+ Toon categorieën

Lijst met konijnkundige dierenartsen

09/01/2021 11:07:28

Je zou denken dat je met je konijn bij elke dierenarts terecht kan voor goede zorg. Helaas vallen konijnen in de opleiding tot dierenarts onder de exotische diersoorten. Deze dieren komen maar minimaal aan bod tijdens de opleiding. Het is daarna aan de dierenarts om te bepalen of hij of zij verdere scholing volgt op het gebied van geneeskunde voor konijnen.

Heb jij een wat oudere dierenarts zonder interesse in konijnen, dan kan het zomaar zijn dat zijn kennis van konijnen al 15-30 jaar niet is bijgewerkt. Juist de laatste jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van zorg voor konijnen. Ga dus niet met jouw konijnen naar de eerste dierenarts die toevallig om de hoek zit, maar zoek echt een dierenarts die bijscholing volgt op het gebied van konijnen en ervaring heeft met het behandelen van konijnen. In dit artikel staan tips hoe je zelf zo een dierenarts kan vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

Uitleg over de lijst

Jarenlang hebben wij een lijst met konijnkundige dierenartsen op onze website gehad, maar in de praktijk is het ontzettend lastig voor ons om die gegevens juist te houden. Wij hebben daarom besloten de lijsten niet meer bij te werken en over te gaan naar  een jaarlijks forumtopic waar leden hun dierenarts kunnen doorgeven. 

De oude lijsten zijn nog wel te vinden op de website. Deze lijsten waren samengesteld door onze websitebezoekers en forumleden als konijnkundig bestempeld zijn.  Er was geen bepaalde eis waaraan de dierenarts moet voldoen om op de lijst te komen, we pas vanaf 2019 zijn we motivatie gaan vragen bij aanmeldingen. 

Staat er in de omgeving waar je woont geen dierenarts op de lijst, wil dat niet zeggen dat er geen kundige dierenarts is. Je zal dan zelf moeten bellen of e-mailen naar de praktijken in de buurt om navraag te doen of en welke dierenarts konijnkundig is.

Een wijziging of toevoeging doorgeven

Op dit moment voeren wij geen wijzigingen meer door in de artikelen met de dierenartsen. Wij maken per jaar een forumtopic aan waar leden hun konijnkundige dierenarts door kunnen geven. Op deze manier lukt het beter om de lijst met dierenartsen echt actueel te houden. 

Ga naar het forumtopic met konijnkundige dierenartsen. 

Kwaliteit van de konijnkundige dierenartsen

De dierenartsen op deze lijst zijn aangemeld door forumgebruikers en door bezoekers van onze website. Wij hebben zelf geen controle uitgevoerd op de konijnkundigheid van de betreffende dierenartsen. In het artikel over "hoe vind je een goede dierenarts voor je konijn" vind je tips waar je op kan letten en vragen die je kan stellen om zelf de konijnkundigheid van een dierenarts te bepalen en/of te bevestigen. Het is aan te raden om een keer met een niet-spoed geval, zoals bij de vaccinaties, kennis te maken met een dierenarts en te controleren hoe het zit met de konijnenkennis en of je zelf ook een klik hebt met de dierenarts. 

Geen konijnkundige dierenarts op de lijst bij jou in de buurt?

Geen dierenarts in de buurt op de lijst? Zo vind je alsnog een goede dierenarts voor jouw konijnen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

Lijsten met konijnkundige dierenartsen:  

Let op, deze lijsten worden niet meer bijgewerkt en kunnen verouderde informatie bevatten!!

Actuele lijst voor 2024 is een forumtopic:

https://www.bunnybunch.nl/forums/topic/99770-lijst-met-konijnkundige-dierenartsen-2024/

De oude lijsten, die t/m 2023 zijn bijgewerkt, zijn hier te vinden: 

Konijnkundige dierenartsen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-noord-zuid-holland-utrecht

 

Konijnkundige dierenartsen in Friesland, Groningen, Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnkundige-dierenartsen-in-friesland-groni

 

Konijnkundige dierenartsen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-zeeland-noord-brabant-limbu

 

Konijnkundige dierenartsen in België
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-belgie

Geplaatst in Konijnen medische informatie Door  
Labels:
konijnen gezondheid