Ga naar inhoud

Sarina Kuipers

Members
 • Aantal items

  14
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

121 profielweergaven

Sarina Kuipers's Achievements

Groentje

Groentje (1/6)

4

Community reputatie

 1. Beste Marjolein en miekmoek, Bedankt voor jullie berichtjes! Ik til mijn vrouwtje sowieso nooit op, alleen als we naar de dierenarts moeten en het lokken niet lukt! Mijn mannetje moet ik wat vaker optillen voor medicijnen 🤭 Ik ben inderdaad erg blij dat mijn mannetje wel van knuffelen houdt en geniet daar ook vol van! Ik probeer bij haar wel, ook met snoepjes geven dat ze bij me komt, en dat lukt wel, maar zodra mn hoofd te dichtbij komt vindt ze het te eng. Het is inderdaad accepteren en wie weet veranderd het ooit (ga er maar niet vanuit). Het voelt soms gewoon raar als ze toekijkt terwijl ik mn mannetje knuffel 🙈 Maar het zal inderdaad vast goed zitten.
 2. Hoi allemaal, Ik heb twee konijntjes, een voedster en een rammetje, en het rammetje heb ik al langer dan de voedster. Ik heb een super goeie band met hem, wat ik enorm fijn vind. Onze voedster hebben we geadopteerd en was een super goede match met mijn rammetje, alleen is ze erg bang. In de opvang kon ik haar gewoon optillen en leek ze absoluut niet bang. Ze is super gelukkig met mijn rammetje alleen vind ik het lastig om een band op te bouwen met haar. Mijn rammetje wilt altijd aandacht en dat geef ik hem ook graag, maar ik voel me dan toch schuldig naar mijn voedster, ik zou het ook super graag bij haar willen (zodat zij zich ook geliefd voelt). Ze kan wel wat geaaid worden als ze eet en heb haar wel een high five geleerd (hoe weet ik ook niet meer xD), maar ik blijf een schuldgevoel houden als ik mijn rammetje meer aandacht geef. Zijn er meer mensen met zo'n situatie?
 3. Als je dwangvoer in huis hebt zou ik dat gaan toedienen nu! Anders kun je het ook van brokjes van ss maken, verpulveren, wat water erbij en met een spuitje toedienen. Niet eten is altijd een slecht teken en daarmee moet je toch echt naar de dierenarts. Ik hoop dat het allemaal goed komt en je ergens terecht kan!
 4. Hallo allemaal, gisteren vond ik een gek hard, dacht ik, bultje met haar erop bij mijn rammetje! Nu was het al laat en heb ik het voor de nacht maar even aangekeken aangezien hij actief was, at en dronk. Nu kom ik er vanmorgen kijken en zie ik dat hij het eraf heeft getrokken en het een soort wondje is geworden! Heeft iemand dit wel een meegemaakt en denken jullie dat ik er verder iets mee moet doen?
 5. Ja precies! Nee ik heb een waterbakje 🙂
 6. Jaa hij drinkt niet zo heel veel, en was van de week ook niet lekker. Hij at toen niks en ben toen naar de dierenarts geweest. Die kon toen niet zeggen wat het was, misschien hier iets mee te maken. Hou het in ieder geval in de gaten en als het zo blijft ga ik ermee naar de dierenarts.
 7. Hallo, Even een update, ik heb beide vanmorgen hun plas opgevangen. Het zag er niet uit zoals op het tapijt. Mijn vrouwtje had heldere gele plas en zag er naar mijn weten niet verkeerd uit. De plas van mijn mannetje is was minder helder maar wel vloeibaar (zie foto). Ik weet niet of dit er wel gezond uit ziet maar het leek me al beter dan de kleur van de plas op het tapijt, wat denken jullie?
 8. Helaas is het daar te dik voor, ik probeerde het al wat te schrapen met een lepel dus hier heb ik een beetje op gekregen.
 9. Bedankt voor het verplaatsen en de tip!!
 10. Bedankt Evee. Ik heb het inderdaad opgezocht maar er staat niks over de troebelheid bij van de urine, waardoor ik niet goed uit de tekst kan halen of dit van toepassing is. Dit plasje is natuurlijk ook al redelijk opgedroogd. Ik vroeg me af of anderen dit ook weleens tegen komen of dat dit er toch wel abnormaal uit ziet.
 11. Hallo allemaal, Vanmorgen trof ik een plasje naast de wc aan en zag ik dat deze oranje was maar redelijk troebel. Mijn vrouwtje eet heel veel hooi, drinkt veel maar eet haar biks niet goed sinds haar castratie. Ze eet er een paar na het steeds voorschotelen. Nu schrok ik wel van dat plasje. Ik heb het aangeraakt en het sloeg neer op mijn vinger (zie foto). Dit lijkt me niet heel normaal, of hebben meer mensen dit weleens?
 12. Hey! We zijn nu een aantal dagen verder. Het valt me niet meer op dat ze kleinere poepjes meer heeft. Ze heeft verder geen slijm of veel haar bij haar poepjes. Wel heb ik om een andere reden een darmonderzoek laten doen en ze heeft geen parasieten. Een verstopping lijkt me ook niet aangezien ze nu na zoveel dagen nog niks anders heeft, nog steeds goed eet en drinkt en super actief is. Wel heel erg bedankt voor de informatie allemaal. Ik denk dan toch dat het stress is, maar ik weet het natuurlijk niet zeker. Mijn konijn komt overigens niet bij een fokker vandaan (vind ik geen fijn idee), maar bij een opvang. Natuurlijk kunnen hier ook dingen gebeuren en het is goed dat je dat benoemt 🥰
 13. Hallo allemaal, Ik heb een konijntje en we hebben haar nu wat langer dan een maand. Ik merk dat zij soms wat kleinere poepjes heeft, niet al haar poepjes, maar een aantal. Ze is best nog een beetje angstig af en toe, ze vindt aaien niet fijn (gelukkig vindt ze knuffelen met haar maatje wel heel fijn). Ik heb bij de topic een foto toegevoegd met het verschil. Ze eet goed en drinkt veel, moet ik mij zorgen maken door haar poepjes? Ps. Ik heb de pagina over konijnen poep bekeken, maar dat gaat meer over dat alle poepjes klein zijn en ik vraag me toch af waardoor dit komt en wat ik nu moet. Groetjes, Bezorgd baasje
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .