Ga naar inhoud

Konijn met hoornachtig uitsteeksel aan neus


Jacobien

Aanbevolen berichten

Beste lezer,

Mijn Nederlandse Hangoordwerg (ram, 9 maanden jong) heeft een (groeiend) uitsteeksel aan zijn neus van hoornachtig materiaal. Het is net een nagel. Daarnaast niest hij veel en heftig, met name wanneer iets tegen zijn neusje aan komt (hoe zacht het materiaal ook is). De dierenarts weet niet wat het is en adviseert om op dit forum op zoek te gaan naar andere mensen en experts die hier bekend mee zijn. Wie kan mij helpen? 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb je zelf of je dierenarts al overleg gehad met Wilhelminapark in Utrecht? Daar zit de meeste kennis en ervaring op konijnengebied en wellicht hebben ze daar een idee? Misschien dat een foto op het forum (en voor Wilhelminapark) helpt om de aandoening te duiden?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat klinkt niet fijn. 

 

Ik vind het een goede tip van Joke om contact op te nemen met Wilhelminapark. Deze dierenkliniek weet zóveel over konijnengezondheid. Je kan ze een mail sturen en een foto toevoegen. Dit is hun website: https://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl

Als je redelijk in de buurt woont zou ik en afspraak maken en er met je konijn naartoe gaan. Konijnenbaasjes uit het hele land komen naar deze dierenkliniek als ze met hun handen in het haar zitten en hun eigen dierenarts het niet meer weet.

 

Je kan ook naar een andere dierenarts bij jou in de buurt gaan. Niet elke dierenarts weet heel veel van konijnen, vaak zijn ze gespecialiseerd in honden en katten. Je kan naar dit overzicht van dierenartsen kijken: https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen BunnyBunchleden hebben goede ervaringen wat betreft de zorg van hun konijnen met de dierenartsen die in dat overzicht genoemd zijn. Het zegt zeker niet alles, maar toch wel iets. 

 

Daarnaast kan je natuurlijk ook een foto posten in dit topic op BunnyBunch. Wie weet heeft hier iemand een idee wat het kan zijn. Uiteindelijk zal het wel door een dierenarts behandeld moeten worden. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi allemaal, nee het is nog niet bekend wat het is. Ik heb contact gehad met dierenkliniek Wilhelminapark, ook zij weten niet wat het is en adviseren het uitsteeksel operatief (diep) weg te snijden en dan voor onderzoek op te sturen. Dat gaan we dus maar doen. Vind het heel naar voor mijn konijn, maar dit is ook niet wat. Zie foto voor uitsteeksel.

IMG-20210108-WA0028.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .