Ga naar inhoud

Het gaat helemaal niet goed met Joy


HJW

Aanbevolen berichten

Geweldig om te lezen dat het al wat beter gaat met Joy:) Ja je andere konijnen zullen de behandeling niet leuk vinden, maar nu wel ff heel belangrijk, en de rest komt wel weer goed. Succes met de verdere behandelingen!!!! Ik heb er wel 'n goed gevoel over.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • Reacties 75
  • Aangemaakt
  • Laatste reactie

Beste reacties in dit topic

Beste reacties in dit topic

Met Joy gaat het iedere dag weer een beetje beter. Ze heeft nog wel een scheef koppie maar loopt al een stuk minder wankel.

Ze eet heel goed en heeft vaker vrolijke momenten waarbij ze dan een soort van sprintje trekt. Ze is wel schuwer geworden door de medicijnen die ik iedere dag 2 x moet geven. Kan duidelijk merken dat ze mij niet meer vertrouwt. Komt wel goed als ze straks weer beter is dan kunnen we alles weer rustig opbouwen. Heb wel het idee dat het nog een tijdje gaat duren voordat ze weer helemaal beter is.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn dat het iedere dag beter gaat. Ja, dat is altijd het nadeel als je ze steeds moet pakken en "plagen". Je kunt het niet uitleggen hè.

Bij mij mogen ze na een "behandeling" altijd direct even lekker los in de schuur en krijgen ze lekkers in een poging dat ze het sneller vergeten. Maar inderdaad, het vertrouwen is even wat minder.

Beterschap verder!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag weer contact gehad met de dierenarts. Joy heeft nog steeds een scheef koppie en is nog wankel. Ze kan al best goed lopen maar wanneer ze op haar achterpoten wil gaan staan valt ze lelijk om. Ook als ik haar op pak gaat ze tollen in mijn armen. Ze is 200 gram afgevallen. Voer haar nu apart en geef haar erwtenvlokken. Ze eet wel brokken maar niet zoveel als normaal. Als ik het uit mijn hand geef eet ze wel iets meer. Hooi en groenten eet ze gelukkig wel veel. De dierenarts heeft gezegd dat het zou kunnen dat ze het scheve koppie houdt dat is niet te voorspellen. Ze zal de winter binnen blijven samen met Happy en dan koppel ik ze in het voorjaar weer opnieuw. Vind het echt moeilijk om haar zo te zien. Ze kijkt ook heel apart uit haar ogen. Hoop echt heel erg dat ze weer de oude vrolijke Joy wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de lieve berichten! Doet ons heel goed :)

We hebben het verblijf aangepast omdat zij binnen blijven tot het voorjaar. We hebben vinylzeil neergelegd zodat het makkelijker is om schoon te maken. Alleen is dat zeil te glad voor Joy en daardoor gaat ze nog schever lopen en durft ze er niet meer op. Iemand een tip hoe dit eenvoudig op te lossen?

Zo zitten ze erbij. Vandaag krijg ik een wilgenbrug binnen die over het trappetje naar het hok komt.

mrl6.jpg

Joy met haar scheve koppie

9bx2.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Het ging nog helemaal niet zo goed met Joy. Haar koppie ging steeds schever staan en ze werd een beetje apathisch. Ze is wel blijven eten alhoewel dat ook niet altijd van harte ging, vooral brok niet.

Gisteren heb ik de tip gekregen om haar ook Carprofen te geven tegen eventuele pijn en sinds vandaag is ze weer helemaal levendig en vrolijk! Oke haar kop staat nog steeds onwijs scheef en ze beweegt nog wat moeilijk maar ze is tenminste weer vrolijk! Nu heb ik weer goede hoop :D

Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt allemaal. Helaas wordt haar koppie steeds schever. Toen ik haar op de bank neerzette om de medicijnen te geven ging ze ineens heftig omrollen. Wat een naar gezicht. Ze ligt bijna de hele dag in het toilet. Haar eten bied ik meerdere keren per dag aan anders krijgt ze te weinig binnen. Ik ga morgen de dierenarts nog maar eens bellen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Vandaag contact gehad met de dierenarts. Het lijkt erop dat de medicijnen niet genoeg aanslaan. Moet weer terug naar de oude dosering Fenbendrops. Dit nog 2 weken aanhouden en als er geen verbetering in komt kunnen ze niks meer voor haar betekenen en zal ze worden ingeslapen. Moet er echt niet aan denken! Zo moeilijk om verder niks te kunnen doen :(

Link naar reactie
Delen op andere sites

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .