Ga naar inhoud

Boefje

Members
 • Aantal items

  3.709
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door Boefje

 1. Mijn konijnen hadden een ooit dubbele kooi en in het bovenste gedeelte een hangmatje waar ze met z'n tweetjes in gingen liggen. Zo schattig was dat 🥰 zucht mis mijn moppies...
 2. Boefje

  Yula

  Tja sommige honden zijn ook gewend in de drukte. Ik ken mensen die hun hond gewoon meenamen naar een kroeg of terras en het beestje lag gewoon braaf bij de voeten op de grond. Ik snap dat je het niet kan voorstellen maar er zijn werkelijk waar honden die daar tegen kunnen.
 3. Ik heb er zelf niet zoveel mee en ze voelen ook niet zo lekker zacht maar vind ze wel grappig en lief. Konijntjes zijn echt karakter diertjes en lekkere eigenwijze donders.
 4. Ik had er echt wel wat van gezegd.. zoiets kan ik nooit laten. Ooit zag ik een stel in een dierenwinkel met een knaagsteen in de handen bij de konijnenafdeling. Ik heb me er maar even mee bemoeid en gezegd dat het heeeeel slecht is voor konijnen en dat ze daar nierproblemen enz van kunnen krijgen en als ze me niet geloofden ze maar moesten googlen. 🙈
 5. Ik heb een paar jaren in Voorburg gewoond waarbij ik met de bus in een kwartier op Scheveningen was. Gek dat je zo weinig gaat als je er vlakbij woont. Mijn ex die in Den Haag was opgegroeid had ook nooit zin om te gaan. De zee was wel altijd goor met die drukte en veel mensen met warmere dagen. De patatbakjes en kippenkluifjes dobberden in het water als je erin wilde. 🤮 misschien als je een eind verderop naar het zwarte pad gaat dat het wat rustiger is. Maar de boulevard vond ik wel altijd heel leuk. Veel plezier daar. Ik hoop dat Vlekje zich snel beter voelt en jij je geen zorgen meer hoeft te maken.
 6. Boefje

  Yula

  Ja! Dat zijn de echte! 🤣 Ik snap de handigheid ervan echt wel. Echt waar....
 7. Boefje

  Het tuin-topic

  De gedrevenheid om de tuin obsessief op te leuken is weer even bekoeld met het slinken van portemonnee en de teleurstelling van nieuwe plantjes die het nog niet zo goed doen en nog erg klein zijn. Ik ga nog wel afmaken wat ik in de planning had maar ik hoop dat het er volgend jaar wat weelderiger bij staat. Overigens heeft mijn stermagnolia weer nieuwe knoppen! Ik dacht dat die alleen in de lente bloeide! Dat is wel weer een aangename verrassing 😊
 8. Boefje

  Yula

  Ok regenlaarzen zou ik nog wel doen. Heuptasje........ 😱 die modegril van vroeger met die heuptasjes en trainingpakjes staan me nog goed in mijn geheugen gegrift. Nooit meer. 🤣
 9. Ok ik denk dat het ook wel per kinderboerderij verschilt. Ik heb vaak meegemaakt dat hun eigen konijnen in te kleine hokken zaten. Soms was de drinkfles al leeg of drinkbakje en heb ik er een melding van gemaakt en zelfs een keer een melding gemaakt van een ziek konijn dat zwaar ademde en iets met de ogen had. Maar als je opvang aanbied zal je toch wel wat meer zorg bieden lijkt mij. Toch zou ik het niet aandurven. Maarja ik ben ook al sinds mijn 12e niet meer op vakantie geweest en durfde het met mijn huisdiertjes ook niet aan om iemand anders erop te laten passen.
 10. Boefje

  Yula

  Hihi lekkere smeerpoets is ze ook. Als ze maar plezier heeft gehad. Wat je er allemaal niet voor over hebt he?
 11. Ik zou mijn konijnen nooit door een kinderboerderij laten opvangen. Klein hokje. Veel mensen en drukte. Die mensen doen voornamelijk alleen een bak voer en drinken erbij en kijken de rest van de dag niet naar je konijn om en gaan einde van de dag vrolijk naar huis.
 12. Ik denk dat als het hondje als ze op vakantie gaan bij de baasjes op de kamer slaapt of bij jou als hij bij jou logeert op de kamer dat hij rustiger zal zijn. Maar dan krijg je gedonder met gewenning en wil hij straks thuis ook op de kamer slapen. En je moet het ook maar net willen natuurlijk. Ik zou zo niet weten hoe je dat makkelijk kan aanleren. Dat heeft tijd nodig en steeds kortstondig ergens logeren is dan lastig.
 13. Overigens even wat anders. Je ziet vaak dat hondjes al een paspoort hebben en gechipt zijn bij aanschaf met de meest vreselijke naam. Is het niet mogelijk die naam op paspoort enz te wijzigen?
 14. Konijn in een klein hokje zetten, alleen laten, de tijd of aandacht kunnen geven of in een ruimte houden waar geen raam ofzo open kan vind ik een dikke NO. Dus ik zou het konijn afstaan bij een konijnenopvang. Mensen die daar werken zullen er alles aan doen om het dier een zo goed mogelijk en gelukkig mogelijk leven te bieden. Als je niet eens dagelijks bij je konijn kan kijken dan zie je niet eens of het ziek is of niet eet. Een konijn is alleen eenzaam en dood ongelukkig. Overigens veel konijnen zijn niet zindelijk. Daarom hebben de meesten die konijnen binnen houden een ondergrond zoals een stuk vinyl ofzo. Wel geplaatst zodat ze niet aan de randen kunnen knagen. Maar in jou geval is het konijn beter af bij de opvang.
 15. Met Noellies kleedjes gebruikte ik altijd eerst zo'n kledingborstel. Zo'n ouderwetse met dat rode gedeelte waarmee je haren van je kleding wrijft. Werkt perfect. Scheelt veel! Wel veel werk.... 😅
 16. Nou ik vond kleertjes voor honden altijd zielig en belachelijk, maar het schijnt blijkbaar echt zo te zijn dat honden het in de winter gewoon echt koud kunnen hebben. Vooral specifieke rassen. Dus is het toch nog niet echt dierenmishandeling om een hond een truitje of jasje aan te doen in de winter.
 17. Je hebt natuurlijk nu ook veel meer dingen voor zo'n hond naast alles wat je nodig hebt. Badjasjes en regenjasjes, winterjasjes, verschillende tuigjes, veel soorten manden en halsbandjes met lampjes en kongs en speciale riemen, zwembadjes, waterfonteintjes, koelmatjes enz enz. Het is ook wel erg leuk om te shoppen voor je hond.
 18. Hihi nee hoor. Dat ligt ook aan jezelf natuurlijk. Onze hond had vroeger gewoon een leren halsband en leren riem. Af en toe zo'n zakdoekje om de nek waar hij trots mee paradeerde. Hij had een grote mand en een oude dekbedje bij mij op de kamer waar hij op sliep. Hij had wat speeltjes. Had af en toe een vlooienband. Uiteraard voer en snackjes. En de vaccinaties en enkele dierenartsbezoekjes. Wij zelf vinden het veel te leuk om al die andere dingen aan te schaffen.
 19. Je bedoeld gaas onder een laag aarde zodat ze zich niet uit kunnen graven? Ja de gehele ondergrond want konijnen kunnen beste tunnels maken. Wat je zou kunnen doen is de omtrek van de vaste ren met rechtopstaande tegels bij de rand doen en dan gaas of tegels als bodem. Net als een zwembad en het dan vullen met grond. Dan kunnen ze alsnog graven maar niet ontsnappen. Tegels zijn naar mijn mening ook beter dan gaas omdat gaas de konijnen ook kan bezeren als ze erin graven of hun pootje erin vast kan komen te zitten. En het kan losgegraven worden zodat ze alsnog onder de rechtopstaande tegels in de grond kunnen graven.
 20. Hmmm word ik nu groter of de bank kleiner?
 21. Wat een mooierds. Vooral die witje met blauwe oogjes.🥰 .
 22. Ze kunnen er nierfalen van krijgen en doodgaan. Ze weten niet precies waar het van komt. Met rozijnen is het nog veel erger.
 23. Oei maar druiven zijn giftig voor honden. Daar kunnen ze serieus dood aan gaan.
 24. Boefje

  Het tuin-topic

  Zwarte tomaten bestaan. Specifiek gekweekt. Er zijn zoveel verschillende soorten. Ik heb een jaar als vrijwilligster bij een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt als begeleidster. Dat was o.a. een kwekerij en pluktuin enz. Daar waren ze ook verschillende tomaten aan het kweken waaronder zwarte.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .