Ga naar inhoud

Boefje

Members
 • Aantal items

  3301
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Boefje won de laatste dag op 24 maart

Boefje had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente bezoekers van dit profiel

3826 profielweergaven

Boefje's Achievements

Konijnoloog

Konijnoloog (6/6)

650

Community reputatie

 1. Heel veel sterkte. 🌻🌷🌿🌈❤
 2. Boefje

  Qila

  Ah nee.. wat sneu. Arme Qila. Heel veel sterkte met het grote verlies van je lieverd. Rust zacht lieve Qila. ❤🌈
 3. Klopt wat Miekmoek zegt, ik had ooit gelezen over iemand waarbij de konijnen steeds dood gingen en bleek dat ze sperzieboontjes gaf. Dat is super giftig. Misschien is het iets wat je geeft wat niet goed is?
 4. Boefje

  Klaagtopic 2021

  ☹beterschap. Het heerst. Ik kom net bij mijn oom en tante weg die dus ook griep hebben gehad (geen corona) maar nog wel een beetje hoesten. Ze zeiden dat het al twee weken geleden was en ze niet meer besmettelijk waren. Hoop maar dat dat zo is. Anders zit ik over een paar dagen er ook zo bij. Hoop dat je je snel weer beter voelt.
 5. Is het hok waar ze in zaten nog besmet met het virus? Ik heb daar verder geen verstand van maar zou daar wel om denken als je er weer nieuwe konijnen in laat.
 6. Heb Suits maar weer opgepikt na een hele lange pauze. Het werd wat te dramatisch na een begin van humor en sluwheid. Maar nu zit ik er alweer in en ben benieuwd wat in het volgende seizoen gaat gebeuren. Nog genoeg te gaan. Dus heb weer wat te kijken samen met manlief.
 7. Haha geweldig he.. mooi eind. Wel jammer...
 8. Veel sterkte met het verdriet. ⭐❤🌈
 9. Heel veel sterkte met het verlies van je lieve Pluis. ⭐❤🌈
 10. Sterkte. Rust zacht lieve Luna. ❤🌈
 11. Nou altijd als mijn konijnen last hadden van gas of verstopping gaf ik pijnstiller darmstimulerende middelen en groenvoer en hooi als ze dat wilden om ze weer aan het eten te krijgen. Biks weinig of nog niet omdat dit zo droog is. Meestal willen ze geen eens biks. Dwangvoer is ook stressvol en als ze uit zichzelf willen eten is dat juist goed. Als het te weinig is dan gaf ik wel wat extra dwangvoer alleen zodat de darmen sneller gaan werken en het gas er sneller uit gaat. En er zit extra vocht in wat juist ook goed is voor de darmen.
 12. Dit had ooit een ex ram bij mij gedaan toen ik er vlak naast een ander konijntje aaide. Nooit eerder gebeurd dat hij me had gebeten. Normaal was het altijd zo'n bolletje waar ik alles mee kon doen. Al was hij wel de baas in een groep van vier konijnen. Misschien was dat het ook wel. Bescherming. Of hij zag mijn hand steeds bewegen maar hij wist niet wat ik er mee ging doen want ik aaide hem immers niet. Jaloezie is het vast niet want ik weet uit ervaring dat konijntjes dan juist de aandacht vragen. Ik denk dat ze zich misschien bedreigd voelt? Steeds je hand ziet bewegen en het spannend vinden. Misschien afwisselen met aaien om beiden gerust te stellen dat het alleen om knuffels gaat. Want ik had het toen geweten. Auw.
 13. Waarom geen groenten? Omdat dit gas zou veroorzaken? En hoe weet je dierenarts dat? Hij heeft er normaal toch ook geen last van? Ik kreeg destijds ook het advies om maar geen groenten meer te geven ivm plakpoep van blindedarmkeutels maar toen ik juist meer groenten gaf toen ze nierstenen had gehad had ze nergens last van. En ik denk juist dat al dat droogvoer ook een grote oorzaak was van die nierstenen. Bovendien bij darmklachten eten konijnen vaak als eerste groenvoer. Dus dat zal vast wel een reden hebben. Is er misschien niet weer een kat in de buurt geweest wat het allemaal weer stressvol heeft gemaakt? Want stress lijkt me juist eerder de grote oorzaak.
 14. Je geeft zelf al aan dat je het eetpatroon wat veranderd hebt. Zijn ze vanaf die tijd afgevallen? Zo ja dan zal het wel daardoor komen. En het feit dat ze beiden zijn afgevallen geeft eigenlijk aan dat het waarschijnlijk geen onderliggende ziekte is. Zeker niet omdat ze gewoon hun vrolijke gezonde zelve zijn en het 'fabriekje' goed werkt. Ook geef je aan dat ze niet te dun zijn dus nog mooi op gewicht. Dan waren ze toen waarschijnlijk wat te 'dik'. Ik zou me er niet zo druk om maken. Wel in de gaten houden dat ze op gewicht blijven als je vindt dat ze niet dunner moeten worden. Als ze nog steeds afvallen zou ik ze wat meer eten gaan geven. Totdat ze op gewicht blijven. Dus niet dikker of dunner. Het zou ook kunnen dat ze misschien wat actiever zijn geworden en daardoor ook wat afvallen. Dus nogmaals ik zou het gewoon in de gaten houden. Het klinkt in elk geval niet als iets zorgwekkends.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .