Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
 • Items

  2.227
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  63

Alles dat geplaatst werd door bunnyempress

 1. Wij checken elke dag de kontjes door te voelen. Omkeren doen we niet i.v.m. stress bij Lodewijk. Scarlett pikt het een paar dagen en daarna is ze ook niet meer blij. Diep voelen mag bij beide wel, al verdragen ze het meer bij mij dan bij mijn man. Ze lopen buiten, maar het hok is natuurlijk groot en hoog bij ons (1.50x1.60x1.50) en beide bakken met keutels worden elke dag verschoont door mijn man. Ik heb die enge vliegen bij ons dus ook nog nooit gezien en dat hoop ik zo te houden. Overleg gehad met de DA, maar die vond bij jonge konijnen en hoe dicht ik er op zit, het geen noodzaak om te sprayen. Dat doen wij dus ook niet. Al hoorden wij wel dat het elke 4 weken moest.
 2. Hoop dat ze vandaag geen irritatie-plasjes hebben gedaan. 🤞 Mijn man had netjes alles extra goed schoongemaakt (ik ook trouwens - hele hok van zijn plek en groene aanslag verwijderd) en toen kwamen ze terug van de opvang en toen heeft Lodewijk op 5!! plekken geplast. Zo van: Ik ben weer thuis - het ruikt niet meer naar mij - nu moet ik gelijk oplossen. En een aantal 's avonds laat, dus dan plast Scarlett eroverheen, want het mag niet teveel naar Lodewijk ruiken, want het is haar territorium! 😂 Grappig dat ze van water houden - hier houden ze niet van het geluid van de slang dus dan houden ze zich redelijk afzijdig.
 3. Verdrietig dat je voedster is overleden. Qua leeftijd kan je in principe alles koppelen, als ze maar oud genoeg zijn om het koppelen te snappen. Dus een konijn van 7 met een konijn van 2,5 kan prima. Het beste is om te koppelen op basis van karakter, dus als ze elkaar liggen, dan zal het goed gaan. Als ze elkaar niet liggen, dan niet. Hoewel het het beste is om zo vroeg mogelijk vrouwtjeskonijnen te castreren is 2,5 jaar nog steeds prima. Het kan zijn dat er al onrust te zien is, maar dat hoeft niet. Wel is het lastig koppelen zo. Als je eerst het vrouwtje laat castreren en goed op krachten laat komen en dan gaat koppelen enkele weken later, en ze liggen elkaar niet, dan heb je een behoorlijk prijskaartje gehad en twee konijnen die niet met elkaar kunnen. Als je eerst gaat koppelen, dan is de vraag of ze elkaar na de castratie nog liggen, want soms is er wel karakterverandering. Ik weet niet hoe moeilijk je ram is geweest met koppelen vroeger? Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat wij het wel hebben gedaan. Setje geadopteerd waarbij de voedster nog niet gecastreerd was en moeilijk koppelbaar was (5+ pogingen gehad). Ze waren toen wel super klef, dus ze was duidelijk gek op hem. Paar maanden gewacht (buitenkonijnen) en toen in februari zagen we al conflicten ontstaan vanwege lente hormonen en hebben we haar laten castreren. De opvang had mei als suggestie gedaan (i.v.m. binnen/buiten), maar de DA vond dat veel te laat voor de hormonen. Hier heb ik geen karakterveranderingen gemerkt. Twee kleffies heb ik in de tuin liggen.
 4. Ik vind het wel een heel leuk ding hoor - wat grappig zo met een kraan er ook bij. Is dat nu specifiek voor vogels?
 5. Hoe je je man lekker schrik aanjaagt: Stap 1: Schreeuw heel hard verontwaardigd Lodewijk! Stap 2: doe niets anders, waardoor hij naar beneden komt rennen, want wat was er dan met Lodewijk. Uh, meneer besloot gewoon buiten, in de ren, recht voor me, zijn staart op te tillen en over zijn keutels te plassen terwijl hij hooi zat te eten. Stouterd!
 6. Wij hebben een nylon hondentunnel voor buiten. We hebben immers vrij grote/zware konijnen (4,5 kg / 3,8 kg), dus ik ben bang dat die zippi's niet zouden werken voor ze. Nadeel is wel dat ik ze binnen/buiten moet slepen, maar ze kunnen dus wel vastgezet worden en ze vinden ze erg leuk. Dus dat doe ik dan maar voor ze 😛
 7. Geniet van je vakantie @Lio en Leia Ik ben ook voor updates! ❤️
 8. Ze zijn met z'n drietje hé? Ik vind het er super veel uitzien, maar mijn vraathazen zijn natuurlijk heel groot in vergelijking met hun eten 😛 Als ik snoei en ik weeg het, dan heb je echt veel blad en dat weegt dan 50 gram, terwijl ik 350 gram geef aan ze.
 9. Ja, die werkt wel! Wat een mooie berg groenvoer zo 🙂 Ik spotte wat gras en druif.
 10. Super fijn dat het weer lekker gaat en wij noemen ze hier ook weleens stofzuigers 😛 Vooral als het om kruimels gaat van snoepjes.
 11. Ik denk niet dat dat verveling is. Veel konijnen die zonder maatje zitten trekken toe naar hun menselijke baasjes. Baasjes worden opeens meer gelikt, worden meer opgezocht en/of er wordt meer naast gelegen. Dus op zich is het goed nieuws dat hij toch ook wel een maatje mist. Nu nog goed gezond worden en dan weer een konijnen maatje accepteren.
 12. Super fijn dat ze nu steun lijken te zoeken bij elkaar en veel relaxter zijn. Ik duim hard nog steeds, dat ze weer lekker genieten van elkaar en jij dan ook van hen. Als ik ze een beetje aggressief vindt hier, strooi ik het eten altijd snel op de vloer, dan houdt het gelijk op, want tja, wie kan het snelst een brokje naar binnen werken? Vooral Lodewijk probeert vaak in de kont te bijten van Scarlett, maar ik zie het haar nooit terug doen. Toch is ze de baas.
 13. Wij hebben hier nogal wat speelgoed. Vind hij het wel leuk om een knaagbal te hebben of misschien van die plastic bekertjes om mee te spelen? Of een graafbak, maar dan van plastic, zodat hij hem niet stuk bijt en dan gevuld met kleinere balletjes? Ik duim dat het wel stijgende lijn blijft gaan met de brok, dat zou fijn zijn.
 14. Poei, kan me voorstellen dat je daarvan bent geschrokken @Lappie2. Maar het lijken wel loszittende haren? Ik zie geen haarwortel gedeeltes? Dit soort plukken vind ik soms ook om de wilgentunnel heen tijdens het verharen. En uit Scarlett aai ik meer dan die zwarte pluk, want die is nog steeds aan het verharen en heeft nogal een dikke vacht. Toen ze ruzie hadden, lagen er echt meerdere kleine plukjes, want als ze elkaar hebben gepest, dan laten ze los, gaan verder, los etc. En dat viel dus niet los zo uit elkaar.
 15. Wat rottig dat Dark zo blijft kwakkelen. Ik zou idd ook langs de experts gaan. Je maakt je zo'n zorgen en bent natuurlijk bang dat je iets mist. Ik duim dat hij van het weekend een beetje opknapt.
 16. Weet je toevallig wat de samenstelling is van het voer? Ik keek online maar kon het niet zo snel vinden? Darmproblemen kunnen inderdaad komen vanwege het voer, maar ook vanwege wormen of andere gezondheidsproblemen. Let goed op, zeker met warmer weer een plakkerige poep, want Madenziekte/Myiasis ligt dan op de loer als ze een buitenkonijntje is. Zeker bij oudere konijnen. Mocht je haar niet sprayen, dan zou ik dat zeker deze zomer doen tot dat het poep probleem is opgelost. Geef je ook groenvoer aan haar of konijnensnoepjes? Ook dat kan effect hebben. Als we de samenstelling weten en wat je allemaal voert, kunnen we een beter advies geven.
 17. Ik heb ze bij het tuincentrum aan de muur zien hangen - dus ik denk ook aan decoratie als ik ze zie.
 18. Die gekkerds van mij maken de verhalen gewoon. Gisterenavond was ik aan het sporten voor de TV in de woonkamer samen met mijn man. Vervolgens vraagt hij zich af waarom ik opeens keihard in de slappe lach schiet - zo'n gek fitness programma was het toch niet? Ik krijg er hikkend uit: "we hebben publiek". Hij snapte hem niet, ik wijzen, zit Scarlett echt naar binnen te loeren vanaf de boomstronk met zo'n koppie van: "Wat doe JIJ nou voor geks?". Ik was te laat om mijn telefoon te pakken om een foto te maken, maar het was echt hilarisch. Hier heb ik gewoon te weinig tijd en niet altijd foto's of film voor alle verhalen.
 19. Jaaaa! Dan kan je hier filmpjes plaatsen. Ik vind dat knorren uit blijdschap/opgewondenheid ook altijd zo leuk. Mijn man moet ook lachen als ze het doen bij eten of omdat ze blij zijn om me te zien. 😂
 20. Mijn man wil de icepod ook weleens hopeloos dicht tegen ze aan schuiven, om vervolgens te zien hoe Scarlett opstaat, haar tanden erin zet en zoiets heeft van: dit wil ik niet hier. Laatst is hij begonnen met ze het hok injagen, want daar is het koeler. Als ze daar dan liggen, willen ze ook wel blijven liggen. Maar ze hebben er gewoon niet zo heel veel last van lijkt het wel, dus dat is fijn. Op de koelmat lagen ze wel geregeld, maar die koelt veel lichter en alleen als er gewicht op drukt. Mogelijk ook omdat het op de favo ligplek lag, dus dat ze zoiets hadden van: ok, daar trekken we ons niets van aan. Wij liggen gewoon hier.
 21. Lodewijk kan snacken tussen het gymmen door - oftwel ff stoppen voor je eigen blindedarm keutel Bijna elke ochtend geniet ik van de leuke ochtend gym van Lodewijk. De leukste en grappigste filmpjes haal ik dan gauw van onze camera af, zodat ik ze later nog terug kan kijken. Hij kan hoog springen, leuke binkies maken, rondjes om Scarlett of sprongetjes over haar heen, waar hij dan ook zin in heeft. Hij stopt heel vaak tijdens het sporten om haar koppie te likken of omdat hij afgeleid raakt van iets anders. Alleen zag ik laatst toch wel weer een stop moment waar ik ernstig om moest grinniken. 😂 Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik van het sporten ook honger krijg, dusse, ik snapte wel dat hij even ging stoppen om te snacken. Eigenlijk zie ik ze bijna nooit hun eigen blindedarmkeutels eten. Af en toe zie ik ze herkauwen op niets, dus dan denk ik, ok, zal wel een keutel 💩 zijn dan. Ben bij dat ik ze verder ook nooit zie liggen, dus dat het goed met ze gaat. Maar goed, je ziet hem dus vrolijk uit het hok rennen, stoppen, koppie naar beneden, staart helemaal naar binnen onder hem en dan... vrolijk verder springen. Ik zou zeggen: lach mee met Lodewijk.
 22. Wat rottige zeg voor ze, dat ze kennelhoest hebben. Ik moest het even opzoeken, want ik wist niet wat het was. Hopelijk gaat het snel beter met ze.
 23. Sterkte met het verlies van Daantje. Nog even wachten dus voor Boudewijn, maar straks weer een nieuwe liefde. ❤️
 24. Dat is schrikken zeg. Fijn dat het zo snel opgelost konden worden en een keertje tegen normaal tarief ipv spoed/weekend. Veel beterschap voor Micha. En ik duim ook dat het herstel lekker doorzet. 🤞
 25. Jeetje, wat veel konijnen met hitte stress in die video. Hier liggen ze wel wat meer, maar je ziet echt geen signalen van stress. Misschien omdat we hoger dan 28 graden nog niet hebben gehaald en er vrij veel schaduw is. Ze vertikken het ook hier om op de icepod te liggen. Woensdag ga ik weer een koelmat halen in de aanbieding, daar lagen ze vorig jaar wel op, totdat ze er genoeg van hadden en hem kapot hadden geknaagd. Ik maak me wat meer zorgen dit jaar, ondanks dat de temperatuur nog niet zo hoog is geweest, omdat ze beiden nog steeds verharen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .