Ga naar inhoud

Alle activiteit

Deze stream update zichzelf

  1. Afgelopen uur
  2. Ja, hier gebeurt dat ook. Elsa heeft er een spelletje van gemaakt om bovenop mij te springen en aan mijn jas te knagen en erop te zitten graven. Soort manier van spelerij denk ik xD
  3. Vandaag
  4. Het klopt wel dat het langer kan duren voor er keutels komen. In jouw verhaal zou een aantal dagen me niks verbazen. Waar ik nog aan zit te denken, ze zouden wel met een echo kunnen kijken, denk dat röntgenfoto te weinig info oplevert (je ziet dan de peristaltiek niet). Nu opereren lijkt me ook niet bevorderlijk, omdat narcose de darmen ff stil legt. Wat wel kan is dat er in het laatste stuk darm een probleem is (dikke darm/endeldarm). Dat ze daardoor hard is gaan persen en het een dus gevolg is van het ander. Dit zou ik wel vragen om uit te sluiten. Toch denk ik dat je normaal binnen een dag of 4 keutels gaat zien, zeker omdat er wel beweging is. Probeer af en toe te checken of dit zo blijft. Dwangvoeren zou ik wel doen, omdat je anders in een neerwaartse spiraal komt. Probeer tussendoor rust in te bouwen, dus een keer of 4 a 5 per dag. Die paar blaadjes is niet genoeg om alles in beweging te houden. Hoeveel hebben ze weggeschoren? Als in kun je haar een aantal keer per dag droog maken? Het is heel vervelend, maar volgens mij ook niet heel vreemd na deze operatie.
  5. Ik heb geen ervaring met prolaps, ik ben blij om te horen dat je daarvoor al advies van een dierenarts hebt ingeschakeld. Maar het komt wel vaker voor dat een voedster langer herstel nodig heeft na een castratie. Blijf haar vooral veel lekkere dingen geven die ze gewend is, groenvoer, gedroogde kruiden, verschillende soorten hooi. Brokken komen vaker pas veel later, het is vooral belangrijk dat ze zelf wat eetlust krijgt. Maar als ze niet zelf eet, dan is dwangvoeren erg belangrijk om alles aan de gang te houden. Ze krijgt vast ook nog wel pijnstilling, toch? Die staat nu niet in jouw lijstje. Goed dat je er nu ook ciseral bij hebt. Dan heb je eigenlijk alles wat gebruikelijk is. Veel succes met de hele behandeling, wat een drama!
  6. Hi Als ik bij Fifty in zijn ren zit heb ik een oud dik warm fleece vest aan zodat ik warm blijf tijdens ons gezellige ritueel. Nu komt Fifty graag op schoot en klimt dan naar mijn vest om er gaten in te knagen 🤭het lijkt ook dat hij er echt af en toe 🙁een stukje van op eet🙈ik probeer hem af te leiden met knaag hout of een speeltje maar is heel fanatiek ☺️inmiddels heb ik nu even een ander vest aan maar was benieuwd of dat iemand dit herkent bij fleece?
  7. Er zijn meer konijnen met symptomen nu? Alle konijnen met symptomen behandelen, natuurlijk. Hoeveel konijnen zitten er bij elkaar? Soms scheiden konijnen die nog symptoomvrij zijn al wel parasieten uit. Dat je nu zegt dat er nog weer eentje symptomen vertoont, zou mij niet verbazen als het nodig is om ze allemaal te doen. Degenen zonder symptomen 14 dagen en met symptomen langer uiteraard.
  8. Hee allemaal, Het zit ons weer niet mee. Mijn voedster Eldia had donderdag een afspraak voor sterilisatie. Die kon helaas niet doorgaan omdat ze tijdens de narcose stopte met ademen en ze het niet aandurfden (de DA die er donderdag werkt intubeert konijnen niet). Haar savonds opgehaald en ze ging weer knabbelen en een beetje keutelen. Nu zag ik gisterochtend een grote bult bij haar vagina en bloed. Direct gebeld, een uur later haar heen gebracht en ze bleek een prolaps te hebben, dus ze perste een deel van de vagina en blaas uit. Ze moesten alsnog met spoed castreren en hebben haar vulva gehecht zodat organen binnenblijven, ook als ze weer perst. Deze keer werd ze geopereerd door de andere DA die haar wel kon intuberen. We zijn nu 24u verder en ze eet nog niet echt, hier en daar een blaadje basilicum en wat peterselie en dille. Heb haar ook wat gedwangvoerd maar dat is ook drama. Wat veel erger is, er zijn geen keutels geweest. Waren vandaag ook naar de spoed met haar omdat ze blijft persen en niet poept en door de prolaps haar urine niet kan controleren (natte vacht). Hier werd ze nagekeken en geluisterd naar haar darmen. Die waren nog wel bezig, er was geen gas of stilliggende darmen zei de DA, maar door 2x narcose zou het allemaal langer duren. Ik ben een beetje einde raad en bestwel bang. Ze krijgt emeprid, meloxidyl, antibiotica en sinds vandaag ook cisaral. Heeft iemand nog tips of ervaringen hiermee?
  9. Ik geef een hele mix van van alles en nog wat, maar het zijn voornamelijk geëxtrudeerde brokken en een paar graanvrije opties. Dit zit nu in de mix: - Science Selective senior, adult, grain free (yeap, drie verschillende soorten) - Baephar care+ - Versele Laga - gedroogd johannesbrood Daarnaast geef ik ook Fiba First, Vetcare Urinary Health, dat zijn graanvrije "brokken" die meer de textuur van hooi aanhouden. Dit geef ik aan mijn moeilijke hooieter en meer als een dagelijkse snack. Het heeft goed geholpen met zijn gebitsproblemen en hooi eten gaat hem makkelijker af nu, dus ik raad het zeker aan! En ik heb ook de graanvrije brok van JR farm gehaald om te proberen, hopelijk vinden ze het lekker hihi. Trovet heb ik nog niet gehaald, maar dat zou ik ook willen proberen. Maar toen ik laatst checkte vond ik het lastig om het in de winkel of online te vinden. Ik geef veel verschillende soorten brokken om hun magen aan zoveel mogelijk soorten voedsel te laten wennen en ook om het lekker gevarieerd te houden. Ik zou er zelf heel miserabel van worden om iedere dag hetzelfde te moeten eten, dus dat zou ik mijn nijntjes ook niet willen aandoen! Maar ik begrijp het als sommige konijnen echt alleen maar een brok willen eten of als de portemonnee het niet toe laat om meerdere brokken te geven. Bij mensenvrienden doe ik overigens hetzelfde, ik prop hen ook vol met zoveel mogelijk soorten eten ^^
  10. 😊De laaste tijd kunnen we warme zomers hebben in Nederland. En dat betekend dus ook dat vliegen sneller actief zijn en in ons voer voor onze konijntjes eitjes gelegd kunnen zijn en diertjes kunnen zitten. Bahhhh!!!🤮, dat wil niemand. Maar wat kun je nou doen om te verkomen dat de eitjes of diertjes die in je voer zitten niet gevaarlijk meer zijn voor jouw konijn? En mag elk voer van konijntjes wel in de vriezer? Dat ga ik je hier snel en kort vertellen. (Om te beginnen elk natuurproduct kan je eigenlijk wel in de vriezer doen of houden. Voor de zekerheid zou ik aanraden om over je product wat je in de vriezer wilt doen, het na te checken bij de levenrancier, winkel of jouw product in de vriezer kan. Ik zou zelf de producten niet langer dan half jaar/Jaar bewaren. ) Over de producten/merken waarvan ik wel weet dat het in de vriezer kan zal ik ook vermelden. En hoelang je ze in vriezer moet houden voor dat je product beestjes vrij is. Producten/merken die in de vriezer kunnen💚 Verse kruiden voor je konijn Elk soort hooi. JR Farm Snacks Versele laga Hoelang in de vriezer tot je product veilig is? 🧊🥶 14 dagen lang in de vriezer, dan zijn de eitje, beestjes volledig dood. Als je het dan eruit haalt kan je ze in de zak of met open zak laten ontdooien. (Ik zou ze zelf gewoon in de zak dicht laten ontdooien, weetje ook zeker dat er geen vliegjes in kunnen komen). Wat als je geen genoeg plek heb in je vriezer? 💙 Disclaimer: ik snap dat niet iedereen geld heeft om dit te kopen of ruimte ervoor heeft. Maar als je dat wel hebt, het aanschaffen van extra vriezer kan heel erg handig zijn. Mocht dit dus niet mogelijk zijn, geen zorgen. Je kan namelijk ook voer zelf in zakjes doen en dan in de vriezer doen. Ik heb al beestjes gezien in mijn voer, kan die dan alsnog vriezer in? Antwoord is, Nee! ze zijn al uitgekomen en hebben mogelijk ziektes bij zich, en je voer aangetast. Bovendien eten konijnen ook geen insecten. Weggooien dus. Daarom raad ik aan zodra je voer binnen is vanuit de leverancier of je het net heb gekocht uit de winkel, het meteen in je vriezer te doen daarna. Zo geef je de beestjes/eitjes geen kans om uit te komen. Mochten er al beestjes inzitten na dat je het binnen heb of net heb gekocht, zou ik het meteen melden aan de winkel waar je je product heb gekocht, om je geld terug te krijgen of een nieuwe te krijgen. Maar ook omdat er wellicht in hun voer zonder hun weten, beestjes zitten. Zodat ze het weg kunnen halen. Hopelijk heb ik hiermee genoeg informatie gegeven en sommige kunnen helpen🤗. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, mag dat altijd achtergelaten worden in de reacties!
  11. Wij hadden eerst een kleed van de Ikea die op de informatiepagina van bunny bunch geadviseerd werd binnen. Nu zitten ze buiten. @BunnyTygoHeb je een passende oplossing gevonden?
  12. Tips voor het zoeken van tijdelijk opvang voor je konijn🧡. Mochten mensen geen idee hebben waar ze hun konijnen kwijt moeten. Hier een aantal tips. Wel belangrijk om erbij te vermelden, niet elk konijntje vind het fijn om te verhuizen of weg te zijn van zijn/haar baasje. Dus als het je 1e x word dat je je konijn ergens naartoe wilt weg brengen, zou ik aanraden om je konijn eerst een paar daagjes weg te brengen en goed contact te houden, om te kijken hoe t gaat en of je konijn er ook oke mee is. Voordat je ze zomaar 2 weken ergens achter laat bijvoorbeeld. Je kan ze brengen naar familie lid. Buren vragen of ze willen oppassen. (Als je de buren goed genoeg kent) Konijnen Pensioen. (Belangrijk om te weten is dat als je je konijnen naar Pensioen wilt doen, ze verplicht gevaccineerd moeten zijn) Vrienden. Over kopje 1, 2, 3,4 wil ik toevoegen wat eventueel handig kan zijn.❤️🐇 Zeker voor mensen die nog nooit konijnen hebben verzorgt of jouw konijnen persoonlijk kennen. Om duidelijk op te schrijven via word document of papier handmatig, hoe ze je konijnen moeten verzorgen. Document te maken met de karakter/beschrijving van jou konijnen. Zodat ze weten wie, wie is en eventuele bijzaken te vermelden wat je konijn wel of niet prettig vind. Maak vooraf voerzakjes, mijn ervaring is dat er toch soms teveel voer werd gegeven ondanks de duidelijke uitleg. Daarom dat ik vooraf voer al in zakjes doe en klaar leg. Zowel voor buiten of binnen konijn, mocht het koud of heel erg warm worden. Geef dan voor zekerheid Icepods of kruiken mee. Zodat je konijn optimaal verzorgt kan worden. Maar niet vergeten, geef ook zakje gezonde snacks mee. Zo word de band tussen oppas en konijn ook sneller hechter🍭. Hopelijk heb ik hiermee wat mensen kunnen helpen. Mocht iemand vragen hebben, wees vrij om mij te benaderen. 🤗
  13. Nou pffffff... Mijn dochter en ik zijn sinds gisteren voor het eerst weg van huis🙈 Vriend(haar vader) past op... Moet mezelf echt tegen houden om niet elke 10 minuten te appen of het goed gaat😜 Mijn dochter (morgen 17🥳🎂) is op een heel groot festival met 10.000+ mensen en die app ik zelfs niet hoe het gaat, maar voor de konijnen en Kippie (geen ramen en deuren open laten als Kip los is) ben ik een overrrrr bezorgde moeder 🤪😂😂 Heb zelfs bij zijn nummer "niet appen" gezet Hihi Morgen middag weer terug naar huis ....gelukkig.😆...
  14. Zoveel maanden verder .... Ben wel heel benieuwd hoe het gegaan is, de verbouwing😊
  15. Een van de konijnen lijkt nu ook urine te verliezen. Lijkt ook wat te slepen met een poot. Dat is geen goed teken, dus ik hoop echt dat de fenbendazol (nu bijna 2 weken) aan slaat.
  16. Hier drinken ze ook het beste uit een waterbak.
  17. @mammafelina We hebben ook een suspensie (zowel Panaxur als Meranox) die we in de mond moeten geven. De dexametason is hier nog niet voorgeschreven. Ik durf niet of dit een standaard keuze is van dierenartsen. Dit is mijn eerste ervaring met EC met mijn eigen konijnen. Bij de konijnenopvang waar ik af en toe vrijwilligerswerk deed kregen sommige konijnen met EC dexamethason en sommige konijnen niet. Ik was geen vaste kracht dus ik heb hier nooit naar gevraagd. De konijnen werden wel allemaal bij dezelfde dierenarts behandeld. Ik hoop ook dat de behandeling hier aan slaat. De staar lijkt wat erger te zijn geworden, maar het oog is nog niet dikker. Hoe gaat het het nu met Fluffy?
  18. Heb je de informatie over gedragsproblemen al gelezen? Daar staat ook een stukje over tralieknagen: https://www.bunnybunch.nl/informatie/gedragsproblemen-bij-konijnen
  19. Het is niet zo simpel om konijnen samen te houden. Konijnen willen - net als mensen - het liefst op karakter hun partner uitzoeken. Samen leven met konijnen waar ze een klik mee hebben dus. Als je zelf de konijnen kiest, of in jouw geval door een nestje met bepaalde konijnen zit, is het een stuk lastiger dat te laten werken. Een viertal denk ik dat erg lastig gaat worden. Twee koppels er van maken, misschien wel. Maar er is ook kans dat dat niet werkt. Dat is afhankelijk van karakters, maar ook van de ruimte die je per koppel hebt. Hieronder wat links naar tips in en informatie, er zijn nog wel meer relevante informatieve artikelen te vinden voor jouw situatie, maar dan heb je in ieder geval een basis beginnetje: Tips voor beginnende konijnenbaasjes https://www.bunnybunch.nl/informatie/tips-voor-beginnen-aan-konijnen 10 veelgemaakte fouten bij het houden van konijnen https://www.bunnybunch.nl/informatie/10-fouten-bij-het-houden-van-konijnen Koppelen van konijnen (partnerkeuze, koppelmethodes enz) https://www.bunnybunch.nl/informatie/koppelen-van-konijnen Herkoppelen van konijnen als de konijnen vechten https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnen-vechten-her-koppelen-van-konijnen Een konijnengroep koppelen https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnengroep-koppelen
  20. Bedankt voor de reacties! Dan stap ik morgen over op de panacur. Benieuwd of ze dat beter accepteren. @KolinoOver de kosten van de medicijnen bij de dierenarts heb je een terecht punt. Ik heb natuurlijk ook zelf gezocht naar Meranox. In de webshop van Medpets wordt het zelfde medicijn ongeveer twintig euro goedkoper aangeboden.
  21. Onze voedster krijgen we helaas niet in een handoek gerold. Met onze ram is dat geen probleem.
  22. Hoe is het nu met Ollie?
  23. Er zijn wel meerdere ziektes die plekjes rond de bek veroorzaken, denk aan krentenbaard en syfilis. Er zijn nog meer opties. De ribbel die ik bedoel zit niet vlak bij de lip. Die zit op de overgang van bolvorm naar langgerekte kaak. Zoals je het omschrijft zitten de geurklieren ook lager. Hoe groot zijn de bultjes? Je zou nog aan talg kunnen denken.
  24. Ik heb nog eens goed gevoeld. De 2 bultjes, 1tje links en 1tje rechts die ik voel zitten echt vlak langs de onderlip. Of heeft elk konijntje dat? Of is dat toch mss die ribbel dat je bedoelt, maar ik vind dat meer voelen als een bolletje als je dat afzonderlijk voelt. Het abces zat meer aan de kaak ..hij had daar ook regelmatig korstjes en ik vermoed dat hij destijds een korstje afgekrabt had en dat onder de vacht een wondje was. Ook de korstjes waren een raadsel. Daarom ga ik nu naar een andere dierenarts in de buurt. Al zijn die nu niet meer aanwezig. Hij is een binnenkonijn dus geen idee waaraan hij zich kan bezeerd hebben.
  25. Herkoppelen op neutraal terrein kan zeker helpen. Alleen zou ik er tot die tijd voor zorgen dat ze elkaar juist niet zien of ruilen, zodat ze allebei wat tot rust kunnen komen en niet al vol emotie de koppeling in gaan.
  26. Gisteren
  27. Gisteren in het nieuws dat in de provincie Utrecht de haas, het konijn en kleine marterachtige voortaan beschermd zijn. Als men gaat bouwen moet er naar gekeken worden. Dit met ingang van 1 september 2024. https://www.provincie-utrecht.nl/actueel/nieuws/haas-konijn-en-kleine-marterachtige-voortaan-beschermd-bij-ruimtelijke-activiteiten
  28. Dat is niet echt knaagmateriaal. Die speelbal met een bel erin vind ik waardeloos. Die heb ik eens gekregen maar ze doen er niets mee. Wat moeten ze er ook mee? Een bal voor groente en hooi is zelfs gevaarlijk. Ik denk dat het zo'n open bal is. Daar kunnen ze met hun pootjes achter blijven haken. Waar een konijn wel op knaagt, is wilgenhout, zonnebloemstengels. Er is zoveel te krijgen op dat terrein. Maar jouw konijn heeft overdag geen afleiding dan alleen maar in een kooi te zitten. Als hij wat groter is, zoek je dan een vriendje/vriendinnetje voor haar of hem? Konijnen horen samen te zijn. Je kunt je konijn laten koppelen in een konijnenopvang. Ga geen konijn op Marktplaats of winkel kopen. Dat is vaak vragen om ellende. Is je konijn gevaccineerd? Je konijn lijkt me overdag erg eenzaam te zijn.
  1. Laad meer activiteit
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .