Ga naar inhoud

konijn EC


Dennisi20

Aanbevolen berichten

ik heb vandaag van de dierenarts te horen gekregen dat mijn dwergkonijntje EC heeft. Heel mild weliswaar. Zagen haar vandaag wandelen alsof ze een beetje zat was en zijn gelijk naar de DA kunnen gaan. Ze heeft geen hangend hoofdje of eender wat.

Nu was mijn vraag, ik heb Panacur meegekregen, maar zou ik dat evt mogen combineren met het kruiden elixer van Jan Smit? of is dat een beetje overkill?

ze weegt maar 1.5 kg

 

groetjes 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou het niet combineren. Er wordt nogal geheimzinnig gedaan over de ingrediënten, maar met 120 kruiden zit er ongetwijfeld een in die het effect van de panacur versterkt of juist tenietdoet. Mag ik vragen waarom je dat geeft? Het is nog flink duur ook zag ik.

Je bent er vroeg bij, dus dat is gunstig. Het kan wel een paar weken duren voor je verbetering ziet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de reactie!

ik wou het bestellen omdat ik er een paar zaken over had gelezen. Mensen die dat gaven aan hun konijntje ipv panacur. Ik heb intussen een paar minuten geleden gewoon multivitamines besteld om in haar drinken te doen. Denk dat dat wel goed is, om te weerstand te verhogen etc. 
Ze heeft ook nog niet gerold of eender wat en eet en drinkt nog dus hopelijk wordt het niet erger met haar. Het is echt een lief beestje, ze was ook heel flink bij de DA. Ze heet Fientje. 

7FC71456-903D-478B-8C1B-012F610CEB62.jpeg

aangepast door Dennisi20
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb het niet zo op elixers en dergelijke. Ik zou dat zeker niet als vervanging van panacur zien. De kans dat dat iets doet is overigens nihil. Je hebt een konijn, geef die gewoon verse of gedroogde kruiden die passen bij de dingen die je wilt aanpakken. In dit geval denk ik aan echinacea, tijm, oregano, salie, weegbree, eventueel wilg, afhankelijk van of je konijn wel of geen ontstekingsremmer krijgt (omdat het aspirineachtige stof bevat).

 

Ik zou echt naar de ontstekingsremmende en antiparasitaire kruiden kijken. Er zijn er nog meer dan ik nu heb opgenoemd, maar deze zijn makkelijk te krijgen. Salie en echinacea zijn wel kruiden die je niet constant moet geven. Met salie bedoel ik de echte salie, salvia officinalis. 

 

Een vitaminepreparaat kun je doen, maar weet dat die vitamines ook al aan de brokjes worden toegevoegd. Wees dus voorzichtig met doseren. Ik ga er een beetje van uit dat het een middel is voor knaagdieren en konijnen en dus ook voor cavia's waardoor er flink wat vitamine c in zit. Wat voor cavia's tof is, maar voor konijnen weer minder handig.

 

Ik ben zelf echt van kruiden geven, daar zitten zoveel mineralen en vitamines in, dat is gewoon een stuk natuurlijker.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oke bedankt voor jou inzicht! Ze eet en drinkt nog goed. Er is geen verschil met gisteren dus. Voorlopig ziet het er goed uit!

ja het is een preparaat voor konijnen en cavia’s.

we hebben ook nog een ander konijntje maar deze hebben we apart gezet. Wel zo dat ze elkaar nog zien en ter preventie hebben we hem ook panacur gegeven. 
hoe meer reacties ik hierop krijg des te beter, het is fijn om de kennis en ervaring van andere mensen te horen. Waarvoor dank 🙏 

Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, Dennisi20 zei:

we hebben ook nog een ander konijntje maar deze hebben we apart gezet.

Dit is niet nodig hoor. Zaten ze altijd al samen? Dan kunnen ze gewoon tijdens de behandeling samen zitten zolang ze lief voor elkaar zijn. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Update: ze is wat zatjes nog steeds als ze loopt. Niet constant. Voor de rest lijkt me alles oke. Voeding is iets minder als gewoonlijk maar niet voor te zeggen dramatisch. Voor de rest is ze rustig, knarst ze bij tandjes als je haar aandacht geeft. 
 

grtjes

763EED00-E97C-4AEA-BE2D-0E6CF8F7D148.jpeg

  • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Kolino sloot dit topic
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .