Ga naar inhoud

MoppieFilou

Members
  • Items

    122
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Alles dat geplaatst werd door MoppieFilou

  1. Die ga ik eens opzoeken dan! Dankjewel voor je reactie in ieder geval! Voorlopig laat ik hem even met rust om zijn snot weer wat beter te krijgen na het dierenartsbezoek, dat is sowieso geen slecht idee voor ik hem een eventuele operatie laat ondergaan, en dan kan ik er ondertussen nog even over nadenken!
  2. Eén van mijn konijntjes heeft al meerdere jaren een liesbreuk. Aanvankelijk was deze redelijk klein waardoor de dierenarts het niet nodig vond om te opereren. Een tijdje later was de breuk toch groter geworden en was zijn blaas erin terechtgekomen, waardoor hij hier toch aan geopereerd is. Helemaal weg is de breuk nooit geweest, maar wel heel lange tijd klein genoeg gebleven zodat er niets belangrijk in klem kon komen te zitten. Ondertussen is de breuk echter weer groter geworden en ben ik weer bij de dierenarts geweest, en het vermoeden is dat zijn blaas er weer in zit. Dit is natuurlijk een risico, ook voor andere organen om hier mogelijk in terecht te komen en af te snoeren. Het advies van de dierenarts zou daarom normaal gezien sowieso opnieuw opereren zijn, maar het probleem is dat het konijntje al van kleins af aan snot heeft. Hij is nu 7 jaar oud, en krijgt sinds een jaar iedere dag Metacam, waarmee het redelijk onder controle blijft, maar met stress verergert het natuurlijk wel weer. In zijn geval is een narcose dus best risicovol, en bestaat de kans dat hij ofwel de operatie niet overleeft, ofwel dat zijn snot achteraf zodanig erg is dat dat problemen geeft. Ik weet echt niet wat ik ermee moet doen. Opereren met de kans dat hij dat niet haalt terwijl hij met liesbreuk misschien nog jaren mee had gekunnen, of niet opereren met de kans dat er iets klem komt te zitten en dar ik hem daardoor moet laten gaan... Ik moet er wel bij zeggen dat het waarschijnlijk al een tijdje is dat de blaas erin zit, en al die tijd zijn er geen problemen geweest. Langs de andere kant vind ik het wel eng dat hij daarmee rondloopt, en lijkt het mij ook gewoon vervelend om met zo'n zwelling tussen je benen te lopen. Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Wat zouden jullie doen?
  3. Oh goed om te weten, dan bestel ik nog maar een zakje of twee van de Bronchoplex voor het niet meer kan. Super, dankjewel! Als ze antibiotica krijgt ben ik inderdaad wel voorzichtig met kruiden.
  4. Mijn konijn met chronisch snot krijgt sinds enkele maanden Bunny Nature goVet Bronchoplex. Nu hoorde ik van iemand dat zij wel eens Echina immune booster geeft aan konijntjes die het even minder goed doen, en de recensies die ik hierover lees zijn best goed. Ik vroeg me alleen af of je dit zomaar met andere supplementen/kruiden mag combineren? En is het een probleem dat het andere, volledig gezonde, konijn dit dan ook binnenkrijgt vermits dit aan het drinkwater toegevoegd moet worden? Een andere optie is de Bunny Nature goVet Immunoplex, maar hier vind ik niet echt recensies over. Edit: Ze krijgt ook dagelijks Metacam, dus daar moet het uiteraard ook mee gecombineerd mogen worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .