Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 19-12-23 in alle zones

  1. Wat gaat dat er raar aan toe bij het asiel waar je geweest bent. De meeste opvangen koppelen de konijnen en geven ze pas mee bij een match. Bij mij hebben ze een koppelvakantie van 5 dagen gedaan. En dan kreeg ik nog de belofte dat als het thuis fout ging ik terug mocht komen. Ik vind het heel gek dat ze je thuis laten koppelen en als het dan misgaat, wat een reeële kans is, dat zouden zij toch moeten weten, ze allerlei verwijten maken. Dat vind ik niet terecht, je hebt het toch een eerlijke kans gegeven op een neutraal gebied. Zeker als er zo gebeten wordt, zouden ze toch moeten schrikken. Het kan toch niet zo zijn dat er straks iets misgaat omdat zij het konijn niet terug willen nemen? En begrijp het probleem ook niet, want dan koppel je met een ander konijn bij hen en krijgt die een fijn plekje bij jou, dus ze raken hoe dan ook een konijntje kwijt. Hoewel ik nu eerlijk gezegd wel liever naar een andere konijnenopvang zou gaan, want ik vind dit zowel naar jou als de konijnen niet erg netjes. Waar ben je geweest als ik vragen mag?
    1 punt
  2. Het is zeker pittig als een koppeling niet lukt - zeker als je een konijn ook al zelf hebt ontmoet en daar ook alweer gehecht aan bent geraakt. Ik vind eerder dat het asiel hier steken heeft laten vallen en jammer dat ze dus niet echt goed reageren op wat er nu echt aan de hand is. Konijnenopvangen weten hoe moeilijk koppelingen soms kunnen zijn. Scarlett onze diva heeft meer dan 5 mislukte koppelingen achter de rug. Dat is zeer uitzonderlijk, maar ze is nu eenmaal extreem dominant. Wij mochten haar uiteindelijk adopteren, omdat ze zo kieskeurig was en toen mochten we er eentje bij zoeken daar. Onze eerste keus Lodewijk is het geworden, maar zij hebben het eerst met onze tweede keus geprobeerd, omdat hij al lang in het asiel zat. Die moest ze ook niet. Dame van 4,5kg die een volledige Vlaamse Reus van 7,5kg in de hoek drukt. Het is echt niet jouw schuld als een koppeling dus niet werkt. Zeker niet met zo snel al aggressie tekenen zoals grommen en dan escalatie naar bijten. Natuurlijk komt het ergens van: beide konijnen zijn te dominant voor elkaar. Ze willen dus beide de baas spelen en dus blijven ze elkaar opjagen en bijten. Geen van de twee wil wijken en dus blijft het elke keer een gevecht. Konijnen zijn helaas niet zo alles katten - als die elkaar niet moeten gaan ze vaak elk naar een gedeelte van de kamer - konijnen kunnen elkaar echt doodbijten. Wat naar dat je ook al zoveel hebt meegemaakt met Muffel. Ik ben blij dat er toen op tijd bij was en dat het allemaal goed gekomen is. Konijnen kunnen heel lang een wrok houden. Lodewijk was 4 maanden! nadat mijn man hem had opgepakt nog wrokkig.
    1 punt
  3. Het klinkt niet echt als een goede match. Ik denk dat ik er voor zou kiezen om de ram om te ruilen, en dan meteen te kiezen voor een koppelvakantie, zodat je zeker weet dat het klikt.
    1 punt
  4. Wat fijn voor jullie. Pas ging het niet door (Norovirus) en zat je van te voren over je konijnen in hoe dat nou moest en nu heb je dus een mooie oplossing gevonden. Je hebt nu echt een soort vakantie. Even zonder zorgen van huis. Fijn voor je. Het is je van harte gegund.
    1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .