Ga naar inhoud

Viersome

Members
 • Aantal items

  30
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

104 profielweergaven

Viersome's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

7

Community reputatie

 1. Ja, pluk had een verdikking in zijn darm zo breed als een knakworstje en ongeveer 8cm lang. Hij lag aan het einde alleen maar met zijn buik op de grond. En Dex had vergroeien in zijn knieën en heupen. We hebben gewoon een beetje pech gehad.
 2. Dag allemaal, ik heb al wat topics geschreven, maar mij nooit voorgesteld op het forum zag ik. Eerst hadden wij vier konijnen uit de opvang. Pluk, Dex, Julia en Seppie. Toen werd Dex ziek en overleed, en vandaag is helaas Pluk ook overleden. Nu zijn Julia en Seppie met zijn tweeën en is het dus van een viersome naar een twosome gegaan. Maar hopelijk vinden we snel weer twee maatjes voor ze. En dan past mijn forumnaam weer!
 3. Viersome

  Pluk en Dex 🌈

 4. Hallo ik ben Tirza ik ben de dochter van Ingeborg en ik ben 10. De konijnen zijn van ons samen. Ik heb een vraag. Maar eerst leg ik even uit waar het over gaat. Mijn konijn pluk(tweede rammetje) was al een tijdje depri en niet heel actief. Hij at nog wel en dronk maar hij vertikte het om weer de binki kampioen uit te hangen en we zagen ons konijntje niet meer. Dus gingen een paar keer naar de dierenarts. En toen bleek dus dat hij misschien tumor had... Maar het kon ook zo zijn dat het gewoon een ontsteking was. De dierenarts was er het meest van overtuigd dat het een tumor was, maar ze twijfelde ook weer omdat hij is op dit moment 10 maanden en dan zou hij erg jong zijn om tumor te krijgen? Het gaat om de darmen daar zit namelijk een harde en 2cm lange verdikking het voelt als een tumor, maar het kan ook een ontsteking zijn. Heeft iemand ooit is een keertje ook zoiets gehand? wat is het nou? Ontsteking of tumor? Vriendelijke groeten, Tirza.
 5. En wie weet hoe je de foto kan draaien? 😁
 6. Dag allemaal, ik heb al wat topic geschreven over mijn drietal, maar probeer ook nog even deze. Ik zit er namelijk een beetje mee. Ik heb een ram en twee voedsters. Pluck de ram en seppie en Julia.Ik had nog een ram Dex, maar die is overleden. Ze waren eerst met zijn vieren, en toen werd Ram Dex verstoten door pluck (mogelijk omdat hij ziek werd). Om de rust terug te brengen heb ik ze in twee koppels gesplitst. Julia en Dex en daarnaast sep en pluk. Nadat Dex overleed heb ik ze weer bij elkaar gezet en dat gaat op zich goed. Geen vechten, tegen elkaar aan liggen. Ik zie niet veel wassen, maar het lijkt goed. Alleen, en dat is waarom ik het toch maar weer in de groep gooi. Mijn ram is na een tijdje (mijn man zorgde twee dagen voor ze en ik heb ze toen niet gezien. Toen ik ze weer zag, was het zo) van de ene op de andere dag een heel ander konijn. Ik ben gelijk met hem naar de dierenarts gegaan, want van een levendig, nieuwsgierig, onderzoekend en actief hard rondsjeezend konijn is hij veranderd naar een nijntje dat vooral languit ligt te suffen en af en toe een paar hopjes maakt, maar dat is het wel. Hij eet, drinkt, keutelt, maar eten gaat ook veel slomer. De dierenarts kon niets vinden, behalve wat verhoging. Wat kan dit zijn? Het is nu toch al wel een week of twee en het wordt niet beter. Ik herken mijn konijntje niet meer terug. Hij is 9 mnd, dan zou je toch af en toe nog eens een sprintje moeten zien?
 7. O dat is een goede, dat ik dat niet zelf heb bedacht! Ik geef gewoon elk zijn eigen bak en dan uit elkaar zetten. Dat ga ik eens proberen, kijken of hij dan lang genoeg de tijd krijgt om zijn eigen eten op te eten. Hooi heb ik door de hele ren in op drie verschillende plaatsen liggen, maar daar eet hij vooral snachts van. Ik hou ook met argusogen in de gaten of ik hem zie keutelen zodat ik kan zien hoe het er uit ziet, maar tot nu toe nog zonder succes. 😄 ik ga eerst die bakken proberen. Thanks!
 8. Dag allemaal, ik start toch even een nieuw topic voor deze vraag. Ik heb na het overlijden van mijn oudste ram mijn twee voedsters en jongste ram weer aan elkaar gekoppeld. Ze waren met zijn vieren, toen werd Dex ziek en werd hij verstoten door pluck. Ik heb ze toen opgedeeld in twee koppels, Julia en Dex en seppie en pluck. Na het overlijden van Dex heb ik de drie weer bij elkaar gezet. Dat gaat goed, geen vechten of gedoe. Ze liggen ook vaak samen te slapen. Maar het lijkt wel of de twee dames mijn ram toch zo op de kop zitten dat hij niet meer mee durft te eten. Ze doen hem niets, maar als ze erbij komen loopt hij weg. Hij speelt ook niet meer, sjeest niet meer rond zoals hij voorheen deed. En hij wordt nu magerder. Ik heb al contact gelegd met een opvang voor een koppelvakantie voor een vierde maatje, maar die heeft nog niet gereageerd. Ik ben nu van plan ze in ieder geval tijdens het eten uit elkaar te houden zodat hij alles rustig kan opeten. Maar heeft iemand iets soortgelijks een keer meegemaakt en tips?
 9. Viersome

  Afwachten?

  Ja, dat doet hij wel goed. Ik ben op een gegeven moment zelfs met hem naar de dierenarts gegaan. Toen had hij wel een hoge temperatuur (stress waarschijnlijk) maar ze konden verder niets vinden. Lastig toch wel hoor. Ik kan natuurlijk kijken voor een koppelvakantie en een tweede ram, maar het gaat nu ook niet slecht. Heb alleen zo’n onderbuikgevoel. 🙄
 10. Viersome

  Afwachten?

  Dag allemaal, toch nog een kleine update. Op dit moment zijn de twee voedsters, seppie en Julia, weer dikke vriendinnetjes maar zit de ram, pluk, er vaak een beetje stilletjes bij. Er wordt niet gevochten, wel gelikt en naast elkaar gezeten en gegeten, maar ik vind pluk toch wel heel stilletjes. Hij sjeesde altijd door de ren en dat heb ik hem al heel lang niet zien doen. Kan het zijn dat hij de band met zijn vriendinnetje seppie mist die nu vooral speelt met Julia, ookal is ze nog wel gewoon deel van het groepje? Nu Julia er weer bij is, zijn pluk en seppie veel minder close. Iemand ideeen?
 11. Viersome

  Afwachten?

  Ik ben best een beetje trots op mijzelf. Het is gelukt! Ik heb de ruimte waarin ze samen zijn kleiner gemaakt door het grote hok af te sluiten. Ze zitten nu met zijn 3-en in de ren. Extra schuil en verstopplekjes erbij gezet en alleen voeren in het grote schuilhok. Vanochtend zaten ze met zijn 3-en tegen elkaar aan onder de bouwemmer (daar heb ik twee gaten in gemaakt, voor en zijkant. Net een catcube maar dan goedkoper). Nu zitten ze samen in het grote schuilhok te eten. Hurray! Iedereen warm tijdens dit gure weer.🥳
 12. Viersome

  Afwachten?

  In de ren staat nu een groot schuilhok, waar ze eerst woonde met de witte ram, toen ik nog twee koppeltjes had. Dat is warm en ruim genoeg, maar ze vindt het blijkbaar fijner om eronder te liggen. Op dit moment gaat het nog goed, ze eet, drinkt, keutelt en af en toe staat ze een beetje te kijken bij de ingang van het grote hok. Ze is vooral bang lijkt het. 13 april heb ik controle, dus dat is nog nog een dikke week. Het is vooral erg balen dat het nu opeens gaat hagelen en sneeuwen! In april. 😖
 13. Viersome

  Afwachten?

  Dit zijn ze. De witte is de ram.
 14. Viersome

  Afwachten?

  Dag allemaal, ik had een groepje met vier konijnen. Het oudste rammetje werd op een gegeven moment verstoten door het jongste rammetje. Toen heb ik de ren in tweeen gedeeld en twee koppels gemaakt. De oudste ram heb ik moeten laten inslapen op dezelfde dag dat de jongste voedster geholpen werd. Omdat de jongste voedster een koppeltje was met de jongste ram zijn ze samen naar de dierenarts geweest voor de castratie. Dat ging echt heel goed. Omdat het buitenkonijnen zijn, heb ik ze na twee nachten binnen weer naar buiten gedaan. Voedstertje at, dronk, keutelde en was levendig dus het kon ook wel. Ik heb ze toen ook gelijk samen gezet met de overgebleven voedster, omdat ik die ook niet te lang alleen wilde laten zijn. En toen ze waren gescheiden konden ze elkaar ook zien en ruiken. So far so good. Het herkoppelen gaat eigenlijk best goed. Er wordt niet gevochten als ze samen in de ren zijn en ze zitten zich redelijk dicht bij elkaar te wassen. Maar de jongste voedster (die dus net gecastreerd is) mag het grote hok niet meer in van de oudste voedster. Dat hok was daarvoor ook het hok van de voedster en de nu overleden ram. Dus het is op zich niet zo gek dat het zo gaat. Alleen omdat ze ooit allevier het hok samen hebben gedeeld en het in de ren goed gaat, hoopte ik dat het zou lukken. Lang verhaal is dit geworden, maar waar het nu om gaat is dat de oudste voedster nu het maatje van de net gecastreerde voedster heeft ‘ingepikt’ en lekker samen met hem in het grote hok zit, en mijn net gecastreerde jonge voedster van 9 maanden nu alleen in een hok buiten zit. Meestal ligt ze er onder, omdat ze dan aan alle kanten een uitweg heeft. En nu wordt het zo koud buiten! Wat raden jullie mij aan? Ik wilde nog een keer koppelen op neutraal terrein, maar dan nadat de jongste voedster voor controle bij de dierenarts is geweest zodat een eventueel gevecht of gejaag geen risico oplevert voor de wond. Maar nu het zo koud is komen de andere twee niet buiten en is de jongste voedster opeens zo alleen. Ik vind het een beetje zielig om te zien. Eventueel een nieuw mannetje kan ook, maar na alle stress van een overlijden en een sterilisatie wilde ik daar nog even mee wachten. Wat raden jullie mij aan? Inderdaad nog even wachten of hebben jullie nog een ander idee?
 15. Dag allemaal, klein vraagje, hoe checken jullie de konijnen op maden, zonder ze op te tillen of op de rug te draaien als een baby’tje (wat de dierenarts wel doet overigens). Ik wil ze niet elke dag daardoor angstig maken maar hoe kom ik er dan bij? Iemand tips? groetjes van een viersome mama.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .