+ Toon categorieën
Hooi

Een konijn mag elke dag onbeperkt hooi eten. Dit is het hoofdvoer voor konijnen. Hooi zorgt voor een goede darmwerking en voorkomt diarree. Daarnaast eerste is het een ideaal middel tegen verveling. Konijnen moeten lang op hooi kauwen, en zijn dus lang bezig met eten. Eten en zoeken naar eten is een hele natuurlijke dagbesteding voor een konijn, je maakt je konijn er dus ook erg gelukkig mee! Omdat konijnen zo lang op hooi kauwen slijten de tanden en kiezen hier ook erg goed van! Voor konijnen met gebits- of darmproblemen is hooi dus helemaal belangrijk!

Hooi is een belangrijk onderdeel van de voeding van een konijn. Het is dus ook belangrijk om met zorg een hooisoort uit te zoeken waar de konijnen graag van eten. Smaken verschillen, ook bij konijnen. Wat het ene konijn graag lust is niet vanzelf ook een hooisoort wat het andere konijn graag lust. Het kan dus best even zoeken zijn. 

Hooi is niet alleen geschikt voor konijnen, maar ook voor cavia's en chinchilla's is het onmisbaar! Omdat hooi op open weides groeit, kan er soms iets wat niet eetbaar is tussen een product belanden. Ondanks dat we er alles aan doen om dit te voorkomen, en huisdieren het normaalgezien zelf ook vermijden om te eten, raden wij aan dat je elke portie even nakijkt voor het voeren. Dit geldt overigens ook voor andere natuurproducten zoals gedroogde kruiden en stro.

Wij verkopen verschillende soorten hooi in onze webwinkel: budget hooi, luxe hooi, weidehooi, bergweidehooi, timothyhooi, kruidenhooi en verschillende hooi-producten zoals grasmixen en gras- en hooipellets. Ook hebben wij verschillende hooi-speeltjes in het assortiment zitten.

Hooi