Ga naar inhoud

FolkertWierda

Members
 • Aantal items

  18
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

FolkertWierda's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Bedankt Mira11 en Miekmoek voor de antwoorden. Ik zal het er met mijn ouders over hebben en ik kan deze topic ook aan hun laten zien. Ik denk dat het wel goed gaat komen. Bedankt allen! Met vriendelijke groet, Folkert Wierda!
 2. Happy211, Ja is helemaal goed doe ik, want ik wil graag het beste voor mijn konijnen. En daar had ik nog niet over na gedacht ja, een opvang. Nu weet ik niet waar die zitten, en of dat ik de buurt is, maar ik zal er samen met mijn ouders even onderzoek naar doen. Bedankt voor het antwoord!
 3. Happy211, Bedankt voor het antwoord, heel veel informatie in 1 keer maar heb het doorgelezen en ik heb hier zeker wat aan, dat maakt meer duidelijkheid bij mij en overzicht. En ja we gaan ze per 2 verkopen, behalve als diegene al 1 heeft en die er 1 bij wil kopen, maar ik ga echt proberen om de omstandigheden zo goed mogelijk voor alle konijnen te maken. Ja ik dacht ook al dat het geen echte raskonijnen waren maar ik vond het wel leuk en interresant om te weten hoe die soort heet dat mijn konijnen zijn. Want het vrouwtje is een vlaamse reus (zo heb ik hem in elk geval gekocht) en het mannetje is een dwerg konijntje. Ik weet eerlijk gezegd niet hoe oud ze precies zijn (ik weet ook niet of je dat kunt zien) maar de vlaamse reus heb ik van een boerderij in de buurt gekocht en het dwerg konijntje heb ik van onze buren overgenomen, omdat hun 2 kleine dochtertjes hebben en die nog niet zo veel tijd willen besteden aan de konijnen, en ik wil dat wel heel graag! En voor de rest zijn alle 11 kleintjes gezond, nu moeten we nog baasjes voor ze vinden. En 3 houden we zelf 🙂
 4. FolkertWierda

  Vragen.

  Hallo iedereen! Ik heb op dit moment 2 volwassen konijnen, een mannetje en een vrouwtje. Ze zitten nu nog elk in een ander hok, maar het mannetje word binnenkort gecastreerd dus dan kunnen ze eindelijk bij elkaar. Ook hebben we een paar weken geleden een nestje van 11 kleine konijntjes gekregen. We hebben al 4 stuks gereserveerd voor verkoop, en pas na 8 weken mogen ze weg bij moeders. Ik zou alleen graag willen weten wanneer ik het best kan zien bij de kleintjes wat voor geslacht ze zijn. En ik zou graag willen weten welk ras konijn mijn 2 volwassenen zijn, en hoe kan ik dan ook foto laten zien op deze site? En heeft iemand ook een idee waar ik na kan vragen voor het ras cavia? Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Folkert Wierda!
 5. Bedankt allemaal voor de antwoorden, nu is het duidelijk😁👍
 6. Ik heb al een eerdere topic geplaatst waarin ik heb uitgelegd dat we een onverwachts nestje hadden gekregen en wat ik moest doen. Daar heb ik gebruik van gemaakt, en het gaat super met de baby´s. Nu heb ik een nieuwe vraag wat er een beetje over gaat, mag ik de moeder er even bij weghalen om op schoot te houden, omdat ik gewoon zie aan de moeder dat ze graag aandacht wil en wilt geknuffeld en geaaid worden. Ik weet niet of dat voor even mag, als de moeder toch niet op het nest zit, kan dat? Ik heb het nog niet gedaan omdat ik het even wou vragen aan mensen die er verstand van hebben en ervaringen. Alvast bedankt. Met vriendelijke groet, Folkert Wierda!
 7. Marjoleink, Bedankt voor het antwoord alleen hebben is er 2 keer geprobeerd om de ram te castreren maar dat is niet gelukt omdat 1 van zijn balletjes in zijn buik zit. Maar ik zal overleggen of we het nog een keer moeten proberen. En anders dan laten we het zo, maar kan er echt geen kleintje van de moeder bij de moeder blijven opgroeien? Een vrouwtje misschien? Want bij de cavia´s hebben we dat wel gedaan en dat is altijd goed gelopen helaas is daarvan de moeder al overleden en de dochter hebben we nog en haar een vriendje gegeven. Dus hopelijk zit er een mogelijkheid in anders zou het heel sneu zijn.
 8. Ik heb zonet even voorzichtig gevoelt volgens dat artikel van Evee moest dat, en ze voelen allemaal warm aan en ze zien er gezond uit, de moeder is heel aardig en totaal niet aggresief, ze kwam alleen even kijken, maar dat komt denk ik omdat ze wel aan mij is gewend en weet dat ik geen slechte bedoelingen heb. En nu mogen we niet aan ze zitten totdat ze zelf gaan lopen toch? Heel erg bedankt voor de antwoorden, nu weet ik al veel meer en is het veel duidelijker!
 9. JokeC, Ten eerste bedankt voor het antwoord. Nee we hadden geen nestje verwacht, het is natuurlijk wel heel leuk en bijzonder maar als je niet helemaal weet hoe je daar mee om moet gaan is dat wel lastig, want we hebben nog nooit een nestje van een konijn gehad maar wel van cavia´s maar dat is heel anders denk ik. En vader en moeder zitten beide in een ander hok, omdat we het sowieso niet aandurfden bij elkaar, ik weet dat konijnen met zijn 2een moeten zitten maar ik durf het gewoon niet aan, dus doen we als het mooi weer is doen we ze samen los in de tuin dan hebben ze alsnog een leuk contact momentje. Dus het liefst willen we ook 1 van de baby´s bij de moeder blijven houden waarschijnlijk een vrouwtje, wat is het handigs? En heeft u ook een idee voor het mannetje? Ik weet helaas niet hoe oud de konijnen zijn, omdat de ene hebben we van de buren weg, die konden niet meer voor hem zorgen, dus wou ik met liefde dat lieve konijntje overnemen, en die andere heb ik gekocht van een boerderij, maar ze zijn beiden in elk geval 1 jaar. En ja we gaan de rest verkopen of weggeven, omdat we geen plek hebben voor zo veel konijnen, we hebben wel een nieuw groot hok denken we geregeld via marktplaats, want ze moeten sowieso 8 weken bij de moeder blijven en waarschijnlijk gaat dat ook nog wel langer duren, dus hebben we met spoed een nieuw groter hok nodig. Maar bedankt voor het antwoord!
 10. Evee, Eerst bedankt voor het antwoord. We hebben ze beiden ook appart in een hok al maar waarschijnlijk is de vlaamse reus zwanger geworden toen we de konijnen even los lieten lopen in de tuin, want dat doen we als het mooi weer is, ze kunnen wel goed met elkaar alleen wisten we dus niet dat de vlaamse reus een vrouwtje zou zijn dus is ze zwanger geworden en daarna zijn ze ook niet meer bij elkaar geweest na de bevalling. Dan zal ik dat even rustig doen, de baby´s controleren. Want van de baby´s gaan we dan ook een vrouwtje houden en die komt dan bij haar moeder voor gezelschap, of kan dat niet? En heeft u ook nog een mogelijkheid voor de vader? Of daar later ook 1 van de jongen bij kan? Zo ja een vrouwtje of een mannetje?
 11. Hallo ik ben Folkert Wierda en heb 2 konijnen, ik heb een mannetjes dwerg konijn en we dachten ook een mannetjes vlaamse reus, alleen bleek dat niet zo te zijn. We zijn er nu ongeveer 2 weken achter dat het een vrouwtje is, terwijl ik hem als mannetje heb gekocht, en helaas heb ik nog niet zo heel veel verstand van zulke dingen zoals nestjes dat ik niet heel goed weet wat te doen. En als ik internet inschakel word ik wel wat wijzer maar weet ik en durf ik nog steeds niet veel te doen. Ik heb ze ook nog niet durven aan te raken omdat ik dan bang ben dat de moeder ze dood. Het zijn ongeveer 10 kleine schatjes. Is er iemand met ervaring die mij hier bij kan helpen? Ze zijn woensdag 24 maart geboren s´morgens vroeg. Alvast bedankt, dit zal mij hopelijk een stuk op weg helpen. Met vriendelijke groet, Folkert Wierda!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .