Ga naar inhoud

Boefje krijgt op het moment een maaglediging.. dr op of dr onder..


Boefje

Aanbevolen berichten

  • Reacties 62
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Ontzettend veel sterkte! Je hebt er alles aan gedaan maar toch glipte boefje tussen je vingers weg dat maakt het verlies nog ongeloofwaardiger en zwaar. Onthoud dat JIJ echt alles maar dan ook alles hebt gedaan om boefje er doorheen te slepen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

:(

Oh wat naar toch :(

Ik heb er geen woorden voor...

Ik wens je heel veel sterkte met dit verlies, gun jezelf de tijd om dit te verwerken, om kwaad te zijn, verdrietig te zijn, uit te huilen, alles een plaatsje te geven...

Dikke steun knuffel.

Boefje, 'geniet' van je konijnen paradijs daarboven en laat je baasje af en toe even weten dat het goed met je gaat he.

Wat een enorm gemis voor je.

:heart:

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik lees dit alles nou pas en vind het heel erg voor je. Ik ben zelf helaas ook kort geleden een konijntje verloren dat heel veel voor mij betekende. Ze was kort daarvoor ziek geworden. We hebben ons uiterste best gedaan om haar er weer bovenop te helpen, maar helaas was dat niet genoeg. Het leven kan soms helaas behoorlijk hard en oneerlijk zijn.

Ik wens jou ontzettend veel sterkte met het verlies en Boefje rust maar zacht.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan het ook nog steeds niet geloven... vanochtend zat ik nog lekker een broodje te eten en met stille hoop te bedenken hoe ik dr het beste kon verzorgen terwijl ze er niet eens meer was.... ik voel me niet meer compleet nu.. Ik had dr met mijn moeder opgehaald en de dierenarts was gewoon huppetee alsjeblieft een doos en de pinpas graag.. ik wil daar niet meer heen.. ik ben nu in twee en half jaar tijd al constant met zieke konijnen daar de deur platgelopen..eerst Bailey.. met zn EC.. later weer met zn oogjes wat aangetast waren door de EC..en dankzij slechte diagnose van dierenarts geen juiste medicijnen mee gekregen waardoor hij nu een jaar later nog met een ziek oogje loopt wat alleen maar erger wordt. Toen Noellie met haar drie maanden lange oor ontsteking. Ondertussen nog steeds Bailey met haken en darmprobleempjes en zijn oogje. Daarna Boefje.. toen weer Bailey met zijn oogje en nu als laatst weer Boefje.. die mensen zijn rijk geworden van mij. En telkens met Boef heen geweest. Echo gehad, duizend keer gevoeld, kiesjes geslepen, lading medicijnen mee. En dan kan alsnog dit gebeuren. Dit had ik nooit gedacht. Pas geleden een echo en kiesjes en ik dacht nou nu gaat het weer goed komen en kan ik weer genieten van mijn 4 konijntjes. En nu is mijn liefje weg. Onvoorstelbaar. Ik heb haar begraven bij mijn moeder in de tuin. Met een mooie tekst op een grote steen, bloemen erbij, een lantaarntje met waaklichtje. De tekst zei. Boefje. Rust zacht lieve mop. Mama houdt van jou. Voor altijd in mijn hart. Ik kan er nog niet aan wennen dat ik dr nooit meer kan aaien en vasthouden en haar eigenwijze lieve koppie niet meer kan zien. 5 jaar..zo jong. Ik mis haar..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Allereerst heel veel sterkte met het verlies, ik heb je topic gisteren gemist maar heb hem net met spanning zitten lezen. Helaas mocht het niet meer baten voor Boefje, je hebt je uiterste best gedaan, en gedaan wat je dacht wat goed was. Hopelijk kan je het een plekje geven en over een tijdje genieten van de mooie momenten met haar.

Je niet schuldig voelen wat dat dwangvoeren betreft! Je hebt toch ook maar gedaan wat moest, niet eten= dwangvoeren!! Dat moet gewoon.

De rest van de tekst heb ik even achterwege gelaten....

Ik wil hier toch even op inhaken. Als een konijn niet eet moet je nooit meteen gaan dwangvoeren, eerst uitzoeken waarom ze niet eten. (dit is niet naar Boefje bedoeld, want die is daar mee bezig geweest) Als een konijn bv een gasaanval heeft, maak je het met dwangvoeren alleen maar erger. En kan je de maag overvullen. Waardoor deze uiteindelijk ook nog kan scheuren.

Dit is niet belerend bedoeld, maar ik wil hiermee voorkomen dat mensen per ongeluk een verkeerd advies overnemen.

Eet je konijn niet, en dat is vreemd voor je konijn, ga dan zo snel mogelijk naar de dierenarts om te laten uitzoeken wat er mis is! (en dan zijn er nog legio dierenartsen die aanraden om te gaan dwangvoeren bij een gasbuik.... maar goed..)

Sterkte met het verlies van Boefje.

Je hoort wel vaker dat konijnen zoiets niet overleven en daarom wordt het niet aangeraden zoiets te doen tenzij het niet anders kan. :(

Dat heb ik inderdaad ook gehoord, dit is mede omdat de maagwand enorm dun is van een konijn en dus zeer moeilijk te hechten is zonder problemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou volgens mij hebben ze niet eens geopereerd want ik betaalde niks voor narcose..ik weet niet wat ze gedaan hebben misschien geprobeerd met een sonde de boel eruit te krijgen... ik weet het niet meer..ik ben spuug en spuug zat van die dierenarts.. als ze dan toch niet alles weten laat ze me dan in elk geval waarschuwen voor de dingen die kunnen gebeuren..in dit geval een overvolle maag. Ik was afgelopen vrijdag er nog geweest..en de dierenarts snapte het dus ook niet.. want ze keutelde gewoon.. hij had volgens mij niet eens dr buikje gevoeld.. weet ik veel.. hij dacht dat het dr kiesjes waren die geslepen waren. En dat dacht ik dus ook..of de pijn..dat ze mogelijk blaasonsteking had..ik had nooit meer gedacht aan darmen of wat..normaal ben ik altijd heel snel met de buikmassages en alles.. ik voel me ernstig schuldig.. ik had gewoon beter moeten weten. Maar het is nu te laat..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik snap hoe je je voelt, vorig jaar ook een konijn verloren. Hij werd ziek, tekenen leken heel erg op EC, behandeling gestart, 4 dagen aan het knokken geweest en hij gleed zo onder m'n handen vandaan. Uiteindelijk is hij op dag 5 in m'n handen overleden. Ik ben in die tussentijd 4 keer naar 4 verschillende dierenartsen geweest en het is gewoon niet gelukt om hem erdoor te krijgen.

Een rotgevoel is dat...

Een tijdje geleden had ik hier een konijntje met een maagverstopping incl gas. Uiteindelijk heb ik haar naar een specialist gebracht (want het was natuurlijk precies met pasen) en die hebben geprobeerd haar te sonderen maar ze slikte het slangetje niet door. Het was er ook op of eronder. Sonderen is uiteindelijk niet meer gelukt, maar de boel begon uiteindelijk toch weer op gang te komen.

Misschien hebben ze inderdaad geprobeerd om te sonderen, dan hoeven ze geen narcose en het is minder risicovol. Behalve dat ze er wel flinke stress van kunnen krijgen.

Ik hoop dat je je schuldgevoel binnenkort wat van je af kan zetten, ik heb dat ook een hele poos gehad met dat konijn wat ik vorig jaar ben verloren, maar uiteindelijk schiet je er toch weinig mee op. Ik mis hem nog steeds enorm en het zal nog wel ff duren voordat dat gesleten is.

Nogmaals veel sterkte.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Dus ze had het misschien nog kunnen redden als ik haar gewoon mee naar huis had genomen? Ik wil ook niks meer erover lezen.. ik kan nu ook niks meer doen.... ik ben zo boos dat ik dit had kunnen voorkomen..en ik maar denken oh ze moet eten want ze voelt zich niet goed.. ik voel me echt zooooo zoooo ontzettend stom.. en boos dat ik zo weinig begeleiding van de dierenarts heb gehad.. ik ben zo vaak met dr erheen geweest.. echt zo vaak..was zo voorzichtig.. ik heb zoveel geld uit gegeven en dat maakt me niet uit.. al het geld in de wereld had ik er voor over gehad. Maar ze is er niet meer.. ik heb een stukje op de regenboogbrug geschreven. Het is een grote nachtmerrie.. waar ik nooit meer uit zal ontwaken. Ik heb hier zooooo geen vrede mee.

Link naar reactie
Delen op andere sites

eerst en vooral heel veel sterkte met je verlies!

verder vroeg ik me toch af wat de dierenarts nu precies verkeerd heeft gedaan? ik heb het topic even doorgenomen en ze hebben je op voorhand toch duidelijk laten weten dat de kans zeer klein was dat je konijn dit zou overleven? tuurlijk komt het overlijden van je konijntje nog altijd hard aan! ik weet natuurlijk niet genoeg van je dierenarts af om te weten of het nu een goede dierenarts is of niet. maar het komt mij uit wat je over de behandeling hebt geschreven niet over dat ze onkundig zijn bezig geweest. ik kan natuurlijk iets gemist hebben :)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .