Ga naar inhoud

WOKKY

Members
 • Aantal items

  144
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

WOKKY won de laatste dag op 26 februari 2020

WOKKY had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Chibi & Shep
 • Huisdieren
  Konijntjes

Recente bezoekers van dit profiel

671 profielweergaven

WOKKY's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

88

Community reputatie

 1. Vochtige vezels helpen bij het verharen, dus als je nog veel gras kan geven zou ik dat zeker zo lang mogelijk blijven doen. Ook de groenten lekker vochtig maken, of wat meer keukenkruiden en zo helpen vaak ook want in de rui hebben ze vaak toch wel extra vocht nodig. Tijdelijk minder hooi eten hoeft niet erg te zijn als ie veel gras eet. En met vochtige handen over hem heen gaan helpt met het verwijderen van losse haren.
 2. Ik heb hele kieskeurige beesten. Maar het hooi van bij Heu Tom gaat er hier prima in. Duurder dan de boer, maar goedkoper dan de dierenwinkel.
 3. Heb je ook lactulose meegekregen en iets van infacol of zo. Klinkt als buikpijn namelijk, en dit zijn middelen waar je niet echt kwaad mee doet. Sowieso naar binnen halen, kun je temperaturen? Ze krijgen het namelijk echt snel te koud, zou rond de 39 graden moeten zitten. Vocht bijgeven kan ook helpen, zeker als je lactulose zou geven. Veel succes!
 4. Ziet er uit als wikke, die lange zeker. Een eetbare boom. In sommige soorten hooi komt het vaak voor. In ieder geval eetbaar, en kan geen kwaad voor konijnen 😊 In hooi hoef je je eigenlijk alleen maar zorgen te maken voor herfststijlloos, dat is gigantisch giftig en gedroogd niet te herkennen voor dieren. Maar dat is dit zeker niet. Die is heel lederig, en ziet eruit als een krokus.
 5. WOKKY

  Konijn eet minder

  Probeer haar ook wat meer aandacht te geven. Ik heb mijn meiden maar een paar weken moeten scheiden en zat van ellende regelmatig met een teddybeer voor te doen hoe Shep haar groenten moest eten. Ze at echt alleen samen met haar beertje. Denk er trouwens ook aan dat ec niet meer weggaat en er echt wel een kans bestaat dat jouw konijntje er ook mee besmet gaat worden. Ook heb je de extra verzorging bij een uitbraak van het mannetje.
 6. Ik kan toch nog met een vrij gerust hart op vakantie. Het pension waar Chibi en Shep zitten gaat ze maandag naar binnen halen, en woensdag mogen ze dan weer terug naar buiten. Ik heb sowieso al mijn koelelementen en zo meegeven, dus ik verwacht wel dat het goed gaat komen 😊
 7. Pff ik maak me ontzettend zorgen. Voor Limburg schieten ze terug naar 39-40 graden. En het pension waar ze dan zijn heeft geen mogelijkheid om ze binnen bij een airco of zo te zetten 🙁
 8. Ik heb een stroomkabel vanuit het tuinhuisje naar de ren. Mijn ren is wel meer een volière zodat ik ook altijd goed bij ze kan. Nu hebben ze zo'n lamp uit de bouwmarkt, een bunnycam en voor mijzelf in de winter een terrasverwarmer 🤣. Tegenwoordig hebben ze zelfs gekleurde LED lampjes rond de ren.
 9. Limburg geven ze 3 dagen 30 37 en 35. Net als ik op vakantie ben en de konijntjes naar een pension zijn. Ik zal toch maar eens navragen of ee een goed hitteplan hebben. Sowieso geef ik icepods en koelschijven mee. Maar met zo'n temperatuur weet ik niet of dat voldoende gaat zijn 🙁
 10. WOKKY

  Bemest gras

  Het mest zelf kan geen kwaad meer volgens mij, dat is er ingetrokken door de regen. Sowieso is het ok zolang ze de korrels zelf niet eten. Wat wel een probleem is dat dit nieuwe gras vol met eiwitten zit, en sneller voor gasbuik kan zorgen. En dat ze een tijdje geen gras hebben gehad. Je zou het nu langzaam kunnen opbouwen, dan zou het over een paar weken geen probleem mogen zijn dat ze er echt op grazen.
 11. WOKKY

  Hooi, haver ?

  Als hij het gewend is zou je ook gras kunnen aanbieden (als je daar toegang tot hebt), de natte versie van hooi zeg maar. De meeste konijnen vliegen daar als het ware op af. Groene haver is inderdaad geen hooi, maar beter als niets, misschien als je dat onder het hooi mengt dat ie per ongeluk meer hooi gaat willen eten?
 12. Ik deed het eerst zelf, maar mijn spartelkoningen laat ik nu door professionals knippen. Gelukkig hoeft dit door al hun graafwerken niet zo vaak.
 13. Klinkt wel alsof het goed gaat in ieder geval. Sowieso heel goed dat ze gecastreerd zijn en uit de puberteit, dan zijn de karakters gevormd. Het klopt inderdaad dat paren van het zelfde geslacht minder kans geeft op slagen en ook meer kans geeft op terug uit elkaar vallen. Maar dit zijn allemaal best goede signalen om de nacht in te gaan. Als ze groenvoer of takken of zoiets gewend zijn zou ik dat nog wat verspreiden over de ren, kwestie van afleiding te hebben.
 14. Jacobskruiskruid is giftig, maar niet voor konijnen en cavia's. Konijnen zijn zelfs de enige bedrijging daarvan. Biggenkruid is gewoon eetbaar, maar niet echt lekker.
 15. WOKKY

  Gras

  Als ze het gewend zijn mogen ze eigenlijk net zoals ze onbeperkt hooi mogen, ook onbeperkt gras eten. Welke soort maakt ook niet uit, is allemaal eetbaar 😊 Droog, nat, uitgebloeid of nieuw (als ze gras op dat moment nog gewend zijn, anders weer langzaam opbouwen), het is allemaal goed. Het enige dat niet mag is gemaaid gras. Door de vele kneuzingen gaat dat snel gisten en zorgt voor gasbuik.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .