Ga naar inhoud

Sannevw

Members
  • Items

    14
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Sannevw's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. @Bunnie.and.Clyde dank voor je reactie! Hij heeft in het verleden al vaker medicatie of dwangvoer gehad. Toen het echt slecht met hem ging, was hij erg duf en kon ik dit uiteraard geven. Maar als het 'oke' of goed gaat dan lukt me dit echt niet. Als hij het spuitje al ziet draait hij zijn hoofdje om. Hij eet tot nu toe zijn paardenbloembladeren goed op. Ik heb ook een zakje besteld met zaadjes die ik in de tuin ga planten, zodat ik altijd wat voorraad heb 😂. Hij blijft dat, van alle groentes, de lekkerste vinden!
  2. @WOKKY thanks voor de tip!! Beide konijnen houden niet zo heel erg van fruit. Mijn ene konijntje Ruby heeft ooit een keer een hapje appel op, maar andere soorten wil ze niet. Teddy houdt ook niet van fruit. Groente gaat er wel goed in!
  3. @bobbyonthefloor Ja zeker!! Ik geef hem nog steeds de medicatie op Paardenbloembladeren en hij eet het nog steeds op. Vandaag heeft hij nog heel blij door de tuin gesprongen, dus gelukkig gaat het weer helemaal goed met hem 😊.
  4. @bunnyempressik zie het ja! Maar het is inderdaad de 10 KG. Hij springt nu vrolijk in de tuin met zijn vriendin hahah, zondag hoop ik hem weer naar buiten te kunnen doen! Binnen is het nu 15,5 graad. Ik laat het tot 14 graden terugzakken, zodat hij zondag naar buiten kan! Hij keutelt weer goed en is weer helemaal vrolijk!
  5. @Kolino oh gelukkig!! Dankjewel voor je antwoord! 😊 Hij weegt inderdaad 2 kilo!
  6. @bunnyempress Ik weet niet hoe je fotos kan toevoegen, maar ik heb de Metacam voor de hond. Deze moet 2 x daags voor 10 kg. Is dat veel? Ook geef ik 1 ml emperid 2 x daags totdat zn ontlasting weer oke is. Ik merk ook echt dat als je je konijn goed kent, je echt veel sneller ziet of hij ziek is!
  7. @To van de Veluwe hij had inderdaad een gasbuik. Vrijdag begon dit waarschijnlijk al, omdat hij zo gek aan het rollen was buiten in de tuin. Toen zei de DA wss EC wegens het opeens omrollen. Dus naar binnen gehaald en hem zijn medicatie op zn favoriete snack gevoerd (Paardenbloembladeren). Hij bleef op zich prima eten, tot dinsdagnacht en woensdag. Toen heeft hij amper gegeten en flopte hij weer zo gek. Ik vertrouwde EC niet en wilde dat ze er weer naar keken. Toen wel gefilmd wat er gebeurde. Vanuit die filmpjes dacht de DA epilepsie maar ze waren niet konijnkundige dus raadde ze me een andere aan. Dezelfde avond daarheen gegaan. Zn darm was helemaal opgezwollen en lag stil en een röntgenfoto laten maken. Wss heeft hij soms door de Artrose in zijn rug heel veel pijn waardoor hij niet eet en dat een gasbuik veroorzaakt... Medicatie gehad en mee gekregen. Hij is vandaag uiteindelijk nog flink aan het eten geweest gelukkig! Groenten, van die hooiblokken van de welkoop, af en toe een brokje en wat hooi! Zn keutels zijn nog wel klein, maar dat is natuurlijk te verwachten na een stilligende darm.
  8. @bunnyempress hij moet 10 ml in de ochtend en 10 ml in de avond. Hij hoeft pas vanavond ermee te starten, maar ik wil nu al proberen of hij er iets van eet. De geur staat hem inderdaad niet heel erg aan, maar ik heb net 5 ml op een paardenbloemblad gespoten en dubbel gevouwen en dit at hij op. Dit is zijn favoriete tussendoortje en ze beginnen al aardig op te raken... dus vandaar dat ik inderdaad opzoek ben naar andere dingen waarop hij het mogelijk gaat eten. Lodewijk is ook nog jong! Fijn dat jullie hem een goed thuis bieden :). Ik heb even teruggezocht en ik ben vorig jaar maart en oktober met Teddy naar de dierenkliniek geweest voor een gasbuikje, en dan nu weer in maart. Al die tijd heeft hij zonder pijnstilling gezeten.
  9. Wat een lieve foto @bunnyempress! Ik heb net geprobeerd het spuitje voor zijn neus te houden, zodat hij eraan rook, maar continu draait hij weg. Heb het nu op rucola gespoten en ook daar wilde hij niets van weten... Ik heb ze even neergelegd en ik hoop dat hij het vandaag iig op gaat eten. Dat deed hij vanmorgen met de medicatie voor zijn buikje ook. De eerste 2,5 paardenbloem ging, maar daarna at hij de rest pas 2 uur later op.
  10. Dank voor de tips bunnyempress, ik ga het proberen! Handdoek hoeft hij ook niets van te weten en oppakken ook niet. Hij springt en spartelt dan alle kanten op, wat niet bevorderlijk is voor de artrose in zijn rug.. Omdat hij nu ook nog niet optimaal zijn brokken eet wegens zijn gasbuikje, heb ik het hier nog niet opgesmeerd. Dat deed ik voorheen met de Meranox voor EC wel en dit at hij op. Ik merk wel dat ik zelf ook overbezorgd ben, want 'wat als hij het niet eet, heeft hij dan veel pijn' etc. Juist omdat ik hem niet kan 'dwingen' met geven.
  11. Dankjewel Evee voor de link! Wat fijn dat jou konijn zo aan kwam lopen, dat had ik voor Teddy ook wel gewenst.. Ik ga het eens opzoeken. Teddy draait elke keer zijn hoofd weg als ik al iets te dichtbij zijn mondje kom of voor zn neus houdt. Het is overigens een buitenkonijn, welke nu dus al de gehele week binnen zit. Ik ben binnen de temperatuur al flink aan het 'afbouwen' zodat hij eventueel dit weekend naar buiten kan.
  12. Dag allemaal! Ik heb vaker gehad met mijn konijn (nu 3,5) dat hij opeens last had van een gasbuikje. Afgelopen vrijdag naar de dierenarts geweest, omdat ik vond dat hij heel gek omrolde. Normaliter doet hij dit als het warm is. Nu deed hij het random op een onbeschutte plek in de tuin en zag het er niet uit alsof hij het deed omdat hij blij was. Dierenarts dacht aan E.C. dus medicatie meegekregen en 5 dagen gegeven middels het over voer verspreiden. Het gedwongen geven lukt mij echt niet, hij springt alle kanten op en spartelt. In een handdoek rollen lukt ook niet. Met 2 personen lukt het ook echt niet. Hij heeft er heel erg veel stress van en zijn hartslag gaat flink omhoog.. Ik betwijfelde heel erg de E.C., omdat ik geen andere symptomen zag en ben daarom gister teruggegaan. Ik vermoede namelijk een gasbuikje mogelijk door haakjes aan de kiezen of haren in de buik. Dierenarts dacht toen aan epilepsie, maar benoemde niet konijnkundig te zijn dus ben ik doorverwezen. Uiteindelijk bij een konijnkundige dierenarts geweest. Zij dachten niet aan EC of epilepsie maar hebben een röntgenfoto gemaakt. Hij blijkt artrose te hebben. Metacam moet ik dagelijks geven, ik ga het over zijn eten doen, in de hoop dat hij alles opeet. Paardenbloembladeren vindt hij ontzettend lekker, maar deze raken natuurlijk ook een keer op. Wortelloof vindt hij ook erg lekker. Hebben jullie nog eventuele tips voor het geven van medicatie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .