Ga naar inhoud

WOKKY

Members
 • Aantal items

  144
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Alles dat geplaatst werd door WOKKY

 1. Vochtige vezels helpen bij het verharen, dus als je nog veel gras kan geven zou ik dat zeker zo lang mogelijk blijven doen. Ook de groenten lekker vochtig maken, of wat meer keukenkruiden en zo helpen vaak ook want in de rui hebben ze vaak toch wel extra vocht nodig. Tijdelijk minder hooi eten hoeft niet erg te zijn als ie veel gras eet. En met vochtige handen over hem heen gaan helpt met het verwijderen van losse haren.
 2. Ik heb hele kieskeurige beesten. Maar het hooi van bij Heu Tom gaat er hier prima in. Duurder dan de boer, maar goedkoper dan de dierenwinkel.
 3. Heb je ook lactulose meegekregen en iets van infacol of zo. Klinkt als buikpijn namelijk, en dit zijn middelen waar je niet echt kwaad mee doet. Sowieso naar binnen halen, kun je temperaturen? Ze krijgen het namelijk echt snel te koud, zou rond de 39 graden moeten zitten. Vocht bijgeven kan ook helpen, zeker als je lactulose zou geven. Veel succes!
 4. Ziet er uit als wikke, die lange zeker. Een eetbare boom. In sommige soorten hooi komt het vaak voor. In ieder geval eetbaar, en kan geen kwaad voor konijnen 😊 In hooi hoef je je eigenlijk alleen maar zorgen te maken voor herfststijlloos, dat is gigantisch giftig en gedroogd niet te herkennen voor dieren. Maar dat is dit zeker niet. Die is heel lederig, en ziet eruit als een krokus.
 5. WOKKY

  Konijn eet minder

  Probeer haar ook wat meer aandacht te geven. Ik heb mijn meiden maar een paar weken moeten scheiden en zat van ellende regelmatig met een teddybeer voor te doen hoe Shep haar groenten moest eten. Ze at echt alleen samen met haar beertje. Denk er trouwens ook aan dat ec niet meer weggaat en er echt wel een kans bestaat dat jouw konijntje er ook mee besmet gaat worden. Ook heb je de extra verzorging bij een uitbraak van het mannetje.
 6. Ik kan toch nog met een vrij gerust hart op vakantie. Het pension waar Chibi en Shep zitten gaat ze maandag naar binnen halen, en woensdag mogen ze dan weer terug naar buiten. Ik heb sowieso al mijn koelelementen en zo meegeven, dus ik verwacht wel dat het goed gaat komen 😊
 7. Pff ik maak me ontzettend zorgen. Voor Limburg schieten ze terug naar 39-40 graden. En het pension waar ze dan zijn heeft geen mogelijkheid om ze binnen bij een airco of zo te zetten 🙁
 8. Ik heb een stroomkabel vanuit het tuinhuisje naar de ren. Mijn ren is wel meer een volière zodat ik ook altijd goed bij ze kan. Nu hebben ze zo'n lamp uit de bouwmarkt, een bunnycam en voor mijzelf in de winter een terrasverwarmer 🤣. Tegenwoordig hebben ze zelfs gekleurde LED lampjes rond de ren.
 9. Limburg geven ze 3 dagen 30 37 en 35. Net als ik op vakantie ben en de konijntjes naar een pension zijn. Ik zal toch maar eens navragen of ee een goed hitteplan hebben. Sowieso geef ik icepods en koelschijven mee. Maar met zo'n temperatuur weet ik niet of dat voldoende gaat zijn 🙁
 10. WOKKY

  Bemest gras

  Het mest zelf kan geen kwaad meer volgens mij, dat is er ingetrokken door de regen. Sowieso is het ok zolang ze de korrels zelf niet eten. Wat wel een probleem is dat dit nieuwe gras vol met eiwitten zit, en sneller voor gasbuik kan zorgen. En dat ze een tijdje geen gras hebben gehad. Je zou het nu langzaam kunnen opbouwen, dan zou het over een paar weken geen probleem mogen zijn dat ze er echt op grazen.
 11. WOKKY

  Hooi, haver ?

  Als hij het gewend is zou je ook gras kunnen aanbieden (als je daar toegang tot hebt), de natte versie van hooi zeg maar. De meeste konijnen vliegen daar als het ware op af. Groene haver is inderdaad geen hooi, maar beter als niets, misschien als je dat onder het hooi mengt dat ie per ongeluk meer hooi gaat willen eten?
 12. Ik deed het eerst zelf, maar mijn spartelkoningen laat ik nu door professionals knippen. Gelukkig hoeft dit door al hun graafwerken niet zo vaak.
 13. Klinkt wel alsof het goed gaat in ieder geval. Sowieso heel goed dat ze gecastreerd zijn en uit de puberteit, dan zijn de karakters gevormd. Het klopt inderdaad dat paren van het zelfde geslacht minder kans geeft op slagen en ook meer kans geeft op terug uit elkaar vallen. Maar dit zijn allemaal best goede signalen om de nacht in te gaan. Als ze groenvoer of takken of zoiets gewend zijn zou ik dat nog wat verspreiden over de ren, kwestie van afleiding te hebben.
 14. Jacobskruiskruid is giftig, maar niet voor konijnen en cavia's. Konijnen zijn zelfs de enige bedrijging daarvan. Biggenkruid is gewoon eetbaar, maar niet echt lekker.
 15. WOKKY

  Gras

  Als ze het gewend zijn mogen ze eigenlijk net zoals ze onbeperkt hooi mogen, ook onbeperkt gras eten. Welke soort maakt ook niet uit, is allemaal eetbaar 😊 Droog, nat, uitgebloeid of nieuw (als ze gras op dat moment nog gewend zijn, anders weer langzaam opbouwen), het is allemaal goed. Het enige dat niet mag is gemaaid gras. Door de vele kneuzingen gaat dat snel gisten en zorgt voor gasbuik.
 16. Als je het niet vertrouwd, best niet geven. Alle dingen die lijken op paardenbloem zijn eetbaar/niet giftig voor konijnen. Zelfs Jacobskruiskruid, waar ik het dan weer op vind lijken.
 17. Ik gaf versele laga cuni sensitive. De ingrediënten die ze aangeven (geen idee of ze alles benoemen) leken mij in orde. Vooral de bewering "hairball controll" en de extra toevoeging van lijnzaad spraken mij aan bij die brok. Maar ondanks de beweringen bleven de darm en blaasproblemen. Die nu zonder brokken voor mijn konijnen gelukkig een stuk geminderd zijn.
 18. Als ik jouw verhaal hoor zou ik het inderdaad ook niet goed weten. Als je het aandurft zou ik nog 1 laatste keer proberen na de castratie van je voedster. Maar dan echt minimaal 2 weken volledig gescheiden en op volledig neutraal gebied. Ik zou ook een echt grote ren voorzien. Een volledige kamer of zo, zodat ze zich goed uit de weg kunnen gaan. Dan gaat het sowieso wat langer duren, maar heb je bij deze 2 misschien wel een hogere slaagkans. Ook zeker van alle schuilplaatsen en toiletten 2 voorzien, dat ze zeker in het begin niet in elkaars buurt gedwongen worden. En wat eten verspreid over de vloer. Zo zie je ook of ze allebei eten. En bij deze sterke karakters een plan B bedenken voor het geval ze gewoon echt niet bij elkaar passen. Een tip die bij mijn voedsters heeft gewerkt (klinkt wel een beetje raar) net voor de koppeling de diertjes insmeren met elkaars ontlasting. Zo ruiken ze in eerste instantie zichzelf.
 19. WOKKY

  natte poep

  Een paar keer niet opgegeten is zeker geen ramp, maar wel iets om in de gaten te houden. Meestal ligt het aan de voeding. Als ze al hun voedingsstoffen al binnen hebben gekregen is het voor hun niet nodig om de blindedarmkeutels op te eten (vinden ze). Maar het is wel beter dat ze het wel doen. Omdat je ze voor het eerst hebt laten grazen, lijkt het me daar aan te liggen, en dan is het iets dat vanzelf terug overgaat als ze het gras beter gewend is. Wat ik zou doen is gewoon een paar dagen in de gaten houden of het blijft gebeuren. Dan zou je eventueel minder brokken kunnen proberen, of uiteindelijk met de keutels naar de dierenarts om wormen uit te sluiten. Maar zoals ik al zei is het meestal gewoon de voeding.
 20. Ik volg ook die Duitse groepen en ze hebben mij wel kunnen overtuigen, mede door de problemen die mijn konijnen maar bleven hebben (we hadden al heel veel dingen geprobeerd). Met name de blaas en darmproblemen. Maar ik woon op de boeren buiten, waar ik goed aan voldoende verse voeding kan komen voor mijn konijnen. In Duitsland hoor je veel minder de negatieve kanten omdat er dingen bestaan als Grünhopper waar je groenten, kruiden, onkruiden online kan bestellen als je zelf niet voldoende hebt. Ook gaan veel mensen daar dagelijks met een grote zak of mand wandelen en langs de weg, op het land of in het bos wildplukken. In Nederland is dit denk ik verboden, en in België mag het langs de weg wel, maar in bossen en zo enkel voor persoonlijk gebruik (dus geen kruiwagen vol of zo) Zoals al aangegeven, kijk wat voor jou en jouw konijnen werkt. Is dat puur groenvoer prima, is dat een dagelijkse hoeveelheid brok, ook prima. Dat jouw konijnen het goed doen is het aller belangrijkste.
 21. Een pap van brok maken wordt inderdaad ook wel gedaan in de winter. Maar de Duitse groepen die ik volg ivm brokloos voeren bouwen ook koolsoorten op richting de winter. Maar daarvan wordt duidelijk gezegd heel langzaam opbouwen, en zeker geen droge brokken geven vanwegen de vertraging van de spijsvertering. Door die combinatie zou je namelijk de kans op gas vergroten. Ook naaldbomen gebruiken zij als voedsel in de winter.
 22. Wat het beste is voor jouw konijn is iets wat je alleen weet door het tijd te geven. Als jouw konijnen het goed doen met wat ze nu krijgen, prima. Wil je toch veranderen, doe het in ieder geval langzaam genoeg zodat ze goed kunnen wennen. Al die redenen die jij net noemde waren inderdaad de redenen waarom ik overgestapt ben op natuurlijke voeding. Maar zoals ik al zei is dat ook niet perfect. Shep heeft nog steeds een paar keer per jaar verstopping omdat ze verschrikkelijk harig zijn. En zoiets als clicker training heeft het ook moeilijker gemaakt omdat ik geen droge snoepjes kan geven. En als ik binnenkort op vakantie ga, moet ik bedenken hoe mijn oppas aan genoeg groenvoer gaat komen. Ook moet je je ervan bewust zijn dat je konijnen dan echt permanent groenvoer moeten hebben. Zeker s'nachts. Mieren en slakken vinden dit ook erg lekker. Maar aan de andere kant zijn mijn meiden allebei bijgekomen (wat wel mocht) en hebben ze duidelijk veel meer energie. En kijken ook gewoon gelukkiger.
 23. Ik ben vorige zomer overgestapt op brokvrij. Mijn meiden doen het er veel beter op. Chibi had last van blaaszand en beiden hebben ze vaak verstopping doordat ze erg veel haar hebben. Voor ons werkt het, Chibi haar blaas is nu perfect in orde en ze hebben beide minder last van verstopping. Maar dit is niet volledig weg. Het is zoals al gemeld niet gemakkelijk. Maar met onze tuin, behulpzame boeren, en de wekelijkse markt wel haalbaar. In ee winter is het iets moeilijker om afwisseling te krijgen, maar in het wild schakelen ze ook over op naaldbomen en boomschors en dergelijke. Het voordeel van zonder brok te voeren is dat ze hierdoor een snellere spijsvertering hebben waardoor je ook koolsoorten gemakkelijker kan voeren (heel goed opbouwen) Dat idee dat hooi niet goed is omdat het droog is klopt niet helemaal. Hooi blijft belangrijk, en moet ook net zoals de bladgroenten/onkruiden/gras/bladeren onbeperkt aanwezig zijn. Maar als je een konijn hebt dat gevoelig is voor verstopping zijn vochtige vezels altijd een hulp om alles gemakkelijker naar beneden te krijgen.
 24. WOKKY

  Kale plek buik

  Even een update over kleine Shep. De vieze poep is nu weg nu ze geen lactulose meer heeft gehad, en zelfs de kale plek is onvindbaar. Harig monstertje. Ik was vanochtend naar onze camera beelden aan het kijken. En ik heb de verklaring voor de kale plek gevonden. Shep vind het heel leuk om op de neus van Chibi te rijden (ik krijg het gewoon niet afgeleerd). Na een tijdje is Chibi dat beu, gromt en rent achter Shep aan. Blijkbaar heeft ze deze keer proberen te happen en heeft Shep een hele pluk haar uitgetrokken. Heeft iemand een idee hoe ik dit rijden van Shep kan afleren, niet dat Chibi straks echt gaat doorbijten.
 25. WOKKY

  Kale plek buik

  Kan dat dan opeens na 5 jaar tevoorschijn komen? En met urinebrand als enige symptoom? Ik zal het morgen ook vragen aan de DA dan. Ik hoop echt dat het dat niet gaat zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .