Ga naar inhoud

Lodewijk en Scarlett verhalen & foto spam


Aanbevolen berichten

 

We gaan weer verder - deze keer met de foto's op een andere plek - maar zodat jullie kunnen blijven genieten. ❤️

Even dezelfde begin post, zodat het logisch blijft voor mensen die het topic voor de eerste keer gaan lezen.

 

Lodewijk oftwel Patatje oftwel Springkikker

Hij is een gecasteerd mannetje, gedumpt gevonden, door ons geadopteerd in December 2022, omdat ons meisje hem had uitgekozen, maar wij hem ook, want hij was nr. 1 op ons lijstje. Toen was hij nog een jonge frutsel, nu is hij een iets oudere frutsel. Geschat 1 jaar op dit moment en waarschijnlijk met een Vlaamse opa of oma, want zijn oren zijn lang en hij is best zwaar 3,3kg en hij is rood/bruin tan kleur. Hij is al wat minder schrikkerig geworden dus dat is fijn, maar voor een algemeen konijn is hij echt heel dapper, mensgericht en nieuwsgierig. Hij houdt van trainen en dan snoep krijgen. Aaien vind hij maar 'moah', tenzij hij geflopt ligt, dan is het fijn en gaat hij knarsentanden. Ook wil hij af en toe op schoot springen om te kijken of ik iets te eten heb. Hij is wel een konijn die lang een wrok kan houden, want toen mijn man hem in maart moest optillen om zijn kont met zalf te verzorgen was hij daar in juni nog niet overheen. Zodra hij mijn man achter hem zag, ging hij gauw verzitten en aaien mocht niet meer gebeuren. Ik mocht nog wel aaien. Hij houdt enorm van rennen en binkies maken, soms naast je in de ren omdat hij blij is dat je er bent. Op de BunnyCam vind ik regelmatig hele spring en ren momenten. Af en toe is hij ons sulletje omdat hij verkeerd springt en valt of dingen niet goed snapt. Hij houdt ook enorm van knagen dus er ligt altijd knaaghout in de ren.

 

Scarlett oftwel Petoetje oftwel Diva

Ons meisje is een inmiddels gecasteerd vrouwtje, gedumpt gevonden en door ons geadopteerd in December 2022. Zij is waarschijnlijk een half Vlaams, gezien haar bouw (schouders/oren/poten) en haar gewicht (4,5kg) in wildkleur. Ze is een echte Diva, want ze had zoveel mislukte koppelingen in het knaagdierenasiel, dat ze geen koppelvakanties meer met haar wilden doen en wij haar mochten adopteren. Intern koppelen bleek een beter plan, dus ze probeerden het met de nr. 2 op ons lijstje, maar Mw. was zo dominant dat ze de 7,5kg grote Vlaams in de hoek dreef. Toen mocht ze met Lodewijk en hoewel het asiel dacht dat 2 redelijk dominanten konijnen niet echt ging lukken, vonden ze elkaar het einde. Ze gaat er duidelijk voor zitten om geaaid te worden en als ze niet genoeg aandacht krijgt, dan klopt ze op de deur. Ze houdt niet super van springen, maar ze doet het wel als ze alleen wil zitten of op haar 'troon' van boomstronken wil zitten en/of als ze eten ruikt of graag genoeg naar binnen wil. Rennen doet ze echt matig en binkies zijn echt heel zeldzaam. Ze knarst wel telkens van geluk als je haar aait. Ze is ook bijzonder slim en weet vaak als een doelzoeker op het eten af te rennen als ze weereens naar binnen is gesneakt en snapt prima wat ze moet doen, maar ze doet het niet altijd zoals wij willen.

 

Dominatie

Lodewijk is over duidelijk de slaaf van ons meisje, door haar uren lang te likken en altijd bij haar te willen liggen. Hij is dan dus ook vaak bij haar te vinden en af en toe is ze duidelijk zat van hem en dan gaat ze ergens zitten dat hij er niet meer bij past. We zeggen altijd dat hij een Scarlett timer heeft, als die afloopt, dan zoekt hij haar. Steeds vaker vind ze hem lief genoeg om hem ook terug te gaan likken. Ze toleert veel van hem - ik heb filmpjes waar hij aan het rennen is en zij braaf haar kopje naar beneden doet zodat hij over haar heen kan springen. Ze stelen elkaars eten, maar zijn ook super super klef.

 

Bunnies2.jpg

aangepast door bunnyempress
 • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lodewijk is not an addict - he just loves loves loves his drugs

 

Natuurlijk vonden wij het helemaal niet leuk om te horen dat Lodewijk een aangeboren afwijking heeft (heupdysplasie aan 1 kant), maar we zijn wel blij dat we er zo snel bij zijn. We geven dus nu 2x dagelijks pijnstilling aan hem. Eerst 5 ml van novacam hond in 2x, maar nu 0,5 ml novacam paard in 2x (scheelt echt enorm in de kosten). Meestal doen we het een 30 minuten - 1 uur na zijn brokjes. Dan zit er al wat in zijn maag en dat geeft een fijner gevoel.


Enfin, het begon eerst met die 2,5 ml druppelen op iets wat hij lekker genoeg vond aan groenvoer om gelijk op te peuzelen. Ipv zoals gewoonlijk uit zijn bek te laten vallen, omdat hij iets anders wil/ruikt/bedenkt. We dachten namelijk dat we heel heel lang zouden moeten gaan oefenen met het spuitje. Vooral omdat we alleen onze Diva, Scarlett, pijnstilling hadden moeten geven na haar castratie. Nou Mw. vond het NIET OK. ze beet in het spuitje, ze probeerde hem weg te slingeren en ze liep anders gewoon boos weg. Daar hebben we het dus ook gedrupt gegeven aan haar. Gelukkig was dat maar een paar dagen. Lodewijk hopen we nog jaren te houden, dus dat blijft natuurlijk werk.


Ik had al helemaal een trainingsschema bedacht inc. beloningen en een commando. 🤔

Besloot mijn man 's ochtends gewoon te kijken of hij het wilde accepteren.

Ja hoor! Likt meneer het gewoon helemaal 100% op! 🥰

 

DrugsBunny.jpg

 

Nu staat hij dus elke ochtend en avond op die boomstronk te wachten totdat hij wat krijgt. Soms komt Scarlett even kijken, maar ze vindt spuitjes dus niets, dus dat is prima. Lodewijk was wel een beetje bleu toen we overgingen en hij veel minder kreeg. 😆

 

De andere dag had hij voor het eerst niet echt zin om te komen en het op te likken. Mijn man was niet blij en die zei: "Nou, dan niet hoor, scheelt ons weer geld".

Ik moest zo hard lachen. 😅 Alsof het hem wat kan schelen hoeveel geld wij uitgeven. 🙃. Maar goed, het was dus 1 januari en meneer was nog wat schrikachtig van de halve avond binnen zitten en de hele tijd vuurwerk horen (kon Scarlett dus niets schelen) en wilde dus niet echt.

 

Mijn man dacht dat het misschien niet lekker rook of dat hij misschien wat had vast gepakt, dus die heeft een ander spuitje gevuld en toen ging het wel gelijk goed.

Mogelijk was er iets van geur, maar ik denk dat hij gewoon nog wat onrustig was. Inmiddels hebben we weer een braaf medicijntrouw konijn terug, dus we hopen dat het zo blijft het hele jaar.

 • Vind ik leuk 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

Wat fijn dat het bij Lodewijk zonder stress kan vooral ook omdat het voor een hele lange periode moet.

Onze kat (en alle katten die wij gehad hebben) is ook gek op Novacam. 

 

Mooie foto!

 

Ja, wij zijn ook heel blij dat het zonder stress kan. Ik weet denk ik wel waarom onze Diva Novacam niet moet, want het schijnt zoetig te zijn. Ze is niet zo van het zoet, terwijl  Lodewijk echt super super blij is met alles wat zoet is en hij mag eten (banaan, appel, kaki, mango etc.).

 

Vanochtend maakte hij een blij hupsje recht omhoog, toen mijn man naar beneden kwam met zijn medicatie, dus het is weer enthousiast hier. ❤️

 • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

Geplaatst: (aangepast)

Opruimen doen we niet door op te bergen, maar door los te laten vindt Scarlett (Citaat van Sanne Wallis de Vries)

 

Nou had ik al eerder geschreven dat als Scarlett een hond was geweest, alles van mijn man al kapot was gebeten. Ze houdt zo van opruimen en als het op de verkeerde plek staat: bijten en wegslingeren. En ook steenvast door blijven bijten en rukken totdat het ook echt weg is. Schoenen die verkeerd in de deuropening liggen of bij de voordeur.  Maar bovenal: spul dat mijn man 'eventjes' neerlegd op HAAR boomstronken. Dat vindt die Diva van ons dus echt niet te verteren.

 

Ik blijf dus ook maar tegen mijn man zeggen: NIETS op die stronken leggen. 😆

Maar ja, dan zit hij op zijn hurken en sleept hij die grote kattenbakken uit het hok en dan wil hij ze gewoon niet op de vloer zetten, dus tja, toch op de boomstronken.

En vaak zet hij dus het waterbakje daar 'ook even' neer. Nou, die liet hij dus mooi staan terwijl hij naar de schuur ging om nieuwe korrels in de bakken te scheppen.

 

Oh oh, opeens hoor ik hem vanaf boven af roepen: Scarlett 😡. Nee 😡.

 

Gauw natuurlijk kijken wat er gebeurd was op de camera en ja hoor, Mw. Diva gaat duidelijk de stronken op en probeert eerst vanaf de ene kant het bakje er af te rukken.

ScarlettBijtBak1.png

Voorpoten erin en duwen en trekken.

 

Maar dat ging niet goed genoeg, dus dan maar vanaf de andere kant:

 

ScarlettBijtBak.png

Weer poten er in en rukken maar....

 

Tja, mijn man zat dus daarna de schade te bekijken en terwijl hij dat deed (je ziet zijn voeten/benen), vond ze dat het kniekussen ook van haar boomstronken af moest:

 

ScarlettKnieKussen.png

 

Het is toch echt 100% niet goed hoor... daar dingen neerleggen.

 

Uiteindelijk was dit de schade:

BakKapot.jpg

Aan de ene kant een stukje eraf, maar aan die andere kant echt het hele handvat eraf gebeten... die kon dus de prullenbak in.
Zo opgeruimd én los gelaten. Pff..

 

We hadden gelukkig nog een andere bak (we wisselden af), maar binnenkort ga ik denk ik maar over op een stenen variant  🤔

Die kan ze niet stuk bijten als ze het weer op haar heupen heeft dat mijn man dingen op de verkeerde plek heeft gelegd 😄

 

Ik dreig ook weleens dat ik haar binnen zijn spul op laat ruimen, als er weereens tassen, schoenen of andere dingen over de vloer heel slingeren in huis 😉

aangepast door bunnyempress
 • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

3 uren geleden, bunnyempress zei:

binnenkort ga ik denk ik maar over op een stenen variant  

Wat denk je dat er met een stenen variant gebeurt op een stenen vloer als die bak valt?

 

Ik had zelf een keer een PeeWeebak laten vallen en ook zo;n stuk eruit. Toch vastgezet met Ductape en dat gedeelte past net onder de ruif. Dus je ziet het zo niet en kan hij nog even mee.

 • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

9 uren geleden, bunnyempress zei:

Ik dreig ook weleens dat ik haar binnen zijn spul op laat ruimen, als er weereens tassen, schoenen of andere dingen over de vloer heel slingeren in huis 😉

😂😂 win win.

 

6 uren geleden, To van de Veluwe zei:

Wat denk je dat er met een stenen variant gebeurt op een stenen vloer als die bak valt?

Daar dacht ik ook aan. Ik heb 2x een stenen bak gehad. Beide heb ik zelf laten vallen en daar kunnen ze op de één of andere manier niet tegen. Nu een aluminium bak. Ideaal. 

 • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, To van de Veluwe zei:

Wat denk je dat er met een stenen variant gebeurt op een stenen vloer als die bak valt?

 

Ik hoopte dat mijn man hem niet meer op de stronken zou zetten en/of dat het haar niet lukt om met een stenen bak te slepen. Misschien onderschat ik haar opruim-neigingen 😉 Bij de vakantieopvang hadden ze ook met de waterbak lopen slepen, maar dat doet ze hier eigenlijk nooit.

 

1 uur geleden, bobbyonthefloor zei:

Daar dacht ik ook aan. Ik heb 2x een stenen bak gehad. Beide heb ik zelf laten vallen en daar kunnen ze op de één of andere manier niet tegen. Nu een aluminium bak. Ideaal. 


Dat is misschien ook nog een optie - niet over nagedacht.

 

Ik was nog vergeten te vermelden dat onze Diva  na al dat opruim-geweld dus ook echt *voor* de plek waar de waterbak hoort te staan, ging staan.

Met zo'n attitude van: "HIER hoort hij dus, en waarom is hij er nu niet 😡". Terwijl mijn man dus met stukken bak in zijn handen stond.

 • Haha 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

23 minuten geleden, bunnyempress zei:

Nu een aluminium bak. Ideaal. 

Klopt. Ik heb de oude waterbak van onze hond genomen. En bij ons is het Rosie (echt een vrouw he?) die van opruimen houdt. Zij is degene die steeds de lege bak met groenten uit het hok kiepert. Elke keer was ik bang dat Flo dan die bak op zijn kop zou krijgen. Ik heb het een jaar vol gehouden en wilde de bak niet op de vloer in de ren zetten want ik dacht dan gaan ze bij het eten daar zitten keutelen.

Toch blijkt dat niet waar te zijn. Dus de bak staat nu op de vloer maar als ik 's morgens ga voeren, staat hij altijd ergens anders. Altijd ergens onder het hok of onder de trap zo van: hij moet niet in ons looppad staan.

Mijn vader zou zeggen als we in de weg stonden in de keuken bijv. "uit de slagader van het bedrijf."

aangepast door To van de Veluwe
 • Haha 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

2 uren geleden, bobbyonthefloor zei:

😂😂 win win.

 

Daar dacht ik ook aan. Ik heb 2x een stenen bak gehad. Beide heb ik zelf laten vallen en daar kunnen ze op de één of andere manier niet tegen. Nu een aluminium bak. Ideaal. 

Wij hebben ook een aluminium bak voor het geven van de groenten, maar de achterburen vragen soms wat dat rare geluid bij de konijnen 's avonds is 😄

Ze smijten er lekker mee en dat klinkt lekker 😅

 

 • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik ga eens kijken naar honden waterbakken dan! Groenten krijgen ze van mij vanaf een plastic rond plantenschoteltje. Helaas is mijn man er al 4x op gaan staan, dus daar zit een scheur in. Dus die moet ik ook nog vervangen. Ik vind zo'n ondiep schaaltje wel handig, want er blijft weinig water in staan na het groenten wassen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

2 minuten geleden, Evee zei:

Ze smijten er lekker mee en dat klinkt lekker

Ik hoor het ook altijd. Dan zitten er bij jou zeker ook deukjes in? Het lijkt of de konijnen het zelf leuk vinden. Gisteravond liet ik een plastic zak vallen, zo'n vuilniszak. Ik wilde hem even leegmaken en de weegbree die er in zat, in een pot doen. Ze schoten als hazen weg. Schrokken van die vallende zak. De angsthazen, maar dan binnen de minuut komt Flo met Rosie in zijn kielzog toch nieuwsgierig kijken wat daar nou toch op de grond ligt

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 minuten geleden, bunnyempress zei:

plastic rond plantenschoteltje.

Plastic gaat hier echt niet lukken. Flo is al een paar keer terecht gekomen in de voerton. Had ik dan toch het deksel er niet goed opgedaan? Het is een raadsel hoe hij eruit gekomen is de laatste keer want echt veel hooi zat er niet meer in. Maar ik zag wel dat er aan de randjes geknaagd was. Nu check ik dubbel of het deksel wel goed zit. Als je het deksel erop hebt, zie je geen knaagspoor meer. Ik kan wel op de ren zetten: HUIZE KNAAGSPOOR.

 • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Verstoppertje Lodewijk-style.

 

We hebben dus een camera die nu boven de deur hangt, zodat ik een goed bovenaanzicht heb, maar ja, er zijn nog steeds plekken die ik niet kan zien. Dus als ik op de camera ga kijken en ze niet kan vinden, dan zitten ze op heel erg  op het randje links onder de aardbeien bakken of bijv. in het hok. 's Nachts met nachtzicht heb ik ook nogal wat vlekjes, dus dan wordt het nog wat moeilijker om ze in de randen van het beeld te zien. Vooral Scarlett - die zie je echt haast niet, zeker als ze op de boomstronk zit. Dan moet ik wachten totdat ze haar oortjes beweegt of ik een oogje spot. 

 

Dus wat doe ik overdag vaak? Ff snel de deur open doen! Scarlett komt dan meestal wel aanrennen om te kijken of er wat te halen valt en Lodewijk komt er dan ook vaak wel achteraan. De deur moet wel echt open gaan, want Scarlett hoort het verschil tussen een deurklink die heen en weer gaat en een deurklink die de deur openmaakt. Mijn man vindt het wel zielig, want soms doe ik dus snel de deur weer dicht. 😅 Meestal ga ik wel naar buiten om ff te aaien, groenvoer te geven of het water te controleren.

 

Enfin, het was regenachtig, ik zag ze niet, en ik deed dus snel de deur open.

ScarlettKomtNaarBuiten.jpg

Plop. Daar kwam mijn meisje al aanrennen! ❤️

 

Gauw deur dicht en kijken of ik Lodewijk kan spotten.... komt hij er al achter aan?

Wat zie ik:

 

LodewijkKiekeBoe1.png

Plop... een konijn dat onder de wilgenbrug zat, in de wilgentunnel, in het hooi! 

Scroll nu eens terug naar boven - en dan zie je dat je hem  echt 0,0 kan zien! Ik weet nog steeds niet of hij er echt helemaal in lag of dat hij zich er door heen heeft geworsteld, omdat hij de deur hoorde.

 

LodewijkKiekeBoe2.png

HooooooI! Ik ben er ook! Het is dat ik Scarletts uitdrukking net niet kon zien, maar je kan je wel voorstellen hoe ze keek, als je dat kopje zo ziet bewegen. 😂

Hey, je hebt hem zelf uitgezocht meid. Ik was het niet.  😇

 

Ik lag echt enorm in een deuk en heb het filmpje waar de screenshots uit komen idd naar meerdere mensen doorgestuurd.

 • Haha 7
Link naar reactie
Delen op andere sites

Snaaien is belangrijker dan je maatje's comfort

 

Beide konijnen zijn gek op proberen door het hek heen sprietjes te eten. Het maakt niet uit van wat, alles is goed, als ze er maar bij kunnen. Ben benieuwd wat ze straks met de nieuwe hekken gaan proberen inclusief het nieuwe voliere gaas, wat dus veel kleinere gaten heeft en waar ze ook niet zo makkelijker meer tegen kunnen duwen.

 

Ik ben dus wel gewend dat ik Lodewijk of Scarlett zie proberen wat er uit te snaaien. Vooral omdat ze dan ook echt het hek volgen, om te kijken bij elke cm of er daar wel of niet iets bereikbaar is. Alleen moest ik laatst wel lachen toen ik zag dat Scarlett dus ook echt 0,0 rekening houdt met Lodewijk die braaf lag te chillen. Nee hoor, ze liep gewoon over hem heen en hij bleef ook gewoon liggen. 😅

 

Dat leverde deze foto op:

 

FFEten.jpg

 

En ja, die stomme vervilte haartjes uit zijn achterpoten zijn er nu gelukkig uit. Hij trekt er af en toe zelf wat uit (eindelijk) en anders help ik hem wel, terwijl hij geïrriteerd zijn poot wegtrekt. Bij mijn man accepteert hij nog minder, als hij die ziet aankomen gaat hij gelijk weglopen. 😛

 • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn konijnen eten als hobbits

 

Voor mensen die het niet weten, hobbits zijn een ras uit Tolkien's boeken. Bekend van Lord of the Rings (boeken/films).

Een van de dingen waar ze bekend om staan is dat ze veel maaltijden eten op allerlei tijden van de dag. Hun rooster is als volgt:

 • Ontbijt - 7.00
 • Tweede onbijt 9.00
 • Elf-uurtje - 11.00.
 • Lunch 13.00
 • Middag thee 15.00
 • Diner 18.00
 • Avondeten 21.00

Echte Engelsen kunnen ook 2x avondeten, met 1x Dinner en 1x Supper, die wij arme Nederlanders beide vertalen naar 'avondeten'.

Nou onze konijnen:

 • Ontbijt - 7.00 brokjes + hooi en water check (doet mijn man)
 • Tweede onbijt 9.00 Vitamine D op klein hapje groenvoer of een halve loop + hooi/water check (doe ik)
 • Elf-uurtje - 11.00 Bak groen voer van 200-250 gram (doe ik)
 • Lunch 13.00 Hooi + water check & evt. snoepjes tijdens de training (doe ik)
 • Middag thee 15.00 Hier is het meestal konijnen slaaptijd, dus dan niets, maar vaak krijgen ze wat extra's van mij, maar dan al om 14.00 (timothy hooi blokje/lijnzaad brokje/extra kruiden/wilgenhout)
 • Diner 18.00 brokjes (doet mijn man) (soms om 19.00)
 • Avondeten 21.00 bak groenvoer 100 gram & hooi + water check (doet mijn man, zodat hij de ren kan schoonmaken)

Medicatie staat daar niet tussen, Lodewijk krijgt dus 2x op een dag ook nog zijn medicatie.

Als we een dagje weg zijn, dan combineren we natuurlijk wel dingen, maar dit is echt wel 4x per week ons rooster.

Dat komt omdat het zo werkt: Man is wakker, doet brokjes/hooi/water en medicatie. Ik word later wakker (werk avonden) en doe de Vit D en extra check. Dan ga ik werken en om 11.00 thee halen en hun groenvoer geven. Soms is het 10.30, maar goed, ff break van het werk. Dan ga ik daarna lunchen, dus ff aandacht geven en of voor of na mijn eten ff trainen. Rond 14.00/15.00 is mijn thee pot weer leeg en probeer ik een hobby te doen (ipv verder te werken) en dan is het ook wel altijd ff leuk om naar ze te kijken, als ze niet slapen. Mijn man komt thuis (17.30/18.00), dus na het eten of soms tijdens het eten doet hij ff de brokjes. En hij vraagt me dus ook steeds vaker 's avonds om ff wat groenvoer klaar te leggen, zodat hij makkelijker schoon kan maken als ik weg ben.

Sinds we konijnen hebben ben ik echt veel minder een workaholic, omdat ik meer pauzes neem 😛 En zij zijn super verwend  😄

Maar laatst kwam ik er dus achter... ik hou een hobbit schema aan met ze 🤣

 • Haha 6
Link naar reactie
Delen op andere sites

Smaakjes zijn niet aan onze konijnen besteed oftewel let goed op wat je koopt bij de drogist

 

Konijnen, zelfs buiten konijnen, hebben een grote kans om botontkalking te krijgen. Volgens mij heet het osteodystrofie.

Bij Lodewijk was het al een beetje te zien op zijn röntgenfoto, bij zijn knie, terwijl hij een heel jong konijn is. Ons werd dan ook aangeraden om Vitamine D bij te geven.

Dierenarts gaf aan dat je die het beste als druppels kan kopen bij de gewone drogist.

 

Zo gezegd zo gedaan. Wij druppelen soms op groenvoer en soms op loops. Zeker op loops is makkelijk - dan neemt de loop de vloeistof op. 

We doen nu gewoon beide konijnen, omdat het geen kwaad kan en Lodewijk iets voeren terwijl je Scarlett ontwijkt echt hopeloos is. Zij moet ten eerste eerst het eten krijgen, want zij is de baas (anders rukt ze het uit zijn bek). Ze komt ook nog steeds 's ochtends en 's avonds kijken naar Lodewijks medicatie moment, maar dan ziet ze dat spuitje en dat vind ze niet lekker, dus dat laat ze gelukkig wel links liggen.


Maar goed, mijn man ging dus in het weekend extra Vit D kopen, want het flesje was bijna leeg. Wel ff bij een andere drogist, want we waren ergens anders.

 

Gaat hij in het weekend 's ochtends de konijnen uit het nieuwe flesje Vitamine D wat geven. Hij braaf op de witlof druppen.

Wilde hij het geven, stoven de konijnen alle kanten op.

Hij: Huh? Wat doen jullie nu raar?! 🤔


Nog een keertje proberen.

Neusjes op trekken, niet reageren, eten links laten liggen.

Zelfs Scarlett - die normaal alles eet.

 

Kijkt hij binnen op het flesje, heeft hij per ongeluk Vitamine D met sinaasappelsmaak gehaald! 😅

 

Hij kwam me boven dus vertellen dat ik nog even eerst het oude flesje op moest maken, waar het met moeite uitdrupt en dat hij binnenkort wel weer een nieuw flesje zou halen. Deze keer zonder extra smaakstoffen 😛

 • Haha 4
Link naar reactie
Delen op andere sites

❄️ Baby it's cold outside  ❄️ - NOT vindt Scarlett

 

Zoals al eerder verteld is Scarlett een echt buitenkonijn met een flink dikke vacht. Vorig jaar februari viel dat de dierenarts ook al op. Ze heeft echt een dikke bontjas. Ze zit dan ook regelmatig liever buiten dan binnen, zelfs als het sneeuwt. En natuurlijk houdt ze dus ook nog steeds heel erg van haar hooitunnel. Hoewel ze dus kennelijk weinig last heeft van regen, sneeuw of zelfs hagel, houdt Mw. niet van alles op haar koppie. En ze houdt van blijven door eten. Ik zweer er ook bij dat ze soms tijdens het eten in slaap valt ofzo, want dan zie ik niets meer bewegen. Als ik dan echter de deur klink aanraak, zie ik haar gewoon omhoog schieten.

 

Lodewijk was op deze dag natuurlijk gewoon in het hok - want nee - het was koud. En daar lag ook hooi. En hij had er genoeg van om telkens in de sneeuw te zitten.

En hij kan toch niet bij haar zitten als ze zo ligt, dus dan is hij vaak vrij sip. 🥲 🥶

 

Dus, toen het de afgelopen dagen af en toe natte sneeuw was hier, vond ik haar zo:

 

ScarlettSneeuw1.jpg\

Nee - ik zit goed hier hoor - die vlokken sneeuw in mijn vacht zijn prima.

Die natte rotzooi op de vloer vind ik niet erg. 👍

 

Toen ik even paar uurtjes later langs kwam vond ik haar nog relaxter:

 

ScarlettSneeuw2.jpg

Ben er ff lekker bij gaan liggen - met mijn kont schuin. Zzz.. 🥱

 

Het is wel heel snoepig hoor zo, maar als ik mopper dat ze het kennelijk 0,0 koud heeft en ik zo niet kan zien of ze ademt zegt mijn man dat ik het ook nooit koud heb en dat ze op mij lijkt 🤣. Feit is wel dat ik idd liefst met het raam open slaap (ook al vriest het buiten) en dat ik rustig onder 1 deken slaap, terwijl hij er onder 3 ligt. Dus misschien heeft hij wel een beetje gelijk.

 • Vind ik leuk 3
 • Haha 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

1 uur terug, bobbyonthefloor zei:

Te schattig dit. Binnenkort nieuwe tunnel?!😉

 

We hebben serieus altijd tunnels op voorraad hier. Als ze er echt los op gaan, dan hebben we iets. Er liggen er nu 2 klaar, want ze waren in de aanbieding ergens.

Soms doen ze er maanden mee, soms is er eentje binnen 3 dagen stuk. Zo lang mijn man er nog makkelijk hooi in kan leggen, houden we ze. Deze maat kost tussen de €20-25 per stuk.

 • Vind ik leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .