Ga naar inhoud

Verrijking voor konijnen - inspiratie


Aanbevolen berichten

Hoi hoi allemaal!

 

Ik zit nu al een tijdje na te denken. Ik zou graag meer verrijking voor mijn nijntjes willen, zodat ze lekker wat te doen hebben. Ik heb al veel lopen zoeken, maar ik ben wel benieuwd: Wat hebben/doen jullie zodat jullie nijntjes zich niet gaan vervelen? Het nieuwe verblijf van de konijnen hier begint aardig af te komen, ik had niet verwacht dat het zoooooooooo lang zou duren, maar we hadden ook wel veel tegenslagen qua weer🙄. Maarrrr, de vraag is dus: wat hebben jullie voor konijnen verrijking?? Ik ben benieuwd!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Veel tunnels, huisjes wat dan zo staat dat ze overal doorheen kunnen racen in 1 keer. En verhogingen met de kattenpaal hier en een poef. Kartonnen dozen 1 met hooi en 1 met toilet rollen en snippers.

 

Ronde mandjes met hooi erin wat ze op de kant gooien en rollen en uitgraven. Dat is ook echt meer iets voor buiten dan binnen🙈😖 maar ze vinden dat erg leuk....ik iets minder..🙄

 

Verder veel knabbel speeltjes, takken ballen etc.

 

En het verlengsnoer 🤪😱 grote hit🤣🤣 

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

12 minuten geleden, knaagjeknabbelsuddenly zei:

Een kruidenweide??!! Uhhhh, wat moet ik me daarbij voorstellen?🤣

Dit 😄

Screenshot_20240227_192229_Gallery.jpg

 

ik verkoop ze ook in de webwinkel, het is een bak met een grasmat met kruiden. Op het moment is er niet zo veel vers te plukken in de tuin, dan is dit een leuk alternatief. 

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik zit ook een beetje met wat kan ik nog meer doen om ze lekker te laten spelen. 

Ik heb nu 2 cat cubes los van elkaar een brug van 1.5 meter 2 bakken met hooi/toilet naast elkaar 1 pvc buis doorsnede 35cm bij 1.5 meter lang en een houten huis. In deze volgorde is ook het parcour uitgezet door hunzelf😂 In, over, door, in, en weer terug. Verder een wilgentunnel en speeltjes om weg te gooien. En een grasmat wat nog steeds niet kapot is.

Ik moet maar weer aan de knutsel😊

aangepast door bobbyonthefloor
tekst toegevoegd
  • Vind ik leuk 2
  • Bedankt 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

4 minuten geleden, Evee zei:

Wat vaak ook al voor een tijdje bezigheid zorgt is simpelweg dingen verplaatsen. Als het op een andere plaats in de ren staat, is het opeens een soort "nieuw" voor ze 😉 

Hihi ja hier ook. En dan gaan die kinnetjes er weer over alsof ze het net nieuw hebben gekregen🤣 uren zoet mee.

  • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, Evee zei:

Meestal liggen er ook gewoon snippers bij en eten ze het niet op. 

Ze hebben een hok dat op poten staat. Naast dat hok staat een catcube. Juist pas zag ik dat er onderaan het hok geknaagd was. Dat moet dan via dat opstapje van de catcube gegaan zijn. In dat hok zit aan de zijkant een spijker waar stoffer en blik aanhangen. Pas zag ik dat er aan de rubberen rand geknaagd was. Dus ligt hij nu bovenop het hok. En ook aan de poten van het hok is geknaagd. Grrrr. Flo is hier de vernieler en Rosie is diegene die altijd met de hondenbak gooit. Dan vind ik hem hier en dan vind ik hem daar. Het geluk is dat mijn zaklamp een magnetisch uiteinde heeft en ik die bak uit de onmogelijkste hoekjes magnetisch kan hengelen.

Ik heb de voerbak al niet meer bovenin het hok staan want ik was bang dat hij een keer als hoed op Flo beneden terecht zou komen. Dus staat hij nu op de grond.

 

Als je het hok schoonmaakt en de emmer ergens neerzet is het al feest hier. Inderdaad iets anders neerzetten of wat verplaatsen is al een belevenis.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb echt zoveel verrijking gekocht, omdat andermans konijnen er niets mee deden 😛

 

Wij hebben standaard in de ren: boomstronken (op/af springen, lekker kijken & op slapen) en wilgentunnel met hooi.

Daarnaast hebben wij af en toe speel-verrijking die ze onder toezicht mogen: hooibal + kruiden (wel opletten dat het niet gevaarlijk is voor jouw konijnen), grote hondentunnel en speelboom met 2 balletjes & hooi.

Dan hebben we eet-speelverrijking: 3 balletjes waar snoepjes onder kunnen (intelligentie spelletjes), plastic kind-stapelspeelbakjes, wilgenbal met hooi, snuffelmat, eierdoos gevuld met dingetjes en andere knaag speeltjes.
Dan hebben ze speelverrijking met ons: clicker om mee te trainen, hondenhoepel (springen) en nu dus ook een set hordes.

 

En dan als ik te weinig met ze doe, staat ze hier dus op de deur te trappen dat ik eens op moet houden met werken en naar buiten moet komen.

 

aangepast door bunnyempress
  • Bedankt 1
  • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

21 minuten geleden, knaagjeknabbelsuddenly zei:

Hahaha, ik zie het al voor me🤪. Hilarisch. 

 

Kan nog erger. Gisteren kwam mijn vader langs dus ik moest iets gaan regelen voor hun 50-jarige huwelijk. Dat duurde vrij lang en de konijnen waren 0,0 blij dat ze geen aandacht kregen van hem en dat ik dus ook te laat was met het groenvoer momentje. 's avonds heeft mijn man het goedgemaakt met 40 minuten aandacht (dacht ik). Vanochtend hoorde ze me met mijn man praten en besloten ze dat ze echt NU aandacht moesten. Keihard, maar dan ook keihard, aan de deur knagen. Het klonk alsof er een stel bevers buiten zaten. 🙃. Thuiswerken -  de manier om te zorgen dat je houtwerk regelmatig geverfd wordt.

  • Haha 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb nu net een nieuwe baal hooi. De vorige vonden ze niet zo lekker terwijl het van hetzelfde merk is. Deze vinden ze blijkbaar erg lekker want vanmorgen was nagenoeg alles op. Dus hoorde ik een geluid dat klonk als de kleine toiletbak die versleept werd. Echter was het Kushi die aan het gaas van de deur zat te rukken zo van "Eten! Nu!" Daar zit momenteel plexiglas tegenaan dus maakt extra veel herrie

aangepast door Cheeta26
  • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .