Ga naar inhoud

konijn wil gewoon niet eten


Snoef

Aanbevolen berichten

Oef, ik zie sterven en euthanasie voorbij komen... helaas toch geen beter nieuws dus?


 


Persoonlijk bij huisdieren die echt aan het wegglijden zijn is mijn overweging altijd geweest het eventueel lijden af te wegen tegen stress van naar een dierenarts gaan. Als een dierenarts aan huis kan komen voor een 'spuitje' zou ik wat sneller overwegen om een dier in te laten slapen dan wanneer een dier ogenschijnlijk geen pijn heeft maar wel stress zou krijgen wanneer het weg moet uit de vertrouwde omgeving om te sterven. Misschien ook iets om mee te nemen in de overweging.


 


Overigens zijn er steeds meer dierenartsen die aan huis komen, meestal doen zij alleen vaccinaties en euthanasie.. ik heb in die zin 'twee' dierenartsen al een tijdje, eentje voor de 'aan huis' dingen en een andere voor operaties en dergelijke. Beide weten van elkaar en zien elkaar ook niet als concurrent ofzo (alles voor de beestjes!). Wellicht nog een optie ook.


 


Sterkte!


Link naar reactie
Delen op andere sites

Nee het gaat niet goed. Ik was van plan het weekend af te wachten, omdat hij vrijdag nog best behoorlijk was en ik gewoon hoop had dat de medicatie zou gaan helpen. En dan evt maandag terug naar mijn eigen dierenarts voor verder overleg.

Nu is hij sinds vandaag echt ineens zo enorm veel slechter geworden. Hij wankelt, hij glijdt, hij heeft geen kracht meer. Net was hij zelf aan het drinken, dat klonk heel slurpend en zijn hele kin en borst was nat. Van onder is hij ook helemaal nat, maar volgens mij geen urine?? Toen ik hem net weer wilde dwangvoeren sprintte hij weg om gedesorienteerd de kamer af te rennen, wat hij nooit doet.

Ik heb toen weer de weekendarts gebeld in semi paniek en daar kwam weinig zinnigs uit. Toen ik beschreef wat hij deed, zei ze dat het misschien wel ec kan zijn. Ja inmiddels kan het volgens mij wel van alles erbij zijn. Zijn buik voelt niet meer hard, dus ik weet ook niet meer of het naast de verstopping nou iets anders is??? Maar toen ik vroeg of het beter was om hem in te laten slapen kreeg ik alleen droog teruggekoppeld van tja tja, als hij geen pijn lijkt te hebben zou ik de stress besparen en kijken of hij zelf idd wegglijdt. Echt een doorslaggevend antwoord kwam er niet, wat ik enerzijds wel begrijp maar anderzijds heb ik daar als geen-DA natuurlijk niks aan.

Dus ik heb hem net alleen nog pijnstilling gegeven en ik ga morgen weer terug naar de Eigen DA, al heb ik zo'n vermoeden dat hij de nacht niet doorkomt. Hij ligt nu in zijn kooi te liggen, warm en bij zijn vriendin. Ik weet ook niet meer wat verstandig is maar op deze DA durf ik echt niet zomaar te vertrouwen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ligt eraan wat ze hebben hoe vervelend het einde is. Ik heb er drie op een vervelende manier zien gaan. Ik zal jullie de details besparen maar ik vond het traumatisch voor beide en, ja, dan gaan ze gillen. Ik neem ook geen stervend/doodziek konijn in de auto, maar we hebben er hier eentje die langs huis komt, ook in het weekend. Ik vind het heel lastig voor je want er is zo weinig duidelijk en hoe kun je dan ook beslissen? Ik herken alleen het steeds lethargischer worden als een slecht teken. Ik neem dan liever het zekere voor het onzekere. Op een gegeven moment hak ik dan een knoop door, bv ik weet zeker dat ie het niet gaat redden en dan bel ik de mobiele dierenarts ook meteen. Wat ik heb meegemaakt, wil ik namelijk nooit meer meemaken. Ik wil je niet bang maken, soms is de dood van een konijn echt horror, dat maak ik er niet van hoor. Ik wil je alleen waarschuwen dat er een kans is dat ie niet wegzakt om je die ellende te besparen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap je punt. Maar ik ben geen newbie qua konijnen, ik heb al 10 jaar lang konijnen en ze ook op allerlei manieren heen zien gaan. Het punt is nu dat deze spoedarts dus niet aan huisbezoeken blijkbaar doet en vond haar reactie ook vrij ondermaats en van het gehalte "zoek het maar uit". Dus om daar nou heen te gaan met mijn beestje, liever niet. En dus blijft de optie over om hem nu goed in de gaten te houden en morgen first thing naar eigen DA te gaan, mits hij er dan nog is. Het lastige blijft dat ik geen DA ben dus natuurlijk gaan er nu vragen door mij heen als: heeft hij pijn? Is het niet tóch beter hem nu een spuitje te geven? Moet ik hem nog lastigvallen met medicatie? Had de spoedarts niet toch iets kunnen doen? Had ik niet eerder iets anders moeten doen, bijv op donderdag of vrijdag al langs eigen DA moeten gaan? Had ik....? Wat als....? Maar dat zal ik allemaal nooit weten omdat ik geen DA ben en ik alleen nu keuzes op gevoel kan maken. En zelfs daar twijfel ik aan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat als-vragen moet je je niet gaan stellen. Hoe ik het heb gelezen heb je alles voor je diertje gedaan. Beter dan dit kun je het niet voor hem doen. Niet iedere spoedarts is bovendien zo op de hoogte van konijnen. Ik zou nu zorgen dat hij vooral geen pijn heeft door toch de pijnstilling te geven. Het is niet leuk voor hem, maar beter dat dan pijn. Als hij zo afglijdt, kan hij beter de laatste nacht in elk geval pijnvrij, bij zijn maatje in zijn vertrouwde omgeving zijn. Nogmaals sterkte!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Niet twijfelen Snoef... je hebt enorm je best gedaan. Je bent het aan draaglijker aan het maken door de pijnstilling en wat wil zo'n beestje nog meer dan in een vertrouwde omgeving zijn met zijn liefste maatje en baasje. Ik heb het topic van voor tot achter gelezen en ik zou mijn konijnen zo bij je durven achterlaten.


 


Niet twijfelen, okay?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah gossie, niet onverwachts maar blijft altijd moeilijk. Hopelijk is hij rustig heen gegaan.


Heel veel sterkte met het verlies. Je heb je uiterste best voor hem gedaan.


Hij heeft geen pijn meer en mag nu gaan rusten en spelen bij de regenboogbrug. Geef z'n vriendinnetje maar extra aandacht nu ze zo alleen zit.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Aw... dat is dan nog best vlot gegaan, gelukkig eigenlijk dan maar he. Heb je't gezien of hem zo gevonden? Fijn ook dat zijn vriendinnetje zo afscheid kan nemen, het moet erg verwarrend zijn voor huisdieren als ineens een maatje weggehaald wordt en nooit meer terug komt. Ik weet niet in hoeverre konijnen daar over nadenken, maar voor mijn gevoel kan zij nu ook nog even begrijpen waarom hij er niet meer is.


 


Vanavond kan je dit hoofdstuk afsluiten. Heel veel sterkte.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoorde wat gestommel boven en ben toen gaan kijken. Laatste stuiptrekkingen. Geen mooi gezicht, maar het ging vrij snel en heb 'm nog even vastgehouden. En toen was het gedaan. Blij dat ik niet naar de spoedarts ben gegaan.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heel veel sterkte. En je moet jezelf echt geen vragen gaan stellen of je het wel goed gedaan hebt. Je hebt het echt top gedaan. Maar soms willen of kunnen ze zelf niet meer, dan kunnen wij nog zo onze best voor onze beestjes doen maar dan maakt het niks meer uit.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Sterkte met het verlies. Het is heel herkenbaar hoor, wat je opnoemde, de vragen die je jezelf stelt. Had ik het niet beter kunnen doen? Heb ik ook meegemaakt. Maar je doet wat je kunt met wat je op dat moment weet en met de beschikbare dierenarts, met als doel ze er weer bovenop te krijgen. Als dat je intentie is, en je gaat naar de dierenarts of overlegt in dit geval, doe je het goed hoor. Ik was ook niet naar die spoedarts gegaan, als je gevoel er niet goed bij is. Het overlijden kan naar zijn om te zien maar je was bij hem en kon hem toch wat troost bieden door je aanwezigheid. Ik vind dat je het heel goed hebt gedaan en herken die twijfels ook, maar ze zijn niet terecht. Maar het kan een paar dagen duren voor dat doordringt, bij mij wel iig. Veel sterkte iig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .