Ga naar inhoud

Oogspecialist voor konijnen in het noorden??


Boefje

Aanbevolen berichten

Hallo,

ik wilde graag weten of er een oogspecialist in het noorden is die konijnen behandeld en onderzoekt. Bailey heeft nog steeds last van 1 oogje.. de ander was namelijk al genezen door de AB. Doordat hij toch waarschijnlijk weer een terugval had van EC heeft hij weer een kuur fenbendrops gehad die bijna voltooid is. Zijn ontlasting en darmen waren nog niet in orde na de narcose van zijn haken verwijderen..dus op advies van DA nog geen AB gegeven. Nu wil ik toch weer beginnen met AB en ik wil ook even navraag doen over die Dexamethason oogdruppels. Hij heeft alweer bijna zijn 28 dagen Fenbendrops kuur achter de rug.. maar zijn oogje is verergerd en is nu helemaal wit.

In eerste instantie dacht ik dat hij gewoon grauwe staar kreeg, door de EC.. maar de gedachte dat het misschien nog erger kan zijn en het misschien zo verergeren kan dat hij zijn oogje kwijt raakt vind ik drie keer niks. Aangezien ik ivm stress niet meer teveel met Bailey wil slepen ga ik zelf maar eens op onderzoek uit. Ik geloof dat de DA van mij uitgedoktert is en ik nu toch op zoek moet gaan naar een specialist. Ik heb al wat lopen googlen maar ik kan er weinig over vinden, al dan niet voor honden enz.. maar voor konijnen weinig succes.

Als iemand misschien een goede oogspecialist weet in het hoge noorden zou ik graag dat adres willen.

Groetjes

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit hier nu al een aantal jaren op dit forum..maar ik merk dat ik nog maar weinig reactie krijg op mijn berichten. Ik begin me af te vragen of hier een reden achter zit. Ik vind het een beetje jammer.. want zoals ik zei ik zit hier al wat jaartjes en heb de nodige topics gelezen en de nodige ervaringen met ziektebeelden opgedaan met mijn vier konijnen. Maar soms is het wel fijn.. om je verhaal kwijt te kunnen... of een antwoord op je vraag te krijgen..of medeleven. Aangezien we allemaal weten hoe t voelt om je konijntje wat als een kind voor je is, ziek te zien. Ik zit hier niet voor de aandacht of wat dan ook... en ik ben misschien niet altijd even sociaal, (wat zo zijn redenen heeft) maar het enige wat mij boeit is de gezondheid van mijn konijnen. En ik dacht op dit forum een plek gevonden te hebben waarin ik op dat gebied informatie en steun kon krijgen. En misschien is dit verhaal wat ik type ook weer ontzettend belachelijk, maar de gedachte spookt al een tijdje door mijn hoofd.. dus ik wilde het even kwijt. Misschien niet zoveel met dit topic te maken, maar aangezien toch niemand anders er wat neer zet kan ik het net zo goed doen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik herken je 2e bericht wel hoor, ik heb dat ook, moest soms dagen wachten op een reactie.

Maar goed, in het hoge noorden weet ik helaas niemand voor je. Wel in de buurt van Utrecht, op de universiteit werkt een konijnenspecialist en in Driebergen zit een specialist voor konijnen en bijzondere huisdieren. Bij beide heb ik zelf goede ervaringen.

Wilhelminapark ben ik nog nooit geweest en hoor er ook wisselende verhalen over. Wel een keer met ze gebeld, maar mijn voorkeur gaat er niet naar uit. Maar dit is persoonlijk he!

Hopelijk heb je er wat aan, ik weet dat het niet echt in de buurt is, maar in het Noorden weet ik het niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ten eerste is dit een zeeer specifieke vraag.. Ik woon in het Noorden, vlakbij je zelfs, en ben heel veel met konijnen bezig en ook met medische problemen en heb óók nog konijnen met problemen met de ogen gehad. Maar ik zou werkelijk waar echt niet weten wat te antwoorden op je vraag.

Ten tweede wat misschien verklaart waarom minder mensen reageren of wat in elk geval voor mij persoonlijk niet prettig is aan jouw berichten is je manier van typen.. Misschien kun je daar niks aan doen maar voor mij leest het niet prettig, zeker als het lange verhalen zijn. Geen idee of dat het is, ik probeer altijd wel te reageren als ik denk een antwoord op je vraag te hebben, maar misschien dat anderen daardoor afhaken. Moet eerlijk zeggen dat je berichten zoals je ze in dit topic geschreven hebt prettiger te lezen zijn dan eerdere berichten en dat het in dit geval echt eerder het onderwerp zal zijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Zit hier nog niet zo lang dus ik ken jou verder ook nog niet, dus geen idee waar je op doelt verder met dat je niet altijd sociaal bent, maar ik herken wel wat je in je tweede bericht schrijft. Als je ergens erg mee zit en niemand reageert kan dat een vervelend gevoel geven. Ik denk dat het in dit geval gaat om het feit dat je vraag zo enorm specifiek is. Ik heb zelf ook geen idee van het antwoord maar wat je zegt, medeleven is soms ook al fijn. Gewoon dat je even merkt dat mensen je verhaal wel lezen ook al weten ze verder geen antwoord kan toch al iets betekenen!

Vind het jammer dat ik je geen antwoord kan geven op je vraag maar ik wens je wel erg veel sterkte en hopelijk vind je een goede specialist zodat je nijn er weer helemaal bovenop komt! Het lijkt me vreselijk als je konijn zo ziek is en je maar bezig blijft met medicijnen en dergelijke. Ze horen gewoon lekker gezond rond te hupsen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Soms moet je ook gewoon een beetje meer geduld hebben :yes: Beter geen antwoord dan een zwamantwoord waar je verder niks aan hebt, zoals dat van mij :-D Ik ga echt niet kijken wat je voor iemand bent om een antwoord te geven, daar ben ik nou echt niet mee bezig :-)

Het hoeft toch niet meteen aan jou te liggen dat mensen niet reageren? Wat Dollie zegt, het is een specifieke vraag, en ook ik zou er geen antwoord op weten. Dierenkliniek Wilhelminapark in Utrecht is steengoed. Maar die ligt niet in het noorden. Beetje verder reizen dan? Succes!

aangepast door Rian
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik had het topic tot nu toe niet eens aangeklikt omdat de vraag in de titel al zo specifiek is. Ik heb ook geen idee welke dierenarts je zou moeten vragen.

Staar is een vertroebeling van de lens in het oog en dat geeft zoals jij ook schrijft een witte verkleuring. Dat wordt ook beschreven bij EC. Als die lens kapot is, blijft het wit. Staar wordt niet meer beter en het is dus niet gek dat je geen verbetering ziet. Je schrijft zelf dat je niet verder met je konijn wil lopen slepen. Moet je dan wel op zoek gaan naar weer een andere dierenarts? Zou je het niet eerst gewoon even afwachten?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Iedereen bedankt voor de uitleg en de sterkte wensen.

@ Dollie, ja ik kan misschien wat onduidelijk verhalen typen, maar ik ben erg gevoellig..en als er wat met mijn konijn is wat in mijn ogen dringend is kan ik nog wel eens een lading typen uit emotie, en weet niet meer wat belangrijk is en niet. Dus dan krijg je meestal lange verhalen.

@ Christaaa: staar kan nog wel verholpen worden naar wat ik heb gelezen. Ze kunnen operatief wat aan doen.. bovendien, hij had rond de zomer beide oogjes waar een waasje op zat.. en nadat hij was behandeld met AB was zijn ene oogje genezen. Vandaar dat ik nog hoop dat ik er wat aan kan doen.

Ik denk aan een andere dierenarts voor een second opinion omdat deze dierenarts denk ik nog weinig voor mij kan betekenen. Daarnaast is die huidige dierenarts van mij een uur heen en weer reizen..lopend en met trein.. en een ander is 5 minuutjes fietsen heen. Ik zou nog graag naar een oogspecialist willen omdat ik bang ben dat een AB kuur en Dexamethason oogdruppels misschien niet voldoende is. Maar bij een oogspecialist denk ik al snel aan heftige ingrepen zoals een operatie ofzo.

Ik wil in elk geval nog alles proberen. Kijk als het oogje gewoon blind wordt en het zo blijft dan is daar nog mee te leven..maar als het verergerd en er een scheurtje in de lens optreedt en het oogje naar buiten komt en dat oog dus verwijderd moet worden..dan is dat een nogal heftig gebeuren..en dat wil ik graag mijn konijntje besparen.

Bailey is al heel lang niet meer de oude... biks eten is nog steeds moeizaam... af en toe gaat het beter.. soms beetje bijvoeren via dwang... groenten en hooi eet hij gelukkig wel... maarja hij is nog vrolijk, speelt en doet... dus ik wil hem niet helemaal binnenste buiten gaan keren door allerlei onderzoeken te gaan verrichten waar dat mogelijk aan kan liggen. Op het moment wil ik mij gewoon focussen op zijn oogje en hem zo min mogelijk stress geven.

Link naar reactie
Delen op andere sites

volgens de dierenarts werkt de gewone AB niet bij een oogje met pus...dus hij stelt voor om de 5 dagen duplo injecties te geven...dat zou betekenen dat ik om de 5 dagen die rit naar de dierenarts moet maken. Dat op zich heb ik er wel voor over als ik zeker wist dat het nut heeft. Ik vind zelf dat 5 dagen best aardig veel tijd is tussen de injecties. Wie heeft goede ervaringen met duplo injecties bij konijnen met een kortere tijdsbestek ertussen?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja naar die dierenarts ga ik ook... in sappemeer, maar ik heb geen auto..en ga dan met de trein..maar dan moet ik eerst naar de trein lopen en van de trein naar de dierenarts...en ook weer dezelfde weg terug..met de tijd ertussen dat ik op de trein moet wachten... en dat is nogal een gedoe..en 1x is wel te doen..maar als ik telkens voor duplo injecties terug moet komen dan schiet dat niet op.. op de fiets doe ik niet...dat is alsnog voor mij aardig wat fietsen en met een konijn vind ik dat eerlijk gezegd doodeng. Deze dierenarts is bovendien al uitgedokterd..hij weet t ook niet meer met het oogje. Alles wat we nu nog doen zijn dingen uitproberen en dat kost mij gewoon onwijs veel geld en tijd en stress voor mijn konijn.

Link naar reactie
Delen op andere sites

en officieel mag je niet zelf duplo injecties toedienen, en sommige dierenartsen zijn daar heel strikt in..en ik durf dat eerlijk gezegd ook niet. En sowieso als ik hoor dat het inderdaad met zoveel uur is uitgewerkt en mijn dierenarts zegt dat voor een konijn 5 dagen ertussen moet dan weet ik t ook niet... dan ga ik liever nog eens verhaal halen bij een andere dierenarts, die ook nog eens dichterbij zit.. ik zie wel aan hoe die erover denkt. Gelukkig heb ik zelf ook nog het een en ander ingelezen en laat mij niet zomaar wat aansmeren.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zou een keer contact opnemen met de universiteitskliniek in utrecht. Ik denk dat die je wel zullen kunnen helpen met het oogje. Volgens mij hebben hun daar ook heel veel ervaring met staaroperaties! Misschien kun je even bellen of hun misschien samenwerken met een praktijk dichterbij, of dat er iets te regelen is voor het vervoersprobleem!

heel veel succes met Bailey!

Link naar reactie
Delen op andere sites

@ JipenTeun bedankt voor de tip! Ik ben zojuist bij een andere dierenarts geweest die onder een aantal hier niet hoog aangeschreven staan... voor een second opinion. Ben ooit eerder daar geweest met Bailey, gek genoeg had ik toen een vervangend dierenarts met hart voor diertjes en daar was ik heel erg blij mee. Die heeft mij ook geholpen om Bailey door de EC te trekken.. en nu ook weer een vervangend dierenarts.. welliswaar een ander dan de vorige, maar ook tot mijn tevredenheid. Ze heeft goed het oogje onderzocht..zelfs met een speciaal lampje en met het licht uit om nog beter te kijken. Ze heeft hem verder nog helemaal onderzocht om te kijken wat het nog meer kon wezen waardoor hij zo slecht biks eet. Met een stripje het oogje gecheckt of hij een scheurtje heeft in het lensje. Zijn traanvocht werd groen daardoor. Nu dexamethason oogdruppels gekregen en duplo injecties..moet maandag en donderdag weer erheen daarvoor. Ze zegt ook eerlijk dat hij er al best lang mee loopt dus of het zal genezen is de vraag..maar in elk geval wil ze er alles aan proberen om ervoor te zorgen dat het niet verergerd. Ik heb stille hoop.. maar ben tevreden dat ze zo zorgzaam naar Bailey was. Heel wat anders dan die dierenarts die telkens met handen in zijn haar naar het oogje kijkt en zegt tja wat gek he... ik weet het zo ook niet... en als hij mij afgelopen mei al gelijk AB had gegeven voor Bailey dan was dit niet zo gebeurd. Maarja achteraf gepraat...

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh was een jonge vrouw die Bailey had geholpen... nou ja Bailey doet het stukken beter..hij rent weer naar zijn bakje met eten. Hij ligt lekker languit met zijn pootjes gestrekt..te chillen alsof hij weer geniet.. en ik heb stiekem het idee dat zijn oogje verbeterd..

Eerst was het een groot troebel wit oogje wat eng was om naar te kijken en meteen opviel..en nu kijk ik er heel anders na.. lichtblauwig.. en wat minder heftig..maar kan ook mijn fantasie zijn. Zometeen weer oogje druppelen. Ik weet niet of het geheel gaat genezen, maar hoop dat het wel verbeterd en stabiel blijft dan. Nu wil Noellie ineens niet meer eten..en ligt ze maar wat.. grrr.. zo ziek van.. de ene lost de ander af.. wanneer houdt t nou eens op!!!!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja, Noellie had een gas aanval. Ik had haar buikje twee keer gemasseerd..apart genomen in een kooitje naast mijn bed met andijvie, hooi en een paar bikjes en een bakje water... en dr stiekem in de gaten gehouden. Ze was nieuwsgierig dus dat is een goed teken, ze ging zich uitgebreid wassen...en kort daarna hoorde ik weer het fijne knabbelen aan biks waar mijn vreetzakje zich als eerste aan vergreep. Ik zag de eerste keutels en na twee uurtjes had ik maar besloten haar weer bij dr ventje terug te doen. Gaat nog goed met Noellie, toen ik eten gaf kwam ze er vrolijk op af gerend..maar ineens Bailey niet meer.... zucht. Nou als die toch niet ging eten kon ik net zo goed gelijk zijn oogje druppelen. Duplo is vast nog niet uitgewerkt.. misschien minder werkzaam? Of had ik voor het slapen gaan niet goed gedruppeld? Soms zie je niet goed of het in het oogje is gegaan of aan haartjes is vast gaan kleven. Ik zie nu niet overdreven veel meer verschil in zijn oogje. Alsnog ben ik er wel van overtuigd dat het iets is verbeterd. We gaan het zien. Nu maar hopen dat hij toch weer gaat eten.. is toch raar dat ineens zijn eetlust helemaal terug gekomen is na de medicijntjes en nu twee dagen later hij ineens weer geen trek in biks heeft? Of misschien ook een beetje gas?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh was een jonge vrouw die Bailey had geholpen... nou ja Bailey doet het stukken beter..hij rent weer naar zijn bakje met eten. Hij ligt lekker languit met zijn pootjes gestrekt..te chillen alsof hij weer geniet.. en ik heb stiekem het idee dat zijn oogje verbeterd..

Eerst was het een groot troebel wit oogje wat eng was om naar te kijken en meteen opviel..en nu kijk ik er heel anders na.. lichtblauwig.. en wat minder heftig..maar kan ook mijn fantasie zijn. Zometeen weer oogje druppelen. Ik weet niet of het geheel gaat genezen, maar hoop dat het wel verbeterd en stabiel blijft dan. Nu wil Noellie ineens niet meer eten..en ligt ze maar wat.. grrr.. zo ziek van.. de ene lost de ander af.. wanneer houdt t nou eens op!!!!

De waarnemer is Pieter de Boer, lijkt me niet dat die opeens een jonge vrouw is geworden :P

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja dat had ik ook gelezen, maar toch waren maar twee dames..de assistente volgens mij en die jonge vrouwelijke dierenarts.. was ik wel blij om want die pieter de boer die je uit nood moet bellen in t weekend of savonds die is eigenlijk nooit zo heel erg aardig aan de telefoon. Ik heb altijd het gevoel alsof ik hem bel als die net een hap van zijn boterham heeft genomen aan de keukentafel en hij zich irriteerd dat ik hem stoor in zijn vrije tijd. Ik ben erg blij dat het deze vrouw was...toch nog ergens mazzel mee :P Maandag moet ik weer erheen, dan zal ik vast wel Pieter de Boer krijgen, aangezien ze mij vertelde dat ze er maandag niet was. Ze wist haar weg ook niet te vinden met de spulletjes en had per ongeluk in de wachtkamer ook het licht uitgedaan, toen ze Bailey's oogje wilde checken, dus erg bekend was ze daar niet. :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Nou gek genoeg nadat ik Bailey gedruppeld had, een paar uur later eetlust! Hmm... ja logisch.. Dexamethason is eetlust opwekkend.. ik denk dat ik gisterenavond toch niet zo goed gedruppeld had... zou het puur daardoor komen..die Dex..of verzacht het ook en heeft hij er dan minder last van... nou we zien het wel.. zou bijna een before and after foto willen laten zien... maar geen zin om een foto op te loaden misschien dat ik een soortgelijk fotootje kan vinden op internet. Uiteraard mocht het oogje wel helemaal genezen zijn of mega veel verbeterd..dan ga ik die moeite wel even nemen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .