunt niet veel anders doen dan het aan de natuur overlaten. Zorg dat de moeder extra eten krijgt, haal de vader weg als die er nog bij zit, en controleer iedere dag of ze nog leven en haal dode jongen weg. Verder worden ze min of meer vanzelf groot. En uiteraard als ze 10 weken oud zijn de rammen scheiden van de voedsters om tienerzwangerschappen te voorkomen.
 42. 0 points
  Penne met spinazie, roomsaus en kip. Heb alleen m’n tong verbrand er aan 😶
 43. 0 points
  Wij hebben twee weken geleden een mannetje en vrouwtje bij dwergkonijnen.com gehaald. Na 1 dag at het vrouwtje niet meer en dronk niets. Jo-ann whatsapp gestuurd, want telefoon neemt ze niet op. Pas op maandag reactie dat dit normaal was en wellicht beetje stress was. Op dinsdag was konijnen zeer loom en bewoog haast niet meer. Met beestje naar dierenarts. Het was net op tijd. Ze was zeer ondervoed en had diarree. De hele dag bij dierenarts en daarna moesten wij dwangvoeding geven. In de avond Jo-ann bericht gestuurd ivm kosten. Dit werd volgens haar niet vergoed. Volgende dag werd ook het mannetje ziek. Dag erna lag hij op zijn rug in hok. Snel naar dierenarts. Waarbij assistente al had opgegeven wilde dierenarts nog proberen. Na een dag dwangvoeding en infuus was hij beetje opgeknapt, maar kregen hem alleen mee als hij intensieve verzorging zou krijgen. Uiteindelijk met verschillende nummers Jo-ann gebeld en nam uiteindelijk op. Op veel aandringen mochten we langskomen. Maar moesten wel opschieten omdat ze andere afspraak had. Daar aangekomen was haar eerste reactie “die zien er niet goed uit”. Zo heeft ze ze zelf verkocht. Ze zou de zorg overnemen en ons laten weten als ze weer gezond zijn. De volgende dag om 08:00 uur gemiste oproep en om 08:10 een foto van ons konijn die was overleden. We hebben haar weer berichtjes gestuurd inzake kosten dierenarts en dat wij graag geld terugwillen. Hierop gaf ze aan de kosten voor de dierenarts niet te willen vergoeden en we krijgen geen geld terug ivm de konijnen. We konden alleen andere komen ophalen. Dit zullen wij niet gaan doen. Alstublieft haal uw konijnen ergens anders. Mijn beide kindjes zijn erg verdrietig en ik wil dat andere mensen niet hetzelfde overkomt.
 44. 0 points
  Ik maak me zorgen om Betsy. Ze heeft echt een zware ademhaling. Zit nu weer sinds een paar dagen aan de antibiotica, daardoor lijkt ze wel weer veel levendiger dan vier dagen geleden. Maar je voelt en ziet haar adem echt pompen. 21e staat weer een afspraak bij de dierenarts, hopelijk verbetert ze in de tussentijd, anders daar om draxxin vragen. Hopen dat we haar een klein beetje kunnen helpen zodat we haar nog lang bij ons kunnen houden. Het sloeg me vandaag in het gezicht dat dat misschien niet het geval is, al gaat ze nu nog ok, we hebben bij Frits kunnen zien hoe het verder kan gaan..
 45. 0 points
  Ik ben het daar wel mee eens dat ze gecastreerde zwerfhonden van afstand herkenbaar maken, het is alleen zo sneu dat er zoveel zwervers zijn. Ik weet nog wel dat 20 jaar geleden mijn geïmporteerde Border Collie pup getatoeëerd moest worden (ze had al een chip). Toen ze een jaar oud was, waren de papieren pas in orde bij de Raad van Beheer en werd ze bij een dierenarts door een tatoeëerder van de Raad huplakeetje zonder verdoving getatoeëerd in beide prachtige oortjes. Ik schrok me een hoedje, want ik dacht dat ze een verdoving zou krijgen. Dierenarts en tatoeëerder stonden te ouwehoeren met elkaar en zonder maar een tel aandacht te geven aan het hondje pakte die vent een oortje en perste hij die tang met nummer erin, hondje gillen, poepte van schrik en pijn, andere oortje ook, kledder inkt in haar oren, 50 gulden afrekenen graag voor het gebruik van de behandelkamer van de dierenarts. Wat een trauma. En bij konijnen doen ze dit dus nog steeds? Wat een mishandeling, verschrikkelijk. Is dat luiheid, geldkwestie of desinteresse dat ze konijnen niet chippen?
This leaderboard is set to Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .