Ga naar inhoud

Boefje

Members
 • Aantal items

  3324
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door Boefje

 1. Ik geloof het wel hoor dat het lastig is. Sommige mensen denken er te makkelijk over. Ik ken mensen die het niet aan konden en de pup is dan ook weer weg gegaan. Gelukkig ook maar want die mensen denken och schattig lief en doen we wel even en dan heb ik een brave rustige hond die in zijn mandje blijft liggen en waar we mee kunnen knuffelen als we er zin in hebben. Think again. Jullie doen het goed! Namu mag blij zijn met zo'n fijn thuisje.
 2. Nee dat weet ik. Daarom kies ik daar ook niet voor. Ik kan wel mezelf voor de gek houden dat ik dat wel zal gaan doen met zo'n hondje maar meerdere sportschool abbonnementen waar ik nooit wat mee heb gedaan zegt mij dat dat gewoon niet zal gebeuren. Dus hoe mooi en geweldig ik ze vind.. ik zal er geen nemen. En wat rescue dogs betreft.. ik was toch van plan te gaan voor een rescue hondje dat reeds in een gastgezin hier verblijft. Simpelweg omdat ik dan wat meer vertrouwen heb dat de gezondheid van het diertje wel goed is en dan weet ik ook of het wel goed kan met kinderen en of het waaks is, of die alleen thuis kan zijn voor een paar uurtjes enz. En ik ben van het gelijk oversteken en niet eerst geld en dan maar hopen of je het hondje ook nog daadwerkelijk krijgt. Of zo'n angstig diertje op het vliegveld ophalen ofzo brr.. liever gewoon dat het al in nederland is en al even tot rust is gekomen en gewend is bij mensen in een gezin. Dus er zullen straks dan wel minder hondjes naar Nederland komen maar ze zullen vast niet ophouden met dat werk om honden te redden. Er zal dan vast nog wel een hondje voor mij tussen zitten. Ik hoef ook niet persé een pup.
 3. Ik ga denk ik toch wel voor een rescue dog. Vaak zitten ze hier al in nederland bij een gastgezin en zijn ook al aardig aan het wennen in thuissituatie met kids enz. Ook al beetje basis getraind. En als je 1 van iets ouder neemt van 1 jaar ofzo zijn ze vaak al zindelijk ook. Bonus. Ik kan geen keuze maken tussen rashondjes. Ik neig steeds naar border collie. Dat is mijn droomhondje. Maar ik ben van het layed back familie leven met lange wandelingen en wat apport spelletjes maar dat intensieve flyball honden sport gebeuren en naast de fiets rennen enz neh... niet mijn ding. Dus dat heeft zo'n border collie echt wel nodig. Ik lees veel over eigenaren die het hondje weg doen omdat ze het beestje dat niet kunnen geven. Ook wel een ding om over na te denken. Ach en zo'n asbakje wat van de straat komt past eigenlijk ook wel beter bij ons. Wij hebben ook ons eigen rugzakje en genoeg voor de kiezen gehad. Ik gun zo'n beeske wel een mooi leventje.
 4. Wat een geboefte is het ook. Maar wel een droppie. Namu heeft van zichzelf al donkere kringen onder de ogen. Hihi die merkt niks van dat nachtbraken.
 5. Lieeeeefff.. en wat fijn dat je haar gewoon naar je werk mee kan nemen.
 6. Maaaaar ik had wel gelezen dat een Berner Sennen hond niet erg oud wordt. 8 jaar ongeveer. En veel kans op ziekte. De helft overlijdt aan kanker. 😔 en onze Berner Sennen buurhond was dan ook al rond die leeftijd en dan valt hij van de trap.. ook zoiets. Snap nu wel beter waarom onze buurman niet gekozen had voor proberen het hondje op te lappen met zijn gebroken heup. Hij had natuurlijk ook al wel de nodige gewrichtsklachten. Herstel is lang. Lange lijdensweg.
 7. Volgens mij zijn die honden niet super actief. Maar ik heb geen idee of dat kan. Denk zelf van wel.
 8. Correctie ik las net online dat hij onder de grote hondenras valt. Al was hij niet helemaal zuiver. Hij had wel dat formaat en was kortharig. Het was ook echt een drijvershondje dat altijd alles en iedereen bijelkaar wilde houden. Soms best lastig.
 9. Ik heb gelezen dat het geen kwaad kan en een goede work out is voor je hond. Dat dierenartsen dat zelfs zeggen. Zolang je pup maar oud genoeg is ivm spieren. Onze hond is 15 geworden maar kreeg een beroerte. Daarom is hij ingeslapen. Maar hij heeft altijd trapgelopen en hij was een middelgrote hond. Beetje formaat groenendaeler. Hij was daar ook een mixje van. (Asbakje) We hadden hem uit de kennel want hij zou ingeslapen worden. Dat was in die tijd nog zo. Dus we hadden hem toen genomen. Hij was destijds 4 jaar. Dus ik weet niet of traplopen erg slecht is. Ze moeten wel rustig leren traplopen. Misschien verschilt dat per ras. Ivm houding en bouw en gewicht.
 10. Hoe doen de meesten het met traplopen? Onze hond vroeger liep gewoon trap en sliep altijd bij mij op de kamer. Onze buurman had een Berner Sennen hond en die was toen hij niet thuis was van de trap gevallen en hij heeft hem moeten in laten slapen. Ik heb echt gehuild toen ik dat nieuws hoorde. Het was zo'n lieverd. Nu schrik ik daar best van. Dacht dat alle honden gewoon konden traplopen maar nu lees ik dat zoiets aangeleerd moet worden enz. Maarja een ongeluk kan altijd maar probeer een hond maar beneden te houden. Dan zou je echt zo'n lelijke traphek moeten plaatsen. Het liefst zou ik wel gewoon een hond leren traplopen. Maar als niemand thuis is zorgen dat de hond niet de trap op kan.
 11. Ach zielig toch zo'n oostblok pup.. ik moet eerlijk zeggen dat ik er wel naar gekeken heb. Ik ken iemand die dat heeft gedaan. Was niks mis met het hondje. Maar dat is natuurlijk niet altijd het geval. Ik heb ook wel verhalen gelezen waarin er van alles mis was met de pup.. wel sneu ik gun ze ook een mooi thuisje... maar ik zit ook niet te wachten op een 'zorgenkindje' .
 12. Lieverd is het. Hopelijk went ze snel aan alle huisgenootjes en zij aan haar en zijn jullie snel een hechte happy family. Geniet er van!
 13. Boefje

  Poppie

  Heel veel sterkte met het verlies van je lieverd. Rust zacht Poppie. 🌈❤⭐
 14. Wat een mooierd was Kay. Rust zacht lieve Kay. Veel sterkte voor jullie met deze verdrietige gebeurtenis en groot verlies.
 15. Boefje

  Storm

  Heel veel sterkte met het verlies van jullie mooierd. Rust zacht lieve Storm. ❤⭐
 16. Wij hebben niet zo makkelijk de mogelijkheid hele grote uitgaves te doen. Vooral onverwachte uitgaves niet. En ook al gaan we wel een buffer opbouwen voor we met een hond beginnen is het voor ons nog steeds beter om een goede verzekering te kiezen. Ik wil niet voor verrassingen komen te staan. En ondanks dat ik met Noellie altijd naar 2 dierenartsen ging gaat mijn voorkeur naar 1 en dat is een eenmans dierenarts die waarschijnlijk niet zulke aanbiedingen heeft. Maar ze is wel heel schappelijk en matst je ook en is erg lief voor de dieren. Bij die andere betaal je je blauw. Maar aangezien het nog wel even duurt voor het zover is kan ik nog wel wat rondneuzen maar ik denk dat het toch de hoogste ohra verzekering wordt. Puur omdat ik die heup en ellenbogen verzekerd wil hebben. En alles is wel met minder bijbetaling dan. Ik hoop overigens niet al te veel ellende te krijgen met mn diertje maar ik ken mensen die hebben zo 3000 euro moeten lappen en uiteindelijk hebben ze een overleden hondje er voor terug gekregen. En dan nog crematie enz betalen erbij. Dan betaal ik liever 56 euro in de maand. Maar misschien dat ik er nog op terug kom. Het is al zo lang geleden dat onze hond is overleden en ik woonde thuis, was kind en mijn moeder betaalde alles dus ik heb geen idee hoe vaak gemiddeld een hond te maken krijgt met de dierenarts. Ik heb nare ervaring met de nijnen wat dat betreft dus neig al snel tot over verzekeren.
 17. Poeh het valt ook nog niet mee om de juiste verzekering te zoeken. Meeste verzekeringen doen geen elleboog en heupen. Tenzij je de hoogste verzekering kiest. En honden hebben daar juist snel gedonder mee. Dan de vraag of het nut heeft om chemo en radiologie erbij in te doen... vaak verwijderen ze een tumor operatief en als het al dusdanig uitgespreid is.. vraag ik me dus af of je het dat beestje wel aan wilt doen. Maar wat als het op een plek zit wat moeilijk te opereren is en bestraling een uitkomst zou zijn? Op zich is fysio ook niet verkeerd maar is dat echt nodig? Lastig lastig. Kijk wel uit sommige verzekeraars zijn sneaky. Dan lees je bijna een perfecte verzekering en ben je zo'n beetje om en dan lees je de kleine print dat ze bijv geen aandoeningen verzekeren als het erfelijk is. Ook al heb je dat nooit geweten. En dan zegt 1 dat je 50 procent zelf moet betalen per behandeling. En de ander zegt zoveel euro te vergoeden. Lastig hoor. Ik neig naar Ohra... maar ben nog niet zeker.
 18. Is vega geven aan een hond wel goed aangezien het een vleeseter is? Ik ben ook vegetariër maar ik maak ook vlees klaar voor mijn man en voor visite. Mijn man eet nu wel aanzienlijk minder vlees en vaak biologisch maar ik zal hem dat niet ontnemen. Ik zou het een dier dat het nodig heeft ook niet ontnemen alleen omdat ik zelf zo graag een hond wil.
 19. Spannend!! Maar vooral erg leuk 😊 genieten van die lieve kleine meid!
 20. Oja ik bedenk mij ineens dat onze hond vroeger altijd natvoer kreeg maar ook graag de brokken van de konijn at 🤣. Hij kreeg overigens wel goedkoop blikvoer van mijn moeder en at soms met de pot mee. Hij is toch nog 15 jaar geworden. Maar ik overweeg toch droogvoer te doen. Uiteindelijk hebben ze ook genoeg calcium nodig voor hun botten. Ik lees dat brokken niet perse nierproblemen veroorzaken als je hond maar genoeg drinkt. Ik heb het merk Mera op het oog. Daar zit geen tarwe in enz. En schijnt wel een redelijke goede brok te wezen.
 21. Pff werk aan de winkel dus om alles goed uit te zoeken met voeding. Gelukkig heb ik daar nog tijd zat voor.
 22. Ik ben ook wat aan het rondneuzen. Ik mis het enorm om een diertje in huis te hebben. Maar ik wil niet meer met konijnen beginnen. Ik hou er heel veel van maar niet meer voor mij. Ook kon mijn man niet goed tegen dat hooi. Kat ben ik zwaar allergisch voor en mijn familie zijn ook echt hondenmensen. Mijn opa trainde honden in het leger in Indonesië. We zijn nog niet toe aan een hondje. Dat kan nog wel een jaar tot anderhalf jaar duren. Ik ben goed aan het oriënteren want inderdaad het moet bij jou passen en bij je gezin. Pup is veel werk maar groeit mee in je gezin. Een oudere hond heeft vaak een rugzak en ja ik wil ook het liefst mijn hondje zo lang mogelijk hebben voor ik weer afscheid moet nemen. En we hebben hier ook met regelmaat een kind rondlopen van 8 jaar dus daar moet allemaal rekening mee gehouden worden. Welk ras.. of gewoon een asbakje.. we zien wel wat er op ons pad komt. Ik bereid me in elk geval voor op een lange rit zindelijkheidstraining en ik ben van plan om de puppytraining op mij te nemen. Ik heb toch alle tijd van de wereld. Nu lees ik me in over droogvoer en natvoer of combi en welk merk. Straks ga ik mij inlezen over verzekeringen en ik maak een spaarpotje want niet alles wordt vergoed door een verzekering en goed eten is ook belangrijk. Over het algemeen hebben wij vroeger onze hond altijd natvoer gegeven. Schijnt ook minste kans op nierstenen enz te zijn. (Ja trauma daarvan.) Maar is wel wat duurder. Hoe groot moet de hond worden. Mijn man wil geen sleutelhangertje maar ik wil geen hele grote hond. Dus we gaan voor een middelgrote. Weet jij al wat voor grootte hond jij wil? Je moet wel erom denken dat honden die als vee drijvers zoals die australian sheperd gebruikt worden vaak ook drijf neigingen hebben en alles bij elkaar willen houden. Plus die zijn ook behoorlijk actief en hebben bohoorlijk wat beweging nodig en een ruime tuin. Een friese stabij is een jachthond. Ik weet ook niet of dat wijs is met konijnen. Het is nog best lastig he?
 23. Wat verdrietig zeg.. ik heb haar verhaaltje gevolgd en ze heeft een mooi leven bij jullie gehad. Toch jammer dat ze weg moest en nu dit trieste nieuws. Zo zielig. Arme mop rust zacht en jullie heel veel sterkte!
 24. Heel veel sterkte. 🌻🌷🌿🌈❤
 25. Boefje

  Qila

  Ah nee.. wat sneu. Arme Qila. Heel veel sterkte met het grote verlies van je lieverd. Rust zacht lieve Qila. ❤🌈
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .