Ga naar inhoud

hemmel

Members
 • Items

  367
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  3

Alles dat geplaatst werd door hemmel

 1. ik ben op een landgoed een vuilniszak vol brandnetels gaan plukken. Die hebben een week in een groot net in de weg gehangen. Nu heb ik een verhuisdoos vol die niet in de kast past. Ze krijgen elke ochtend wat bij hun groente, dat dan tot 's avonds blijft liggen. Maar 's morgens is het toch gegeten.
 2. Ik heb vaak gecollecteerd, juist omdat ik niet doneren kon. Als ik geen 5 euro heb maar wel achter het doel sta, dan geef ik 5 avonden mijn inzet.
 3. Mijn konijnen deden dat ook. Ik heb eerst steeds geveegd en alle plasjes met azijn nagewassen. Ik heb heb probeerd om de ruimte te verkleinen en nieuwe plasplaatsen af te dwingen. Ik heb ook geprobeerd om alleen met water te poetsen zodat ze hun geurvlaggen niet steeds opnieuw hoefden aan te brengen. Ik ben nu 9 maanden verder en heb nu vier plasplaatsen op 7 m2. Keutelen in de ren doen ze nog steeds ongelimiteerd.
 4. Konijnenopvang Hazel heeft in het voorjaar een actie gedaan met de verdubbelaar. Deze dierendag doen we een Facebook veiling.
 5. De Dierenlot Verdubbelaar moet je tevoren aanvragen en dat kan alleen als je erkend beneficiant van Dierenlot bent. 1x per jaar mag je hem aanvragen en alleen voor een activiteit die je nog nooit eerder hebt uitgevoerd met jouw organisatie.
 6. Dank je wel voor het filmpje. Cedric heeft mijn waardering voor konijnen verdubbeld. Wat een kei van een maatje.
 7. hemmel

  Hooi met gruis

  hoi Leonora! Ik wou net uitloggen en toen zag ik jouw vraag verschijnen. Het konijn loopt met zijn neus 4 cm boven die stoflaag, dus hij ademt er wat van in. Ik zou het gewoon weggooien.
 8. Even wat anders: ik zag mijn ouwetje net door de ren huppen en dacht 'oei, wat een blij konijn'. Hij heeft de motoriek van een jonger konijn.
 9. Misschien, ik roep maar wat, kost het haar heel veel energie om een grote ruimte in de gaten te houden, nu ze zwak is. Het blijft een vluchtdier. Beperkte ruimte kan tijdelijk best fijn zijn.
 10. Moeilijk, zeg, die bezorgdheid in je buik. Ikzelf heb nooit een abces behandeld. Gek hè?, na negen jaar bij een opvang werken. Heeft zij zijn maatje bij zich? Als je dat niet wil/kan, kan je een handdoek even op de toiletplaats van het maatje leggen, zodat de geur erin trekt, en dan de handdoek bij het herstellende konijn leggen. Meer dan een schuilhuisje aanbieden en een heatpad, kan ik ook niet bedenken. Weinig prikkels rond de ziekenboeg (denk ook aan licht en geur) en een voorspelbare omgeving is fijn voor Bobbie. Je doet al heel veel en de dierenartsen kijken geregeld. Het blijft spannend. Ik hoop dat dit weekend wat meer mensen hun ervaring voor je opschrijven
 11. Ik heb gemaild en de assistente zegt dat de intake 121,50 euro is.
 12. Geduld, ja. Lees even rustig rond. Het kan weken duren tot ze besluiten echte vrienden te worden.
 13. vallen. Abonnement op Lang Leve Konijnen.
 14. Ik heb dit letterlijk van de factuur overgetypt. Omdat dit forum openbaar is, wil ik zo exact mogelijk zijn als ik over een ander schrijf.
 15. Klaver is de witte. Zijn meisjes heten Bliksem en Lazy.
 16. Dus ze gaan van alle honden bloed afnemen, DNA bepalen en info bewaren? Wie betaalt dat dan?
 17. vers en gedroogd groenvoer leg ik naast de etensbak op de droge grond. Bij hevige regen gaat het in het nachthok. Ik heb 1x een mix weggegooid omdat er spinrag en een rups in zat. Anders blijf ik het geven als het goed ruikt. Ik heb een verhuisdoos vol mixen en maak op basis van houdbaarheidsdatum de zakken 1 voor 1 leeg. 's Zomers krijgen ze zo veel mogelijk uit de tuin. Ik pluk de grootste bladeren of degenen die lijken te gaan afsterven, om de planten sterk te houden. Bloemen en vruchten knip ik snel eruit. Ik vind meeldauw in de tuin wel een dingetje. Dit jaar kon ik de druif, roos en esdoorn niet voeren. 's Winters geef ik gedroogde kruiden. Het poeder en gruis uit de haast lege zakken schud ik uit over het hooi. En als een konijn meer moet eten dan doe ik gruis of kruidenmix door z'n hooi. Ik probeer verschillende winkels en kijk hoe het aankomt. Soms ontvang je een zak vol gruis, dat is meteen een drempel om daar nog eens te kopen. Kleine zakken (250 gr) hebben minder kans op gruis dan de zware zakken, merk ik. Mixen zonder ingrediëntenlijst sla ik over. Ik wil weten wat ze eten en op basis van homeopathie beslissen wat ze nodig hebben.
 18. Hallo, Volgens mijn zoekopdracht is het woord chiropractor nog niet genoemd op dit forum. Ik ben naar Eelco vd Pol geweest, die in alledrie de behandelingen is geschoold. Gelukkig een bekende van mij en hier in Nijmegen dus de dremoel was laag voor mij. Ik wilde weten of mijn ram van zijn kale hakken af kan komen als zijn gewrichten weer losgemaakt zijn en hij anders gaat lopen. Voeding en huisvesting hebben we nauwelijks besproken omdat hij wist dat ik daar al goed naar keek. We hadden een consult van 20 minuten. De ram is 3 x gemanipuleerd (2x de gewrichten en 1x een soort handoplegging) en de ram ging tussendoor even bijkomen in het reishokje bij zijn maatje. Over 2 weken hebben we een herhaling en daarna kijken we of het effect heeft. Zo ja, dan moeten we proefondervindelijk vaststellen hoe vaak per jaar het herhaald moest/mag worden. Een vervolgconsult is bijna 85 euro voor een konijn. Ik hoop dus dat over een maand de eelt dunner is en de plekjes kleiner en dat het dan sporadisch herhaald hoeft te worden. Klaver zit nu weer in zijn ren en kan een paar dagen moe zijn van de energie dit dit kostte. Ik hou jullie op de hoogte.
 19. Ik ben toch wel heel nieuwsgierig hoe je een levend konijn op EC test. Ik dacht dat je alleen bij Kadavers op EC kon testen. Is er iets nieuws ontdekt?
 20. hemmel

  bamboe voor vacht

  Dank je voor het meedenken! De nagels lijken mij kort genoeg maar ik heb ze expres niet geknipt om de da de huidige lengte te laten zien. Ze zijn 0,5 cm wit, dan komt het leven.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .