Spring naar bijdragen

Marjoleintje

Members
 • Aantal bijdragen

  2413
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  23

Marjoleintje last won the day on 18 December 2019

Marjoleintje had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

710 Uitstekend

Over Marjoleintje

 • Rang
  Zeg maar Marjolein ;)

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw

Recente profielbezoeken

2198 profielweergaven
 1. Ik mis eigenlijk nog de optie 'doneren aan de wetenschap'. 🙂 Ik weet eigenlijk niet of in NL ook konijnen gedoneerd kunnen worden aan de universiteit, maar in België maken we er dankbaar gebruik van. Elk dier dat van een zorgzaam konijnenbaasje komt, en gestorven is door ziekte/ongeval en/of geëuthanaseerd in zijn/haar eigen belang, is een 'ethical resourced body'. En ik denk dat het zeker voor toekomstig dierenartsen - die dus dieren moeten dissecteren - iets is waar te weinig over nagedacht, gevraagd en over gesproken wordt. (In België worden er geen dieren voor dissecties gedood sinds een jaar of 6-7, maar dit verschilt sterk per land. Ook kun je bij bepaalde andere herkomsten wel vraagtekens zetten. ) Nu moet ik wel zeggen dat ik zelf ook niet echt sta te springen bij het idee om de konijnen hier te doneren voor dissectie. Maar ik ben dan ook wel iemand die graag dieren begraaft om er zelf afscheid van te nemen, ondanks dat ik wel weet dat het dier er zelf niks meer van mee zal krijgen 😉 . Dus ik hoop dat Cas en Mara nog flink wat jaren blijven leven, heb ik dat duivelse dilemma nog even niet 😛 Maar mocht je je dieren toch al afstaan aan destructie en daar geen problemen me ehebben, is het misschien iets om eens over na te denken.
 2. Sterkte met het verlies! Ik ga je het echt afraden het mannetje bij je andere koppeltje te zetten. Stoken in een goed huwelijk is eigenlijk nooit een goed idee, en met drie konijnen heb je al snel de kans dat er één een beetje buiten de boot zal vallen. Daarbij gaat het dan ook nog eens om twee heren bij elkaar; de kans dat ze gaan vechten op den duur is aanzienlijk. Ik zou toch kijken voor een nieuwe vriendin, voor je achtergebleven mannetje. Bij een opvang kun je met hem 'daten'; dan zie je of het mogelijk gaat klikken (of juist helemaal niet).
 3. Kijk, vertrouwd gezicht! Ik zit nu in het tweede jaar 🙂 . Dus het begin steeds wat meer 'toegepast' te worden. Nog steeds veel (veeeeeeeeeel) theorie, maar meer gericht op de diergeneeskunde zelf (vorig jaar was het heeel veeeel scheikunde. En natuurkunde.) en afgewisseld met meer 'praktijkvakken'. En vanaf het tweede jaar mag je helpen in de kleine boerderij van de uni, met het verzorgen van de dieren. Wat naast mesten en voeren ook vooral neerkomt op koeien borstelen en lama's knuffelen en geiten socialiseren. Dus dat is geen straf. 😉
 4. Marjoleintje

  Weer terug!

  Goedemiddag allen! Ik dacht, ik ben hier zo lang niet meer geweest, dat ik me misschien even weer moet voorstellen. Kort dan 😉 (Want ik heb de neiging nogal lang van stof te zijn). De naam is dus Marjolein, en ik deel het huis met mijn vriend en twee konijnen; Cas en Mara. Dit toch al wel ietwat 'mature' koppel komt uit de opvang Konijnenparadijs, en ze krijgen nog regelmatig van verschillende dierenartsen complimenten dat ze er nog zo jeugdig uitzien. Hun favoriete bezigheden zijn bij elkaar liggen en wassen, eten, en de slaapkamer regelmatig even verkennen. Spelletjes/training is aan hun niet echt besteed, maar af en toe een aai kunnen ze zeker waarderen. Ik studeer momenteel in België, en dat vreet enorm veel tijd, dus mijn forum-leven kwam de laatste 1,5 (?) jaar op een wat lager pitje te staan. Maar heb BB altijd een leuke, zeer leerzame plek gevonden om te zijn, dus ik kom toch weer eens meelezen en schrijven. 😄
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .