Ga naar inhoud

Buikpijn


Aanbevolen berichten

Ze doet opzich wel haar ding. Ze heeft een knaagbal kapot geknaagd en loopt wel in het rond en ze wast zichzelf zoals normaal. Dus daarom denk ik dat het opzich wel oké is. Denk alleen dat ze gewoon moe is ofzo en ik denk ook dat als ik haar naar buiten doe ze ook wel weer vrolijker is. Cisaral wordt afgebouwd en zondag mag ook Novacam stoppen. Dus ben benieuwd. Ben morgen hele dag vrij dus durf het dan wel aan. Novacam is wel bijna op dus morgen nog wel even nieuwe halen.

 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb wel iets gelezen over konijnen en dementie. Ik vermoedde dit al bij Vlekje omdat zij van meerdere poep- en plasplekken naar gewoon overal haar behoefte doen is gegaan. Nu na dit hele gebeuren is mijn vermoeden alleen maar meer geworden. Het lijkt alsof ze meer afwezig is, slaapt veel en lijkt soms te vergeten dat ze bezig was met brokjes eten. Ze eet het nu ook in meerdere porties en soms moet ik het bakje voor haar neus neer zetten anders lijkt ze vergeten dat ze nog wat brokjes had. Ik heb het idee dat ze na dit gebeuren in één klap heel oud is geworden. Nogmaals vind ik haar te goed om haar te laten gaan maar het is niet meer de oude Vlekje. Bij vlagen nog wel hoor, maar dat zijn mensen met dementie ook.

Ik wilde haar vandaag naar buiten doen maar het waait hier echt ontzettend hard, ik hoop zo dat de wind vanavond wat gaat liggen en dat ik haar dan naar buiten doen. Want haar hok is nou niet echt windvrij en aangezien ze mij nog wel wat gevoelig voor kou lijkt doe ik het liever nog niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ze staat nu weer buiten en lijkt het wel maar haar zin te hebben. Lekker gesnuffeld en wat gras gegeten. Brokjes zijn vandaag voor 2/3 op maar goed.

 @To van de Veluwe ze heeft de hele winter buiten gestaan dus ze heeft nog wel een deel van haar wintervacht. Maar goed ze is al een maand mega erg in de rui. Dus ik dacht iets langer dan een week naar binnen maakt niet veel uit. Zeker niet als het zo zacht blijft.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Fijn. Ze vinden het vaak fijn om dan weer terug in hun eigen verblijf te zijn hè. Voorzichtig positief dus maar wel met wat zorgen.
 

Op zich is het niet erg dat ze ‘oude konijnengedrag’ vertoont toch? Misschien knapt ze buiten nog verder op. Bijkomen van alles en weer op haar vertrouwde stek.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Jaa merk dat ze het wel echt weer fijn vind buiten. Ook hoort ze weer de deur van het schuurtje en dan weet ze er komt eten aan dus staat ze al te wachten. Ze is niet meer zo stilletjes als binnen in ieder geval. Brokjes is nog wel wat twijfelachtig, bakje is nog steeds niet leeg. Als ik haar met de hand voer eet ze wel wat op maar niet van harte. Terwijl die van de week juist wel weer goed ging. Nja zolang ze maar wat brokjes eet vind ik het best, verder eet ze alle groenten wel en hooi. Dus ze krijgt genoeg binnen.

En misschien gaat ze wel nooit meer al haar brokjes in één keer opeten, dat is dan ook maar zo. Ze is ook een oude dame. Haar buiten verblijf heeft een hok met een trap. Normaal gesproken stond daar haar bakje water en voer. Die heb ik nu maar in de ren gezet. Denk dat traplopen het niet meer wordt.

Link naar reactie
Delen op andere sites

10 uren geleden, pakyakker zei:

Ik wil heeel graag een foto voor je bijvoegen maar ik krijg het niet voor elkaar? Is dit veranderd sinds het hele forum op de schop is gegaan?

 

Ja, het is niet meer mogelijk om foto's via het forum bij te voegen. Je moet in plaats daarvan naar een image hoster, en dan via een URL de foto toevoegen.

 

Fijn dat ze buiten op haar eigen stek weer zit. Scarlett is nog jong, maar ze vindt het binnen echt 3x niks, dus ik merk ook altijd aan haar dat ze blijer is buiten.

Ik hoop dat ze straks ook weer snel van al haar brokjes smult!

  • Vind ik leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Sinds gister heeft ze echt weer mini keuteltjes. Ook ga ik vandaag proberen urine op te vangen. Er zit nog iets niet goed. Af en toe lijkt ze wat aanvallen van pijn ofzo te hebben. Plassen lijkt ook moeilijk te gaan. Dus hopelijk kan ik zo wat urine wegbrengen en even overleggen over de kleine keutels weer. Ze krijg dagelijks 2x of prozyme of lijnzaadbrokje, vorige jaren hielp dat goed alleen nu dus niet echt. Hoop ook dat ik even een afspraak kan maken voor volgende week vrijdag. Evt. toch misschien bloedafname of een foto ofzo. Ze doet het opzich prima maar ik ben gewoon zo bang dat ze onderliggend lijden heeft wat ze niet laat zien.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Wat rot dat het weer minder gaat. Hooi inname is nog voldoende?

 

Ik neig wel naar beeldvorming. Snap wel dat je de uitkomst van urineonderzoek af zou willen wachten, als daar de oorzaak zit scheelt het weer stress om daar heen te gaan.

 

Wat de darmen betreft, het klinkt alsof je medicatie op moet starten, het nadeel... Je weet niet of er ergens een blokkade zit. De dierenarts maakt in die zin altijd een afweging welke medicatie toegepast kan worden. Soms is het overlijdensrisico van niets doen zo groot dat de middelen die je bij obstructie niet hoort te gebruiken toch ingezet worden. Hier is dan wel beeldvorming voor nodig of tenminste palpatie.

 

Mijn advies, zorg dat je van alle medicatie genoeg in huis hebt. Een weekend duurt anders best lang. 

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb alles nog in huis. Novacam, cisaral en dwangvoer. Urine opvangen is niet zo'n succes. Ik wil graag urineonderzoek doen omdat ze steeds kleine beetjes plast en het ruikt anders. Ook blijft ze in haar urine zitten waardoor ze een vieze kont krijgt. Goed dat laatste zorgt er ook voor dat ik gewoon nog niks kan opvangen en ze heeft 2x geplast..

Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt de blaas ook laten aanprikken, zit je wel met de stress van er heen gaan, maar als het echt niet lukt... Zoals je het nu vertelt ga je denken aan blaasontsteking. Maar er springen ook nog wat andere gedachten mee, waarvan ik denk, onderzoek is handig.

 

Heel eerlijk, Vlekje is je zo dierbaar, ik denk dat je de stress op de koop toe moet nemen deze keer. Zo het weekend in gaan klinkt niet verstandig.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Ja urine opvangen is niet gelukt helaas. Echter hebben ze geen plek meer vandaag. Dus volgende week even afspraak maken. *pom-pom* is dat ze het zo druk hebben in mijn praktijk. Maar dit wel de enige konijnkundige praktijk is in de buurt. Het is ook niet spoed genoeg om er nog tussendoor gedrukt te kunnen worden omdat ik nog spul op voorraad heb en ze verder nog wel eet.

Begin sowieso met Cisaral vandaag.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .