Ga naar inhoud

2 gecastreerde broers vechten


EllenBuysse
 Delen

Aanbevolen berichten

2 gecastreerde broers zitten samen. Ze zijn 1 jaar oud sinds jan. Nu gaat het ineens de ene moment goed en de andere valt de ene broer de andere aan. Bijten, springen, haar vliegt in het rond. We hebben ze gescheiden met een draad zodat ze nog aan elkaar knn ruiken, tegen elkaar knn liggen maar toch niet knn aanvallen. Komt dit goed? Zetten we beter bij elk een voedster? Mag dat een jong dier zijn? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee, dit komt waarschijnlijk niet meer goed, sorry. Twee rammen, broertjes of niet maakt niet uit, gaan heel soms goed samen, maar veel vaker gaat het een keer flink fout. Zijn ze al gecastreerd? Een ram moet in ieder geval gecastreerd zijn om gekoppeld te kunnen worden.

 

Het is een super goed plan om hen allebei een vriendinnetje te laten uitzoeken bij de opvang. Als je een jong konijn kiest (voor ze door de puberteit heen zijn, dat kan wel tot een leeftijd van 1 - 1,5 jaar zijn), zit je met die lastige puberteit en dan kan het net zo gaan als met de broertjes: eerst vinden ze elkaar leuk en als het jonge konijn het eigen karakter gaat ontwikkelen in de puberteit kan dat ineens omslaan en zit je wéér met konijnen die elkaar niet meer zien zitten.

 

Het slimste zou zijn om beide heren (twee weken na hun eventuele castratie) bij de opvang op koppelvakantie te sturen, in de tussentijd twee ruime verblijven maken en ontdoen van luchtjes van de heren. Als ze dan beide een vriendinnetje gevonden hebben en naar huis komen, kun je dubbel genieten van je twee koppels! Succes!

 

 

  • Mee eens! 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helemaal eens! Het lijkt schattig, die kleintjes, maar de puberteit is echt niet grappig als die hevig is. Geloof me, ik weet er alles van. Mijn huidige dame komt uit de opvang, ze was pas vijf maanden (en gecastreerd), inmiddels is ze 8 maanden en zijn we een gedragstherapeut, herkoppeling bij de opvang en halve verbouwing verder. Nu wel vertrouwen dat het goed komt met die twee (mijn ram is ruim anderhalf jaar oud), maar het is nog onrustig en de vlag gaat uit als de puberteit voorbij is en ze eindelijk eens normaal gaat doen. Doe jezelf en je konijnen een lol en ga voor volwassen dames uit de opvang die op karakter gematcht worden met je heren! Voor mij na deze ervaring toch echt geen puber meer 😅😅.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 rammetjes gaan helaas bijna nooit samen. In het begin wel, maar als ze ouder worden en karakter gaan ontwikkelen gaat hij vrijwel altijd mis. Je kunt ze dus idd beter allebei laten koppelen aan een voedster. Dit kun je het beste laten doen bij de opvang. Dan weet je zeker dat ze met een goede match thuiskomen en je geen vechtende konijnen meer krijgt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 gecastreerde broers van 1 j (jan) zijn beginnen vechten. Het is altijd de ene die de andere aanvalt. Ze zitten nu apart met een draad tussen. De ene moment liggen ze langs de draad tegen elkaar, de andere moment gaat het mis. Plaatsen we best een voedster bij elk en laten we ze per koppel apart leven? Kiezen we dan voor jong of volw dier? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Erg vervelend, maar twee heren is inderdaad een combinatie die meestal niet goed gaat. Wat fijn dat je de mogelijkheid hebt ze allebei een eigen maatje te geven!

Je kunt het beste met ze naar een goede opvang gaan om ze daar te laten koppelen. Ze worden dan op karakter gematcht met een voedster. Leeftijd is niet zo belangrijk, het juiste karakter wel. Het is wel prettig als de voedsters volwassen zijn, dan is het karakter al stabiel. Je wilt natuurlijk niet nog eens hetzelfde meemaken, met jonge dieren loop je dat risico, met volwassen eigenlijk niet. Mits goed gematcht op karakter en op de juiste manier gekoppeld. 

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als je een jong konijn hebt kan de verhouding onderling weer veranderen tijdens de puberteit. Met het gevolg dat het niet blijft klikken.  Bij een volwassen voedster heb je dit probleem niet.

aangepast door Mira11
  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
 Delen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .