Ga naar inhoud

Bert ziek?


Diana1970

Aanbevolen berichten

Ik denk dat we het gered hebben, Bert eet nu flink hooi, en wat wortel, ik vond net ook een stuk of 20 normaal uitziende keutels. Om 15.00 moet hij weer medicatie. Ik denk dat ik hem daarna weer buiten doe bij Saartje. Ga natuurlijk nog even door met medicatie en zal regelmatig kijken of hij eet.

Dit kan toch? Ik hoor van jullie eigenlijk ook niet of niet lang uit elkaar halen...

Als iemand denkt dat dit nog niet kan hoor ik het graag!!

Groet Diana

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zou ook zijn temperatuur even in de gaten blijven houden, maar klinkt goed hoor! Fijn!

Wat betreft Maryo... Ja, ze zal er echt wel verstand van hebben. Ze is met haar man de oprichter van Stichting KonijnenBelangen, waar ik vrijwilliger ben. Toch moet je altijd voorzichtig blijven met informatie op internet. Iedere gek kan daar iets op plaatsen. Overleg dus ten alle tijde met je da! Hoeveel we ook erover lezen en weten, diagnoses stellen kunnen we niet, want daar hebben wij niet voor geleerd. Jouw da wel.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het is hier erg mooi weer vandaag, ik bel zo de DA wel even om te overleggen. Anders zoek ik wel een rennetje en moeten ze samen maar een paar dagen binnen...

Groet Diana

P.s iemand iets van domino gehoord??? Misschien dat ik door mijn eigen zorg dat gemist heb....

Link naar reactie
Delen op andere sites

Even kort berichtje. Temperatuur was vanmorgen weer goed gelukkig. Ze had wat gedronken en een klein beetje wortelloof gegeten. Verder zat er iets meer leven in. Mijn zusje past op haar vandaag en ze zijn voor de zekerheid even langs de da geweest vanmiddag. Het zag er wel aardig uit maar ze is er nog niet. Evenals de keutels die nog uitblijven.... bedankt allemaal voor het vragen. Ik ging ook maar even brutaal door je topic heen Diana.

Gelukkig gaat het bij jou weer stukken beter!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat geeft niets, het sloot goed bij elkaar aan ( triest genoeg) oke, er zit dus wel wat verbetering in bij jou maar nog geen keutels??

Hier gelukkig wel bruin, van Saartje zijn ze zwarter dus vooralsnog houdt ik dat wel uitelkaar.

Bert pakte de medicatie gelukkig goed op, samen met de speciale dwangvoer van de DA. Zijn eigen biks at hij niet maar wel hooi en wortelloof... Gisteren niet hoor...

Hij zit nu lekker buiten is alleen lastig vangen als hij zijn medicatie weer moet...haha

Ik duim nog even door voor jou en je kleine vriend....

Groet Diana

Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb net even teruggekeken in mijn oude topic (http://www.bunnybunch.nl/forums/topic/73230-gijsje-is-acuut-ziek/page-3) en zag dat ik het zo heb afgebouwd`: zaterdagavond begonnen, zondag 4x, op maandag gestopt waardoor ze terugval kreeg dus weer begonnen met 3x, dinsdag 2x, woensdag 2x, donderdag 1x, vrijdag gestopt.


 


Wanneer het morgen al weer helemaal top gaat met Bert kun je misschien wel al meteen nog maar 2x geven en dan donderdag nog 1x en dan stoppen. Ik zou aankijken hoe het met Bert gaat. Mij werd aangeraden vooral niet te snel af te bouwen! Dus niet ineens van 3x per dag naar de volgende dag niks meer.


 


Ik zie nu dat je het ook over Metocloral hebt. Daar heb ik geen ervaring mee. Bovenstaande stukje gaat over Cisaral.


Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik hoef Cisaral maar 2 x per dag te geven 0.75

Metocloral 3 x 0.6 per dag

Hij heeft zijn beginshot bij de DA gehad plus pijnstilling

Het is geen echte konijnenarts van de lijst maar we komen hier met alle dieren en ze heeft hem goed nagekeken. Maar vind het wel een verschil 2 x of 4 x per dag??

Diana

Link naar reactie
Delen op andere sites

Eefje hoefde alleen maar Cisaral te geven, jij Cisaral en metocloral. Kan me zo voorstellen dat jij daarom minder Cisaral moet geven dan Eefje. Volgens mij werkt Cisaral voor de darmen en metocloral voor de maag (lediging).

Ik moest 3 keer per dag metocloral geven en 2 keer per dag caprofen (=pijnstiller en ontstekingsremmer).

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh oke, dat wist ik niet...zo leer je weer wat.

Ja ze dacht idd dat het in de maag zat wat niet richting darm wilde...dus dan klopt deze combi wel.

Nou ik ben blij dat Bert opknapt. Geef dan t/m donderdag zoals afgesproken en dan nog maar 2'dagen van beide 1 keer per dag.

Ze zitten nu weer lekker samen en hij springt weer de hele ren door, terwijl hij gister stil onder het hokje zat met zijn oogjes dicht geknepen.

Diana

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Sorry toch nog even door je topic heen, maar met Soes gaat het niet goed.... er zit totaal geen verbetering in. Ze kruipt steeds weg onder een dekentje en ademt supersnel en haar hele neusje is samengeknepen. Ik heb alle medicijnen die ze kan krijgen gegeven en het is nu hopen op een wonder. Ik ben bang dat de darmen stil liggen en de medicijnen niet aan willen slaan. We kunnen haar wel redelijk op temperatuur houden, maar dat is voor mijn gevoel dan ook het enige... ik vind het zo vreselijk zielig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .