Ga naar inhoud

Mitty

Members
 • Items

  287
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  4

Mitty won de laatste dag op 19 maart

Mitty had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Mitty en Stamper
 • Huisdieren
  konijnen, honden, katten

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mitty's prestaties

Keutelaar

Keutelaar (3/6)

250

Reputatie

 1. Mitty

  Vlas eten

  Er ligt een flinke laag paardenhooi bovenop het vlas. Ze graven er hele gangen in, maar dus ook tot ze bij het vlas kunnen komen. Ze eten meer hooi dan vlas tot nu toe, al zie ik Mitty nu natuurlijk weer vlas eten. Naast paardenhooi krijgen ze kruidenhooi en meng ik zelf een beetje kruidenmix door hun hooi op bepaalde plekken (niet in de vlasbak hoor😅). Mitty eet gok ik een klein/half handje per dag sinds een paar dagen. Echt weer lekker maf gedrag om het nu pas te gaan zien als eetbaar. Stamper eet het minder tot nu toe. Wat zijn de problemen waar ik op moet letten? Enn ik weet echt niet meer welke bodembedekking ik moet gebruiken. Beukensnippers eten ze ook met veel enthousiasme, maar zijn volgens mij niet levensgevaarlijk. Groot nadeel vind ik dat het totaal geen vocht opneemt.
 2. Dat is hier helaas een ander verhaal, want dan ben ik meestal te laat.. Sinds ik van da ben gewisseld en nu bij iemand zit die wel konijnkundig is, weet ik dat Stamper scheve kiezen heeft die ik in de gaten moet houden. Ik houd mijn hart vast als ze ‘s avonds hun brokjes eten. Uit ervaring weet ik dat wanneer ze er een paar laten liggen er iets mis is. De laatste dagen laten ze dus een paar brokjes liggen… ik ben nu ook in hyperfocus en herken je gevoel helemaal! Gelukkig kan ik nu aan hun gedrag zien dat het met angst te maken heeft. Stamper heeft al een tijdje weer de lente in zn bol🙄, waardoor ze beide op hun hoede zijn. Na een tijdje komen ze terug voor de laatste paar brokjes. Voor de rest is er niets dat afwijkt, dus ik wacht het even af. Dat jij de risico’s zo afweegt laat zien dat je voor het beste voor je konijnen gaat. Heel veel sterkte!
 3. Mitty

  Vlas eten

  Mijn konijnen eten bijna alles wat los en vast zit, dus het was een hele zoektocht naar een bodembedekking die ze niet lekker vinden en geen verstopping kan veroorzaken. Back-2-Nature aten ze als brokken, hennepkleden en -vezel als hooi etc. Sinds een half jaar gebruik ik vlas waar ik erg tevreden over ben. Sinds een week zie ik ze het alleen opeens eten. Ik blijf toch het liefst vlas gebruiken, maar ik kan nergens vinden of het giftig voor ze is. Heeft iemand hier er ervaring mee? Ik las wel dat muizen het interessant vinden, omdat er zaadjes tussen zitten. Misschien dat mijn konijnen dat er tussen uitpikken?
 4. Mitty

  Mijn konijntjes

  Eindelijk kan ik weer een beetje bijlezen en ik heb een hoop gemist! Respect hoe je ermee omgaat. Ik heb de link van Merien bekeken en het ziet er erg mooi uit. Merien heeft mazzel dat je hem naar zo'n fijne opvang hebt gebracht. Heel veel sterkte met alles, ik hoop dat hij een fijn plekje krijgt;)
 5. Ik heb het filmpje niet gekeken, maar als ik de berichten zo lees is het vreselijk. Als je bij de huisarts werkt ben je denk ik er wel van op de hoogte (ik vind het volgende lastig te zeggen), maar van familie die in de zorg werkt hoorde ik laatst dat wanneer er sprake is van dierenmishandeling/verwaarlozing er ook rekening gehouden moet worden met verwaarlozing van kinderen. Wat een moeilijke situatie dat het familie is, heel veel sterkte😢
 6. Tellen poffertjes van de oudste poffertjesplaat? In dat geval afgelopen week nog😁 Wanneer ben je voor het laatst op klaarlichte dag in slaap gevallen?
 7. Ik heb vorig jaar een tekennest in het konijnenhok gehad. Die beesten zijn niet uit te roeien en op geen enkele manier te weren. Alleen vorst zou kunnen helpen, maar onze winters worden steeds zachter. Ik heb een deel van het hok toen moeten afsluiten, maar er was geen beginnen aan. Nadat ik de veertig passeerde wat betreft teken verwijderen was ik er klaar mee en nu wonen mijn konijntjes in een konijnenkamer bij mij binnen:) Als je ze verwijdert moet je echt goed knijpen om ze dood te krijgen, het liefst met je nagels tot je klik hoort😳. Teken kunnen zwemmen, zelfs kokend water helpt niet. Qua tekentang had ik het meeste grip met de lasso-variant. (Met een pincet knijp je hem leeg) De tang hoef je niet te draaien, ze kunnen dan gaan spugen, het beste is ze er meteen uit te trekken. Proberen het nest niet op te ruimen! Ze slaan dan massaal op de vlucht, wat wij niet kunnen zien, en springen met z'n allen op het konijn zodra ze die vinden. Teken kunnen ook jaren zonder eten en wachten net zolang tot er iets langs komt. Ze zeggen dat teken niet springen, maar uit ervaring kan ik helaas garanderen dat ze minstens tien centimeter hoog kunnen komen. Mijn vorige dierenarts vertelde dat konijnen geen ziekte van lyme kunnen krijgen, maar mijn vorige dierenarts was niet konijnkundig dus daar durf ik geen uitspraken over te doen. Teken kun je toch het beste verwijderen, omdat de wondjes die ze veroorzaken voor infecties kunnen zorgen en groter zijn dan je zou verwachten van die krengen. Daarnaast werken teken met een soort piramide-systeem. Uit het nest kunnen ze alleen vana kleine zoogdieren leven, nadat ze genoeg bloed hiervan hebben binnengekregen kunnen ze pas overgaan op grotere dieren zoals katten en honden. Terwijl mijn konijnen vol teken zaten hadden mijn andere huisdieren nergens last van. Als je dus een nest hebt, kun je door ze bij de kleinste dieren weg te halen nog een beetje voorkomen dat ze op de kat/hond overspringen. (Na de kat/hond zijn wij trouwens aan de beurt..) Ik heb er vorig jaar wanhopig naar een oplossing gezocht. Iedereen bij wie ik om advies vroeg had weinig ervaring met zoveel teken bij konijnen en kon niet echt helpen. De aankomende jaren zullen we steeds meer last krijgen van teken in verband met het klimaat, dus ik hoop dat er wel meer over bekend wordt😅
 8. Ik vind het zelf ook altijd best stressvol als ik de kamer opnieuw in ga richten voor ze. Stel dat het toch niet helemaal veilig is... Stamper haalt zoveel capriolen uit, vaak ook dingen waar ik van tevoren geen rekening mee heb gehouden. Dat beest blijft me verbazen. Ik snap je gevoel helemaal!
 9. Mitty

  Voorstellen

  Welkom op Bunnybunch!
 10. Vroeger deed ik de brokjes altijd in twee voerballen, maar ze kregen het telkens voor elkaar de ballen binnen tien seconden op een plek te krijgen waar ze muurvast zatten. Maakte niet uit waar ik ze het gaf, het was iedere avond weer raak. Nu geef ik ieder een eigen portie op de grond. Dan blijf ik er wel bij zitten, want Stamper eet veel sneller dan Mitty en wordt erg onrustig als hij Mitties brokken niet kan weggrissen.. Vorige week probeerde Stamper weer eens haar brokjes te jatten, maar toen propte Mitty, tot verbazing van mij en Stamper, heel snel de laatste vier brokjes in een keer in haar bek😂 Nu heeft ze een tactiek ontwikkeld dat wanneer ze merkt dat Stamper klaar is, ze haar eigen brokjes snel in haar bek stopt. Gelukkig gaat het maar om een paar brokjes, maar het idee dat je maatje het opeet is blijkbaar onverdragelijk😂
 11. Een konijn heeft volgens mij maar 1x of 2x per dag blindedarmkeutels. Dat je er niet veel ziet heeft daar denk ik ook mee te maken. Ze laten het vaak liggen als de blindedarmkeutels anders zijn gaan smaken bijvoorbeeld door medicatie of ziekte. Gewrichtsproblemen of dat ze er niet bij kunnen is volgens mij ook een oorzaak. Maar je schrijft dat ze het voorheen alsnog opat ondanks dat ze er niet bij kon komen. Aangezien konijnen meester zijn in het verbergen van kwalen, is dit misschien een goede aanleiding voor een bezoekje aan de dierenarts. In ieder geval heel veel sterkte!
 12. Ik stond inderdaad op het punt contact op te nemen. Voor de zekerheid ging ik nog één keer checken.... zat mevrouw gretig een blad andijvie naar binnen te werken. Het lijkt wel of ze wachten tot ik echt wanhopig word en ze dan gaan eten. Ze eet nu alles wat los en vast zit, keutelt en heeft Stamper al opgezocht om een wasbeurt op te eisen. Ik snap gewoon niet dat ze binnen een half uur zo kunnen veranderen! Ben ik de enige met dit soort rare konijnen of is dit normaal? Het is dat de dierenarts op de hoogte is dat ze dit weleens doen, maar het kost wel weer 10 jaar van mijn leven zo'n dag. Ik kan in ieder geval gerust slapen, zo blij!!
 13. Mitty

  Dilemma's

  Vetplant😊 Hema of Flying Tiger?
 14. Laten vallen, liever chocolade😜 Paaseitjes.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .