Spring naar bijdragen

Boefje

Members
 • Aantal bijdragen

  2314
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

180 Uitstekend

Over Boefje

 • Rang
  BB trouwe ziel

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2352 profielweergaven
 1. Boefje

  Opgenomen..

  Andere dierenarts is ook een optie... een goede dierenarts sluit dingen uit en gaat niet raden en gissen en dan juist datgene wat zo belangrijk is weg laten en dit als oorzaak benoemen. En het stelt ook niet uit wat gedaan kan worden. Ik persoonlijk had ook niet gewacht tot vrijdag. Dan wacht je een week en dan ga je vrijdag er heen met alle stress voor Vlekje en wat gaat de dierenarts doen? Even weer naar haar kijken? Dan zou ik telefonisch een afspraak maken voor röntgenfoto's van nieren enz en gelijk haar gebit en ze onderzoeken haar maar voor de narcose. En pijnstilling ophogen. Ondertussen verder oortjes druppelen. En kijken naar foto's. Wat het is. Wat het anders kan zijn. Jij bent de baas. Die dierenarts mag wel zeggen dat iets beter niet gedaan kan worden in het belang van konijn maar als jij haar gebit gedaan wil hebben omdat ze haakjes heeft en een foto wil laten maken omdat jij een vermoeden van nierstenen hebt hebben ze het maar te doen. Bovendien ze heeft sludge. Daar wordt meestal ook een foto van gemaakt om te kijken hoe het er voor staat. En mij werd door een vervangende arts bij Noellie ook gezegd dat dit door pijnstilling kwam en ik moest er maar mee stoppen. Ze had het over maagzweer en misselijk. Ik dacht dikke toeter! Ze heeft pijn en dan ga ik stoppen met pijnstillers omdat zij een vermoeden heeft??? En hoezo misselijk? Andere momenten kwam ze zoemend op haar eten af. Dat is echt geen maagzweer. En ik weet bijna wel zeker dat het bij Vlekje ook niet door pijnstilling komt.
 2. Boefje

  Opgenomen..

  Ik denk juist dat ze meer pijnstilling zou moeten krijgen. Voor haar gewicht krijgt ze veel te weinig. Het is echt dom te denken dat ze niet tegen dat beetje pijnstilling kan. Er zijn maar weinig konijnen die daar echt snel last van zouden hebben na zo'n korte tijd. Maarja ik hoop voor je dat het dan maar goed blijft gaan. Ik vind het alleen maar sneu voor Vlekje.
 3. Boefje

  Opgenomen..

  Kan je niet eerder een afspraak maken voor foto en gebit? Vrijdag is beetje erg laat. Dan heb je in eerste instantie het gebitsprobleem opgelost en ben je gelijk wat wijzer. Misschien is er niets zoveel te zien behalve sludge of misschien wel. Dan kan je in elk geval dingen uitsluiten en een behandelplan opstellen. Met sludge moet ze wel veel drinken zodat ze het uit kan plassen. Probeer wat meer natte andijvie en witlof te geven verspreid over de dag. Geen kruiden. Veel verse kruiden bevatten ook veel calcium. Hoe zit dat met haar pijnstiller? Wat is de dosering? Is dat maximale wat ze mag hebben? Ik zou dat wel aanraden. En zorg dat ze nu goed voeding binnen krijgt. Want af en toe een hapje voor langere tijd is niet goed voor darmen. Dat werkt voor een konijn dat hersteld na een operatie met het uitzicht dat pijn over gaat het het beestje weer zelf gaat eten. Maar als het langdurig is moet je haar toch dwangvoeren om haar darmen op gang te houden en te voorzien van voedingstoffen. Dus niet weinig maar genoeg. Want dan heb je in elk geval al 1 probleem verholpen. Die last van darmen. En als dr gebit is gebeurd heb je dat ook verholpen. Krijg je geen cisaral of emeprid/methocloral mee voor de darmen? Dierenarts zegt last van darmen maar ze krijgt daar niks voor? Hoe is de ontlasting?
 4. Boefje

  Opgenomen..

  Heel veel dierenartsen kunnen gewoon een foto maken zonder narcose hoor. Soms is het wat lastig als ze niet stilzitten maar ze hebben bij Noellie meerdere keren een röntgenfoto gemaakt zonder verdoving. Maar het zou een optie zijn om dat gelijk met haakjes te doen. Noellie had vooral in het begin nog geen last. En tussendoor ook zo een week ofzo dat ze nergens last van heeft. Nierstenen kunnen een tijd lang gewoon niks doen. Ook afhankelijk van grootte. Het wil overigens niet zeggen dat ze nierstenen zou hebben maar sludge is ook niet maar gewoon iets. Dat kan ook de nodige problemen veroorzaken en de oorzaak van die sludge overigens ook. Sludge irriteert sowieso de blaas wat pijnlijk is en waardoor blaasontsteking zou kunnen ontstaan.
 5. Boefje

  Opgenomen..

  Ik begrijp niet waarom haar sludge afgedaan wordt als iets wat niet zou kunnen meespelen aan haar pijn en klachten? Een konijn kan wel degelijk last hebben van sludge. Daar komt nog eens bij dat een foto geen overbodige luxe is aangezien ze ook sludge heeft. Om uit te sluiten dat ze geen nier of blaasstenen heeft. Je zegt dat de dierenarts zegt dat haar oren er beter uitzien maar toch lijken de klachten niet te verminderen ondanks pijnstiller wat grootste gedeelte van pijn toch zou moeten wegnemen als het oorontsteking betreft. En ze eet nog hooi volgens jou dus die haakjes zouden die klachten niet kunnen veroorzaken. Darmen kunnen inderdaad, maar dat de pijn zo schommelt per moment en je het echt hebt over pijn aanvallen dan doet het me wel denken aan de klachten die Noellie ook had met haar niersteentjes. Ik vind je dierenarts wel wat afwachtend dat ze zegt het zal wel door de darmen komen terwijl het niet eens zeker is.
 6. Boefje

  Opgenomen..

  Enige manier is foto. En zou niet te lang wachten. Het doet behoorlijk zeer. Als Noellie een aanval had werkte pijnstilling lang niet goed.
 7. Boefje

  Opgenomen..

  Noellie had ook met haar niersteentjes dat ze ene moment beter voelde dat het andere. Het was maar net hoe die steentjes bewogen natuurlijk. Of er iets dwars zat of niet.. ik zou als ik jou was wel een röntgenfoto laten maken. Eigenlijk moeten er 2 gemaakt worden. Van verschillende hoeken want soms zie je het van 1 kant niet en andere kant wel. Voor en zijkant. Het kunnen ook blaassteentjes zijn of de sludge waar ze last van heeft. Maar met Noellie's niersteentjes kon de dierenarts niks im de urine vinden. Zij had geen sludge.
 8. Boefje

  Opgenomen..

  Zo heb ik ook nog een hele kast vol met dingen wat Noellie niet meer mag en de buurvrouw blij gemaakt met 9 zakken kruidenhooi..... helaas. Het is ook wel sneu als er zo weinig lekkers overblijft voor het beeske... Noellie krijgt eens in de zoveel tijd een klein stukje appel (zit wel suiker in) en verder idd timothy hooi, andijvie, witlof en haar science selective senior biks. Als traktatie geef ik af en toe een biksje tussendoor en ze krijgt nog steeds 2x daags 1 pilletje eurologist ivm haar niersteentjes destijds. Die eet ze graag als snoepje op.
 9. Boefje

  Opgenomen..

  Vergis je niet. Droge kruiden kunnen wel degelijk sludge veroorzaken. Ik gaf het ook aan Noellie en die heeft nierstenen gehad. Ze at ook wel kruiden hooi wat ook uiteraard droge kruiden zijn. En heel hard water. Dat zou idd ook het enige kunnen wezen waar zij het van kreeg en zo veel kruiden kreeg ze niet per dag. Nu krijgt ze geen droge kruiden meer en spablauw
 10. Boefje

  Oogleden rood

  Wat een mooierd! Mooie witte vacht en blauwe oogjes. Zo schattig.
 11. Boefje

  Opgenomen..

  Volgens mij zijn er wel lijsten te vinden over waar veel calcium in zit en waar niet. Spinazie zit veel in volgens mij en gedroogde kruiden ook. Paardenbloemblaadjes zit ook veel calcium in. Andijvie en witlof zijn over het algemeen veilige groenten om te geven in dat opzicht. Wortel zit veel suiker in. Je hebt geen knaag of liksteen in het hok? Misschien dat die suiker ook wel komt door stress. Hormonen reguleren de organen. Als er teveel stresshormoon in het lichaam zit raakt de hormoonhuishouding uit balans en heb je ineens een tekort of teveel aan hormonen waardoor organen niet zoals behoren functioneren. Dat kan van alles veroorzaken in je lichaam. Volgens mij veroorzaakt suiker ook stresshormoon omdat het adrenaline aanmaakt. Dat moet het lichaam ook verwerken waardoor teveel hormonen ingezet moeten worden en het werk niet meer goed kunnen uitoefenen. Dan kan je suikerziekte krijgen. Dus stress zal wel een oorzaak kunnen zijn. Maar ik weet niet meer helemaal zeker hoe dat zat. Ik denk dat als het door stress komt het van tijdelijke aard is.
 12. Boefje

  Opgenomen..

  Geef je nog iets aan haar wat erg calciumrijk is? Maar ze heeft geen diabetes? Beginnend? Waar kan dat door komen? Is er ook iets wat je kan doen om dat omlaag te krijgen?
 13. Boefje

  Opgenomen..

  Wat houdt een klein beetje suiker in? Dat ze een verhoogde suikerspiegel heeft? Moet de sludge niet behandeld worden? Voeding aangepast?
 14. Mij werd verteld dat je echt oogdruppels nodig hebt voor een oog. Het oog zit ingekapseld of weet niet meer hoe mij dat uitgelegd werd en het zit in een aparte plek waar de antibiotica wat oraal gegeven wordt niet goed of voldoende bij kan komen. Ik zou toch echt even wilhelminapark raadplegen en dat eventueel een behandelplan door je eigen dierenarts laten uitvoeren. Ec kan ook alleen in het oog zitten zonder andere symptomen. Het is maar net waar het nestelt en zich uit.
 15. Boefje

  Opgenomen..

  Misschien is het een combinatie van dat ze nu geen vriendje meer heeft en gewend is aandacht te krijgen in huis. Is het geen mogelijkheid de cavia's in de schuur te doen en vlekje binnen? Cavia's zijn niet alleen toch maar samen. Ik had ooit een konijn die zijn vriendinnetje kwijt was en helemaal wegkwijnde. Wou bijna niks meer eten. Zat stiiletjes en zielig. Het is idd zielig om haar nu alleen in die schuur te zetten.. 😞 of zit de schuur aan het huis vast en kan je zo van huis daarheen? Kooitje is misschien klein maar als je dr loslaat lopen als je thuis bent krijgt ze genoeg beweging. Noellie heeft een grote ren in huis en als wij thuis zijn en niet slapen loopt ze gewoon rond in de woonkamer. Zo gezellig 🙂
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .