Ga naar inhoud

Boefje

Members
 • Items

  3.835
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door Boefje

 1. Ik val niemand persoonlijk aan toch? Zo'n gevalletje als de schoen past zo lijkt me.
 2. Hebben wel meer last van hier. Meestal gewoon negeren of doen alsof je er niks van merkt. Dat zijn kleinzerige mensen die last hebben van hun allergie en niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Maar over dit topic zijn al de nodige dingen gezegd niet op al te zachte manier. Dus ik begrijp de reactie van mammafelina heel goed en ik vind dat ze nog netjes reageert op de aanvallende berichten.
 3. De sarcasme druipt er vanaf. Hoezo niet aanvallend?
 4. Ah wat een lieverd. ❤
 5. Dubbel gevoel lijkt mij. Toch je hart al geïnvesteerd in een nog niet geboren pup en ineens krijg je een andere pup aangeboden. Maar die is natuurlijk wel sneller bij jou. Wel leuk joh! Veel plezier met je pup binnenkort.
 6. Ik vind wilgenbomen zo mooi. Vooral de knotwilg (vooral in de winter) maar wij hebben er jammer genoeg niet zoveel ruimte voor in de tuin.
 7. Die van mij kregen ook wel eens van tijd tot tijd zo'n ding. Mijn konijn van vroeger toen ik kind was die at die dingen geregeld. Had van dat gemengde goedkope voer, kreeg stro ipv hooi (vroeger wisten we niet hoe het moest) Is behoorlijk oud geworden en amper ziek geweest. Dus achja ik denk dat af en toe zoiets niet veel kwaad kan als je konijn verder gezond is.
 8. Wat sneu en jeetje wat onhandig van hun zeg. Door een domme fout ben jij je konijntjes kwijt en op wat voor manier dan ook. En dat op een plek waar ze veilig horen te zijn. Hebben ze alleen de onkosten vergoed en geen schadevergoeding voor het leed wat je ervan hebt? Veel sterkte met het verlies en rust zacht lieve Chopper en Snow. 🌈⭐️⭐️
 9. Dat is vooral bij een maagverstopping het geval. Sowieso nooit te lang door dokteren ook al heb je er verstand van. Zoals Kolino ook zei als het te lang duurt en je ziet geen verbetering naar de dierenarts gaan.
 10. Klopt ook. Ik kreeg op een gegeven moment ook gewoon medicatie mee als ik er naar vroeg omdat de dierenartsen wel wisten dat ik het wel kon. Maar dat geldt niet voor iedereen. En massages moet ook echt op een specifieke manier en een bepaalde druk en altijd in de gaten houden hoe je konijn erop reageert en dat kan best lastig zijn. Ik had het jaaaaaren geleden via een konijnensite geleerd. Je kreeg een heel papier met uitleg en waar welke organen zaten en hoe je wat moest doen met welke bewegingen. Zelfs een stethoscoop erbij om te horen waar darmgeluidjes waren en waar niet. Maar dat is nergens meer terug te vinden. Mogelijk om deze reden. Ik had er gelukkig wel veel aan gehad.
 11. Meestal bij darmproblemen voelt het buikje niet soepel. En als je wat voorzichtig masseert kun je zelf voelen waar het zit. Je voelt wat luchtbelletjes ploppen. Je moet inderdaad wel weten wat je doet want als je te hard drukt kan je organen beschadigen. Mijn ervaring is dat de dierenarts vaak hetzelfde doet dan wat je thuis ook kan doen. Pijnstilling geven. Darmstimulerende middelen zoals cisaral methochloral of tegenwoordig emeprid en dwangvoeding. In verband met verstopping wat lactulose en ik voegde dan nog darmmassages toe. En bij onderkoeling haalde ik ze bij me op schoot met een fleece dekentje en kruikje en masseerde buikje af en toe zachtjes. En dommelde ik weg 😂 tot ze weer actief werden. Konijntjes en baby's in je armen zijn goede slaapmiddeltjes. Ik heb zo de meeste konijntjes wel gered. Behalve bij een maagverstopping. Dat is het ergste... vaak kan zelfs de dierenarts weinig doen, maar die kunnen echt wel meer helpen dan wat je zelf kunt. Dus ja zelfs als je weet wat je doet niet te lang wachten met naar dierenarts gaan en anders gewoon gelijk gaan.
 12. Zo lief en schattig zijn ze. Grappig he zo'n verzameling pokémon? Hihi ik heb ook een groepje van vier gehad totdat de 'baas' van het clubje ziek werd en het andere bange poeperd mannetje hem begon aan te vallen. Toen had ik weer paartjes gemaakt. Was wel sneu om de dames weer uitelkaar te trekken toen, maar er zat niks anders op. Maar voor zolang het duurde was het echt super gezellig. Je had bijna geen tv meer nodig. Veel kijkplezier en knuffels als ze het toelieten. Maar wel veel hoor. Vooral als er zieke konijnen tussen zitten die veel zorg nodig hebben.
 13. Ik heb onze keuken gepimpt en het heeft nu een mediterraanse vibe. Er staat nu een basilicum plantje en een bieslook plantje. De bieslook had het moeilijk, maar tot mijn verbazing doet de basilicum het goed. Ik heb ze vandaag wel even in een grotere pot gedaan met gaatjes onder op schoteltje. Hopelijk gaat het nu ook nog goed met de basilicum en gaat het nu beter met de bieslook.
 14. Boefje

  Het tuin-topic

  De opening van het huisje mag niet naar het noorden of noordoost gericht zijn vanwege wind? Voor zover ik weet komt de wind voornamelijk uit het westen. Vraag mijn schuttingen maar. Anyways... egelhuisje is nog niet gemaakt en ik vraag me af of ik wel egels wil lokken naar de tuin want ik zit in een rijtjes woning en ik kan mijn buren moeilijk vragen om een gat in de schutting te maken zodat de egel in de tuin kan komen. Aan de achterkant staat een stenen schuur en daarachter een lange brandgang. Nu is de schutting nog gatenkaas waardoor ik een keer een egel had in de tuin een paar jaar terug maar het is wel de bedoeling dat dr schutting gefixt wordt.
 15. Als het de 4e zaterdag is dan klopt 24 september wel.
 16. Gefeliciteerd!!! Grote meid alweer! 🥳
 17. Boefje

  Yula

  Wat grappig onze hond vroeger had dat niet met herfst of regen. Maar die was vier jaar toen die bij ons kwam. Ik kan me er wel iets bij voorstellen trouwens vooral voor die jonge hondjes.
 18. Boefje

  Het tuin-topic

  Nee ik hou niet van plastic. Ik heb nog een houten kistje met deksel. Ik ga daar wel een egelhuisje van maken. Gewoon een gat maken en er een tunneltje aanmaken. Ik heb nog wat hout liggen dus dat moet vast lukken.
 19. Boefje

  Het tuin-topic

  😱😱waarom zijn die dingen zo duur!
 20. Boefje

  Het tuin-topic

  Daar past een egel in?? Misschien moet ik een andere constructie en huisje zoeken. Deze staat niet zo mooi in de tuin 🤣🤣
 21. Boefje

  Het tuin-topic

  Nou ik heb wat aanloop katten van de buren die liever bij ons in de tuin chillen. (Vinden we stiekem ook wel gezellig want we zijn ook wel gehecht aan ze.) 1 kat al van baby af aan zien opgroeien. Ze krijgen ook wel eens wat brokjes en drinken staat er standaard. 1 kat is erg speels en heeft een behoorlijk jaag instinct. Hij eet ook kikkers. Dus ik weet niet wat de kat gaat doen bij een egeltje. En zo'n bak is natuurlijk zo omgekieperd door een kat.
 22. Boefje

  Het tuin-topic

  Ik voel me tegenwoordig rot als ik een egel zie sinds ik weet dat ze op gewicht moeten zijn voor hun winterslaapje. Ik ben altijd bang dat ik zo'n dunnetje zie of overdag waarvan ik weet dat ie de winter niet gaat overleven. Ze zeggen dat je ze naar de opvang moet brengen maar hoe weet je of ze te mager zijn? En soms rennen ze voorbij en blijf je met zo'n naar gevoel achter. Ook ben ik dan bang dat ze overreden worden als ze zo vlakbij de straat lopen. 😓 tja als je geen huisdier meer hebt ga je je wel zorgen om andere dieren maken.
 23. De planten hier inclusief de pannenkoekplant doen het wel ok hoor. Sommige planten hadden even een klappertje gehad omdat ze overgepoot werden in grotere potten en klem zaten in de oude. Duur aarde erin... uiteraard weer rouw vliegjes... grrr.. bestaat er dan geen enkele potgrond meer zonder die krengen? Mijn man wil het niet in de magnetron hebben dus Evee's tip gaat niet. Dan maar een keer aaltjes bestellen. Oh @ Evee hoe is het nu met je grasveldje?
 24. Boefje

  Yula

  Van harte Yula! Hopelijk heb je een fijne verjaardag met veel cadeautjes 😜.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .