Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 20-05-21 in alle zones

 1. Kittie terecht! In de trapkast op een plekje waar we niet dachten dat hij kon komen en helemaal groggie dus die heeft lekker liggen chillen. Ik heb hem uit gescholden voor *konijnenpluisje* en *konijnenkeutel* terwijl ik hem tegen zijn zin aan het plat knuffelen was. Inmiddels lekker van z'n voer lopen knabbelen.
  6 punten
 2. Volgens mij hebben ze een nieuw grashuis nodig..
  5 punten
 3. Bij ons maakt het echt uit welke naam je noemt, want die komt als eerste aanrennen. Ik heb het eens getest, omdat ik wilde weten of ze hun naam kenden of niet. Zelfs als ik vanaf een afstandje een naam zeg/roep, komt de juiste aanrennen. Of het wat uitmaakt om hun naam te kennen voor het konijnenwelzijn.........? πŸ€ͺ
  5 punten
 4. Die van mij heten allemaal hetzelfde: "eeeten".
  4 punten
 5. Hoezo niet? Geen enkel probleem, vrolijke babylegging met een gaatje in de achternaad voor de staart, inlegkruisje erin en klaar ben je. Onze dames kennen "broek aan?" , "omdraaien", "poot erin", "andere poot erin", "staart erdoor". Heel vrolijk gezicht al die verschillende leggings, hoor. 😁
  4 punten
 6. Kijk dan, de gekkies. Ze eten hooi op een speciale manier. Een aparte manier. Ach, dat hoort bij aparte konijnen zeker? Ps. Het is niet goed te zien op de foto maar Punky eet hooi door de tralies van het hok en door de tralies van de hooibal dan nog natuurlijk.
  4 punten
 7. Heel naar zeg, bah.. Ik sluit me aan bij bovenstaande reacties. Als er geen kans is dat hij beter wordt kun je hem het beste zo snel mogelijk uit zijn lijden verlossen. Dat is het liefste wat je voor hem nog kunt doen, hoe akelig dat ook voor jezelf is. Heel veel sterkte..
  4 punten
 8. Mijn nieuwe aanwinsten πŸ₯³: De 3 varens zijn heel vol! Al is de middelste wel een beetje mishandeld. 1 pot is helaas gebarsten.
  4 punten
 9. Haha dat gaat hier nog wat minder. Ukkie komt ook aanrennen als ik Brownie roep, andersom niet. Maar zij probeert het gewoon πŸ˜‚
  4 punten
 10. Wel heel jammer dat er op goede adviezen en vragen niet gereageerd wordt als dit niet past bij de hulpvraag. Dit sluit namelijk wel aan bij de vraag/ basisbehoeften van een konijn. Lees alsjeblieft op zijn minst de artikelen die we gestuurd hebben, zodat je je denkbeelden over konijnen kunt toetsen. Kennis is er om bij te schaven. Je zou je konijn er een groot plezier mee doen. En zodra je ze samen ziet; begrijp je het. https://www.bunnybunch.nl/informatie/konijn-samen-alleen
  4 punten
 11. Oh dat zijn veel te veel dingen om op te noemen 😊 Ik vind ze leuk omdat: - ze zo lekker eigenwijs zijn - ze allemaal een heel ander karakter hebben - ze zo leuk met elkaar kunnen spelen - het heerlijk is om te kijken hoe ze lief tegen elkaar aanliggen - ik gewoon heel veel van ze hou πŸ₯° Ik zie trouwens wel een duidelijk verschil tussen een konijn alleen en een koppel konijnen. Vroeger had ik een konijn alleen, hij was alles voor me en kreeg enorm veel aandacht, maar ondanks dat ik zielsveel van hem hield denk ik nu dat hij in vergelijking met Fluffy en Pip wel echt heel wat tekort gekomen is in zijn gelukkig voor mij best wel lange leventje. Als ik er net als nu nog aan denk kan ik er gewoon nog verdrietig van worden terwijl mijn lieve Stamper al 16 jaar niet meer bij me is 😒
  3 punten
 12. Zo, dat was me wel een hartverzakking-dagje, zeg. Verschrikkelijk, je probeert je rustig te houden en jezelf moed in te spreken dat je haar weer ongeschonden terug vindt, maar onderwijl zie je alleen maar afschuwelijke taferelen voor je. Wat een opluchting om je kampioentje weer terug te hebben. De rotmeid. 😁
  3 punten
 13. Ja, Punky is mijn patatje. En Bess mijn frietje. πŸ˜‚
  3 punten
 14. Wat erg voor Mowgli dat hij zo ziek is. Moeilijk hoor, maar je moet doen wat het beste is voor je konijntje en als hij zo ziek is en niet meer beter wordt dan moet je hem laten gaan. Dat is echt zwaar, we kennen het allemaal helaas, veel sterkte.
  3 punten
 15. Kijk aan, een sansevieria stay alive set. Hmm.. Iets voor jou, @Lienappelsien? πŸ˜‚
  3 punten
 16. Als ze wat doen wat niet mag en ik zeg hun naam dan weten ze die ineens niet meer. Als ze denken dat ze eten krijgen luisteren ze prima. πŸ˜„
  3 punten
 17. Konijnen staan hier centraal en niet de baasjes. Als je hier gratis advies krijgt en mensen proberen je te helpen dan is het wel fijn als je een beetje met respect schrijft.
  3 punten
 18. Coco (het gevonden konijn van mijn vriendin) voelt zich al aardig thuis. Hij ligt heerlijk op de bank. πŸ˜„Mijn vriendin is ook helemaal verkocht. Zo leuk!
  3 punten
 19. Wat fijn dat het goed gaat! In het wild blijft de voedster uit de buurt van het nest. Dit doen ze om zo hun kleintjes veilig te houden tegen roofdieren. Je voedster verbruikt heel veel energie op dit moment. Ze mag nu flink meer brokjes eten. Wel 5x de hoeveelheid dan anders. Je moet in de gaten houden of ze wel goed hooi blijft eten en haar blindedarmkeutels eet. Vocht is ook belangrijk voor haar.
  3 punten
 20. Grondige schoonmaak ❀️
  2 punten
 21. Ja nog een paar. De Peperomia Red Margin. En nog de Tradescantia Tricolor. Daar had ik al 1 stekje van maar dat duurt eeuwen voordat het een vol plantje is. Die had ik niet daar vandaan.
  2 punten
 22. Hallo! Onze o zo lieve, schattige, kleine Knoet blijkt een bedrieger. Waar we dachten dat hij niet in zijn graafbak kon en durfde, omdat deze te hoog is, blijkt hij hier met gemak in te kunnen. Nu is het natuurlijk heel erg fijn dat hij dit wel kan en zo ook lekker kan graven. Zij het niet dat we deze bak nu als afscherming hebben gebruikt voor onze tv-kast. Precies om de reden dat we dachten dat hij (en Toet) hier niet in konden. Onze woonkamer heeft een schuin dak, waar de kast tegenaan staat. We hebben de bak dus zo neergezet, dat de konijnen er niet achterlangs kunnen. De voorkant hebben we al helemaal afgezet met renpanelen. Dit is nu natuurlijk echt ontzettend zonde van onze mooie, nieuwe tv kast. We kunnen nu ook geen gebruik meer maken van de laden.... En de bak, blijkt ook niet meer te werken. Heeft er iemand tips om dit zo goed maar onzichtbaar mogelijk konijnproof te maken? Groetjes!
  2 punten
 23. 2 punten
 24. House is ook een leuke ziekenhuisserie!
  2 punten
 25. Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan? πŸ˜‰
  2 punten
 26. Bess heette eerst Sophie. Nu heet ze Bess. Of Besje, of Bessiebes, of lieverd, of frietje.
  2 punten
 27. Wat vervelend! Veel sterkte de komende tijd! Als je denkt dat hij teveel pijn heeft een geen konijnwaardig leventje meer heeft zou ik aanraden om de allermoeilijkste knoop die er is te moeten doorhakken.
  2 punten
 28. Hahaha ja bij mij is deel van het probleem op dit moment nog dat ik overal wel een plek voor kan verzinnen, maar dat houdt ook een keer op. En het is voor mij ook gewoon echt een hobby, uitzoeken wat ik wil en hoe ik er dan het beste voor kan zorgen en wat het mooiste lijkt etc. Als ik nu onmiddellijk alles vol zet is het wel snel gedaan met de pret. (Plus dan gaat mijn bankrekening huilen...) Dus ik probeer wel echt een beetje streng voor mezelf te zijn en het te doseren. Heb je ook weer meer voorpret πŸ€·β€β™€οΈ
  2 punten
 29. Ik niet, ik ben vooral jaloers op Mira en jou 😝 nee het is jullie van harte gegund 😁 en het is helaas/gelukkig bijna 1 juni!
  2 punten
 30. Het gaat hier er voor mij niet om of de adviezen wel of niet opgevolgd worden. Mij gaat het om de toon die gebruikt wordt. Ook doe of vind je de adviezen helemaal niks dan kun je nog respectvol reageren.
  2 punten
 31. Zullen we het een beetje gezellig houden hier? De adviezen zijn goedbedoeld en in het belang van het konijn. Het fijne aan adviezen is dat je zelf kunt bepalen of je er iets mee doet of niet πŸ’. Weer on topic: wat fijn dat je konijn de bewegingsvrijheid heeft gevonden nu. Vast een stuk leuker om naar te kijken dan zo zielig op zijn verdieping!
  2 punten
 32. Dit kan ook idd gebeurd zijn. Onze vorige hond was ook een echte water liefhebber, die sprong zelfs in elke mini modderpoel en als je haar in het bos niet meer zag dan wist je dat ze water gevonden had. Maar in Spanje was ze één keer met een te sterke stroming meegenomen omdat ze niet over het houten bruggetje heen durfde. We hebben haar er daarna echt weer van moeten overtuigen dat niet al het water eng was en ze ging toen alleen nog maar het water in als we zeiden dat ze mocht omdat ze toen zeker was dat het veilig was (wat een groot vertrouwen hebben die honden toch).
  2 punten
 33. Hier net zo, Liz mag niet aankomen en eet heel erg graag. Moos moet goed eten omdat hij nog in de groei is. Ik geef ze apart te eten. Moos binnen de ren en Liz net daarbuiten. De ren gaat echt dicht anders staat Liz (als ze het op heeft) vrolijk mee te eten met Moos. Dit werkt goed. Waarschijnlijk ook handig voor Bess en Punky als je dat nog niet deed.
  2 punten
 34. De nijnen die ik nu heb, daar heb Γ­kzelf niet zoveel aan. Het minste geluid en ze schieten het hok in van waaruit ze me dan nijdig zitten aan te kijken. πŸ˜‚ Binkies heb ik hen nog niet zien maken en ze moeten hun eerste aai nog krijgen. Ze lijken zich niet te kunnen ontspannen wanneer ze niet alleen zijn, want wanneer ik hen stiekem begluur, zie ik hen wel vaak tegen elkaar aangeplakt liggen. Ze zijn dus wel gelukkig, ze tonen het gewoon niet. 😁 (Waarschijnlijk ook wel wat mijn fout, want ik heb geen behoefte aan knuffelen, dus ben ook niet bezig met dingen als 'tam maken'.) Maar net dΓ t vind ik dan weer leuk, dat ik hen kan geven wat ze nodig hebben om gelukkig te zijn. Wanneer het voer, dat ze de dag voordien gekregen hebben, de dag nadien helemaal opgeknabbeld is. Wanneer ik 's avonds in bed kruip en weet dat ook zij een lekker strobed hebben. Wanneer ik lees dat konijnen ruimte nodig hebben en ik weet dat de mijne die ruimte hebben. (En binnenkort nog meer, aangezien er een nieuwe, grΓ³te ren in de pijplijn zit. Het materiaal is geleverd, moet er enkel nog aan beginnen. πŸ˜…) Dat gevoel van tevredenheid maakt dat ik konijnen zo leuk vind. 😊
  2 punten
 35. Inderdaad, hier moest ik ook aan denken maar ik wist niet goed hoe ik het moest formuleren πŸ˜…
  2 punten
 36. Zo eens met dit! πŸ˜‚ Ik doe de toiletbakken van de konijnen ook zoveel liever dan de kattenbakken.
  2 punten
 37. Omdat ze onwijs schattig zijn om te zien en zo heerlijk eigenwijs als ze op hun achterpootjes staan om de boel verkennen. Hoe lief ze zijn naar elkaar, dat ze elkaar en hun baasje als je geluk hebt aflikken, tegen elkaar aan floppen. Maar ook alle plezier die je hebt om ze wilde ongecontroleerde sprongen te zien maken. En hoe heerlijk ze knabbelen als je ze aait / mag aaien πŸ˜‰ Hoe bijzonder het is dat een prooidier tegen je aan durft te floppen. Dat je er ook echt een band mee op kan bouwen en ze je niet zomaar mogen. Hoe ze op je schoot kunnen klimmen om je bedelend aan te kijken voor wat lekkers of kusjes geven om het te krijgen. Eigenlijk zijn het gewoon vreselijk ondeugende, eigenwijze en manipulatieve beestjes verpakt in een schattig uiterlijk πŸ˜‰ En stiekem ook wel een beetje dat ik ze als vegetariΓ«r gewoon lekker groenten kan voeren ipv kattenvoer/ vlees πŸ™ˆ
  2 punten
 38. Hij gedraagt zich nu weer bijna normaal. Heeft ook een blad andijvie gegeten, best wat hooi en er zijn allemaal keuteltjes. Dwangvoeren hoeft dus nu niet meer, medicatie nog wel een paar dagen. Heb het konijnenhol even opgebroken, catcubes er tussenuit. Hij is anders niet te pakken en als Milly daar ook in schiet durf ik mijn hand er niet in te steken als ze zo on edge is πŸ˜….
  2 punten
 39. Precies, dat is juist het lastige dat jij niet kunt kiezen voor een intacte hond, terwijl het jouw hond is en jij ervoor zorgt en de kosten voor je rekening neemt. Stom gedoe.
  2 punten
 40. Ik heb 30 mei een afspraak voor m’n eerste vaccinatie. En 5 juli voor de tweede. Omdat ik normaal ook de griepprik krijg, kreeg ik afgelopen zaterdag de oproep voor de vaccinatie tegen Corona. Ben benieuwd of ik daarna ga licht geven in het donker, hoorntjes en/of een staart krijg, opeens achterstevoren ga praten of andere spannende dingen ga doen/krijgen πŸ˜‡πŸ˜Ž
  2 punten
 41. Moet ik mij zorgen gaan maken als de pakketbezorger bij het afleveren van een pakketje al roept β€œtot morgen!”? πŸ€”
  2 punten
 42. Nee, dat is echt verboden, want als zo'n diertje eenmaal Lilian Konijnissen of Steert Wilders of Hopke Hoekstra of Omo of Biotex heet dan moet het zo blijven heten, hun hele leven lang....🀣
  2 punten
 43. 2 punten
 44. Wat fijn dat je ze nu terug hebt gevonden!
  1 punt
 45. Hun oortjes, hun koppies, hun staartjes, hun binkies Hoe lief ze zijn als ze elkaar likken Hoe nieuwsgierig ze zijn, zeker als ze op hun acherpoten gaan staan om alles een goed te bekijken Hoe ze tegen het gaas omhoog staan als ze me aan horen komen Hoe leuk het klinkt als ze lekker hooi zitten te eten En nog duizenden redenen waar ik nu even niet op kan komen πŸ˜‰
  1 punt
 46. Succes ermee. Ik zit ook al 2 of inmiddels 3 weken op wortels van mijn ceropegia te wachten en er is nog niks in zicht. πŸ˜‚ Die variegated variant ziet er mooi uit, @Dollie. Balen dat ie zo hopeloos met stekken is. Ik blijf ook maar schuiven met mijn gewone variant, maar op een donkere plek groeit ie ook best aardig. Momenteel staat ie recht voor de neus van Pablo. πŸ˜…
  1 punt
 47. 1 punt
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+01:00
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .