Ga naar inhoud

Boefje

Members
 • Items

  3.835
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Boefje won de laatste dag op 1 oktober 2022

Boefje had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

4.661 profielweergaven

Boefje's prestaties

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

857

Reputatie

 1. Ik val niemand persoonlijk aan toch? Zo'n gevalletje als de schoen past zo lijkt me.
 2. Hebben wel meer last van hier. Meestal gewoon negeren of doen alsof je er niks van merkt. Dat zijn kleinzerige mensen die last hebben van hun allergie en niet weten hoe ze daarmee om moeten gaan. Maar over dit topic zijn al de nodige dingen gezegd niet op al te zachte manier. Dus ik begrijp de reactie van mammafelina heel goed en ik vind dat ze nog netjes reageert op de aanvallende berichten.
 3. De sarcasme druipt er vanaf. Hoezo niet aanvallend?
 4. Dubbel gevoel lijkt mij. Toch je hart al geïnvesteerd in een nog niet geboren pup en ineens krijg je een andere pup aangeboden. Maar die is natuurlijk wel sneller bij jou. Wel leuk joh! Veel plezier met je pup binnenkort.
 5. Ik vind wilgenbomen zo mooi. Vooral de knotwilg (vooral in de winter) maar wij hebben er jammer genoeg niet zoveel ruimte voor in de tuin.
 6. Die van mij kregen ook wel eens van tijd tot tijd zo'n ding. Mijn konijn van vroeger toen ik kind was die at die dingen geregeld. Had van dat gemengde goedkope voer, kreeg stro ipv hooi (vroeger wisten we niet hoe het moest) Is behoorlijk oud geworden en amper ziek geweest. Dus achja ik denk dat af en toe zoiets niet veel kwaad kan als je konijn verder gezond is.
 7. Wat sneu en jeetje wat onhandig van hun zeg. Door een domme fout ben jij je konijntjes kwijt en op wat voor manier dan ook. En dat op een plek waar ze veilig horen te zijn. Hebben ze alleen de onkosten vergoed en geen schadevergoeding voor het leed wat je ervan hebt? Veel sterkte met het verlies en rust zacht lieve Chopper en Snow. 🌈⭐️⭐️
 8. Dat is vooral bij een maagverstopping het geval. Sowieso nooit te lang door dokteren ook al heb je er verstand van. Zoals Kolino ook zei als het te lang duurt en je ziet geen verbetering naar de dierenarts gaan.
 9. Klopt ook. Ik kreeg op een gegeven moment ook gewoon medicatie mee als ik er naar vroeg omdat de dierenartsen wel wisten dat ik het wel kon. Maar dat geldt niet voor iedereen. En massages moet ook echt op een specifieke manier en een bepaalde druk en altijd in de gaten houden hoe je konijn erop reageert en dat kan best lastig zijn. Ik had het jaaaaaren geleden via een konijnensite geleerd. Je kreeg een heel papier met uitleg en waar welke organen zaten en hoe je wat moest doen met welke bewegingen. Zelfs een stethoscoop erbij om te horen waar darmgeluidjes waren en waar niet. Maar dat is nergens meer terug te vinden. Mogelijk om deze reden. Ik had er gelukkig wel veel aan gehad.
 10. Meestal bij darmproblemen voelt het buikje niet soepel. En als je wat voorzichtig masseert kun je zelf voelen waar het zit. Je voelt wat luchtbelletjes ploppen. Je moet inderdaad wel weten wat je doet want als je te hard drukt kan je organen beschadigen. Mijn ervaring is dat de dierenarts vaak hetzelfde doet dan wat je thuis ook kan doen. Pijnstilling geven. Darmstimulerende middelen zoals cisaral methochloral of tegenwoordig emeprid en dwangvoeding. In verband met verstopping wat lactulose en ik voegde dan nog darmmassages toe. En bij onderkoeling haalde ik ze bij me op schoot met een fleece dekentje en kruikje en masseerde buikje af en toe zachtjes. En dommelde ik weg 😂 tot ze weer actief werden. Konijntjes en baby's in je armen zijn goede slaapmiddeltjes. Ik heb zo de meeste konijntjes wel gered. Behalve bij een maagverstopping. Dat is het ergste... vaak kan zelfs de dierenarts weinig doen, maar die kunnen echt wel meer helpen dan wat je zelf kunt. Dus ja zelfs als je weet wat je doet niet te lang wachten met naar dierenarts gaan en anders gewoon gelijk gaan.
 11. Zo lief en schattig zijn ze. Grappig he zo'n verzameling pokémon? Hihi ik heb ook een groepje van vier gehad totdat de 'baas' van het clubje ziek werd en het andere bange poeperd mannetje hem begon aan te vallen. Toen had ik weer paartjes gemaakt. Was wel sneu om de dames weer uitelkaar te trekken toen, maar er zat niks anders op. Maar voor zolang het duurde was het echt super gezellig. Je had bijna geen tv meer nodig. Veel kijkplezier en knuffels als ze het toelieten. Maar wel veel hoor. Vooral als er zieke konijnen tussen zitten die veel zorg nodig hebben.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .