Ga naar inhoud

bunnyempress

Members
  • Items

    2.262
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    66

Alles dat geplaatst werd door bunnyempress

  1. @Dollie Er zijn verschillende manieren om data van je camera af te halen zodat het terug te zien is. Misschien wil je nog wisselen, daarom tag ik je even. Ik zou dat sowieso ook aanraden aan jou @Lappie2 maar het is wel een beetje kijken hoe technisch je zelf bent en wat je eisen zijn. Manier 1: met een SD kaartje. Dit werkt eigenlijk net zoals je gewend bent met een foto toestel. De data wordt op het kaartje opgeslagen. Jij kan hem eruit halen en uitlezen. Voordelen: je data blijft van jou. Nadelen: je kan er niet live bij en vol=vol Manier 2: via een Cloud-service/abbo. Voordelen: jij hoeft geen data opslag te beheren, je kan er live bij. Nadelen: anderen hebben jouw data, als het model niet meer ondersteunt wordt, heb je pech en de service beslist wat wel en niet kan. Dus hoe lang je kan terugkijken, wanneer data gewist wordt etc. Zij bepalen ook de maandelijkse prijs, die flink kan oplopen. Je zit dan ook vast aan camera's via 1 bepaald systeem. Manier 3: via je eigen data opslag/NAS Voordelen: je data blijft van jou, jij kiest hoeveel data je wil bewaren/hoe lang en kan evt. met verschillende programma's de data bewerken. Je kan alle camera's aansluiten die je wil. Nadelen: je moet voldoende weten om een NAS te onderhouden en investeren in een aantal harde schijven. Aangezien wij dus IT-ers in huis hebben, hebben wij dus een NAS met 1 oude camera. Wij bewaren 2 streams: 1 die alles opslaat en 1 op de bewegingssensor. Die sensor kijk ik meestal ff na, om te zien of ze nog wat leuks hebben uitgehaald. Soms zie ik dat hij verspringt (net stukje gemist) en dan haalt mijn man hem uit de andere stream. Niet alle camera's redden het met een bewegingssensor omdat konijnen weleens vanuit stilstand opeens *whoop* heel snel gaan, dus het is fijn om beide te hebben. Wij bewaren de ene een maand en de andere 3 maanden. Wij hadden al een NAS, sterker nog, ik heb er nog eentje bij mijn ouders staan en die wisselen dus 's nachts data uit. Zo hebben wij dus elkaars foto's, mocht 1 van de huizen afbranden, dan heeft de ander alles. Ook heb ik dus bedrijfsdata die zo bewaard blijft, zodat ik bij een evt. crash of bij diefstal op meerdere plekken backups heb. Mijn vader heeft ook al zijn muziek (nogal veel!) opgeslagen πŸ˜› Binnenkort gaan we naar grotere en nieuwere schijven en dan naar 2 camera's, zodat ik geen dode hoeken meer heb. Mijn man vindt het een beetje overkill, maar ik vind het prima zo πŸ˜„
  2. Helaas geen tips. Wat super naar voor jou én Elsa. Sterkte. ❀️. Duim dat het snel oplost.
  3. Lodewijk laat zich ook altijd zo lomp vallen - vaak voor Scarlett, in de hoop wat likjes op te vangen. Daar schrik niet meer van inderdaad, dat is gewoon zijn ding. Scarlett ligt echt bijna altijd als Sphinx dus, zo helemaal plat is wel uitzonderlijk. Ja, van knaag was ik ook wel geschrokken. Al vind ik inderdaad dat het er bij hangoren wel iets natuurlijker uit ziet, maar als nog best spooky zo! Griezel!
  4. Straks durf je het topic niet meer te lezen πŸ“– omdat ze hier altijd van alles uithalen πŸ˜‚πŸ€£πŸ˜œ. Ik hoop dat het eenmalig was.
  5. Lodewijk de bever - of waarom de boomstronken opeens knaagsporen hebben De andere dag keek ik eens naar de boomstronken en ik dacht: uh, wat zijn die gek aan het verweren ofzo? Echt op de randjes zie ik allemaal stukjes? Zou het zo slijten van al dat springen erop en eraf van de konijnen? Tot ik een paar dagen later naar beneden kwam en zag wie hier de boosdoener was: Nee, tuurlijk knaag ik niet aan: wilgentakken die ik elke dag krijg... ik ga gewoon deze stammen knagen. Waarom? Geen idee! Het was wel duidelijk bezigheids-therapie want hij was nogal lang bezig. Inclusief zelfs ook even er op krabben... wat dat nu voor nut had snapte ik ook al niet. πŸ™ƒ. Nou ja, beter dan aan de kozijnen van de ramen/deur zullen we maar denken. Actie filmpje voor de liefhebber.
  6. Ze geven gelukkig ook heel veel levensvreugde. En ik weet dat ik trots zou moeten zijn dat ze zo ontspannen kunnen slapen, maar echt niet heel grappig nee. Ah, dat is wel logisch ja.
  7. Echt? Scarlett meestal niet - ik vond het echt een rare houding! Ah, jakkes! Dat is vervelend. Ik vond het ook niet zo'n tof uitzicht, maar zodra ik de deur open deed werd hij wakker gelukkig. Ik vind Lodewijk ook vaak het meest winnen, vooral als hij slaapt met zijn oog open en dat oogwit ziet *rilling* Scarlett ziet er vaker grappig uit als ze slaapt, omdat ze nogal vaak in haar hooi in slaap valt met haar koppie.
  8. Super fijn om te horen. Ik duim gewoon lekker mee dat hij verder opknapt en dat je dan straks op een beter moment alsnog kan overwegen of je nog diagnostiek wil.
  9. Ik begin er aan te wennen - maar met warmte erbij maak je je toch eerder zorgen. Ik vond die eerste foto van Scarlett ook het engste, want dat was de eerste keer dat ze zo lag. Die houding ziet er zo bizar uit. Yup, dat is idd Scarlett en voor mij ook de engste foto.
  10. Hij was te hoog vanochtend 🀣. Maar dat was meer de schuld van het telefoontje wat ik kreeg. Ja, ze zijn echt te erg met dat ontspannen slapen hΓ©? Daarom kan ik het niet laten om toch maar telkens weer foto's te maken er van. πŸ˜… Die tweede foto van Scarlett? Geflopt is niet zo eng vind ik zelf, maar met dat hele koppie dan plat, en oren zo op de vloer, dat vind ik dan wat minder leuk. We moeten ook echt andere camera's gaan kopen - nog niet aan toegekomen. Bij de huidige kan ik geen buikjes zien bewegen, dus dan maar naar beneden lopen. Wel hilarische foto's natuurlijk.
  11. MIjn DA heeft twee konijnen met problemen aan elkaar gekoppeld. De ene had problemen met gebit en was vrij angstig en de andere was half blind. Hoewel je moet nadenken of je dat wil overwegen, twee konijnen met gezondheidsklachten, wordt het toch best vaak voorgesteld. Ze zijn dan immers vaak voorzichtiger naar elkaar toe en kunnen elkaar dan steunen. Natuurlijk moeten die problemen dan niet besmettelijk zijn, maar dat is hier niet aan de orde. Al met al klinkt deze koppeling ook niet per se slecht, dus als de voedster straks dominant wil zijn en dat mag van de ram, dan heb je toch een leuk setje. Dus rustiger aan zou ik nu eerst proberen. Zeker omdat het ook vrij warm is en er in principe wel interesse is.
  12. Creepy Slaapwedstrijd 2 - Ik krijg er nog steeds grijze haren van In eerdere verhalen heb ik jullie al weleens laten zien hoe eng onze beide konijnen kunnen slapen. Langzaamaan ben ik meer gewend geraakt aan hoe achterlijk ze erbij liggen. En dat het allemaal 100% ok is. Maar goed, nu is er dus meer warmte dus tja, dan schrik je toch meer als ze er raar bij liggen. Zeker die dag dat het bijna 30 graden aantikte. Jullie mogen dus meedoen aan de creepy slaap wedstrijd, dus vertel me vooral op wie je stemt en waarom πŸ˜› Wat reflectie vanaf het raam - maar Mw. besloot zo te gaan liggen en te gaan slapen, met haar kop ook echt tegen het stukje stenen aan waar het hok nu op staat. Uhm... gaat ie nog wel lekker? Je kan ook andersom liggen, helemaal plat en dan wachten tot je maatje je gaat likken. Vorige keer had ik een foto andersom, met Lodewijk die zo lag en Scarlett die voor hem zat van, uhm, ik heb hem niet omgebracht hoor, hij slaapt alleen maar. Je kan dus ook zo liggen - alsof je neergestort bent, waarbij je maatje er voor ligt van: uhm, nee hoor, ik deed niets, ik was ook geen ligmatras voor hem, hij deed het echt zelf hoor! Ik zit wel netjes. Of gewoon zo, half achter het deurtje, helemaal in je eigen dromenland, waardoor het lijkt alsof je bent bezweken. Gelukkig had hij zijn ogen dicht, dus ik wist dat hij nog leefde. En toen ik de deur aanraakte schoot hij snel omhoog. Leuk hΓ©? Slapende konijnen? Om van te genieten hoe relaxt te zijn - alleen beetje jammer van mijn bloeddruk!
  13. Het is alsof ik Scarlett's verhaal lees - alleen dan gelukkig minus een gevecht, maar dat is ook alleen maar omdat het knaagdieren asiel waar ze vandaan komt konijnen al uit elkaar haalt bij grommen. En ze niet gemotiveerd is om te springen en aan te vallen. Wij waren op zoek naar een koppel, liefst grotere konijnen om te adopteren. We hadden net alle foto's/informatie aangeleverd en toen werd ik gebeld of ik Scarlett wilde overwegen. Scarlett is een enorme knuffelkont, super dominant naar andere konijnen én naar mensen. Ze staat hier dus gerust op de ramen/deuren te kloppen als ze vindt dat ze aandacht te kort komt. Inbreken in huis en mij zoeken doet ook 100% mee. Leuk als je met griep boven ligt en je man roept dat je konijn je wil 🀣. Enfin, ze had 5+ mislukte koppelingen achter de rug in het asiel. Mensen die haar graag wilden, want wie wil er nou niet zo'n leuk mensgericht konijn, hun konijn kwamen brengen voor een koppelvakantie en vervolgens ging het dus telkens mis. Scarlett is zo opdringerig dat ze gewoon blijft eisen dat ze aandacht krijgt van een ander konijn en dat ging dus niet goed. 1x was ze bang voor het andere konijn en is ze 80cm hoog hek over gesprongen. Wij hebben hier thuis hekken van 1.20m. Als ze een wilde haar heeft (ze denkt dat er eten zit), dan springt ze dus letterlijk het hek in. Bij hoge uitzondering en omdat het asiel haar heel graag een grote ruime plek gunde bij ons, hebben ze haar dus intern gekoppeld, zodat wij een stelletje konden meenemen. Wij mochten onze top 3 doorgeven. Zij hebben eerst met onze nummer 2 gekoppeld. Nou, mooi dat Scarlett die Vlaamse Reus, die super happy was om een ander konijn te zien, keihard in de hoek drukte met haar eisen. Die ging dus op dag 2 grommen en toen werd de koppeling als mislukt gezien. Toen gingen ze koppelen met onze nummer 1 - waarvan zij dachten dat het misschien niet zo'n goede match zou zijn. Lodewijk is namelijk best dominant naar mensen toe. Heel leuk zo'n springkikker op je rug en zo'n clown die ook altijd wel met je wil spelen/trainen, maar hij is me toch onderdanig naar Scarlett. Hij is best wel een angstig konijn en hij trekt zich heel erg op aan haar. Als zijn sensor afgaat, dan moet en zal hij naast haar gaan liggen, hoe klein de ruimte ook is. Behalve als ze zat van hem is, dan ligt ze onder de wilgenbrug en dan durft hij er niet bij 🀣, al heeft hij zich weleens er langs gewurmt, want dan kan hij tenminste haar kont nog aanraken. Hij vindt het niet erg om haar 300x op een dag te wassen - hij is echt haar likslaaf. Vandaar dat hij nu op laag kolen/laag suiker dieet staat tijdens de verharing, want hij krijgt last van zijn darmen, omdat hij zoveel haar binnen krijgt. Scarlett is hem nu relatief gezien meer gaan wassen, maar het is echt nog steeds verhouding 75:1 ofzo. Ze zijn echt een super klef stel. Fifi klinkt dus ook net als Scarlett - dominant naar mensen en naar andere konijnen. En ze dult het dus niet dat een 'vreemd konijn' in haar territorium zit. En dat is dus kennelijk groter dan de ren waar zij zelf in zit, het stuk daarnaast is kennelijk ook van haar. Het klinkt niet alsof jouw ex-ram heel onderdanig was, maar dat ze hem uiteindelijk wel heeft geaccepteerd. Ik snap het idee om met heel veel rust, liefde en tijd te kijken of ze ondanks aggressie een ander konijn wil dulden, want die tijd heeft een opvang vaak niet, maar dan zit jij toch telkens met mogelijke gevechten. Zelf zou ik op zoek gaan naar een echt onderdanig konijn. Mijn DA vertelde me onlangs dat ze haar moeilijk koppelbare ex-ram, die overal van schrikt en daardoor in koppelingen telkens stopte met eten, heeft gekoppeld aan een andere ex-ram, die gezondheidsklachten had (o.a. blindheid). Niet de meest logische koppeling, maar beide konijnen zijn nu super blij, en vinden steun aan elkaar. Ze grapte dat hij misschien gewoon alle vrouwtjes wat te eng vond, dus dat die twee gewoon meer van de herenliefde zijn.
  14. Ik zou ze voor nu zeker uit elkaar halen. Gezondheid gaat voor koppelen. Je wil gewoon dat je ram blijft eten. Een koppeling geeft veel stress en dit klinkt niet echt lekker. Het zou kunnen dat de voedster toch iets ruikt waardoor ze territorialer is geworden. Heb je de huisjes goed schoongemaakt? Als die naar de ram ruiken, kan het zijn dat ze daar op reageert met meer felheid naar hem toe? Ik zou zeker hem niet in zijn hok zetten en haar dan erbij. Dan krijg je waarschijnlijk veel meer problemen. Altijd koppelen op neutraal terrein met neutrale spullen. En buiten is het ook vrij warm (afhankelijk van waar je woont), dus dan moet ook uitkijken met koppelen.
  15. Aangezien je schreef dat het erger werd nu de ruimte groter is, heb je op het gebied wat vergroot is een schuilplek staan? Ik vraag me af of ze zich territoriaal voelt daar (van dit nieuwe stuk is van mij), maar misschien ook een beetje angstig. Als je een schuilhuisje, doos, wilgenbrug of iets neerzet, kun je kijken of ze daar rustiger van wordt? Komt het andere konijn wel in die ruimte? Wij zijn gewaarschuwd om klein te beginnen qua ruimte met ons koppel en daarna te vergroten, omdat ze soms op grotere stukken zich gaan afzonderen en dan territorialer worden naar elkaar toe. Toen we later gingen vergroten, was de band stevig genoeg, dus ze hebben geen ruzie gemaakt, maar ik zag wel dat ze wat onwennig waren op het nieuwe stuk. Daar dus het e.e.a. neergezet en toen ging het wel beter. Nu liggen ze ook gewoon helemaal achteraan tegen het hek aan te soezen, dus nu is alles echt 'van hen'.
  16. Ik hoop dat het gewoon wegblijft, maar goed, bij mij flikken onze twee konijnen dat dus ook weleens. Dat af en toe een klacht, zodat je super alert wordt en dan dagen niets. Heb er toen zelfs een topic over geopened, zo van: ben ik overbezorgd of niet. Scarlett die flink nieste, maar geen snot, 1 dag, een paar keer (maar weer geen niesbuien) en daarna eigenlijk niet/nauwelijks meer. Lodewijk die 5x buiten de bak plastte, op 1 dag, en daarna niet meer. Inmiddels ben ik wat minder bezorgd πŸ˜….
  17. Hier was ik vandaag aan het shoppen, maar vanwege de hitte wilde ik wel even kijken hoe het met de konijnen ging. Waren ze achter het deurtje van hun hok gaan liggen - lekker in de dode hoek. En bedankt jongens. Gelukkig kan ik ook terugkijken dus ik zag Lodewijk er heen hupsen en Scarlett daarna ook. Uiteindelijk ging Mw. lekker langgerekt liggen, dus toen zag ik ook pootjes uitsteken. Maar liever heb ik iets meer toezicht dan op de achterpoten van 1 konijn. πŸ€”
  18. Fijn dat het er alweer beter uitziet @Marjoleink Ik heb zelf liever ook altijd een extra check teveel, al is het maar om mijzelf gerust te stellen.
  19. Je bent niet de enige. 🫣 Dat ligt aan onze opvang. Daarom heet onze roodbruine clown Lodewijk en onze wildkleur Diva Scarlett. Ik moet het elke keer uitleggen aan mensen, want tja, die rooie, dat moet dan toch wel Scarlett zijn? πŸ˜› @Lappie2 Gauw weer die kleine laten weten dat het boven beter is dan beneden πŸ˜› Had die Leeuw goed bekeken om te doen.
  20. Ik hoop dat je een goed gesprek heb gehad met de arts. Zelf zou ik ook graag een diagnose willen en precies willen weten wat er aan de hand is, dus ik snap het heel goed dat je dan toch voor een scan kiest. Bij Lodewijk wisten we met handmatig onderzoek al bijna zeker dat het (aangeboren) heupdysplasie was, maar als we een foto gingen maken (geen CT), dan konden we ook jaarlijks opvolgen en zien hoe groot de schade was. Voor ons dus voldoende reden om een week later, na pijnstilling, die foto te laten maken. Uiteindelijk viel het dus heel erg mee, wat fijn was om te weten. November zien we hoe de stand is na een jaar, maar hij springt en rent nog als een malle en blijft spierweefsel opbouwen, dus we zijn blij. In jouw geval zou ik denk ik, als het eten blijft verbeteren, wachten. Eerst maar weer flink wat meer keutels, kijken of er toch brokjes worden gegeten etc. Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd. Sommige konijnen gaan na haakjes vrij vlot weer eten, bij anderen duurt het nog wel een week voor het echt goed op gang komt en je hebt naast die haken ook antibiotica en andere klachten gehad. Mocht het eten stagneren, dan heb je sowieso een probleem wat acuter wordt en dan zou ik z.s.m. voor de scan gaan. Afweging is echt moeilijk in dit geval. Wat een rare diagnose van de vorige dierenarts. Snot wordt heel vaak chronisch helaas - daar is nog steeds geen echt goede behandeling voor.
  21. Diva Scarlett - of hoe je heel relaxt je koppie gelikt krijgt Ik ren me helemaal rot en er is nog zoveel te doen, maar goed, dan krijg je van die schattige foto's van je man en dan kan je ook wel weer lachen en relaxen. Onze Diva had het namelijk weer goed voor elkaar afgelopen weekend. Ik zie Lodewijk haar altijd heel veel likken, maar zelden zit ze er zo relaxt bij. Ik moest ook lachen om dat pootje zo omlaag langs de boomstronk. πŸ˜… Ze duwt heel vaak als ze op de hoogste zit haar koppie tegen Lodewijk aan, zodat hij weet dat hij moet gaan beginnen. Soms likt ze 3x zijn kop, zodat hij helemaal denkt dat hij wat gaat krijgen, maar nee, dan houdt ze snel op en dan moet hij aan de slag. Meestal probeer ik van wat verder foto's te maken, want als Lodewijk afgeleid raakt, dan stopt hij, maar mijn man was toch dichterbij gekomen om nog gauw een filmpje proberen te schieten. Dat ging heel eventjes goed: actie filmpje.
  22. Ik vroeg het mijn man gisteren, want ik dacht, ben ik nu zo gek of kent hij het ook niet. Helaas heeft hij weleens slakken vertrapt, want hij doet 's avonds het schoonmaak werk en je ziet ze niet altijd. Sowieso hebben wij ook weinig slakken in de ren - ik denk vanwege de verhoogde borders & de hekken. Hij vond 1 slak die zichzelf dood had gemaakt om te proberen door het hek heen te komen. Deze zomer heeft hij er een stuk of 10 gezien (vorige zomer niets), terwijl mijn moeder er echt tientallen heeft en ik griezel van de emmer van @To van de Veluwe. Voor het eerst ook 1 naaktslak, waar ik zelf even hard van schrok en mijn man weer van mij schrok πŸ˜› Hij vertelde mij dat hij die groene vliegen idd ook niet ziet. Wat ook een groot voordeel is, is dat onze GFT-bak buiten de tuin staat, dus als daar wat op af komt, staat het achter de schuttingen. Op 1 of andere manier hebben we aan de ene kant een heel rijk dieren-leven, met in de borders echt veel wormen, bijen, hommels, vlinders etc. die het prima daar doen en aan de andere kant hebben we niets. Ik denk nog steeds dat het komt omdat we omzoomd zijn door 3 sloten als mini-wijk van 3 straten en achter een van die sloten ligt een groot park. Qua vogels hebben we ook nooit overlast, hoogstens af en toe een klein spreeuwtje en koolmeesjes, maar goed, Lodewijk jaagt ook op Eksters, dus dat zal ook wel helpen πŸ˜› Enige overlast dier die we af en toe opmerken zijn mieren, maar goed, ff wat kaneel en dan is het verder prima. Oh, en ik had luis in mijn roos, dat was niet zo leuk.
  23. Dat is net alsof hij ook nog een beetje sjiek is, maar als je hem dan zo ziet klunzen dan denk je er wel anders over. Al zit hij wel als een Zonnekoning altijd in het zonnetje. Dus tja, misschien toch maar "de 14de" toevoegen als ik hem roep.
  24. Poei, dat is heftig @Evee. Het is zo'n rottige ziekte. Onze DA zei dat ze dus aanraad om te sprayen bij oudere konijnen en bij konijnen met gezondheidsproblemen qua darmen e.d. Omdat het risico daar te groot is en omdat het dan inderdaad snel kan gaan. Niet alleen omdat ze vatbaarder zijn, maar ook omdat als het toeslaat het dan veel harder gaat dan bij gezondere jonge konijnen (met uitzondering van nestjes/super jonge konijnen). Volgens mij was het advies om dus altijd senioren te sprayen die buiten wonen. En super goed op te letten of je die vliegen niet ziet - maar ja, dat is denk ik ook wel anders voor mensen die landelijker wonen. Bij maneges e.d. heb ik ze altijd 100% gezien, maar bij ons in de tuin nooit.
  25. Dat is niet echt super erg hoor. Mijn DA zegt dat je plakpoep echt duidelijk ruikt en dat als je konijnen hebt met goede darmen die jong zijn, de kans echt nihil is. Zeker als ze veel vrije ruimte hebben en je de bakken regelmatig verschoont. Ik heb alleen een konijn dat graag in de regen gaat zitten (Scarlett πŸ™„) en ik wil dus altijd voelen of ze niet een natte kont/staart heeft en/of dat er met het verharen dan iets mis gaat. Ik ben bang dat als het uit mijn routine is (kan nu trouwens niet, want ze verharen nog steeds!) ze het straks niet meer pikt. Dus liever dan dagelijks checken. Lodewijk heeft natuurlijk zijn aangeboren heupafwijking en dat was toen het eerst te zien aan een natte achterpoot, dus weten dat hij nergens nat is, is ook een goede manier om te zien dat hij gewoon voldoende pijnstilling heeft. Dat het ook allemaal helpt vanwege myiasis is een mooie bijkomstigheid.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .