+ Toon categorieën

Lijst met konijnkundige dierenartsen

09/01/2021 11:07:28

Je zou denken dat je met je konijn bij elke dierenarts terecht kan voor goede zorg. Helaas vallen konijnen in de opleiding tot dierenarts onder de exotische diersoorten. Deze dieren komen maar minimaal aan bod tijdens de opleiding. Het is daarna aan de dierenarts om te bepalen of hij of zij verdere scholing volgt op het gebied van geneeskunde voor konijnen.

Heb jij een wat oudere dierenarts zonder interesse in konijnen, dan kan het zomaar zijn dat zijn kennis van konijnen al 15-30 jaar niet is bijgewerkt. Juist de laatste jaren is er veel ontwikkeling geweest op het gebied van zorg voor konijnen. Ga dus niet met jouw konijnen naar de eerste dierenarts die toevallig om de hoek zit, maar zoek echt een dierenarts die bijscholing volgt op het gebied van konijnen en ervaring heeft met het behandelen van konijnen. In dit artikel staan tips hoe je zelf zo een dierenarts kan vinden: https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

Uitleg over de lijst


Op onze website vind je een aantal lijsten met dierenartsen die door onze websitebezoekers en forumleden als konijnkundig bestempeld zijn.  Er is geen bepaalde eis waaraan de dierenarts moet voldoen om op de lijst te komen, we vragen wel om motivatie, waarom de aanmelder vindt dat deze dierenarts konijnkundig is. Vaak is dat omdat ze weten dat de dierenarts konijnen als interesse en specialisme heeft, dat ze jaarlijse bijscholing volgen over gezondheidszorg voor konijnen en echt actief zorgen dat hun kennis over konijnen up-to-date is. Zelfs binnen de gezondheidszorg voor konijnen zijn specialismes. Niet elke dierenarts is expert in alles, maar een goede dierenarts zal in het geval hij / zij het niet weet een expert raadplegen voor advies.

LET OP! Deze lijst is puur gebaseerd op ervaringen van forumleden en bezoekers. Heb jij een compleet andere ervaring met een dierenarts, laat het ons dan weten, zodat we de lijst kunnen aanpassen. Staat er in de omgeving waar je woont geen dierenarts op de lijst, wil dat niet zeggen dat er geen kundige dierenarts is. Je zal dan zelf moeten bellen of e-mailen naar de praktijken in de buurt om navraag te doen of en welke dierenarts konijnkundig is.

Omdat de lijst te lang werd om op één pagina te plaatsen, hebben wij deze moeten opdelen in een aantal aparte lijsten. Via de links onderaan deze pagina kom je op de lijst met dierenartsen van de provincie waar je de dierenarts zoekt.

Een wijziging of toevoeging doorgeven


Klopt er iets niet op onze lijst, bijvoorbeeld omdat een dierenarts van praktijk is gewisseld, of toch als niet-konijnkundig ervaren is? Laat het ons weten! Alleen op die manier kunnen we de lijst zo actueel mogelijk houden.

Aanmelden voor de lijst is mogelijk, stuur een email met alle benodigde gegevens naar info@bunnybunch.nl

De gegevens die wij nodig hebben om een aanmelding te kunnen verwerken zijn:

Naam kliniek:
Naam dierenarts:
Adresgegevens:
Provincie:
Telefoonnummer:
Website:
Reden toevoeging: (=motivatie)

De lijst wordt eens in de paar maanden geupdate.

Kwaliteit van de konijnkundige dierenartsen

De dierenartsen op deze lijst zijn aangemeld door forumgebruikers en door bezoekers van onze website. Wij hebben zelf geen controle uitgevoerd op de konijnkundigheid van de betreffende dierenartsen. Pas in 2019 zijn wij motivaties gaan vragen bij de aanmeldingen voor de lijst. In het artikel over "hoe vind je een goede dierenarts voor je konijn" vind je tips waar je op kan letten en vragen die je kan stellen om zelf de konijnkundigheid van een dierenarts te bepalen en/of te bevestigen. Het is aan te raden om een keer met een niet-spoed geval, zoals bij de vaccinaties, kennis te maken met een dierenarts en te controleren hoe het zit met de konijnenkennis en of je zelf ook een klik hebt met de dierenarts. 

Geen konijnkundige dierenarts op de lijst bij jou in de buurt?

Geen dierenarts in de buurt op de lijst? Zo vind je alsnog een goede dierenarts voor jouw konijnen:

https://www.bunnybunch.nl/informatie/goede-dierenarts-konijn

Lijsten met konijnkundige dierenartsen:  

Konijnkundige dierenartsen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-noord-zuid-holland-utrecht

 

Konijnkundige dierenartsen in Friesland, Groningen, Flevoland, Drenthe, Gelderland, Overijssel
https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijnkundige-dierenartsen-in-friesland-groni

 

Konijnkundige dierenartsen in Zeeland, Noord-Brabant en Limburg
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-zeeland-noord-brabant-limbu

 

Konijnkundige dierenartsen in België
https://www.bunnybunch.nl/informatie/dierenarts-konijn-belgie

Geplaatst in Konijnen medische informatie Door  
Labels:
konijnen gezondheid