Ga naar inhoud

Mitty

Members
 • Items

  329
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  5

1 Volger

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Mitty en Stamper
 • Huisdieren
  konijnen, honden, katten

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Mitty's prestaties

Burchtenbouwer

Burchtenbouwer (4/6)

 1. Ja, dat bedoel ik:) Voorheen telde ik ze als twee aparte groentes voor op het menu, maar nu geef ik het zo nu en dan om de beurt. Ik denk dat ik met de bleekselderij net boven de 50 gram zit. Het is soms best een uitdaging om aan de juiste hoeveelheid groenvoer te komen en tegelijkertijd niets te overdoseren😬 Ik heb ze hier nog nooit zien worstelen met de draadjes gelukkig. Ze knagen het op alsof je het in een juicer douwt, dus het kleinsnijden is hier denk ik niet nodig. Ik vroeg mij trouwens af, is het erg als er tussen keutels van normale grootte een paar minikeutels zitten? Sinds afgelopen weekend zie ik het weer terugkomen, maar ik hoopte dat een paar ervan niet zo erg is.
 2. Ik wist niet dat bleekselderijstengels een probleem kunnen zijn. Eerder hoorde ik juist dat andijvie nadelig effect kan hebben (ook in combinatie met witlof). Ik heb alle groentes bij ze getest om te zien of ze ergens slecht op reageren. Dat zou dan een aanleiding kunnen zijn, maar op bleekselderij reageren ze van alles het beste. Daarom gebruik ik dit nu graag in het menu, zeker omdat het veel vocht bevat. Ze krijgen daarom van mij niet meer dan vier blaadjes radijs. Het valt mij tot nu toe best tegen om info te vinden over de precieze werking van lactulose, het is vreemd spul. Ik geef ze nu maar weer 3x per dag prozyme. Ik had een beetje op een stukje appel gelegd en dan zie je goed dat het effect heeft. Nu hopen dat het ze erbovenop houdt.
 3. Ik heb even gespiekt in mijn notities (anders onthoud ik al die adviezen echt niet) en ze omschreef het als: Lactulose trekt vocht uit de maag waardoor de brei (in de maag) harder wordt en de kans op verstopping nog groter is. Ik heb het spul in ieder geval weggemikt, dan hoef ik er ook niets meer mee😂 Gelukkig dat je het zegt, want ik zou niet weten wat het anders moest zijn. Ze hadden in totaal circa 7 blaadjes salie gekregen, waar ze voor de vakantie nog meer van gewend waren. Voor de rest was ik die dagen de groente nog rustig aan het opbouwen. Nu krijgen ze bijna weer zoveel als voor de vakantie (500gram totaal per dag). Op de dag van de gasaanval kregen ze een stengel paksoi, twee stengels bleekselderij een klein handje radijsbladeren een kwart venkel en twee druivenblaadjes. De dag daarvoor ongeveer hetzelfde, maar ipv paksoi een blad andijvie. Het gekke is dat degene van de opvang lesgeeft in konijnkunde zowel op gebied van voeding, gezondheid als op gebied van gedrag. Maar ja mijn dierenarts heeft vroeger zelf konijnen gehad🙈😂 Ongelofelijk dat de één 60gram biks en de ander 10gram biks als beste dieet aanraadt!!
 4. Ik krijg er tranen van in mijn ogen, wat een verdrietig einde. Jullie hebben zo voor hem gevochten. Heel veel sterkte met het verlies en de behandeling van Fudge.
 5. Tijd voor een update. Vorige week heb ik mijn konijnen weer opgehaald bij de opvang. Van de opvang hoorde ik dat het super goed was gegaan. 2 weken lang hebben ze nergens last van gehad. Ook zijn ze overgezet op die nieuwe (calciumarme) biks met lijnzaadolie en biergist. Een groot voordeel zou zijn dat ze nauwelijks uitzetten wanneer er vocht bij komt. Dat kan inderdaad een verschil maken, want SS zet nogal uit. Ze hadden mij alleen niet verteld dat ze de brokken zouden opvoeren naar 60gram per dag voor beiden... Wel vertelde ze dat ze een ander koppel had gehad met terugkomende darmproblemen. Die deden het heel goed op de nieuwe biks. Bij hen bleken de problemen uiteindelijk te worden veroorzaakt door niergruis. Misschien dat mijn koppel daar ook last van heeft. Ik opgelucht met mijn kindjes én de zak nieuwe brokken naar huis. Vanwege de grote veranderingen ook netjes de 60gram aangehouden met het eetschema van de opvang. Hun keutels waren (zijn nog steeds) beter dan ooit, dus ik was helemaal content. Ze dronken wel wat meer, maar ik gaf ze alleen 's avonds nog groente. Precies een week ging het goed, tot Stamper zondagavond laat stopte met eten. Het was weer zover:( Telkens verliggen, hooi wegtrappen, kouder aanvoelen en een vreselijk borrelende buik. Nog nooit heeft zijn buik zoveel herrie gemaakt. Snel pijnstilling en cisapride erin gedaan, warm bij me gezet en voorzichtig aan de buik gevoeld/gemasseerd. Ik voelde de luchtbellen zich de hele tijd verplaatsen, er kwam geen einde aan. Na een uur ook maar met dwangvoeding gestart. Toen begon Mitty opeens ook om 02:00! Precies hetzelfde verhaal, alleen anderhalf uur na de pijnstilling begon ze weer te eten. Ik heb daarna niet meer geslapen. Pas een half uur voor mijn wekker, 06:00, leefde Stamper plotseling op. Om 07:00 had ik twee onschuldig kijkende konijnen alsof er niets gebeurd was. Ik heb de hele dag op mijn adrealine kunnen werken, dat dan weer wel😂 Ik heb toch maar weer contact opgenomen met de opvang. Zondag had ik de konijnen namelijk wel weer voor het eerst een paar blaadjes salie gegeven. Ik ben benieuwd wat het advies wordt. Ik weet dat deze opvang zeer deskundig is, maar ik word knettergek van de verschillende adviezen van de opvang vs. de dierenarts. De opvang was geschrokken dat ik ze uberhaupt lactulose had gegeven, want lactulose blijkt vocht uit de maag te ontrekken.. De zonnebloemolie was wel oké, maar die hebben ze niet gegeven toen ik op vakantie was.
 6. Het ging gelukkig goed. De dierenambulance heeft hem de volgende ochtend meteen opgehaald nadat ik had gebeld. Wat een helden! Het heeft die nacht wel erg gespookt, wat ik niet zo'n fijn idee vond met dat beestje in een open ren met een losse plank erop en een huisje zonder bodem. Maar ik heb van de kinderboederij gehoord dat hij/zij er de volgende dag rustig bij zat. Gelukkig gaat die nu naar een veilige plek:)
 7. geen idee, ik kan de dierenambulance nu niet bereiken, maar ik zal ze morgen bellen. Ik zit vol adrealine.. het duurde even voordat ik hem had, maar anders was hij door de eerste beste hond gepakt.
 8. HELP? Zojuist een gedumpt konijn gevonden tijdens het uitlaten van Stu. Ik heb hem gevangen en hem voor vannacht bij de kinderboederij bij ons weten onder te brengen op voorwaarde dat ik hem in een opvang krijg. Weet iemand nog een opvang die geen opnamestop heeft??
 9. Ik krijg van de opvang door dat 10gram brokken wel erg weinig is voor beiden. Ze gaan hier over anderhalve week naartoe. Haar voorstel is ze over te zetten op een bio biks met lijnzaadolie en biergist. Ik heb het even aan haar gevraagd, maar misschien dat dat op verm-x lijkt? Morgen zet ik een aantal vragen uit richting mijn dierenarts, maar misschien kan ik de opvang de brok wel uit laten proberen. Al heb ik zelf eigenlijk wel de beslissing genomen ze na de vakantie op een geen-brokken-dieet te zetten.
 10. Dan zal ik ook meteen naar probiotica vragen, bedankt voor het advies! Naast het dieet kijk ik ook opnieuw naar hun huisvesting. Zijn er dingen die ze toch stiekem afknagen? De kleden die er nu liggen zijn twijfelachtig (ze knagen er gelukkig op dit moment niet aan, maar 1 kleed is van polyamide), dus ik ben al een tijdje op zoek naar een oplossing. Ik vind vinyl toch te glad, ik heb nog geen goede grip-versie gevonden en ze gleden al uit over de speeltegels toen ze buiten leefden (ze klimmen en rennen nogal). Ik had goede hoop voor tapijttegels van treffort. Het is van geitenhaar en wol, leek strak gevlochten en de onderkant van jute. maar nu bedenk ik mij dat geitenhaar/wol misschien niet goed is bij beginnende pododermatitis.. Wat een uitzoekerij allemaal! Nu twijfel ik of ik toch niet beter voor natuurtapijt van kokos of sisal of jute of katoen moet gaan.
 11. Ik heb de zonnebloemolie opgehoogt naar de hoeveelheid die Stichting Konijnenbelangen adviseert. Ennn sinds een paar dagen zie ik effect! 🤗 Gisteren weer naar de markt geweest en de bio-winkel om inspiratie (en inkopen) op te doen voor groentes. Ik heb snijbiet gevonden en ik dacht misschien past dat goed bij ze? Groen blad, veel vitamines, vezels. Ik kan er alleen niet veel over vinden, dus ik kijk even of ik het aan hun geef of het lekker zelf opeet. Daarnaast oa ook koolrabi gevonden, op de veilige groentlijst stond er geen waarschuwings-teken (*) bij, dus toch voor de zekerheid meegenomen. En anders gooi ik hem in de oven met veel kaas voor mijzelf:))) Ik trof nu gelukkig een hele toffe groenteboer die een tas vol wortelloof voor me had! Al met al een geslaagde expeditie. Ik zit nu denk ik op minimaal 8 verschillende soorten hooi/kruiden thee die ik bij ze heb getest. Geen een(!) viel in de smaak. Ik had echt goede hoop bij het frambozenblad, maar 0 respons. Ik troost mij met het feit dat ze vorig jaar de koppelopvang/voedingsadviseur ook tot wanhoop hebben gedreven (ze heeft geprobeerd ze op een ander soort voer over te laten stappen). Voor de grap had ik nu een kers met een beetje water geprakt en het sap aangeboden. Voor het eerst zag ik beginnende interesse bij ze, ik geef niet op! Ahhh dat verklaard zoveel. De tarwe maakt dat de dierenarts er ook terughoudend mee is, ik zal eens vragen of dit misschien toch een goede vervanger is. Wel jammer dat de andere variant uit de markt is. Je hebt me trouwens wel heel nieuwsgierig gemaakt. Wat is veilige sla? Misschien dat ik hem eerst in zo'n half wijnvat zet en hem later overpot. 🤔
 12. Ja met die afmetingen heb ik ook! Het is inderdaad een joekel van een ding, maar ik verschoon hem alleen met een paar scheppen beukensnippers een plukken hooi. Tussendoor schep ik de keutels weg en gooi ik een schoon laagje hooi er over, dat scheelt al iets qua hoeveelheid afval. Ik heb wel een grotere gft-bak geregeld😏 Voor het gooi en smijtwerk gebruikten ze hier ook de kattenbak, dus dan maar een decadente bak waar ze twintig keer in passen (want mijn konijnen zijn 2kg🤣). Het grote voordeel vind ik is dat ze er zo in spelen🥰 Ik hoop dat het lukt met de ligplek!
 13. Ik heb me rot gezocht naar de vetcare+ variant😅. Ik kon ze alleen bij Medpets vinden, maar ze waren niet op voorraad:( En ik weet uit ervaring dat ik geen prof ben in het gebruik van google.. Ik ben van plan over te stappen als de Fiba First op is, als het lukt ze te vinden😂 Ik vond het juist zo'n goede tip! Ik schrik van de andijvie en witlof, want die gebruik ik als basis.. Ik dacht dat in donker bladgroente veel vezels zaten en witlof veel vocht bevat? Dat wordt zoeken naar een alternatief, want dit helpt niet mee. Maar ik weet even niet meer welke alternatieve bladgroentes niet problematisch zullen zijn. Ik dacht dat alle planten buiten groentes om alleen in heel kleine hoeveelheden mogen worden gegeven, dus tot nu toe ligt mijn focus op het groente-menu. Misschien moet ik die focus wat meer verleggen, want mij groentelijstje van wat ze lusten en aankunnen wordt nu eng klein.. Die krengen laten bijna alles liggen. Ik baal bijna dat ik op vakantie ga, want mijn handen jeuken om het hele plantenplan op te zetten. Bedankt voor de tips!! De buurman moet al zoveel bijhouden, ik kan het die arme man niet aandoen😂 Helaas gaat het weer slechter met de konijnen en de vakantieopvang komt steeds dichterbij. Ik heb ze dit weekend behandeld met Anti-Myiasisspray en de nagels maar meteen geknipt, ik wilde het niet vlak voordat ze weggaan doen maar het is niet te plannen nu ze zo kwetsbaar zijn.
 14. Oeee herkenbaar probleem inderdaad😂 De prioriteit ligt echt bij de grootte van de permanente ruimte. Zeker als het zulke actieve konijnen zijn hebben ze minstens 4m2 nodig waar ze altijd gebruik van kunnen maken anders gaan ze zich vervelen en dit afreageren in de losloop-periode. Mijn kamer heeft nu een konijnenkant waar alles kapot mag. De afwisseling tussen ruimtes zorgde voor onrust en frustratie. Nu de kamer is opgesplitst met een hek/ren zijn mijn konijntjes blij en mijn spullen veilig. Aan de konijnenkant staan ook meubels, die ik stiekem liever heel houd. Een stoel met drie poten zit gewoon niet lekker. Ze bestempelen de plek inderdaad als 'project', dus de truc is daar iets te creeëren wat de invulling van het project verandert. Dus bananenbladeren onder de poten wegtrekken ipv de poot zelf afkluiven. Of een grasmat aan stukken scheuren ipv het kleed. Of hamsterbruggetjes mollen ipv de plinten. Of een blokade dennenappels wegslepen ipv de te drogen was van het hekje jatten. Dit zijn maar een paar voorbeelden, je wordt er in ieder geval erg creatief van😂 Tegenwoordig gebruik ik kunstof hoekprofielen voor de muren en randen van het hok. Het ziet er mooier uit en, tot frustratie van Stamper, is onverwoestbaar. Tenzij je ze goed vastzet en ze breed genoeg zijn.. Er bestaan ook krapmatten (voor katten, vaak van sisaltouw) voor tafelpoten, muurranden, banken, etc. Het probleem met de toiletbak herken ik. Ik gebruik nu hiervoor de onderbak van een (ouderwets) knaagdierenhok. Ze zijn nu uren zoet met graven/hooi eten en verplaatsen hem niet. Volgens mij gebruikt @bunnyempress het ook in het binnenhok, daar heb ik op het forum volgens mij foto's van gezien😅 Mijn konijnen zijn ook erg kieskeurig wat betreft speelgoed. Ze zijn wel gek op het verassingszakje van bunnybunch en een grashuisje voor hamsters (die prop ik vol met hooi en wat kruiden). Voor de rest zijn ze vooral druk met hun projecten.. Heel veel succes en laat even weten wat je voor ze hebt bedacht, ik ben benieuwd!
 15. Ik zal ook eens gaan onderhandelen met mijn groenteboer. Of eigenlijk een andere groenteboer zoeken. De laatste keer snapte hij niet wat ik met wortelloof bedoelde😬 Is er een verschil met groentes uit de supermarkt of markt? Ik probeer juist minder eiwitten te geven (ze moeten nog iets afvallen), waardoor ik geen erwtenvlokken geef😶. Groentes zoals broccoli, spinazie, radijs durf ik eigenlijk niet te geven. In het verleden heb ik dit opgebouwd, maar na een tijdje kregen ze een gasbuik en heb ik dat (misschien onterecht) koppelde ik elke keer aan een van deze groentes. Kolen ontwijk ik daarom zo veel mogelijk. Is het misschien een idee om alleen de Fiba First te houden voor de vakantieopvang? Dan hoef ik mij in ieder geval geen zorgen te maken of ze de brokken afwegen. Ik ken de opvang gelukkig wel en ze zijn ook bekend bij bunnybunch, maar ze vertelde de vorige keer hoe druk ze het met al die konijnen had en dat ze elke ochtend een lijnzaadbrokje geeft om te kijken of de konijnen nog eten, omdat ze er anders geen tijd voor heeft. Ze krijgen nu nog die 8 gram en een stokje Fiba First, maar ik kan natuurlijk ook gewoon helemaal overstappen op de Fiba First. Of zitten daar geen voldoende voedingsstoffen in? Ik was al van plan mijn dakterras (ik kan hem nu helaas nog niet gebruiken vanwege het gebrek aan een hek) om te toveren tot konijnenvoerfabriek. Verbouwen jullie alleen groente en bekende kruiden in de tuin of ook andere planten? Mijn boodschappenlijstje bestaat nu uit: wortel(loof:))), andijvie, groenlof, paksoi (heb ik wel al in een pot maar ik weet niet of je de bloemen ook mag geven), peterselie, basilicum, salie, weegbree, munt, pepermunt, paardenbloem, gras, aardbeien. Sorry voor mijn hoeveelheid vragen!🤣
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .