Ga naar inhoud

hemmel

Members
 • Items

  304
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Alles dat geplaatst werd door hemmel

 1. De ruimte boven kan je gebruiken voor een hangende bak met konijnenspelletjes. Of hangmanden met groen dat ze mogen eten (viooltjes of munt) Dan hebben de bewoners dingen bij de hand als ze in de ren zijn.
 2. Ik heb gister ook naar de nachthokken staan kijken van de pleegverblijven die ik in maart kreeg. In het nachthok heb ik een kleine transportbox gezet, en ingepakt in stro. Maar toen ik vanmiddag stond te kijken, dacht ik dat die laag stro niet veel uitmaakt als de transportbox gewoon een open zijde heeft.
 3. Ik sluit even aan bij een tekst uit oktober. Ik bleef aan deze eethuisjes denken en nu met Black Friday heeft PetsPlace het luikje afgeprijsd van 125 naar 90 euro. Ik heb het dus besteld en ga het in een fruitkist zetten. Ik heb mijn ram een keer zien eten toen de voedster er niet bij was, en je zag hem gewoon stralen van plezier. Kennen jullie dat? Je ziet een konijn en weet: "Zo, die is gelukkig, zeg!" Ik gun hem die ontspanning bij het eten.
 4. Sorry! Ik haal Evee en Eefje altijd door elkaar. Ik moet beter opletten
 5. Ik heb gezocht en daarna Bernice Muntz gemaild. Ze zegt dat die angstperiode en het niet hanteren advies geen wetenschappelijk onderzoek betreft, maar observaties van konijnenprofessionals zoals zijzelf, Ilse Pos en anderen.
 6. Ik ben me net aan het verdiepen in spelletjes voor konijnen. Veel konijnen spelen niet met het gekochte spel omdat ze te laat beloond worden. Soms is het spel te ingewikkeld, maar soms kun je ook belonen tijdens de tussenstappen. moet het konijn een bakje omduwen? Geef hem dan direct een brokje uit de hand zodra hij er tegen duwt. Moet hij in een handvat bijten, geef dan een brokje zodra hij ergens in bijt. Het ene konijn probeert vanalles met zijn poten op te lossen. Koop voor hem in het begin schuifspeeltjes. Doet hij het meeste met zijn bek, koop dan trekspeeltjes. Wil je uitgebreid samen een nieuwe dagbesteding beginnen, leer hem dan de termen: poot, neus, bek, duw, trek, til. Je kunt, als je gaat trainen, tijd steken in het leren begrijpen van 'warm' en 'koud' voor goed idee of slecht idee. Zelf vind ik het logischer om met een langgerekt jaaaa, jaaa, aan te moedigen als het goed gaat.
 7. Wat Evee zegt. Maar ik vraag me af waarom Fluffie niet meer dominant is. Heeft ze ergens pijn? Is ze afgevallen? Of is ze nu pas volwassen geworden? Ook denk ik dat je niet te snel kunt concluderen dat een konijn geen maatje wil. Ze hebben zulke gevarieerde karakters. Ik zou de opvang 4/5 combinaties laten proberen, zodat je een uitgebreid beeld krijgt van gedragingen en voorkeuren van jouw konijn. Er zijn konijnen die gelukkig zijn zonder konijnenmaatje, maar denk niet te snel dat jouw konijn daar één van is. Vraag een deskundige om te observeren, dan voorkom je hopelijk dat je een van jouw konijnen moet omruilen en voor een moeilijke keuze staat.
 8. Je kunt het in de bieb lenen of even lezen. Ze legt de manier van trainen uit in 1 hoofdstuk en de rest is een groot aantal trucjes en spelletjes. Bijvoorbeeld nagels knippen: laat de knipper zien en zegt 'nagel' tot het konijn het normaal vind. Dan leg je de knipper tegen een pootje en zegt 'nagel' tot het konijn het normaal vind. Elke handeling eindigt met een brokje. Zo ga je stap voor stap door waarbij je pas de volgende stap zet als het konijn helemaal meewerkt: nagel aanraken, 2 nagels aanraken enzovoort, andere pootje aanraken, nagel in het tangetje en verder niks, beetje druk op de nagel met het tangetje, 1 nagel knippen, 2 nagels knippen. Bernice ging door tot het konijn geleerd had zelf het pootje aan te bieden als er nagels geknipt moeten worden.
 9. Jee, wat is dat slopend. Ik vind niks leuk en alles wat niet onmiddellijk hoeft, daar kan ik geen energie voor opbrengen. Dinsdag elke 2 uur op. Woensdag om de 4 uur op. Ik vond het zo sneu, zo vaak temperaturen. Ik had dat niet zien aankomen: 2 dagen lang vaak. Maar ik kan jullie het leren wennen aan eten uit een spuitje zeker aanbevelen. Ik heb 'High five met je konijn' gelezen en ga het voortaan anders aanpakken met mijn konijnen. Ik ga ze 'kom hier' leren, en 'in de box' en 'nagels knippen'.
 10. Bliksem knabbelt vrijwillig op een blaadje! Nu nog warm blijven uit zichzelf. Tijd voor een paracetamol en dan begint mijn dag.
 11. Hallo Bunnybunchers, Ik maak mij op voor een lange nacht. Mijn voedster is gecastreerd vandaag en blijft niet op temperatuur. Ze ligt nu tegen een kruik en op een snuggle safe. Ze eet niet uit zichzelf maar afgelopen maanden heb ik haar geleerd uit een spuitje te eten, dus "dwang"voeren gaat van een leien dakje. Ik heb een logeerbed gemaakt en elke 2 uur een alarm gezet. Ben benieuwd hoe brak ik morgen ben. Ik heb gelukkig vrij genomen.
 12. Ik heb recent bij Edupet gehoord dat jonge konijnen tussen 4 en 9 maanden een periode doormaken waarin ze het meest angstig zijn. Ik ben de exacte quote vergeten. Het advies is, als jouw jonge konijn ineens erg bang voor je wordt, zo min mogelijk aan te raken. Als de periode over is, begin je opnieuw zoals je een jonkie tam maakt. Onderzoek toont aan dat je zo de beste band tussen konijn en mens bereikt: als jonkie socialiseren, met rust laten, als adolecent socialiseren. Heeft iemand een link hierover?
 13. hemmel

  Raar geluid

  Mijn voedster maakt hetzelfde geluid. Iets tussen een kip en een cavia. Altijd als ze met de ram aan het dartelen is. Als ze hem niet in de buurt wil, krijgt hij kopstoten.
 14. Ik weet van 2 mensen dat ze konijnen opnemen voor verpleging, als de eigenaar dat zelf niet kan. Kost wel geld. Een tip: begin vast met oefenen met dwangvoeren. Dan kent ze het en stress ze wat minder. En jij bent handiger en doet haar minder pijn bij het hanteren.
 15. Kennen jullie de Ferplast Cosmic kattenbak voor buiten? Ik wil hem als graafbak gaan gebruiken. Is er iemand die dat al eens geprobeerd heeft? Zouden ze hierin gaan?
 16. Ik probeer wel eens bij slechte hooieters om er gedroogde kruiden over te strooien voor de geur. Ik heb niet het idee dat ze dan meer hooi eten.
 17. Goed nieuws: De genoemde ervaringsdeskundige gaat het konijn adopteren. Wat zijn er toch geweldige mensen op de wereld.
 18. O, leuk, de review van een stom boek. Heb ik er niet helemaal voor niets mee geworsteld
 19. Wat een leuk topic! Voor mij wordt dit ook een verrassing. Wat zal het zijn?
 20. Ja, Hazel. Ik heb een ervaringsdeskundige gevonden. Heel fijn. Die weegbree ga ik proberen, die heb ik in een pot geplant. Naast de pot paardebloemen😏
 21. Groene leem werkt goed, dat maakt een korst op de kale plek.
 22. Ik heb 3 pleegkooien in de tuin voor de opvang konijnen die tijdelijk niet plaatsbaar zijn.
 23. Haven Cuni Excellent, naar een tekst van St. Konijnen belangen. Ook met meer groente eet ze geen bdk. Ze krijgt nu een handvol verse bladeren per dag.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .