Ga naar inhoud

Sarina Kuipers

Members
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Profiel informatie

  • Huisdieren
    Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

696 profielweergaven

Sarina Kuipers's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Ik zal er eens naar vragen! Maar denk het niet 🙈
  2. 1 van de 2 heeft problemen met het gebit, maar deze is nog bekeken voordat we weggingen en dat zag er goed uit (hij is hier aan geholpen, 3 kiezen getrokken en de rest staat onder controle). Bij hem zit een hele medische verklaring erachter maar staat los van dit probleem. Expres laten controleren voor we weggingen om problemen te voorkomen. Betreft eten worden ze zeker niet vol gepropt, ze eten nog steeds kleine beetjes hooi, weegbree af en toe en wat groente, er wordt zeker ruimte gegeven om ze zelf te laten eten, bv na een nacht in de ochtend. Ook smiddags is daar zeker de ruimte voor dus. Aanbevolen hoeveelheid bedoelde ik mee dat ze gewoon genoeg krijgen maar dus niet volgepropt. Doordat 1 van mijn konijntjes dus medisch is heb ik ondertussen erg veel ervaring opgedaan met hoe ik ze goed moet verzorgen. Ik heb al heel veel medische dingen bij hem moeten uitvoeren en ziektes oplossen. Echter ken ik dit probleem niet en het is niet medisch. Qua temperatuurverschil loopt die in ons eigen huis ook wel heel erg uiteen (ene dag kan het 26 graden worden en een dag later 22 of minder), dus lijkt me sterk dat ze daar zo op reageren aangezien dat thuis dan ook heel erg uiteen loopt 🙊 de tocht zal ik eens naar vragen! Ondergrond zijn kleden waar ze voorheen ook op zaten (nu niet meer na verhuizing, maar zijn ze wel gewend dus) + meubeltjes van thuis die ze gewend zijn. Een is 3 en de ander bijna 3.
  3. Ze zitten nu in een ren en thuis free roam. In principe hebben ze genoeg ruimte in de ren, maar het is minder dan thuis. De vorige keer hadden ze evenveel ruimte en toen ging het goed.
  4. De eerste dagen kregen ze niet zoveel dwangvoer, nu gewoon aanbevolen hoeveelheid. Ze krijgen met een spuitje maar ze vinden het wel lekker.
  5. Ja peterselie en selderij zijn ze gewend en dat is de oppas ook zeker aan het doen. Maar het zet zich niet door. Ze hebben ook nog weleens een snoepje of lijnzaadbrokje gegeten maar daarna stoppen ze weer. Het pakt zich niet op naar dat ze weer echt gaan eten... Water drinken ze volgensmij wel. Ze poepen ook gewoon.
  6. Ja zeker! We hebben gewoon uit dezelfde zak als normaal eten gehaald (care+) en hebben ook selective mee gegeven want daar bijten ze ook nog weleens naar als ze niet fit zijn. Daarnaast snacks (zelfs nog groente van thuis) etc meegegeven. Ja eten is belangrijk, daarom ook dwangvoer! Ze aten nog wel een klein beetje groente en gedroogde weegbree eerst. We zijn nu op de helft van de vakantie... vandaar hoop ik ook heel erg op tips
  7. Goedenavond, Mijn konijntjes zijn op dit moment bij de oppas omdat we op vakantie zijn. Ze zijn hier 1x eerder geweest en toen ging het helemaal goed. Nu is 1 van de 2 konijntjes na 2 dagen gestopt met eten en het andere konijntje volgde een dag later. Ze zijn beide gecheckt bij de dierenarts maar die kon niks vinden. Ze krijgen nu beide dwangvoer (de darmpjes klonken nog goed). Wat kan de reden zijn, stress, missen ze ons? Zij hebben geen andere huisdieren. Ik hoop dat iemand iets kan bedenken 🤞🏼
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .