Ga naar inhoud

WOKKY

Members
 • Aantal items

  77
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

WOKKY won de laatste dag op 26 februari 2020

WOKKY had de meest gelikete inhoud!

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Limburg
 • Namen van de konijnen:
  Chibi & Shep
 • Huisdieren
  Konijntjes

Recente bezoekers van dit profiel

471 profielweergaven

WOKKY's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

62

Community reputatie

 1. Konijnen die veel calcium aanzetten hebben vaak baat bij een vochtig dieet. Alles wat droog is, bevat meer calcium dan dingen die veel vocht bevatten. Zelfs hooi en droge kruiden hebben namelijk veel calcium. Als je konijn het gewend is, meer groenten. Anders, groenten langzaam opbouwen. Liefst van al bladgroenten omdat konijnen in het wild vooral gras en bladeren eten. Mijn 2 konijntjes eten per week ondertussen 4 andijvies 3 kilo witloof 4 bussels wortelloof, en daarnaast nog gras, andere groenten en wat fruit. En omdat hun spijsvertering niet vertraagd wordt door droogvoer, verdragen ze zelfs kool. Ze drinken hierdoor niets meer, maar het blaasgruis is volledig weg.
 2. Zoals je zegt, ieder konijn is anders. En het zal waarschijnlijk een zoektocht worden naar wat het probleem precies gaat zijn. Mijn lionhead mixjes zijn ontzettend harig en hebben daardoor regelmatig verstoppingen. Na lang zoeken denk ik dat we nu een systeem hebben, het werkt nu toch al 3 maanden (klopt af) Ik heb ze op een bijna puur bladgroenten dieet staan met voornamelijk andijvie, witlof, wortelloof en gras. Zelfstandig koolsoorten kunnen ze nu goed af. Maar er komt geen enkele biks meer over hun lippen. Hooi krijgen ze onbeperkt, maar eten ze nu veel minder van. Ze krijgen ook dagelijks 1 portie lijnzaadbrok, deze heb ik gemalen en laat ik in water opwellen. Anders zuigt dit net alle vocht uit de maag en kan het zorgen voor verstoppingen. En zelfs met al deze dingen, krijgen ze regelmatig een kleine dosis cisaral als de keuteltjes weer kleiner worden (ze zijn sowieso kleiner en donkerder door de voeding). Emeprid gebruik ik niet graag als onderhoud omdat Shep haar blindedarm keutels dan niet meer lekker vindt.
 3. Wortelloof en boerenkool, ze blijven je echt zielig aankijken als ze geen van beide vinden 🀣 En in de zomer is citroenmelisse uit de tuin nog zo'n favoriet 😊
 4. Even een update, nu is Shep aan het helpen. Ze zijn gewoon met 2 hooi naar boven aan het sleuren.😯
 5. Het was sinds de dag ervoor de eerste keer dat ze begon te bouwen. En meteen met een ongekende agressief en volharding. Na een uur ben ik weggegaan, maar ze is zeker nog een half uur door blijven bouwen. Pas toen haar zus op bezoek kwam bij het nest is ze gestopt en uitgeput gaan liggen. Ik heb ze nog even laten rusten, en ben dan pas aan ons goedenacht ritueel begonnen. Daarbij is ze wel nog 1 keer haar nest gaan controleren. Ik ben al blij dat ze zich nog geen haren uitgetrokken heeft nu het weer kouder begint te worden. Ik ga kijken of ik haar vanavond kan afleiden met wat dingen. Ik heb nog wel dat voederboompjes en wc rolletjes liggen.
 6. Het lijkt wel of ze wacht totdat ik naar de ren kom. Ik kom iedere avond met ze spelen en knuffelen, en net dan begint ze aan haar werk. Ze is nu al bijna een uur bezig, en ondertussen stampt ze ook regelmatig met haar achterpootjes.
 7. Ok, gelukkig Dan laat ik het zo bij haar. Ik heb wel wat extra afleiding gezorgd in de ren, misschien helpt het. Bij haar vaccinatie in maart laat ik haar toch eens grondig nakijken voor de zekerheid.
 8. Hoi allemaal, Ik heb iets vreemds aan de hand. Ik heb 2 voedsters, zusjes. Beiden zijn bijna 5 jaar oud en met een half jaar gecastreerd. Alleen zijn hierbij enkel de eierstokken verwijderd. Ik wist toen nog niet beter. Sinds het weer zo raar doet en het plots terug herfst is, lijkt Chibi wel schijnzwanger? Ze haalt steeds hooi in haar bek en sleept er dan een tijdje mee, en laat het dan op een rustig plekje liggen. Meestal in haar hok, maar ook in het donkere stuk van het hok. En deze keer was het in het hoekje van de ren waar ze vaak slaapt. Kan het zijn dat ze door de weersverandering terug meer hormonen aanmaakt, of zou het kunnen komen omdat haar baarmoeder er nog in zit. De grote vraag is eigenlijk, kan ik het best gewoon nog even aankijken, of toch bij de DA op consultatie?
 9. WOKKY

  Konijnen en vuurwerk

  Ze binnen zetten was niet ideaal, maar buiten was gewoon onmogelijk. Het vuurwerk is loeihard in hun ren, en Shep raakt volledig over haar toeren. Ik heb wel al dingen die ik volgend jaar anders ga doen. Ik ga ze waarschijnlijk pas rond hun etenstijd binnen halen, en ze na het vuurwerk terug buiten zetten. Binnen vonden ze het echt niet leuk. En vooral de overnachting was een probleem. Chibi had plakpoep achtergelaten, en Shep had voor haar toilet geplast (ook nog lekker oranje) En de hele dag hadden ze kleinere keuteltjes, wat wel te verwachten was van de stress. Maar ze zijn nog niet veel groter geworden. Ik denk dat ze weer veel haren gegeten hebben binnen. Dus nu krijgen ze extra lijnzaad en veel vochtige vezels. Maar dat is het toch nog steeds gewoon waard om geen paniek te hebben. Ze kunnen zich zo snel verwonden als ze als een kip zonder kop beginnen te rennen.
 10. WOKKY

  Konijnen en vuurwerk

  Hier was er achter de ren ook weer heel veel vuurwerk. Wel leek het veel minder lang door te gaan dan vorig jaar. Ik ben wel heel blij dat ik de meiden in de namiddag binnen heb gehaald. Ze zijn 1 keer geschrokken van een verdwaalde knal toen ik het raam nog open had. Maar om middernacht waren ze totaal niet onder de indruk. Chibi was aan het spelen met haar hooitunnel en Shep was bij mij lekker wortelloof aan het eten 😊 Ze hadden duidelijk meer last van de warmte dan van het vuurwerk. Zelfs in een onverwarmde kamer met het raam open bleef het 16 graden 😯
 11. WOKKY

  Konijnen en vuurwerk

  Bij Chibi valt het wel mee, zij schrikt wel als het dichtbij is. Maar Shep is echt helemaal in paniek. Vorig jaar, ondanks verbod, leek het hier wel een oorlogsgebied. Shep was onder het hok gekropen, heel dicht bij de grond, en was helemaal aan het bibberen. Ze houdt absoluut niet van opgepakt worden (begint nu wel te beteren) maar ze werd pas rustiger in mijn moeders armen. Gisteren was ergens in de straat een feestje, waar een paar jongeren wat vuurwerk afschoten. De dames vlogen in paniek onder hun hok. Ik ben nu dus van plan om ze vrijdag namiddag binnen te halen in een onverwarmde kamer en een venster open, waar ik ook zo'n feromonen apparaat heb. De venster en rolluiken gaan dicht rond 11uur. En de nijnen zet ik dan de volgende ochtend terug buiten. Hopelijk met veel minder stress dan vorig jaar.
 12. Bij ons komen de meeste problemen door het vele haar dat ze hebben. Ze hebben beiden al veel te vaak verstoppingen gehad. Hierdoor ook een keertje haakjes. Dan natuurlijk ook gas en een keer pinwormen. Laatst hebben we ook nog blaasgruis kunnen toevoegen. Dat is gelukkig wel opgelost door een dieet verandering.
 13. Ik heb ze na het geklungel met de geuren nog een kleine week volledig uit elkaar gehouden. Ze konden elkaar niet zien of ruiken. Blijkbaar gaf het namelijk het meeste stress dat ze zich wel zagen/roken maar niet bij elkaar mochten. Daarna heb ik ze in een vrij grote neurale ruimte gekoppeld, zodat ze zich goed konden verstoppen en elkaar uit de weg konden gaan als het nodig was. Daar heb ik ze neergezette en 3 dagen gelaten. En nu zitten ze weer lekker bij elkaar en kibbelen ze af en toe wat. Vooral over wie welk stukje groente krijgt 🀣
 14. Update: De dames zitten ondertussen al een tijdje terug samen buiten in hun ren. De eerste uren buiten waren nog wat spannend, maar nu gaat het als vanouds met ze. Het blijven duidelijk wel zusjes. De prijs voor het meest kleffe koppel zullen ze nooit winnen. Ze rennen regelmatig achter elkaar aan en dagen elkaar uit. Maar ze zoeken elkaar altijd terug op, en liggen dan lekker knus naast elkaar te slapen 😊
 15. Ik heb het gevoel dat het wel goed gaat komen met ze 😁 Ze hebben de hele ren overhoop gehaald. Niet met vechten, maar met spelen πŸ˜‹ https://photos.app.goo.gl/5Tq4H2pBop8xt1YGA En ze gaan nu ook lekker bij elkaar liggen en elkaar aflikken. https://photos.app.goo.gl/9d35h6x7p5tDq5bq9 Het enige probleem voor mij is dat Chibi toelaat om op haar gezicht te rijden, maar van de achterkant moet Shep wegblijven. Dat probeer ik ze al 4 jaar af te leren, maar het kruipt er duidelijk steeds terug in.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .