Ga naar inhoud

WOKKY

Members
  • Items

    168
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Profiel informatie

  • Provincie
    Limburg
  • Namen van de konijnen:
    Chibi & Shep
  • Huisdieren
    Konijntjes

Recente bezoekers van dit profiel

1.105 profielweergaven

WOKKY's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

  1. Ik prak alles onder bananen of (zelfgemaakte) appelmoes, werkte bij de meeste dingen heel goed πŸ˜‰
  2. Mijn konijntje heeft spondylose. Hier zijn we bij uitgekomen omdat ze zich niet meer goed schoon hield. Door de spondylose was het moeilijk om bij de blindedarmkeutels te komen, en ook het helemaal leeg plassen wad een uitdaging. Ze had er daardoor ook een flinke blaasontsteking bijgekregen. Bij de DA hebben we vooral de tip metacam gekregen. Dat krijgt ze nu sinds een jaar iedere dag. Als er koud weer voorspeld wordt verhogen we de dosis. Wordt het warmer, gaan we omlaag. Ik heb ook gemerkt dat het bij nat weer erger wordt. De grootste tip die ik gevonden heb is goed in beweging blijven. Dus wordt er extra gespeeld, moet ze zich meer moeite doen om eten te vinden etc. En daarnaast krijgt ze gladiator plus. Dat is een Duits middeltje (online verkrijgbaar) met een heleboel plantenextracten. Het is een soort energiedrankje voor konijnen. En ik moet zeggen sinds ze dat krijgt is ze weer een stuk actiever 😊. Binnenkort wil ik op aanraden van de DA ook eens kijken naar CBD olie. Dit zou kunnen helpen met de pijn.
  3. 0 gram sinds een jaar of 2. Wel hebben ze permanent gras, bladgroen, kruiden en hooi ter beschikking. Daarnaast krijgen ze nog 2 keer per dag een vers bakje groenten. Als het vriest krijgen ze kool (ja dat kan als je het goed opbouwt en geen brokken geeft) Sinds we dit doen hebben we geen verstoppingen meer gehad, terwijl ik ervoor 3-4 keer per jaar bij de DA stond (in het midden van de nacht natuurlijk)
  4. Wat sneu voor je konijntje, steeds weer die buikpijn. Mijn pluizenbolletjes hadden dit ook vaak. 5-6 keer per jaar naar de DA en natuurlijk altijd in het weekend of 's nachts. Ik heb inmiddels met de dierenarts een plan afgesproken. Als ik meer kettingen zie dan gewone keutels, of ik merk dat ze kleiner worden, dan mag ik meteen emeprid en lactulose (laxeermiddel) opstarten. Ik merk dat dit best goed helpt. Daarnaast heb ik ook voor meer vocht in het dieet gezorg zodat alles wat gemakkelijker door het diertje spoelt 😊 Zeker in de zomer merkte ik dat wanneer ze weinig vocht binnenkregen (nu krijgen ze heel veel planten en spuit ik de groenten extra nat) de keuteltjes vaak kleiner werden. Ik zou dus aanraden om groenvoer te verhogen en een plan van aanpak op te stellen met de dierenarts zodat je de problemen voor kan zijn.
  5. Het gaat vooral over de manier van maaien. Als het gras in 1 keer afgesneden wordt zoals bij de boer, een manuele maaier of een grasschaar, dan kan je het gras gewoon geven. Maar zo'n elektrische grasmaaier snijdt niet gewoon 1 keer, die maalt en plet het allemaal fijn waardoor het gras heel snel begint te gisten. Dit kan je nooit aan konijnen geven, ook niet gedroogd. Het laat zich namelijk niet goed drogen, het begint echt meteen te gisten. Overigens als je met gedroogd (geknipt) gras geen risico's wil lopen, kan je het best 6 tot 8 weken laten drogen, dan heb je hooi πŸ˜‰ of het gewoon meteen als gras geven natuurlijk 😊
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .