Spring naar bijdragen

Diana1970

Members
 • Aantal bijdragen

  436
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

51 Uitstekend

1 Volger

Over Diana1970

 • Rang
  BB hulpje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Diana1970

  Wanneer zonder moeder

  Onze kuikens zijn vandaag 6 weken oud, ik mocht de hennetjes (2) mee nemen om de kuikens groot te brengen of ik kreeg een warmtelamp mee. Ik koos voor de natuurlijke manier met de afspraak dat de beide “moeders” weer terug zouden gaan zodra de kuiken zichzelf konden redden. Nu ook mijn vraag: vanaf welke leeftijd kan dit?
 2. Oké, dankjewel!! Even afwachten nog... ik heb 2 moeders die de 3 kuikens opvoeden. Vanaf wanneer hebben ze moeders niet meer nodig?
 3. Diana1970

  Hen of haan??

  Ik heb 3 kuikens van 1 juni, nu dus een maand oud. Het zijn mijn eerste kippen, Hollandse krielkippen. Ik vraag me af of je al kunt zien of het hennetjes of haantjes zijn. Wie kan mij helpen??
 4. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Ja ze kunnen elkaar zien, dat is idd een goede tip. Ik zie nu eigenlijk niet meer dat ze met het nest bezig is. In het begin als ik haar vers hooi gaf sleepte ze het direct richting nest. Nu eet ze het zelf weer op. Ik wacht nog even een paar dagen. Dan passen we het hok aan en zal ik weer proberen te koppelen! Bedankt voor het meedenken !
 5. Diana1970

  Beplanting

  Ik heb een kippenren met daarin een paar krielkippen. Nu wil ik graag wat planten in en rondom de ren planten. Ik ben op zoek naar tips en voorbeelden!!
 6. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Ja ze zijn ook leuk samen, ik laat alles maar even zoals het is. Het vrouwtje ( het donker rood/bruine) was gisteren nog aan nestmateriaal verzamelen. Ik heb het vandaag nog niet gezien.
 7. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Daar heb je gelijk aan !! Ik ga wachten tot onze dame tot rust gekomen is, ondertussen onze ram maar wat extra aandacht geven en dan hoop ik dat ze over een tijdje weer heerlijk samen eten.
 8. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Daar heb je gelijk aan !!
 9. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Dan zou ik wat jou betreft dus “ gewoon” weer kunnen koppelen. Het rammetje zit zo sneu alleen. Na morgen ben ik 4 dagen vrij dus heb ik de tijd om het te begeleiden. Kan ik dan het “nest” ook weg halen?
 10. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Het was echt ruzie.... rollend over elkaar heen. Vlokken haar in het rond. Daarna zag ik het “nestje”. Dat ze echt zwanger is lijkt me niet mogelijk maar ik heb toch het rammetje weg gehaald. Mocht ze schijnzwanger zijn blijft ze toch niet bouwen aan het nest?? Maar mocht er iets niet goed gegaan zijn bij de castratie en is ze wel zwanger ben ik bang dat de ram de eventuele jonkies wat aan doet. We zijn nu 18 dagen na koppeling, dat is toch wat vroeg voor nestje maken???
 11. Diana1970

  Schijnzwanger?

  Al jaren heb ik konijnen maar dit is voor mij een eerste keer.... het gaat om een voedster en een ram. We hebben hem laten castreren, en na 3 weken gekoppeld met een voedster van 1 jaar. Het ging prima en dezelfde dag nog konden ze in de ren. We hebben een grote ren opgesplitst voor 2 koppels. Gisteren was het ineens ruzie..... heel heftig en zag ik dat de voedster een nest aan het maken is.... ik schrok me rot en heb de ram apart gezet. Ik weet niet wat te doen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .