Ga naar inhoud

Dosis Draxxin


MoppieFilou

Aanbevolen berichten

Aangezien er vast wel mensen zijn die op aanraden van Wilhelminapark Draxxin inspuiten bij hun konijn met hun snot, vroeg ik me af welke dosis jullie geven (in mL per kg konijn)? Mijn eigen dierenarts heeft het nog nooit gebruikt en zou hiervoor Wilhelminapark mailen maar toen ik het ben gaan halen had hij dit nog niet gedaan, heeft het dan op dat moment zelf even opgezocht en vond 0,25 mL voor mijn konijn van 1,3 kg. Nu hoorde ik van iemand anders in tussentijd dat zij 0,4 mL per kg konijn geeft, dus dat is een heel verschil... Vandaag moest ik nieuwe spuitjes gaan halen en wou het nog eens aan mijn dierenarts voorleggen maar hij blijkt op vakantie te zijn. Ik moet haar vandaag weer een spuit geven dus is wel lastig dat ik het nu niet weet... Wil haar geen 8 weken AB geven aan een te lage dosis, om dan te besluiten dat het niet werkt terwijl het gewoon aan de dosis ligt. Al die AB onnodig in haar lijf lijkt me nu ook niet geweldig. Dus wie kan mij helpen?

aangepast door MoppieFilou
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is een heel stuk minder dan 0,4 mL per kg inderdaad! Is dat de dosis die aangeraden wordt door Wilhelminapark?

Ik geef haar nu al twee weken die 0,25 mL en heb nog geen bijwerkingen ondervonden, ze doet het beter dan voor ik ermee startte. Zou het kunnen dat een evt te hoge dosis pas op langere termijn bijwerkingen geeft? Of had ik nu al iets moeten merken als het echt te veel was?

Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan het verschil niet te maken hebben met het aantal mg werkzame stof per ml? Ik weet niet of daar verschil in bestaat, maar dat zou de grote verschillen wel kunnen verklaren. Het lijkt me inderdaad goed om een kundige dierenarts naar de dosis te laten kijken en zolang je geen duidelijkheid hebt de voorgeschreven dosis door de dierenarts te gebruiken.

  • Mee eens! 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zou goed kunnen! Volgens mij is degene die ik van de dierenarts meekrijg 25 mg/mL. En er bestaat ook een 100 mg/mL versie. Dus dat komt ook nog eens uit met het verschil tussen 0,1 en 0,4 mL/kg! @Jamesthebunnybutler Weet jij welke hoeveelheid dat bij jou is toevallig?

 

Ik weet dat Wilhelminapark documenten klaar heeft staan met behandelplannen/therapieen die zo naar dierenartsen doorgestuurd kunnen worden, en daar staan dit soort dingen normaal ook allemaal op, maar enkel dierenartsen kunnen hier nog voor mailen. Mijn dierenarts zei dat hij er eens achter ging horen, maar dat heeft hij helaas nog steeds niet gedaan... Iemand die dit document ooit doorgestuurd heeft gekregen toevallig (of zelf dierenarts is en hier voor mij eens voor zou kunnen mailen, dat zou ik echt heel erg appreciëren!)?

Link naar reactie
Delen op andere sites

11 uren geleden, MoppieFilou zei:

Nog even een toevoeging, ik weet echt niet meer waar ik kundige artsen moet vinden... De dichtstbijzijnde die ik ken zit op 1u15 rijden helaas.

Helaas hebben inderdaad niet alle dierenartsen voldoende verstand van konijnen.

Op deze lijst verzamelen we dierenartsen waar leden op het forum goede ervaringen mee hebben.

https://www.bunnybunch.nl/informatie/lijst-met-konijnkundige-dierenartsen

Link naar reactie
Delen op andere sites

Mijn dierenarts staat er gewoon tussen! 🙂 Ik ben ook heel tevreden hoor, het is meer dat hij nog geen ervaring heeft met Draxxin en daarom dus niet zeker is van de dosis. Qua praktijken die echt gespecialiseerd zijn in snot (denk maar aan dentale röntgenfoto's en rhinoscopieën) ken ik er eentje in omgeving Gent en Wilhelminapark. Maar beide zijn dik 1u15 rijden en dat vind ik niet echt eerlijk naar mijn konijn toe.

Link naar reactie
Delen op andere sites

4 uren geleden, Marjoleink zei:

Is Breda voor jou te doen? Mijn dierenarts zegt dat hij veel ervaring heeft met snot. Begon een heel verhaal over gebitsfoto's, neussteen, schwabs, antibiotica, neusspoelzakken. 60% geneest en nog eens 20% knapt zover op dat het leefbaar is zegt hij.

Bedankt voor de tip! Breda is 45 minuten rijden voor mij. Moest de Draxxin kuur niet helpen kan ik wel eens contact opnemen!

 

3 uren geleden, Jamesthebunnybutler zei:

Ja ik heb 100 mg/ml dus dat kan kloppen!

Verder ben ik het eens met Marjolein, ik ga naar dezelfde DA en ben super tevreden. Kunnen heel veel met snot, hebben veel apparatuur in huis en zijn ook eerlijk als ze denken dat het dier niet beter wordt.

Dat zal het zijn dan inderdaad!

Fijn dat jij er ook goede ervaringen mee hebt!

Is dus zeker een dierenarts om in mijn achterhoofd te houden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .